Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתומי חשבתי שכל המכונאים במוסך הם בעלי תעודת מכונאי, בדיוק כמו שכל העובדים הטכניים בחברות בהם עבדתי הם טכנאים/הנדסאים/מהנדסים. עכשיו אני מבין הרבה דברים שקרו לי בעבר בכל מיני מוסכים.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בכל מקרה בסופו של דבר האחריות היא על בעל תעודת ההסמכה במוסך.

אם עובד ללא ידע וניסיון נניח לא הרכיב חלק כמו שצריך האחריות היא על המנהל המוסמך.

מחובתו לבדוק את טיב העבודה של העובד, ובגמר העבודה לבצע נסיעת מבחן.

בקיצור חייב לפקח, אם המנהל המוסמך מחליט שיש עובדים כאלה ואחרים שהוא סומך עליהם בעיה שלו עם כל הצער שבדבר.

התעודת הסמכה לא שווה כלום, בתחום הזה מה שקובע הוא הידע והניסיון.

בהסמכה לומדים על איך בנוי סטרטר ואלטרנטור מיושנים לפני קום המדינה, המבחנים המעשיים בעיניי לא באמת משקפים את העבודה ביומיום על רכבים בני ימינו, יש מבחן שבו מבקשים מהתלמיד לכוון מפלג אוי באמת, או מבקשים להעמיד את במנוע על נ.מ.ע בדיוק רב ואחרי זה נותנים לחץ אוויר לצילינדר, אם המנוע הסתובב נכשלת.

אין ספק שיש צורך בלימודים, תעודות והסמכה, אבל הניסיון חשוב הרבה יותר.

בכל תחום גם ברפואה חייב להתנסות וללמוד עם הזמן יש דברים שלא ניתן ללמוד רק בתיאוריה או במבחנים, ישנם בעיות ותקלות שללא ניסיון בתחום לא תוכלו לאבחן ולדעת מה הבעיה באמת ברכב.

מה שאני בא להגיד הוא שתעודת מכונאי או תעודת הסמכה הם רק השלב הראשון, בתחום הזה לומדים כל רגע משהו חדש ומגלים בעיות חדשות אין לזה סוף ובטח שלא ניתן ללמוד את הכל מראש, וחלילה אינני מזלזל בבעלי ההסמכה, להגיע לשלב הזה הוא מתיש וקשה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

העניין הוא שאם אין תעודה וגם אין ניסיון, אתה יכול לעשות שטויות. אני בספק אם במוסך גדול יעמוד מישהו מוסמך ליד כל חסר ניסיון והשכלה ויפקח על כל מה שהוא עושה. שם הבעיה. כלקוח לא איכפת לי על מי תוטל האשמה, כלקוח אני רוצה וודאות שהרכב מטופל הכי טוב ונכון. לצערי, גם כשיש למכונאים ניסיון, הם לא מטפלים ברכב לפי הספר, אלא מחפפים בגלל הצורך לקצר זמנים, קל וחומר כשאין ניסיון.

פורסם

תעודה וניסיון לא הולכים בקנה אחד, יש מנוסים ללא תעודות ויש טירונים עם תעודות.

יש כל מיני פרוייקטים של יבואנים ומוסכים גדולים שלוקחים סטז'רים של בתי ספר מקצועיים לעבודה אצליהם, מתוך כוונה ותקווה שבסיום הלמודים יהפכו לעובדים מן המניין, במטרה לפתור את הבעיה שהועלתה כאן.

נכון הוא שמצב רחוק מלהיות אידיאלי וכוח אדם מיומן הוא בעיה של מוסכים, כמו גם ענפי מקצוע אחרים..

ba323f

המבחנים של משרד התחבורה כמו גם של משרד הכלכלה, עברו ריוויזיה רצינית בשנים האחרונות והם עודכנו לטכנולוגיה דיי מודרנית, כמובן שבהתאם גם התכנים של תכנית הלימודים.

מה שבטוח שבכל מוסך חייב להיות יותר מאדם אחד עם תעודות הסמכה וברוב המכריע, בעל ההסמכה הוא בפועל הסמכות המקצועית הגבוהה, אז לא הייתי ממהר לזלזל בתעודה הזאת.

פורסם

כשמדובר במקצוענים אין בעיה. אגב, גם כשאתה עובד על הרכב שלך אתה בלי תעודות ולפעמים בלי ניסיון, ההבדל הוא שאז לפני כל פעולה שאתה עושה אתה בודק 20 פעם באינטרנט וכל בורג שאתה פותח/סוגר אתה עושה זאת ממש לאט ובזהירות. דברים שאתה עושה לבד פעם ראשונה לוקחים לך שעות כשבמוסך זה לוקח דקות.

העניין הוא שלקוח המגיע למוסך (בייחוד למורשה יבואן) משוכנע שהוא מגיע למקום של מומחים לרכב שלו ולכן אי שום דאגה ובשביל זה הוא משלם והרבה. האמת קצת שונה.

פורסם

ומי אתה חושב מרכיב את הרכבים במפעל? עובדים מקצועיים בעלי תעודה? לא! אנשים פשוטים, בלי שום תעודה מקצוע כלשהי, רק עם קצת ידיים טובות ומלמדים אותם את העבודה בליין. הכל זה רק עניין של תוכנית ההכשרה של העובדים, שהיא מוקפדת מאוד.

כנ"ל במוסך, יש הכשרה כזאת או אחרת לעובד החדש והלא מיומן ויש עקומת לימוד, עם או בלי תעודה.

בסופו של דבר המקצועיות נקבעת לפי הצוות המקצועי הבכיר של כל מוסך, כמה הם מקפידים על קליטה והכשרה של מכונאים חדשים, שימור של מכונאים מיומנים, ניתוב נכון של סוגי העבודות לאנשים המתאימים למשימה ובקרת איכות בסיום העבודה.

במוסך המורשה של מותג זה קצת יותר קל כי הדגמים וסוגי העבודות דיי חוזרים על עצמם יש כלים וציוד ויותר קל להתמקצע.

פורסם
כשזה בחינם... אין פה בעיה לאנשים לגשת למקצוענים בלי תעודות.

כסף יעוור גם צדיקים...

חשבתי שהמקצוענים בלי התעודות הם לא מקצוענים אבל...[emoji6][emoji6]
פורסם
חשבתי שהמקצוענים בלי התעודות הם לא מקצוענים אבל...[emoji6][emoji6]

יש לי הרבה קרדיט ...

רק שלא יגדירו מקצוען לפי תעודות , ואז ילכו לעשות בחינם אצל מי שאין לו תעודות .

דו פרצופיות במיטבה.

פורסם

כאחד שמלמד בתחום אני ניתקל לא מעט במקצוענים עם המון ניסיון ואני שואל אותם מדוע פניתם ללימודי הסמכה הם עונים "כדי לעשות כסף" תשובתי להם היא תפקידכם כבעלי הסמכה הוא לפתור בעיות ולא שום דבר אחר.

אתה יכול להיות מקצוען ובעל ניסיון רב ולזכור איזה רכיב מותקן לפני מה, אך מה תפקידו של הרכיב ומדוע המהנדס שם אותו שם אין לך מושג ואני אתן דוגמא קטנה : אני שואל את המקצוענים מה תפקידו , מיקומו של שסתום שיעורי במע הבלמים ומדוע המהנדס שם אותו שם ?, או מדוע במע ניהול מנוע בנזין מסוימות יש צינור וואקום לווסת דלק בחליל ולאחרות אין צינור כזה מה תפקידו , יועדו ?

הסמכה היא ידע עם האחריות הגדולה המלווה אותה וכול "מקצוען" שאין לו כתב הסמכה מחויב לעבוד בשקט ובנחת תחת פיקוח של של מנהל עבודה מוסמך והוא לבסוף ורק הוא חותם על סיום העבודה ושיחורר הרכב לאחר בחינתו .

הכלל הזה מחויב ליישום במורשה יבואן או מורשה משרד התחבורה היתרון במורשה הוא בידע על הרכב שהוא מורשה לו בביצוע מטלות נוספות ומשלימות כמו תכנותים שונים לאחר ביצוע טיפול כל שהוא ,שבמוסך כללי לא מודעים או לא יכולים לבצע את התהליך מעבר להחלפת שמנים וכו.

חיים יוד.

פורסם

איך מעסיקים? פשוט כי זה משתלם יותר מלשלם יותר לעובד מקצועי ומדופלם. אני בא מתחום החשמל התעשייתי וגם פה יש הרבה קיצורי דרך וחוסר מקצועיות של אנשים, בסופו של דבר הכל מסתכם בכסף, אין מנוס מזה וזאת הבעיה. כאשר פרוייקטים שלמים מבוצעים ע"י אנשים חסרי רשיונות חשמל ובלי ידע בכלל עם אחראי יחיד עם רשיון.

פורסם
יש לי הרבה קרדיט ...

רק שלא יגדירו מקצוען לפי תעודות , ואז ילכו לעשות בחינם אצל מי שאין לו תעודות .

דו פרצופיות במיטבה.

אז לפי דעתך הדרישות ממכונאי במוסך וממי שעובד על הרכב כחובב צריכות להיות זהות?

פורסם

אני לא הבנתי את השאלה .

החוק קובע שתקינות הרכב ובטיחותו חלה על הנוהג ברכב או בעליו, והוא גם קובע היכן מותר לתקן רכב ומי מורשה לעשות זאת .

כל עוד זה מבוצע תחת "מטרייה מוסדרת" שנקראת מוסך לא משנה מי עובד בפועל על הרכב כי הוא תחת פיקוח של בעל הסמכה לתחום שהוא מטפל ברכב.

תוכן תכני ומשאבים אישיים גבוהים זה כבר אינדיבידואלי לכול מוסך באשר הוא.

אתה כצרכן תחליט לבד למי אתה אתה מוסר את רכבך לשירות אבל החוק קובע איפה ומה הדרישות המינימליות מנותן השירות .

חיים יוד.

פורסם
איך מעסיקים? פשוט כי זה משתלם יותר מלשלם יותר לעובד מקצועי ומדופלם. אני בא מתחום החשמל התעשייתי וגם פה יש הרבה קיצורי דרך וחוסר מקצועיות של אנשים, בסופו של דבר הכל מסתכם בכסף, אין מנוס מזה וזאת הבעיה. כאשר פרוייקטים שלמים מבוצעים ע"י אנשים חסרי רשיונות חשמל ובלי ידע בכלל עם אחראי יחיד עם רשיון.

זה בכלל לא עניין של כסף וכל מוסך היה מעדיף מכונאים מדופלמים, בטח המורשי יבואן.

העניין הוא שפשוט אין מספיק כוח אדם מדופלם ובין אלו שיש, לא כולם רוצים לעבוד כמכונאים ומעדיפים לעשות דברים אחרים במוסך או בעיסוק אחר.

מי שמתעסק במכונאות כחובב אין ממנו שום דרישות, חוץ ממה שאולי ידרוש מעצמו והדיון בזה כלל לא רלוונטי לנושא.

• תוכן חדש...