Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי שאלה ששואל את עצמי רוב הזמן

איך מרכזי שירות מורשיים מטעם יבואני הרכב בארץ מעסיקים עובדים בתחומים שונים שאין להם תעודת מקצוע ויש כאלה המון שלומדים על רכבים שלנו במוסכים ולכו תגלו איזה נזקים הם יגרמו שאנו לא רואים.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בס"ד

כל עוד מצוות איתו עובד מוסמך או שעובד מוסמך עובר אחריו יסודית, אני לא רואה בעיה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אני רואה בעיה

במידה והעובד המוסמך חושב שהזוטר הגיע למצב שהוא 'מוכן ובשל', ונותן לו לעבוד לבד, אך אותו אחד לא באמת מוכן, ומבצע טעות (כמו הרכבת 2 רפידות באותו צד של הצלחת, שהוצגה כאן לפני שנה שנתיים).

פורסם

בס"ד

אם זה עובד בעולם התעופה, אני חושב שזה מספיק טוב בשביל מוסך.

פורסם

בעולם הרכב יש בודקים מוסמכים שמאשרים לרכב לצאת לאחר שהמכונאי סיים? עד כמה שיצא לי לראות בתעופה יש הרבה יותר שלבי בדיקה ואישורים לפני טיסה.

פורסם

לא יתכן!

אני די בטוח שמי ששחרר לי את האקסנט אחרי טיפול לפני 5 שנים לא היה בעל המוסך, אלא עובד בן 18-19, כי לא היה פילטר אוויר בתוך הקופסה.

גם אצלי בעבודה אני מכשיר עובדים חדשים ולפעמים עובד מסויים יכול לקפוץ מעל הפופיק ולחשוב שהוא יכול לבצע עבודה מסויימת כשבפועל אני אקבל את התלונות מאוחר יותר על עבודה לא מקצועית, מעבר לכך שהשם של העסק נהרס בגלל זה.

יש עובדים גם שתלמד אותם 100 פעמים והם עדיין לא ידעו לבצע עבודה במידה וזה יהיה ברכב אחר, כי פשוט אין להם חוש טכני.

אבל נו מילא, שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה.

פורסם

בס"ד

שוב פעם, אני חוזר ורושם, נדרש ליווי צמוד או לחילופין בדיקה טובה ויסודות של עובד מוסמך, לפני שחרור הרכב.

פורסם
בפועל זה לא קורה, אז העובדה שרשמת את זה לא עוזרת כל כך.
בס"ד

בזה לא נותר לי, אלא להסכים איתך במאת האחוזים.

פורסם

אי אפשר להשוות בשום פנים ואופן בין הכשרה של מכונאי לבין הכשרה של טייס...ולמזלינו שזה 2 קצוות שונים לגמרי..כי אם זה היה דומה בתהליך מי יודע מה היה קורה. אני מעולם לא ראיתי איזה מכונאי בכיר שעומד ליד זוטר ועובר על מה שעשה..את הסיבוב על הרכב שמסיים הם יודעים כן לעשות. דעתי האישית היא חובת הכשרה או קורס בסיסי לכל מי שרוצה לעבוד בתחום!

פורסם

זה עובד ככה בכל תחום ולגיטמי לגמריי.

מרכב, למקצועות חופשיים, לתעופה ואפילו רפואה.

לימודי תאוריה וניסיונות זה נחמד וטוב, בשביל באמת לדעת צריך להפשיל שרוולים ולגעת. גם אם זה אומר שבפעמים הראשונות יקרו טעויות.

פורסם
שלום

איך מרכזי שירות מורשיים מטעם יבואני הרכב בארץ מעסיקים עובדים בתחומים שונים שאין להם תעודת מקצוע ויש כאלה המון שלומדים על רכבים שלנו במוסכים ולכו תגלו איזה נזקים הם יגרמו שאנו לא רואים.

באמת עניין הזוי לחלוטין!

בלי להזכיר שמות או רמזים..

אני יכול להעיד שעבדתי עד לא מזמן כמנהל משטח העבודה במוסך מורשה יבואן מאד מכובד ומרשים (והמחיר בהתאם) וקיבלו שם פועלים שאתמול עבדו בשטיפת מכוניות והיום מתלמדים להחליף צלחות ורפידות לרכב ועושים זאת בצורה כושלת ולעיתים מסוכנת.. עוקפים על שלבים מאד חשובים ומסכנים את אותו בעל רכב שנשחט במחיר בגלל שהוא רוצה להיות רגוע ושקט שהרכב מטופל בקפידה לפי הוראות ייצרן במורשה יבואן

וכמובן מרוב לחץ ובלבול אף אחד לא עובר אחריהם ובמקרה הטוב עושים נסיעת מבחן של דקה עד השטיפה הנוצצת (שזה הכי חשוב הרי)

ושלא נדבר שלא מגרזים למשל חלקי בילום (לא קיים בכלל גריז כזה במוסך "המורשה יבואן") מים מהברז חופשי שמן לא מתאים ובכמות לא נכונה לא קיים ידית מומנט (ההוא מהשטיפה יש לו רגש בברגים חבל"ז) אבחון לקוי ולפעמים מטומטם כל כך והלקוח משלם ומשלם עד שאולי תיפטר הבעיה ועוד כ"כ הרבה כשלים בסגנון הזה שזה פשוט חרפה

זה אחד מהסיבות מתוך הרבה הרבה לצערי, שפשוט מתוך תסכול מתמשך קמתי ועזבתי

יש לי עוד הרבה מה לספר על מוסכים מורשים שעושקים לקוחות ואני לא מעוניין להדליק פה אנשים וליצור מדורות

במילת סיכום אחת

יש מוסכים (גם מורשי יבואן וגם לא) מצויינים שעושים הכל בלי לחפף ונותנים שירות הוגן

ויש מוסכים כנ"ל שעושים בדיוק כמו שתארתי אבל בהרבה יותר גרוע

לכן חשוב כדאי לבדוק טוב טוב לאיפה מכניסים את הרכב לטיפול ולא לסמוך על שם ושלט נוצץ וגם לא על תעודה מבטיחה, אלא באמת לחפש המלצות והכירות אישית וכדאי ורצוי מאד שקיפות מלאה ויכולת לראות ולהבין מה עושים לך ברכב ולא פחות חשוב "מי בדיוק שם עושה את העבודה"

בהצלחה

רמי

פורסם
שלום

מאוד פשוט, כי יש הרבה עבודה ואין מספיק כוח אדם בעלי תעודות שבאמת מוכנים לעבוד.

כמובן שתעודת מכונאי, מסוג כזה או אחר, זה לא ערובה לעובד מקצועי ומיומן ויש די הרבה כאלו ללא שום תעודה או הסמכה, שעושים יופי עבודה ואפשר לסמוך עליהם לגמרי.

פורסם (נערך)

המצב בענף קשה.

משלמים היום למכונאי אחרי צבא עם תעודת סוג 02/מכונאי ללא ניסיון - 2000 שקלים יותר מלפני 3-4 שנים.

העיקר שיש ידיים עובדות, כמות הרכבים רק גדלה.

יש מוסכים מרכזיים/מורשי יבואן שעובדים לפי הספר עם בקרת איכות אחרי טיפול/ עבודה כלשהי, לא הכל שחור.

עריכה אחרונה על ידי Adamm

• תוכן חדש...