Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
פיקה - יש לך סטטיסטיקה שתוכיח את דבריך? כי יש שני דברים: האחד הוא מספר הארועים (מתוקנן, למשל לגודל האוכלוסיה), והאחר הוא התיחסות הרשויות.

אנחנו כמובן מעוניינים בהרגשה השוררת ברחוב ובמה שתיתקל בו במצבי היומיום, אז אנחנו רוצים לבדוק את מספר האירועים מנורמל במספר האנשים.

את הסטטיסטיקה של גרמניה יש לי, אני כרגע עובד על לשלוף את זו העדכנית של ישראל (קשה מאוד, שכן חיפוש על אירועי דקירה למשל יזרוק אותך ישירות לכתבות על פיגועים, למרות שמספר הדקירות על רקע עברייני/היתקלויות ברחוב גבוה בהרבה. זה פשוט בכלל לא עולה לחדשות.

עריכה- הנה מסמך שימושי.

http://www.gertnerinst.org.il/sites/gertner/_media_static/files/report_2010_2015.pdf

עמוד 109 ב PDF (במסמך עצמו מסומן כ 82), מספר הפצועים כתוצאה מדקירות בשנת 2015 היה 458 לא כולל תקיפות שסווגו כפיגוע, אלא מקרי אלימות "רגילה" בלבד, אנחנו רואים שהמגמה די יציבה לאורך השנים, סביר להניח שהשנה המצב דומה או אולי ירד במעט.

בגרמניה כרגע עומדים ב 2019 על כ 500 מקרי דקירה (11 ליום עד מאי), ומבחינתם זה מצב בלתי נסבל.

אם ננרמל את זה לגודל האוכלוסיה, בגרמניה יש חמישית ממקרי הדקירה שיש בישראל פר X אנשים.

אני מחפש כרגע נתונים דומים בנוגע לתגרות וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כימאי, שוב אתה יודע הכל, גם אם אין לך מושג.

במערב יוממות של שעתיים בכל כיוון, ברכב הפרטי או בתחב"צ, שגרתית לגמרי.

על הצפיפות בהונג קונג אני בכלל לא רוצה לדבר. עיר צפופה ומסריחה ודירות של 40 מ"ר בלי מקום להכין חביתה. אני מודה, לא נכנסתי לרב קומות סיני עם 1000 דירות, אבל אני בטוח שגם אם הוא יפה מרחוק הרי שמבפנים הוא רחוק מיפה. צריך רמת תחזוקה גבוהה במיוחד כדי לשמר מתקנים כאלה במצב סביר, ואני מסופק אם לסינים יש האמצעים לכך. עם זאת, בטוח שאין להם בעיית כוח אדם. ויש להם פתרון אחר - פעם ב-30 שמה משטחים את השכונה ובונים מחדש. אצלנו ההליכים יותר מסורבלים, אבל כמעט שאינם נכפים על הדיירים.

דרך אגב, לגבי סין אני לא מתיימר להיות ידען גדול. סתם התרשמות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא צודק שהתכנון בארץ ארכאי ולא יעיל אבל זה לבד לא מה שיוצר את הערסים. גם בישובים עם בתים פרטיים ושפע מ"ר לנפש תמצא ערסים. אתה יכול לבנות את העיר המושלמת מכל הבחינות, אבל אם תמלא אותה בחזירים תקבל דיר חזירים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
כימאי, שוב אתה יודע הכל, גם אם אין לך מושג.

במערב יוממות של שעתיים בכל כיוון, ברכב הפרטי או בתחב"צ, שגרתית לגמרי.

על הצפיפות בהונג קונג אני בכלל לא רוצה לדבר. עיר צפופה ומסריחה ודירות של 40 מ"ר בלי מקום להכין חביתה. אני מודה, לא נכנסתי לרב קומות סיני עם 1000 דירות, אבל אני בטוח שגם אם הוא יפה מרחוק הרי שמבפנים הוא רחוק מיפה. צריך רמת תחזוקה גבוהה במיוחד כדי לשמר מתקנים כאלה במצב סביר, ואני מסופק אם לסינים יש האמצעים לכך. עם זאת, בטוח שאין להם בעיית כוח אדם. ויש להם פתרון אחר - פעם ב-30 שמה משטחים את השכונה ובונים מחדש. אצלנו ההליכים יותר מסורבלים, אבל כמעט שאינם נכפים על הדיירים.

דרך אגב, לגבי סין אני לא מתיימר להיות ידען גדול. סתם התרשמות.

קודם כל, אתה טועה.

קבל נתונים ישירות מה-OECD:

https://www.statista.com/statistics/521886/travel-time-spent-work-study-countries/

הנתונים נאספו לפני שישראל הפכה לחברה בארגון, אבל בוא תביא לי עכשיו commute ממוצע של 30 דקות במדינת ישראל.

בנוגע להונג קונג 7.4 מיליון בני אדם בשטח של 1,000 קמ"ר ולא הרגשתי צפיפות וגועל כמו באירוע טיפוסי בישראל.

אתה מדבר איתי על שטח ממוצע של דירה. אוקי. מה בנוגע לאפשרות ללכת ברגל לכל מקום, נגישות של שירותים, מסחר ועבודה? מה בנוגע לתחבורה ציבורית? עשית סיבוב ברכבת התחתית שלהם?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ספריאל, תל אביב כיכבה לאחרונה באיזה דוח כעיר הכי פקוקה במערב.

אין לי כח לחפש, אבל אפשר למצוא גם דוחות של ה-oecd שאנחנו עובדים יותר מהאחרים.

סלואורייד, תוסיף לרשימת הבעיות שפרטתי את התכונה המאוד סובייטית להכחיש כל בעיה עמוקה - לא משנה כמה מתועדת היא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

למיטב זכרוני התחבורה הציבורית בהונג קונג מעולה, וכהולך רגל אף פעם לא הרגיש צפוף מידי באף רחוב. גם כשלקחתי מוניות לא עמדתי בפקקים.

והייתי שם איזה חמש פעמים בחמש שנים האחרונות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
תוסיף לרשימת הבעיות שפרטתי את התכונה המאוד סובייטית ל...

... לבכות ולהלל את המערב ולא לעשות יותר מדי פנימית כדי לשפר את המצב.

בספרים שנכתבו לפני 200 שנה אומרים "או! אירופה! אבל אנחנו לא כמו אירופה! אבל איך היינו רוצים להיות! אבל האדם הרוסי הוא לא האירופאי".

200 שנה.

רלוונטי עד היום.

200.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
ספריאל, תל אביב כיכבה לאחרונה באיזה דוח כעיר הכי פקוקה במערב.

אין לי כח לחפש, אבל אפשר למצוא גם דוחות של ה-oecd שאנחנו עובדים יותר מהאחרים.

סלואורייד, תוסיף לרשימת הבעיות שפרטתי את התכונה המאוד סובייטית להכחיש כל בעיה עמוקה - לא משנה כמה מתועדת היא.

https://data.oecd.org/emp/hours-worked.htm

קבל ממוצע שעות עבודה ב-OECD.

בישראל עובדים 1,885 שעות בהשוואה לממוצע של 1,746 ב-OECD.

אפילו ביפן (!!!) עובדים 1,710 שעות.

אנחנו עובדים יותר שעות מהיפנים!!!

בגרמניה עובדים 1,356 שעות.

אתם באמת חושבים שזה לא משהו שהופך אנשים בהדרגה ליותר אגרסיביים?

למיטב זכרוני התחבורה הציבורית בהונג קונג מעולה, וכהולך רגל אף פעם לא הרגיש צפוף מידי באף רחוב. גם כשלקחתי מוניות לא עמדתי בפקקים.

והייתי שם איזה חמש פעמים בחמש שנים האחרונות.

קיבלתי תחושה דומה בכל הערים הסיניות הגדולות שביקרתי בהן בייג'ינג, שנחאי, שנזן.

ערים של 20 מיליון בני אדם ופשוט לא מרגישים צפיפות ברחובות.

**בחגים יש שם טירוף מוחלט בגלל תיירות פנים

פורסם
אני הולך מזיע בחום על מדרכות תל אביב. רוכבת אופניים מבקשת ממני לפנות דרך כדי שהיא תוכל להמשיך לרכב על המדרכה. אני שלחתי אותה לכביש. היא קראה לי חצוף. אני קראתי לה בת זונה.

מ.ש.ל

ארבעה עמודים של שרשור, 71 שנות עצמאות, מרוכזות באופן מופלא למשפט אחד.

במקום להבין שהרוכבת כנראה מפחדת שידרסו אותה, ולפרגן לה על זה שהיא רוכבת מספיק לאט ואדיבה מספיק כדי לבקש ממך לתת לה לעבור במקום לעוף לידך על 30 קמ"ש ולהעיף אותך לשיחים. אתה שולח אותה לכביש למות ועוד קורא לה בת זונה כי אתה הולך פה עכשיו, ושימותו כולם.

מ.ש.ל.

הבעיה הישראלית היא לא לחץ, כולם לחוצים. היא לא צפיפות, בהרבה מקומות צפוף. היא לא חום, יש מקומות חמים בהרבה. והיא גם לא גזענות, יש מקומות שירצחו אותך אם יראו עליך סממנים מסויימים.

הבעיה הישראלית היא חוסר מוחלט וטוטאלי של אמפתיה. חוסר יכולת (או רצון) לשים את עצמך בנעליים של האחר, חוסר רצון להבין מה מניע אותו. רק אני צודק. רק לי מגיע. רק אני כאן. רק אני אני אני.

בגלל השילוב יוצא הדופן שלה של קיבוץ גלויות, טמפרמנט ים-תיכוני, יצר הישרדותי חזק (ופמפום סכנות והפחדות שמכניסות את היצר הזה לעבודה בשעות נוספות) והתקדמות טכנולוגית אדירה, ישראל גדלה להיות מדינה של אנשים מסוגרים כל אחד בקונכייה שלו, בלי שום רצון רק לעצור מדי פעם ולחשוב חצי שניה את המחשבה "איך הייתי מרגיש אם מישהו היה עושה את זה לי".

זהו. המשפט הזה לבדו, פותר לכם 90% מבעיות האלימות, חוסר הכבוד, והגועל הכללי שכולנו חשים מדי יום כלפי החברה הישראלית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מכחישים בעיות, פשוט לא מטפלים בהן בזמן שעוד אפשר בגלל ש"יהיה בסדר". רוצים הכל מהר ועכשיו ואין לאף אחד כח להתעסק בפתרונות ארוכי טווח כי לא בטוח שהוא יקצור את הפירות בתקופת החיים שלו.

זה לא נובע מפקקים, עבודה ולחץ, זה מה שיוצר אותם.

פורסם
ארבעה עמודים של שרשור, 71 שנות עצמאות, מרוכזות באופן מופלא למשפט אחד.

במקום להבין שהרוכבת כנראה מפחדת שידרסו אותה, ולפרגן לה על זה שהיא רוכבת מספיק לאט ואדיבה מספיק כדי לבקש ממך לתת לה לעבור במקום לעוף לידך על 30 קמ"ש ולהעיף אותך לשיחים. אתה שולח אותה לכביש למות ועוד קורא לה בת זונה כי אתה הולך פה עכשיו, ושימותו כולם.

מ.ש.ל.

זהו. המשפט הזה לבדו, פותר לכם 90% מבעיות האלימות, חוסר הכבוד, והגועל הכללי שכולנו חשים מדי יום כלפי החברה הישראלית.

אני קראתי לה בת זונה כי היא קראה לי חצוף רק כי לא פניתי לכבודה את הדרך על המדרכה ואמרתי לה לרדת לכביש איפה שהיא אמורה להיות לפי חוקי מדינת ישראל. ואם מפחיד אותה לרכב על הכביש היא יכולה ללכת ברגל על המדרכה ועל הדרך להוריד קצת את השומן שהצטבר בתחת שלה. מי יודע אולי לא רק סודנים יתחילו איתה בדרום תל אביב. WIN-WIN לכולם.

פורסם

היא קראה לך חצוף כי שלחת אותה לכביש להידרס ע"י אוכלי שניצלים שמסמסים במקום לנהוג.

ואולי היא נוסעת על האופניים האלה כל יום 15 ק"מ לכיוון במקום לנסוע באוטו כדי לא לסתום את הכבישים ולא לעמוד פקקים לעבודה שלה שהיא עובדת בה כדי להצליח לממן טיפול לילד החולה שלה?

אבל לא, על הכל אנחנו נסתכל דרך הפריזמה שלנו. דרך מה שטוב לנו. ושזדיינו כולם עם סודנים בדרום תל אביב.

באמת, לא יכולתי לבטא את כל מה שרקוב בחברה שלנו יותר טוב.

עריכה: בנוסף לאמפתיה ולמחשבה "מה הייתי מרגיש אם היו עושים את זה לי", אני נוהג להפעיל נוהל של "כמה זה עולה לי". האם מה שאני נדרש לעשות בכל רגע ורגע "עולה" לי (בכסף, זמן, עצבים, בריאות) יותר משהוא תורם למישהו אחר. אם התשובה היא לא, אני עושה אותו בלי לחשוב. אם התשובה היא כן, אני מתחיל להפעיל שיקולים אחרים.

במקרה דנן, האם חצי צעד ימינה היה עולה לכמגיא יותר מאשר הוא היה מועיל לרוכבת האנונימית? כנראה שלא. אז איזו סיבה יש לא לעשות את זה?

עריכה2: ובחזרה לאמפתיה, מה היית עושה אם הייתי מספר לך שאותה רוכבת בדיוק היא אשתי? שמתניידת כל יום בערך 10-12 ק"מ על אופניים? ואני אוסר עליה (הו הפטריארכליות) לרכוב על הכביש כי אני נוהג ויודע איך הכבישים שלנו נראים, תוך דרישה חד משמעית לרכוב בצורה הכי זהירה שהיא יכולה ומבלי להפריע לאף אחד? והיא עושה את זה כבר למעלה מ-5 שנים מבלי שתהיה לה אף תקרית עם הולך רגל (בניגוד לכמה וכמה תקריות עם נהגים)?

מה אז? עדיין תשלח אותה ללכת ברגל כי זה רק יתרום לכמויות השומן שהצטברו בתחת שלה?

ומה אם אני אתן לה לקרוא את זה?

ומה אם אני אפגוש אותך ברחוב כשהיא איתי? תגיד לה אותו דבר? לא, נכון? כי אתה פחדן ומסוגל להיות אבו-עלי רק על בחורות על אופניים או בפורום אנונימי באינטרנט.

תתבייש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אפשר לחשוב מצילה את כדור הארץ מהתחממות גלובלית. היא תתרום הרבה יותר לסביבה אם היא תיכנס לים ולא תצא ממנו.

סתם תל אביבית מצויה שקימבנה לעצמה אמצעי תחבורה רק כי לא מתחשק לה לחכות 10 דקות לאוטובוס וכולם צריכים לפנות לה את הדרך.

עזוב שהיא צועקת לי "סליחה! סליחה!" בזמן שאני מדבר בטלפון עם לקוח. מה אני אמור לעשות? לרדת לכביש רק כדי שהיא תוכל להמשיך לרכב על האופניים שלה על המדרכה?

אולי אני אקנה אופנוע חשמלי ואתחיל לצעוק לאנשים "סליחה! סליחה!" על המדרכה? מסוכן על הכביש. גם לי מגיע להיות בטוח.

עריכה2: ובחזרה לאמפתיה, מה היית עושה אם הייתי מספר לך שאותה רוכבת בדיוק היא אשתי? שמתניידת כל יום בערך 10-12 ק"מ על אופניים? ואני אוסר עליה (הו הפטריארכליות) לרכוב על הכביש כי אני נוהג ויודע איך הכבישים שלנו נראים, תוך דרישה חד משמעית לרכוב בצורה הכי זהירה שהיא יכולה ומבלי להפריע לאף אחד? והיא עושה את זה כבר למעלה מ-5 שנים מבלי שתהיה לה אף תקרית עם הולך רגל (בניגוד לכמה וכמה תקריות עם נהגים)?

מה אז? עדיין תשלח אותה ללכת ברגל כי זה רק יתרום לכמויות השומן שהצטברו בתחת שלה?

ומה אם אני אתן לה לקרוא את זה?

ומה אם אני אפגוש אותך ברחוב כשהיא איתי? תגיד לה אותו דבר? לא, נכון? כי אתה פחדן ומסוגל להיות אבו-עלי רק על בחורות על אופניים או בפורום אנונימי באינטרנט.

תתבייש.

עונה אותו דבר בדיוק.

תמלא לאשתך את הרב-קו או תקפיץ אותה לעבודה או תרוויח יותר כסף ותקנה לה אמצעי תחבורה ראוי במקום לשלוח אותה לרכב על המדרכה תוך הפרעה להולכי רגל רק כי לא מתחשק לך לעשות עוד 20 דקות סיבוב עם האוטו.

פורסם
מה קורה?

עצוב. עצוב המצב שהגענו אליו. אלימות בכל מקום, בכביש, ברחובות, בתי מלון, טיסות ואפילו בפארקי מים שאנשים אמורים ליהנות בהם זה קורה. בתור הורה לפעוטה, המצב הזה מתסכל. המחשבות על הירושה שאנחנו הולכים להשאיר לדורות הבאים מתסכלת ומעציבה אותי.

צר לי (כלומר, לא צר לי), אבל פשוט לא נכון.

יש היום פחות אלימות מבעבר.

מה שיש זה יותר דיווחים.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mean_world_syndrome

אתמול שמעתי את ערוץ התרבות של כאן 11 ברדיו (ממליץ!). סיפר מישהו, שלא קלטתי את שמו, על מהומות והתקלויות שהיו במעברות בשנות ה-50'. דברים שלא בדיוק מלמדים בשיעורי היסטוריה. בו נגיד ככה, המהומות עם האתיופים, כסף קטן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתכלס היא צריכה לרדת לכביש, אבל הקללות והגישה הזאת רק מוכיחים שאתה מקיים את המציאות שיש לך בראש, שבה כל אחד מתפוצץ על ימין ועל שמאל וכל אינטרקציה עם אדם אחר זה הזמנה לדו קרב. זה לא חייב להיות ככה, אבל זה מה שאתה רוצה שיהיה.

• תוכן חדש...