Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

קיה נירו פלאג אין בישראל


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה עם העובדה שרכב חדש יותר גם בטיחותי יותר וכנראה ברמת גימור גבוהה יותר - צימוד אנדרואיד אוטו או אפל קארפליי לדוגמה, שמשדרג את הנוחות והבטיחות?

 

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

בטיחות - מרבית מערכות בטיחות אקטיבית לא פועלות במהירות עירונית (כמו שמירה על נתיב או בק"ש אדפטיבית. ברכב כמו 301 ממודל 2012-3 כבר יהיו כריות אוויר ו-ESP, אפשר לשים מובילאיי אם רוצים (במילא זה גם מה שתקבל בהרבה מכוניות שעולות פי כמה). החיסרון היחיד זה היעדר בלימה אוטונומית. מבחינת בטיחות פאסיבית - זה עדיין רכב מודרני, שעומד בתקינה אירופאית, כך שאם לא שוקם אחרי תאונה, יספק רמת בטיחות סבירה.

 

לגבי אנדרואית אוטו/קארפליי - גם בנירו אין. חוץ מזה, בנסיעות קצרות זה ממש לא משנה. תתקין בעצמך מקסימום, אלה דברים זמינים בתור אפטרמרקט.

אם הרכב יסע רק בעיר, למה לא לרכוש זואי? אמנם היא לא זולה, אבל בהשוואה לנירו היא יותר זולה, היא רק על חשמל ועל הנראה תשמור על ערכה בשנים הבאות כאשר יתחילו למכור הרבה מכוניות על חשמל.

זאת הסיבה - אומנם היא בנויה בדיוק לשימוש עירוני, אבל היא ממש לא זולה, ועם הבדל במחיר בינה לבין פחית חיסכון משומשת אפשר לקנות הרבה דלק, ויישאר גם לקפה ומאפה.

ומי שלא נוסע ברכב שלו בכלל ורק שוטף אותו יכול להסתפק ברכב צעצוע.

 

לא נתקלתי עד היום ברכב שנסע פחות מ-2,0000 ק"מ בשנה (5 ק"מ ליום), וגם ב-4,000 לא נתקלתי.

ברור שמי שנוסע כל כך מעט יכול להסתפק ברכב כזה, או אפילו במוניות (ייצא יותר זול גם מה-c אליזה).

לא על בן אדם כזה מדובר כאן.

בדיוק על בן אדם כזה מדובר.

 

א) תחבורה ציבורית לא תמיד נגישה או לא תמיד מספקת זמני הגעה הגיוניים. אם אבי גר בתל אביב - הוא לא צריך אוטו בכלל. אבל אם הוא גר בחדרה, קריית שמונה או עפולה, ובמקרה עובד בסביבה - אין ממש אלטרנטיבה לרכב פרטי, אפילו לנסיעות קצרות, גם אם האוטו ישמש בתור עגלת קניות מגודלת וממונעת.

 

ב) לנסועה גבוהה יותר צריך לקנות רכב חדש ויקר יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש ל301 מלא קיטים אפטרמרקט המותאמים לרכב, שמתקינים בפשוטת, plug and play

פורסם

FAST-FOWRARD עוד 3 שנים :

- הריבית עולה

- ייצא דגם חדש לקיה - נירו חשמלי לגמריי

- המדינה תבין שהיא הולכת להפסיד הון, ותתחיל להטיל מס נסיעה לרכבים שמסוגלים לסוע על חשמל בלבד.

 

אח של אבי מוכר כליה וקונה אופניים.

פורסם (נערך)

נחזור למציאות -:)

 

- ריבית בנק ישראל צפויה לעלות בשיעור זניח בשנים הקרובות, וגם לא בגלל סיבות הנוגעות לישראל, בישראל אין כלל אינפלציה ואין צורך בהעלאת ריבית, אלא בגלל שהריבית של הבנק האמריקאי בתהליך עליה קל והדבר עלול להשפיע על הריבית בישראל. בינתיים ריבית בנק ישראל היא 0.1 אחוז בלבד (כאשר ריבית הפריים היא פלוס 1.5 אחוז מריבית בנק ישראל).

 

- נירו חשמלי כבר קיים בחו״ל, גם אם ייובא לישראל (איוניק חשמלי דרך אגב צפוי להתחיל להימכר בישראל כבר בחודש 02/2019) הצפי הוא שהוא שיימכר בכמוית זניחות והוא לא יהווה תחרות לפלאג אין, הן לאור תשתית טעינה רכבים חשמליים ציבורית שלא קיימת בישראל בינתיים וחרדת טווח שתהיה קיימת והן לאור אותו סוג מחשבה של אבי שאותו הבאתי כדוגמה (כאשר אני מעריך שעקב אותו סוג מחשבה גם גירסת הפלאג אין תימכר בכמויות נמוכות יותר משמעותית מגירסת הנירו ההיברידית הרגילה).

 

הפלאג אין פותר בעיה זאת שכן מנוע הבנזין מאפשר טווח לא מוגבל (עם טעינה בתחנות דלק כמובן). הגירסה החשמלית גם צפויה להיות יקרה עוד יותר מהפלאג אין וההטעיה שקיימת לגבי הפלאג אין תהיה קיימת רק בגדול יותר, כלומר מחיר רכישה יקר של הגירסה החשמלית שיטעה לחשוב את ההמון שהרכישה לא כדאית, לעומת עלויות תפעול נמוכות מאד (הן מבחינת עלוית חשמל שלא יצריכו כלל עלויות של דלק והן מבחינת עלויות טיפולים שכמעט אין בהם צורך ברכב חשמלי) שמשנות כאמור לחלוטין את תמונת העלויות הכוללת (למרות שלגבי רכבים חשמליים אני מניח שיהיה סימן שאלה גדול לגבי ירידת הערך שלהם שיכולה להיות גדולה מאד בגלל חשדנות הציבור בייחוד עקב קריסת בטר פלייס ועקב כך שסוללה גדולה של רכב חשמלי מלא שמתקלקלת עולה הון תועפות).

 

- המדינה כבר הבינה את פוטנציאל הפסד ההכנסות ממיסוי ומתכננת בפועל בצעדים מואצים לשנות את שיטת המיסוי ולהטיל מס על נסועה על כל סוגי הרכבים ולא רק על רכבים חשמליים ופבמקום מס בלו על דלק (וייתכן גם שיבוטל המס על רכישת רכבים עצמם) (הטלת מס על נסועה תהיה באמצעות התקנת מכשיר מעקב ובקרה בכל הרכבים בישראל. גובה המיסוי יהיה תלוי בכמות נסועה + שעת הנסיעה- בשעות העומס המיסוי יהיה גדול יותר).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם
FAST-FOWRARD עוד 3 שנים :

- הריבית עולה

- ייצא דגם חדש לקיה - נירו חשמלי לגמריי

- המדינה תבין שהיא הולכת להפסיד הון, ותתחיל להטיל מס נסיעה לרכבים שמסוגלים לסוע על חשמל בלבד.

 

אח של אבי מוכר כליה וקונה אופניים.

 

עד שהמדינה תטיל מס, מחירי החשמליות יירדו בהתאם.

לא רק בישראל יש סובסידיות כדי לעודד רכישה של הנעה תחליפית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זאת הסיבה - אומנם היא בנויה בדיוק לשימוש עירוני, אבל היא ממש לא זולה, ועם הבדל במחיר בינה לבין פחית חיסכון משומשת אפשר לקנות הרבה דלק, ויישאר גם לקפה ומאפה.

רכב שנוסע 150 קילומטר על סוללה שלמה, היא לא רק לעיר. אמנם מי שרוצה לנסוע איתה לת"א לאילת לא יכול, אבל בהחלט גם 150 קילומטר הוא רכב סטנדרטי לשימוש יום יומי לרוב הנהגים בארץ. בנוסף לזואי יש גרסה עם סוללה גדולה יותר.

לגבי תחזוקה: אין שמן פילטר, אין כמעט שמנים (אולי שמן בלם שצריך להחליף פעם בכמה זמן), הבלימה היא ם דרך המנוע (פחות בלאי על רפידות ודיסקים), כלומר על הנייר - הרכב לא צריך להראות מוסך כמו שרכב משומש (שברכב משומש חלקי הגומי מתבלים, וצריך להחליפם).

עלות האנרגיה של הדלק, כרגע, במחיר של חשמל, יקרה יותר פי 6.

ואם התחזיות יתגשמו - רכב חשמלי ישמור על ערכו.

אני לא מנסה להוכיח שזואי טובה יותר לאדם המסורתי שרוצה רכב אמין, אלא אני רוצה להוכיח שזואי טובה יותר לאדם עירוני שרוצה לקנות נירו פלאג אין.

פורסם

- המדינה כבר הבינה את פוטנציאל הפסד ההכנסות ממיסוי ומתכננת בפועל בצעדים מואצים לשנות את שיטת המיסוי ולהטיל מס על נסועה על כל סוגי הרכבים ולא רק על רכבים חשמליים ופבמקום מס בלו על דלק (וייתכן גם שיבוטל המס על רכישת רכבים עצמם) (הטלת מס על נסועה תהיה באמצעות התקנת מכשיר מעקב ובקרה בכל הרכבים בישראל. גובה המיסוי יהיה תלוי בכמות נסועה + שעת הנסיעה- בשעות העומס המיסוי יהיה גדול יותר).

 

אני זוכר הרבה דיבורים על מס לפי נסועה אבל לא בזמן האחרון. האם יש מידע על כך שזה באמת בשלבי ביצוע?

והאם באמת ריאלי שזה יהיה במקום מס בלו על דלק ולא בנוסף?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

בדיוק קראתי לפני כשבוע כתבה על איזו וועדה של הכנסת שהתכנסה לדון בנושא הזה של שינוי שיטת המיסוי על רכבים.

 

היום גם פורסמה כתבה לפיה רשות המסים בוחנת את הנושא:

 

http://www.gear.co.il/כתבות_רכב/2018-11-22-N02-מיסוי-אלטרנטיבי

 

עוד לא ברור מה יהיה בסופו של דבר, לפי ההגיון שלי הורדת המיסוי על הדלק (בלו) תגביר את האטרקטיביות של רכבי הבנזין דבר שהממשלה לא רוצה לעשות, אז אולי מס זה לא יבוטל.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 21.11.2018 בשעה 14:24, פבל כתב:

המחיר - 155,000 שקלים. האבזור - כמעט זהה (מפרט מלא בכתבה). צריכת הדלק - אופטימית בטירוף.

מה אתם אומרים, גרסת ההיבריד של קיה נירו שווה?

 

MAIN.jpg

לאחר  שגמאתי 130.000 ק”מ בקיה נירו היבריד 2018, עם 0 תקלות כשהכל מקורי כולל דיסקות בלמים (למעט צמיגים לאחר 100.000 ק”מ) עם צריכת דלק ממוצעת של כ-23 ק”מ לליטר, קיבלתי לפני חודש קיה נירו פלאג אין. גמאתי בחודש הזה כ-3300 ק”מ, רוב הנסיעות שלי מחוץ לעיר ואני מטעין בבית כל לילה את הסוללה. הטעינה מספיקה ל-58 ק”מ ראשונים ולאחר מכן כמו היברידית רגילה

מיכל הדלק מספיק ל - 1300 ק”מ עד לתדלוק הבא.

צריכת הדלק בנסיעות שלי, היא כ-31 ק”מ לליטר בלבד. (כמובן שבאם הייתי נוסע רק בעיר, צריכת הדלק היתה יורדת משמעותית) לשם השוואה, השכנה שלי עם רכב דומה, מתדלקת פעם ב-3000 ק”מ, מפני שרוב הנסיעות שלה בעיר ונוסעת כ-50 ק”מ ביום.

מצרף תמונות, השחורה היא הישנה והלבנה היא הפלאג אין. (שתיהן בליסינג, אני הנהג היחיד).

 

 

IMG_1519933893518.jpg

PHOTO-2021-05-01-23-41-46.jpg

  • אהבתי 1
  • מעניין 3
פורסם

גם לי יש נסיון עם שניהם, החיסרון המובהק של הפלאג אין הוא תא מטען קטן יותר (משמעותית),

והרכב לי מרגיש יותר נוקשה בנסיעה.

פורסם
לפני 10 שעות, חיים א. כתב:

רכב דומה, מתדלקת פעם ב-3000 ק”מ, מפני שרוב הנסיעות שלה בעיר ונוסעת כ-50 ק”מ ביום.

לתדלק פעם ב-3000 ק"מ... 

John Cena Mind Blown GIF

לא ש-1300 ק"מ זה משהו לזלזל בו, אבל עדיין. 3000? מטורף לגמרי.

עריכה: פתאום קלטתי, איך בכלל זוכרים איך מתדלקים אחרי כל כך הרבה זמן?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

זה כמו לרכב על אופניים פבל... אין סיבה טובה לעשות את זה, אבל איכשהו אם אתה חייב פתאום - אז אתה ישר נזכר.

  • מצחיק 1

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם



לתדלק פעם ב-3000 ק"מ... 
200.gif
לא ש-1300 ק"מ זה משהו לזלזל בו, אבל עדיין. 3000? מטורף לגמרי.
עריכה: פתאום קלטתי, איך בכלל זוכרים איך מתדלקים אחרי כל כך הרבה זמן?


בסגר האחרון סגרתי עם רכב כזה חודשיים בלי תדלוק...ונסעתי כל יום לעבודה.
מטעין רק בעבודה, אין לי טעינה בבית.



Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בתאריך 2.5.2021 בשעה 10:16, פבל כתב:

לתדלק פעם ב-3000 ק"מ... 

John Cena Mind Blown GIF

לא ש-1300 ק"מ זה משהו לזלזל בו, אבל עדיין. 3000? מטורף לגמרי.

עריכה: פתאום קלטתי, איך בכלל זוכרים איך מתדלקים אחרי כל כך הרבה זמן?

אכן,יש רכב זמין בארץ שנמכר במחיר סביר,לא צריך עמדות טעינה ציבוריות,רק שקע חשמל תקני 10A וכבל סבתא איכותי,יכול למוטט חברות דלק,מחוסר שימוש בהם,אמינה,זולה לתחזוקה,אבל כן....אין לו את ה-WOW של החשמלי אמיתי,מנגד אין בעיית "חרדת טווח".

×
×
  • תוכן חדש...