Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זו הוראה שלא ניתן לקיים פיזית בכל מקרה אם מתייחסים לפרשנות מחמירה.

נתחיל מזה שאין לנהג דרך למדוד מהם אותם 100 מטרים.

נמשיך עם זה שעל פי סעיף א(1) עלי לעצור ולתת לרכב לעבור אותי, כך שלמעשה הוא כרגע מצמם את המרחק בינינו, ואין לי דרך שאינה לקחוה מספר מדע בדיוני להעלים את עצמי משם.

ואם זה קרה בסמוך לצומת או לפקק, אז עשרות נהגים מסביב הם עכשיו עבריינים.

לכן לטעמי הכוונה בתקנה היא לנסיעה רציפה בעקבות רכב חירום, שעלול לבלום או לפנות במפתיע ולכן יש לאפשר לו מרחב פעולה. כאשר הוא מפלס את דרכו בתנועה עמוסה אין דרך למלא אחר הוראת התקנה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זו הוראה שלא ניתן לקיים פיזית בכל מקרה אם מתייחסים לפרשנות מחמירה.

נתחיל מזה שאין לנהג דרך למדוד מהם אותם 100 מטרים.

נמשיך עם זה שעל פי סעיף א(1) עלי לעצור ולתת לרכב לעבור אותי, כך שלמעשה הוא כרגע מצמם את המרחק בינינו, ואין לי דרך שאינה לקחוה מספר מדע בדיוני להעלים את עצמי משם.

ואם זה קרה בסמוך לצומת או לפקק, אז עשרות נהגים מסביב הם עכשיו עבריינים.

לכן לטעמי הכוונה בתקנה היא לנסיעה רציפה בעקבות רכב חירום, שעלול לבלום או לפנות במפתיע ולכן יש לאפשר לו מרחב פעולה. כאשר הוא מפלס את דרכו בתנועה עמוסה אין דרך למלא אחר הוראת התקנה.

המוכחל הוא פרשנות שאינה עולה בקנה אחד עם הוראת החוק.

זו ההוראה . חוץ מלנקד סימנתי באדום מה על בעל רכב לעשות

. (א) היה רכב הבטחון

מתקרב,

ינהגו עוברי הדרך שבה הוא עובר או עומד לעבור לפי הוראות אלה:

(1) נוהגי רכב ומוליכי בעלי-חיים - יתנו זכות קדימה לרכב הבטחון

ויטו מיד

את כלי רכבם או את בעל החיים

למקום קרוב ככל האפשר לשפת הכביש הימנית

ורחוק מצומת

ויעצרו שם עד שרכב הבטחון יעבור

;

(2) הולכי רגל הנמצאים בכביש - יפנו אותו מיד עד שיעבור רכב הבטחון.

(ב)

לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב בטחון אלא בריווח של לפחות מאה מטר ממנו;

נכון שלא ניתן למדוד 100 מטר אבל המשמעות הברורה היא תן לרכב הבטחון מרווח פעולה של כ 100 מטר, אחרי שהוא חלף על פניך

וגם בדרך צפופה אתה לא צריך להתחיל לנוע עד שנוצר מרווח של כ 100 מטר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איזה סרטון הזוי...

בכל מקרה, הוא לא היה בקריאה בזמן שעמד ברמזור, וגם האורות לא דלקו (האחוריים תמיד עובדים ביחד עם הגשר, לא ניתן לשליטה).

יכול להיות שקיבל קריאה באותו רגע ועדיין לא הדליק אורות, ויכול להיות שסתם רצה לעקוף (ואם זה אכן המצב, עם התיעוד הזה הוא יקבל בראש מאוד חזק, בלי קשר לתאונה).

תתקשר למדא ומהמוקד כנראה יפנו אותך לגורם הרלוונטי.

לחילופין בטח אפשר ליצור קשר דרך המייל.

פורסם
זה גם הקשה מאוד להוציא את המספר של האמבולנס אז בהחלט חשוב יהיה למקם את המתקן של הטלפון במקום אחר.

אמבולנס מס' 938.

לא תהיה בעיה לזהות אותו. פנה לתחנת מד"א37a7b2db9761822fb63f407d552fd34d.jpg

Sent from my DynaTAC 8000X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לא מתקשרים ל-101 אלא במצבי חרום רפואיים. יש לכל תחנה קו טלפון רגיל (ניתן למצוא ב-B144) לצורך הדברים המנהלתיים האלה.

עד כמה שראיתי גם כאשר האמבולנס נמצא על הנת"מ הוא אינו מפעיל את הרולרים. אני די משוכנע שמדובר באיזה נהג שחושב שיש לו זכויות יתר גם במנסיעה מנהלתית. נהגי האמבולנס אוהבים מאד לשחק עם אמצעי ההתראה שלהם (רולרים וסירנה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לתחנות מדא אין "מספר" שאפשר לחייג אליו ולהגיע למישהו.

גם המספר של התחנה שרלוונטית אליו (מרכז מדא כרמל בחיפה) מוביל למוקד.

המוקד הוא הכתובת.

אופציה שניה זה המרכזיה במספר 03-6300222 או פניות הציבור.

לתחנה אין מה לגשת.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

ישה, אם עמדתי ברמזור ואפשרתי לאמבולנס לעבור אותי אני כרגע בעקבותיו מצד אחד אבל אין לי שום אפשרות לשמור ממנו מרחק כלשהו, ואם הוא יחליט בשלב הזה לנסוע לאחור, לי אין מה לעשות בנדון.

(ועוד לא נכנסו לדיון של להטות את הרכב לימין הדרך דווקא, פעולה שאינה תמיד המקרה הרצוי, כאשר רכב הבטחון החליט שדווקא עדיף לו לנסות לעבור אותך מימין)

פורסם
המוכחל הוא פרשנות שאינה עולה בקנה אחד עם הוראת החוק.

זו ההוראה . חוץ מלנקד סימנתי באדום מה על בעל רכב לעשות

. (א) היה רכב הבטחון

מתקרב,

ינהגו עוברי הדרך שבה הוא עובר או עומד לעבור לפי הוראות אלה:

(1) נוהגי רכב ומוליכי בעלי-חיים - יתנו זכות קדימה לרכב הבטחון

ויטו מיד

את כלי רכבם או את בעל החיים

למקום קרוב ככל האפשר לשפת הכביש הימנית

ורחוק מצומת

ויעצרו שם עד שרכב הבטחון יעבור

;

(2) הולכי רגל הנמצאים בכביש - יפנו אותו מיד עד שיעבור רכב הבטחון.

(ב)

לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב בטחון אלא בריווח של לפחות מאה מטר ממנו;

נכון שלא ניתן למדוד 100 מטר אבל המשמעות הברורה היא תן לרכב הבטחון מרווח פעולה של כ 100 מטר, אחרי שהוא חלף על פניך

וגם בדרך צפופה אתה לא צריך להתחיל לנוע עד שנוצר מרווח של כ 100 מטר.

דחילק ישה, מה שאתה אומר כ"כ מופרך, שאפילו שופט תנועה טירון לא ייבלע טיעון שכזה.

הם עומדים בפקק!!!

לשיטתך, אמבולנס אמור להיות בפקק בליבו של תא סטרילי בקוטר 200 מטר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לשיטתך, אמבולנס אמור להיות בפקק בליבו של תא סטרילי בקוטר 200 מטר?

זו לא שיטתו, זה מה שכתוב בלשון החוק. מצד שני ברור שבית משפט לא יתחשב בחוק הזה במקרה דנן לכן מיותר היה להביא אותו בכלל ולהתחיל לדון עליו, זה לא רלוונטי למקרה הנוכחי וסתם הכפיל את כמות ההודעות בשרשור הזה.

פורסם

כאשר הקשר בין לשון החוק למציאות רופף, אין טעם לחוק כמו שהוא ויש לעדכנו.

ולגבי הדיון, פות״ש קיבל תשובות לשאלות ומאז הדיון התפתח לכיוון אחר ולא אתה תקבע אם זה לגיטימי.

פורסם

בתור מתנדב במגן דוד אדום כנהג אמבולנס ומבלי להכיר את העובדות בסרטון אני אגיב:

ראשית, כפי שנראה לי מהסרטון, הנהג בכלל לא שם לב שהוא פגע בך, אני לא חושב שהוא ברח בכוונה.

שנית, למרות האיסור לנוע בטווח של מאה מטר בקרבת האמבולנס (כשתיהיו נהגים תבינו כמה זה חשוב, לצערי לא מיושם במדינת ישראל) האחריות לתאונה רובצת לפתחו של הנהג. במקרה של תאונה בנסיעה דחופה, למרות שמותר לנהג, האחריות תמיד היא עליו (לעיתים אף אחריות פלילית במשפט תעבורה).

לגבי האשמות שהנהג רצה לעקוף פקקים, אני לא מכיר נהג אחד במרחב שלי (מרחב ירקון, שזה אחד המרחבים הגדולים יותר) שיעשה כזה דבר, זה נוגד את הנהלים ואף מתנדב ו/או עובד שפוי לא יסכן את מקום התנדבותו / עבודתו בשביל שטויות כאלה.

כפי שעולה מהסרטון, יכול להיות שהוא באותה שניה קיבל קריאה ויצא אליה, דבר מאוד מאוד שכיח.

בכל אופן, פנה למד"א ומאמין שיקחו אחריות על האירוע.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

עדכון בקשר למקרה,

למרות שהיה ממש לא פשוט להוציא מהסרטון את מספר הרכב של האמבולנס- לאחר השקעה ועיבוד של התמונות הצלחתי להוציא את מספר הרכב.

העברתי את הפרטים לחברת הביטוח(הסרטון ומספר הרכב), מצידם הם בדקו ואישרו שהמספר אכן נכון.

בקיצור בינתיים המקרה בטיפול של חברת הביטוח.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
אמבולנס מס' 938.

לא תהיה בעיה לזהות אותו. פנה לתחנת מד"א37a7b2db9761822fb63f407d552fd34d.jpg

אבל.... הנה פה מספר הזיהוי שלו. במד"א היו נותנים לך את מספר הרישוי על סמך המספר הזה.

מילא. העיקר שהשגת את הפרטים

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...