Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא מבין את המעסיק.

2 אנשים במחלקה, אחד בא ומבקש להעדר בימים מסויימים לרגל לימודים. מאשרים לו.

אח"כ בא השני ומבקש להעדר באותם ימים ללימודים, לא מאשרים לו כי מישהוא צריך לתת מענה באותם ימים ושעות.וזה עוד לפני שדיברנו על זה שהראשונה שקיבלה אישור יוצאת ללימודים שיקדמו את החברה בעוד שהשני, מבחינת נקודת ההשקפה של החברה, לא רק שלא מקדם אותם בכלום, אלא ההפך, הם משוכנעים שאיך שאתה מסיים את הלימודים אתה מתחפף להם.

זה לא כמו לימודי מוזיקה או פנאי כמו שמישהוא ציין, זה כמו שסתם לדוגמא, מזכירה של עו"ד תבקש להעדר מהעבודה כי היא הולכת ללמוד להיות שיננית, אין כל רלוונטיות לעבודה הנוכחית וברור שברגע שתסיים לימודים, היא מתחפפת, אז למה העו"ד צריך להתגמש ולהתקמבן בימים שהיא איננה בשביל לעזור לה לעזוב בכל מקרה?

למרות הנוקשות והמרובעות שלהם (שוייצרים), סה"כ מאוד הגיוני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש המון עידכונים, לצערי אני כרגע לא בבית אבל מבטיח לעדכן.

לגבי גיל 40 ולמה דווקא גיל 40., אני כרגע פחות מ10 שנים בשוויץ, במהלך ה10 שנים הללו היתי צריך להתחיל את הכל מ0, שפה לימודים מנטאליות הכל, זה גרר. דחיפות.,ריצות אין סופיות, האנרגיה שזה לקח ולוקח ממני קשה לתאר ובשביל מה? רק בשביל שיתנו לי צאנס להראות מה אני מסוגל, בגלל זה אני נמצא היכן שאני היום, בניתי את עצמי יצרתי לי שם בעולם המזון בשוויץ אצל הספקים ואצל החברות הגדולות.

הצבתי לי את גיל 40, כי אז אני רוצה להתחיל לנשום שהכל כבר מאחורי שהגעתי לנקודה אשר אני רוצה להיות בה מבחינה תעסוקתית, פיננסית וכמובן לימודים.

אני תמיד מציב לעצמי יעדים ולא מקצר את הדרך בשביל להגיע ליעד.

לצערי או למזלי ככה חונכנו בבית.

בגירה אני הודעתי להם עוד לפני שהתחלתי לעבוד אשר אני יהיה מעוניין לצאת ללימודים ואמרתי להם שבשנה הראשונה אני רוצה ללמוד את העסק ואחרי זה מתכוון ללמוד והם בזמנו אמרו שלא אמורה להיות בעיה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

לפני תקופה קצרה ובשל שינויים ארגוניים במקום עבודתי , המנכ"ל הכניס אותי לשיחה שבה הוא משנה את תנאי העבודה שלי (לא פיננסית).

הסברתי לו שזה לא מה שסוכם איתי ושזה לא מתאים לי, הרגשתי שהוא חונק אותי וכובל אותי בתנאים וחוקים.

לאחר מספר ארועים נוספים שבהם בשל ההרגשה המגעילה שהוא נתן לי התחלתי לעשות שרירים, הוא כנראה הבין שהוא לא יצליח "ליישר" אותי לפי הרצונות שלו,

הגענו להסכמה, ובגדול הוא התקפל ונתן לי את מה שאני רוצה.

אני את הטעם הרע קיבלתי ולוקח את מקום העבודה הזה בערבון מוגבל.

אז מה היה לנו ?

מעסיק שרצה לעשות סדר בחברה שזה אחלה, אך הוא לא לקח בחשבון את הגורם האנושי - או לדעתי - לקח בחשבון ופשוט לא היה איכפת לו

זילזל ודחק לפינה עובד "בכיר", בסוף התקפל וגרם לאי שביעות רצון של העובד.

---

אני לא רואה שום סיבה שאתה תמנע מעצמך התפתחות אישית, תתחיל להראות שרירים, תתחיל להראות אי שביעות רצון, תתחיל להוריד הילוך בעבודה

בסופו של דבר יקראו לך לשיחה ותגיד ש "עם הרגשה אי אפשר להתווכח", אתה נתת לארגון הכל והארגון לא מחזיר לך בחזרה.

פורסם

אז אני חייב לכם עידכון:

לפני כשבוע וחצי זומנתי עוד הפעם לשיחה, שבה נאמר לי שמאשרים לי את הלימודים, אבל רק עד לסוף השנה (הסמסטר הוא עד מרץ שנה הבאה), וששנה הבאה נראה מה יהיה.

הודתי למעסיק שלי על ההתחשבות ועל זה שהם באים לקראתי.

כמובן שנרשמתי ללמודים, חלק מתנאי ההרשמה ללימודים היה להביא חוות דעת של המעסיק בהווה או בעבר, הבוס הישיר שלי לא היה כל כך מרוצה מכל זה אז נעלצתי לפנות למעסיק שלי לשעבר.

פורסם

ברוך הבא ל"למה אפילו שוויצרים בורחים משוויץ".

התגובות לפעמים של שוויצרים מבטן ומלידה שכבר לא גרים שם הם לעיתים לא שונות ממי שברח מאחורי מסך הברזל.

פורסם

אכן הרוב בורחים לאוסטריה, אוסטרליה וארה"ב.

שוויץ לא מקום קל לחיות בתור אזרח זר, הם מאוד מאוד שמרניים (כמו שרשמתי המנהלים בחברות שווצריות יהיו שווצרים ולא משנה מה תעשה וכמה טוב אתה, מנסיון של אנשים שאני מכיר בעמדות בכירות).

אבל ברגע שאתה עובר את המכשול הראשון שזה שפה, ואת המכשול השני שזה עבודה אתה אוטומטית מתקבל בפניהם כשווה כמו כולם.

יש המון אזרחים זרים אשר זה לא מעניין אותם, מבחינתם כל עוד יש עבודה (ולא משנה במה) הם מסודרים, אפילו אם הם לא יודעים את השפה.

כשאני הגעתי לשוויץ הדבר הראשון שעשיתי זה היה להתאקלם, מבחינת שפה ול"התערבב" בחברה.

פורסם

גם למקומיים, מדובר ב"מדינת משטרה לייט", אני לא מכיר עוד דמוקרטיה מערבית שמתערבת לרמה הזאת בחיי היום יום של האזרח.

פורסם

הכול נכון, אבל מצד שני ההתערבות היא לא של איזו ממשלה מונחתת, אלא של השכנים.

יש כל מיני מקומות שכדי להתגורר בהם אתה צריך לעבור את הסלקציה של המועצה של הרובע/שכונה.

שלטון חונק, אבל של אזרחים שמתלוננים על הורדת מים בשירותים אחרי תשע בערב :shock:.

מצד שני, זאת המדינה היחידה שאני יכול להצביע עליה שבה העם באמת מכריע, בדמות משאל עם פעמיים בחודש.

המדיניות לגמרי נקבעת על ידי האזרחים, בלי מעקפים של הפרלמנט או בתי המשפט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מדינה של שטינקרים.

מזל שהיו "נייטרלים" במלחמה...:roll:

פורסם

אבל לפחות יש גבינות טובות (אני כבר לא מסוגל לראות גבינות יותר).

שמע הדור הישן זה הדור כביכול הבעיתי, הם מאוד אבל מאוד לא בדיוק מתלהבים מזרים ולא אוהבים שמתערבים להם בחוקים.

ae33b76511caf6a7b6e10028490cc161.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

ordnung muss sein

• תוכן חדש...