Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה קיבלתי בשורה משמחת, שאני יכול להתקבל ללימודי מאסטר ב Supply Chain Management משתי מכללות בשוויץ.

כמובן שהשמחה נקטעה לאחר שידעתי את המעסיק שלי בעיניין הלימודים, לצורך הלימודים אני צריך כל יום שישי בשבועיים חופש בשביל הלימודים (הם שישי שבת), המעסיק אומר שהוא לא רואה לנכון מדוע אני צריך את הלימודים הללו :shock: מבחינתו זה רק מחלבת כספים (אני משלם לבד והמחיר זה 34 אלף פרנק), ובתחום שלי אין לי מה לעשות אם זה בחברה (לא משנה שבראיון עבודה הודעתי להם על זה שאני מתכוון ללמוד).

ביקשתי ממנו לשנות את המשרה שלי ל90 אחוז, וכמובן הוא לא הסכים, לימודים אחרים לא יהוו בעיה, אבל הלימודים שאני מעוניין לא באים מבחינתם בחשבון.

חשוב לציין שהלימודים הנ"ל יביאו אותי למקום שאני מעוניין להיות, מבחינה מקצועית / סיפוקית, אני כרגע יחסית מיואש, האפשרויות אשר עומדות לפני כרגע זה או לחפש מקום עבודה אחר (המקום עבודה נמצא כרגע פחות מ2 ק"מ מהבית ובסה"כ מרוצה), או לוותר על הלימודים (חלום אשר יכול להתגשם) וללמוד משו אחר.

קצת רקע עלי, אני מסוף 2009 בשוויץ, עובד ברכש (וגם לוגיסטיקה) והשאיפה שלי תמיד היתה להתקדם, לפני שעברתי לשוויץ חשבתי קודם להתקבל לאוניברסיטה ולעשות תואר בארץ אבל זה לא הלך, אז מבחינתי כזאת בשורה מעלה לי את המורל.

מה דעתכם?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי להכביר יותר מדיי במילים, כי גם אני שקוע בברוך משל עצמי.

המוטו שלי: תעשה עכשיו מה שאתה יכול ויודע כדי שתוכל לעשות אחר כך את מה שאתה רוצה.

אם מה שאתה רוצה בעתיד עדיף לך על מה שאתה עושה עכשיו, לך תלמד.

זו דעתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הלוואי וזה היה כזה פשוט, כשיש 2 ילדות ומשכנתא הדברים מקבלים פרופורציה.

מבחינה כספית אני יכול להרשות לעצמי לעבוד משרה של 60 אחוז (מאוד נפוץ בשוויץ), אני בעיקרון יודע מה אני רוצה והלימודים הנ"ל נותנים לי להגשים את מה שאני רוצה.

הבעיה היא לשכנע את המעסיקים שזה רק יתרום להם.

אני מתכוון לרשום מכתב מוטיביציה למעסיק ולהדגיש לו מדוע הלימודים הנ"ל יכולים רק לתרום, ונקווה לתשובה חיובית.

פורסם

אני בהכשרה שלי מהנדס תעו"נ (היום כבר לא עוסק בזה) ואני מכיר את התחום שאתה מתעניין בו היטב, מחברי ללימודים בעבר.

מעבר לדעתו של הבוס, השאלה היא מה הלימודים מקנים לך?

לצאת לדרך עצמאית? לעזוב את החברה ולהרוויח יותר?

למרות שאין לך נגיעה ישירה לתחום, ומכיוון שאתה בתחום הלוגיסטיקה והרכש, הייתי ממליץ לך ללמוד את זה.

פורסם

אם אתה רוצה ללמוד - תלמד.

זה יותר חשוב מהכל.

למעסיק שלך, מטעמים אגואיסטיים, יש אינטרס שתישאר 'על אש קטנה'. חס וחלילה שתהיה משכיל.

זו ראיה צרה ומטופשת. אם היה חכם היה מציע לך מימון ללימודים, ומחתים אותך על התחייבות לעבודה אצלו בתמורה.

לך ללמוד!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ביקשתי ממנו לשנות את המשרה שלי ל90 אחוז, וכמובן הוא לא הסכים, לימודים אחרים לא יהוו בעיה, אבל הלימודים שאני מעוניין לא באים מבחינתם בחשבון.

כלומר, אם תלך ללמוד קולנוע זה בסדר?

הם מפחדים שתשתמש בהכשרה כדי לעבור לחברה אחרת או מעדיפים שתעשה תואר אחר, רלוונטי יותר לדעתם?

אולי אם תתחייב מראש לתקופת תעסוקה לאחר הלימודים, זה יעזור? (אם להתחייבות כזו יש תוקף חוקי... לא יודע).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש משפט בסדרה "סמוך על סול":

The only thing worse than Jimmy, is Jimmy with a law degree.

תציג את זה למעסיק שלך בצורה כזאת - עם תואר שני תוכל לתרום להם הרבה יותר.

זה עבד עם הבוסים שלי - למעשה הם אלה שדחפו אותי ללכת ללמוד, כי הם יודעים שאני יכול לתרום לחברה הרבה יותר בתור מהנדס.

אני משלם על הלימודים מהכיס שלי, וכל מה שאני מבקש מהם זה לצאת מוקדם פעמיים בשבוע, וחופשים למבחנים, שאני לא היחיד עם הסדר כזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אם אתה רוצה ללמוד - תלמד.

זה יותר חשוב מהכל.

למעסיק שלך, מטעמים אגואיסטיים, יש אינטרס שתישאר 'על אש קטנה'. חס וחלילה שתהיה משכיל.

זו ראיה צרה ומטופשת. אם היה חכם היה מציע לך מימון ללימודים, ומחתים אותך על התחייבות לעבודה אצלו בתמורה.

לך ללמוד!

כולנו אגואיסטים. אל תהיה גיבור על חשבון כיס של מישהו אחר.

אם השכלה הספציפית הזאת לא תורמת דבר לארגון למה שהוא יחזיק את העובד ב-50% משרה? הוא יצטרך לגייס עוד עובד ב-50% משרה מה שיפגע בתפוקה של המחלקה כי שני עובדים בחצי משרה לא עובדים ביעילות של עובד אחד במשרה מלאה.

בנוגע להתחייבות הוא לא indentured servant במושבות האמריקאיות במאה ה-17. מסמך התחייבות לא באמת יכול להחזיק עובד ויש חברות שיסכימו לספוג את הקנס רק בשביל למשוך את העובד והמעסיק יוצא קירח מכאן ומכאן.

פורסם

אני חושב שאם זה יגיע לשאלה של לעזוב או להישאר, זה באמת מבחן לכמה המעסיק מעריך את העבודה שלך.

או שהוא יסכים להתגמש לטובתך או שמבחינתו אתה לחלוטין בר תחליף ואז בכל מקרה הרווחת לא לעבוד במקום שבו אתה נמדד כמספר שנותן תפוקה (אולי זו רק ההשקפה התמימה שלי, או שהתרגלתי לבוס טוב מדי). אתה תצליח להתמודד עם 60% משרה שלך במקום אחר ובינתיים תלמד את מה שאתה חולם ללמוד.

כמובן שזה מצריך תמיכה מרעייתך ואני מאמין שתוכלו להסתדר לפי מה שאתה מתאר.

בהצלחה בכל מקרה!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

תודה לכולם על התשובות

בחברה שאני עובד בה (בין הגדולות בשוויץ בתחום שלה) להרבה מאוד אין תואר שני שלא לדבר על ראשון

האם התואר יכול לתרום לחברה? איך שאני רואה את זה אז כן, במיוחד שעכשיו יש CEO חדש אשר בא מהתחום הזה, ויש המון שינויים, לגבי לעזוב אני מעדיף שלא מבחינת נוחות, כמובן שאם שום דבר לא יעזור אז לא תהיה ברירה.

הלימודים שהציעו לי זה ניהול ושיווק (בשביל להיות אולי בעתיד מנהל מוצר), שזה כולל מימון של 70 אחוז פלוס התחייבות מצדי.

כמובן שסירבתי, הלימודים קודם כל צריכים לעניין אותי ולתרום לי, ואחרי זה את החברה אשר אני עובד בה.

הSUPPLY CHAIN זה אחת המקצועות הנדרשים במיוחד עם הרקע שלי (היתי כמעט בכל שרשרת הלוגיסטיקה), בגלל זה קיבלו אותי ללא בעיה ללימודים.

אני רוצה למקצע את עצמי לא רק בשביל מקום העבודה, אלה בשביל להשחיז את היכולות שלי, להרחיב את הידע שלי ולשלב את זה עם הנסיון אשר צברתי במשך עשור כאן בשוויץ פלוס מה שצברתי בארץ.

זה תרגום של הלימודים מגרמנית:

Supply Chain Management

•Supply chain units and processes, supply chain strategies, network design

•Supply chain planning and performance, networks and warehousing

Customer Centricity

•New customer acquisition, cross selling and customer loyalty

•Customer focus and segmentation

•Mechanisms to systematically exceed customer needs

Logistic Management

•Just in time, just in sequence

•Innovations on the supplier basis

Procurement management

•Procurement risks and their evaluation as well as management of supply chain partnerships, outsourcing and offshoring decisions

•Modern purchasing and supplier management methods and management of supplier portfolios and buyer-supplier relationships

Supply Chain Finance Management

•Analysis and management of procurement risks

•Innovative risk management systems

•Optimizing financial flows within the supply chain and optimizing working capital

עריכה אחרונה על ידי renaultfreek
פורסם

נראה לי מגוחך וקטנוני שהמעסיק לא יכול למצוא פתרון ליום בשבועיים אבל...אלו שיקולים שלו. אתה יכול להמליץ לו על השלמת שעות בזמן אחר במקום יום שישי כך שזה לא אמור לעניין אותו מה אתה עושה, או שצריכים אותך שם בשעות האלו ספציפית ולא בשעות אקראיות כך שכל שינוי תלוי בהם בלבד?

נשמע שאתה ממש ממש רוצה את זה אך כמו שאתה אומר, יש משפחה - אז צריך לוודא שאתה יכול לשרוד שינוי בשביל הלימודים.

בסופו של דבר זה סיפור החיים שלך. הזכרת לי שרשור שקראתי לפני יומיים במקום אחר, שם אנשים כתבו על מעסיקים שטירפדו קידום בכוונה כי הבן אדם היה ממש טוב בעבודה ספציפית ולא רצו לוותר עליו. לפחות במקרה שלך הם ישרים ומצהירים בגלוי למה הם לא רוצים לתמוך במהלך.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

מצב מעניין ולא פשוט.

הקטע שקצת גורם לי לגרד בפדחת הוא התחושה שאם כבר,

*אתה* הוא זה שצריך להעביר את הקורסים בתואר.

זאת לפחות התחושה שאני מקבל מהזיכרון המעומעם

של שרשורים קודמים. לימודים זה חשוב ואפילו חיוני למניעת התנוונות, אבל מה כבר יכולים ללמד אותך בתחום הזה שאתה לא יודע?

(למגיב שמעליי: קטנוני זאת מחמאה לשוויצרים... זה חלק בלתי נפרד מהתרבות, במיוחד בצד הגרמני)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי המעסיק הוא די קטנוני (אבל זכותו), שעות העבודה שלי הן מ5 בבוקר עד 14:30, רוב העבודה החשובה (הזמנות מספקים, הנהלת חשבונות ועוד) מתבצעת בבוקר עד השעה 7 בבוקר, אחרי זה יש עוד עבודה אבל לא משו שאי אפשר לבצע בסוף שבוע או ביום עבודה אחר (חוץ מישבות של SAP וכו').

הלימודים מתחילים ב8 וחצי בבוקר, הצעתי שהיום עבודה שלי יהיה כרגיל (העבודה החשובה תתבצע עד ה7 בבוקר כמו כול יום), ואחרי זה אני ממשיך ישר ללימודים.

כמובן שלא קיבלתי תשובה ברורה האם זה אפשרי :S

האנס לגבי הלימודים בתחום הנ"ל יש עוד המון מה ללמוד (חוקים למניהם) אני תמיד יכול לקנות את הספרים בנפרד וללמוד לבד, אבל זה לא יהיה אותו דבר , וזה תמיד טוב לגבות את הידע שצברתי בתעודה כזאת או אחרת (עד עכשיו כל מה שלמדתי לבד נגשתי אחרי זה ללימודים - נהיול פרוייקטים LEVEL D, ניהול לוגיסטי של שנה וחצי, ועוד).

לגבי השווצרים - הם מאוד מאוד פטריוטים, מישהו בעמדת מפתח חייב להיות שווצרי במיוחד בחברה אשר אני עובד בה אשר בנויה על המנטליות של השווצרי הישן (מי שמכיר את רשת וולג), ברגע שאני מסיים את הלימודים הנ"ל השאיפה האישיתי שלי זה להתקדם הלאה עדיפות באותה חברה.

פורסם

תשמע, אם הסיכון הוא שתצטרך להחליף מקום עבודה למקום עבודה פחות נוח לכמה שנים כדי להתפתח בעתיד אז אני הייתי הולך על זה.

אתה בחור צעיר ואם לא תבנה את עצמך עכשיו עוד 10 שנים תמצא את עצמך עושה העתק הדבק לשרשורי הברווז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי השווצרים - הם מאוד מאוד פטריוטים, מישהו בעמדת מפתח חייב להיות שווצרי במיוחד בחברה אשר אני עובד בה אשר בנויה על המנטליות של השווצרי הישן (מי שמכיר את רשת וולג), ברגע שאני מסיים את הלימודים הנ"ל השאיפה האישיתי שלי זה להתקדם הלאה עדיפות באותה חברה.

צ'מע, על סמך המעט שיצא לי לקרוא אותך פה (ויכול להיות שמה שאני כותב זה שטות מוחלטת, כי זה מבוסס על מה שיודע מכאן, ברזולוציה מאוד נמוכה), אתה בחור מפוקס ושקול, זהיר, אבל יודע מה שאתה רוצה. לך על זה.

קשה לי להאמין שהמעסיק יוותר עליך בשביל הכ"כ מעט שאתה מבקש, אבל נראה לי שאתה מוכן לקחת את הסיכון הזה. שוב בזהירות, כי אני לא מכיר את שוק התעסוקה בשוויץ ולא ממש מכיר אותך, אבל נראה שיש לך שווי שוק ברור ותפקיד מוגדר, ואתה גם מוערך בעבודתך. לך תלמד מה שאתה אוהב ויודע לעשות, ותנסה להגיע לעמק השווה עם המעסיק. אם לא... אתה לוקח סיכון, אבל נראה לי שחישבת אותו היטב.

לבוס תגיד, אדוני הנכבד, אני אוהב את מקום העבודה שלי ורואה את עתידי כאן, אבל החלטתי שאלו הלימודים שאני צריך ורוצה. אני מאוד אשמח אם תאפשרו לי ללמוד, ומוכן להתחייב לחברה לטווח ארוך בשל זה, אבל אם זה לא מתאים לכם, אני מבין ומכבד, אבל אני ממשיך בדרכי.

אני חושב שעם הגישה הבריאה שלך ליחסים עם המעסיק, כשאתה גם מתחשב בצרכיו וגם מכבד את העובדה שהוא לא צריך להתיישר איתה, הם יירצו לשמור אותך. אחרת זה נראה לי מפגר לגמרי, אבל גם זה קורה...

ובהצלחה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...