Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3 איירקרוס - מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשיצרן שמחזיק בליין-אפ שלו ג'יפון קטן ומכונית סופר מיני גבוהה יחסית משיק עוד ג'יפון ללב של אותה הקטגוריה, קשה שלא לשאול "האם העולם באמת צריך את זה". אז שאלנו.

HOME.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יופי של מבחן, ממש אהבתי לקרוא.

אני בהחלט מרגיש שותף לשורה התחתונה שמדובר כנראה ברכב "הכי מעניין" בקטגוריה. הנוחות שלו באמת יוצאת דופן, והמושב האחורי - גאונות!

כמובן שהוא יפסיד בקרב המכירות לרכב השני בתור (כנראה) של "הכי מעניין" - הארונה אבל לא רק בגלל המוניטין אלא בעיקר בגלל המחיר.

אני מתקשה להסביר את התמחור שלו - אנחנו מצפים ל-10%, אולי 15% יותר במחיר בגלל התצורה "הג'יפונית" לעומת רכב הסופר-מיני שעליו הוא מתבסס (ואכן אנחנו רואים את היחס הזה בארונה ובסטוניק מול האיביזה והריו במחירי המחירון) אך כאן זינקו לאזור ה-30. נקווה למבצעים טובים שיגרמו לדגם הזה להראות קצת יותר נוכחות בכבישי ארצנו.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

כתוב ממש יפה, אבל השאלה בתחילת המבחן נשארה ללא תשובה - מה ההבדל הגדול בין הדבר הזה לקקטוס (אוקי, חוץ ממערכות בטיחות וחלונות אחוריים נפתחים), והאם ההפרש העצום במחיר עדיין נשמע הגיוני בהשוואה הזו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אכן כתוב מצויין, אבל נראה שפחדת לכתוב בסוף את הפאנצ' ליין, כנראה שלפי השורות האחרונות והמתחרים הC3 איר קרוס זה אחלה רכב,

אבל לא כדאי במחיר שלו.

פורסם
כתוב ממש יפה, אבל השאלה בתחילת המבחן נשארה ללא תשובה - מה ההבדל הגדול בין הדבר הזה לקקטוס (אוקי, חוץ ממערכות בטיחות וחלונות אחוריים נפתחים), והאם ההפרש העצום במחיר עדיין נשמע הגיוני בהשוואה הזו.

ההפרש בין האיירקרוס לקקטוס האוטומטי הוא פחות עצום (קקטוס עולה 107), והאיירקרוס נוח יותר, מרווח יותר, ומרגיש בוגר יותר ופחות שמח. וגם תנוחת הישיבה הרגישה מעט גבוהה יותר. אה, יש גם שעון סל"ד :)

הגיוני או לא, זה לא המקום שלנו לשפוט. מי שיחליט ששווה לו, שיקנה. מי שלא, שיקנה את הקקטוס (או את אחת המתחרות). אין ספק, יש מכוניות שה"הגיוניות" שלהן צורחת לשמיים, כמו קיה נירו או סיאט ארונה. אי אפשר להתעלם ממנה ולגמרי צריך לציין את זה. אבל במכוניות כמו האיירקרוס (והאבארט משבוע שעבר), שלקלוע למחנה המשותף הרחב ביותר (וכן, אני יודע שזה לא הניסוח המדויק) היא לא המטרה העיקרית שלהן, זה הרבה יותר נזיל וסובייקטיבי.

אכן כתוב מצויין, אבל נראה שפחדת לכתוב בסוף את הפאנצ' ליין, כנראה שלפי השורות האחרונות והמתחרים הC3 איר קרוס זה אחלה רכב,

אבל לא כדאי במחיר שלו.

כמו שאמרתי לפו הדב, במכוניות כמו האיירקרוס אין פן של כדאיות, אלא הן מנסות לגרום לך לקנות אותך מתוך חיבור יותר רגשי. אם זה עובד, אחלה. אם לא, לא. אני לא יכול להחליט עבור אנשים מה כדאי להם ומה לא.

וביום שמישהו במערכת CarsForum יפחד לכתוב משהו, אני באופן אישי אבקש מהאחרון שיכבה את האור.

וכרגיל, המון תודה על הפידבק.

פבל.

פורסם
יופי של מבחן, ממש אהבתי לקרוא.

אני בהחלט מרגיש שותף לשורה התחתונה שמדובר כנראה ברכב "הכי מעניין" בקטגוריה. הנוחות שלו באמת יוצאת דופן, והמושב האחורי - גאונות!

כמובן שהוא יפסיד בקרב המכירות לרכב השני בתור (כנראה) של "הכי מעניין" - הארונה אבל לא רק בגלל המוניטין אלא בעיקר בגלל המחיר.

אני מתקשה להסביר את התמחור שלו - אנחנו מצפים ל-10%, אולי 15% יותר במחיר בגלל התצורה "הג'יפונית" לעומת רכב הסופר-מיני שעליו הוא מתבסס (ואכן אנחנו רואים את היחס הזה בארונה ובסטוניק מול האיביזה והריו במחירי המחירון) אך כאן זינקו לאזור ה-30. נקווה למבצעים טובים שיגרמו לדגם הזה להראות קצת יותר נוכחות בכבישי ארצנו.

לדעתי המטרה של היבואן בזה היא כמו שנוהג רבות היבואן לעשות זה לתלות מחירון גבוהה כדי לתת הנחות באולמות התצוגה - כך שבפועל יש מצב להשיג את הC3 איירקרוס בהרבה פחות לאחר גישה לאולם התצוגה והצגת עיניים יפות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גם אני הצטרפתי לנהיגה קצרה על האיירקרוס.

במבט ראשון, הרכב נאה. נשי משהו לכל אלה שלא בטוחים בגבריותם :). רכב המבחן, הגיע ברמת גימור shine, היקרה מבין שתי גרסאות. לפחות מבחוץ, תוספות של חישוקים גדולים יותר -17", והצביעה בשני גוונים, תורמים למראה ה"שיקי" של האיירקרוס. בקיצור, האיירקרוס נראה צעיר וכיפי.

האינטריור כאמור, זהה לזה שב-C3. נגיעות של בד וצבע פה ושם זה משהו ששובר את האפרוריות, אבל פלסטיק קשיח ולא נעים למגע במקומות בהם לא אמורים לפגוש בכזה - בדלתות או אפילו במרכז הקונסולה, זה לא כיף. המושבים נוחים מאוד, אך חסרה בהם תמיכת צד. תנוחת הנהיגה טובה והגובה נכון. גם שדה הראייה מצויין.

האיירקרוס מכוייל לרכות, וזה מורגש בעיקר בהתנהלות עירונית בעיקר. בכבישים עירוניים מרובי אספלט ישן הבולמים לא יוצאים משלוותם, כמובן בהנחה והמהירות נמוכה יחסית. ככל שעולה המהירות, התחושה הופכת לנוקשה יותר. בסך הכל מדובר במכונית נוחה מאוד.

מנוע ה-3 צילינדים נשמע מעבר לרצוי בסרק ובסל"ד גבוה. הביצועים סבירים בהחלט עד כמה שניתן לצפות ממנוע טורבו קטן נפח. הגיר חלק אך עצל כאמור, ורק מצב ספורט משפר את העסק. לא מבין למה מצב ספורט לא יכול להיות דיפולטי, כשהכל מתפקד הרבה יותר טוב איתו. פחות אהבתי את מערכת ה-S&S. אני לא מת על המערכת באופן כללי (וזה אנדסטייטמנט), אבל באיירקרוס זה עצבן אותי יותר מהרגיל - המערכת מדוממת את המנוע טיפונת לפני שהרכב הגיע לעצירה מוחלטת, והדימום וההתנעה מלווים בצליל מנוע לא סימפטי. הטיפול ברעשים לא מזהיר, ודווקא רעש הצמיגים היה המורגש ביותר בנסיעה בינעירונית, ואחריו בתור רעש המנוע. בכל הקשור להתנהגות, פבל סיכם את העניין יופי. ההגה רך ולא משדר הכי טוב את מה שקורה בכביש. נסיון לפניה מהירה, רכינה מורגשת, והחשק נעלם. אין פה שום דבר ספורטיבי, אז אין צורך לחפש.

אם כבר C3, אז האיירקרוס הוא התאום השיקי הלא זהה שלו. אבל בגרסה הזו הוא עולה 130 אלף ש"ח, שהם 30 אלף יותר מה-C3 המאובזר, וזה לא מעט.

פורסם

בתור בעלים של C3 הרגילה, אחלה רכב.

גם האירקרוס נראה מצויין.

אבל בתמחור הנוכחי, לא הייתי קונה אותו - יקר מאוד.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

סיטרואן מצליחים ליצור השלייה אופטית ו"לעבוד" לא רק על הציבור הכללי אלא גם על כתבי רכב ממולחים (ללא טיפה של ציניות) כמו פבל.

ההטעיה הזאת הובילה לכך שנקודת המוצא של הכתבה (והכתב) היתה ("כשיצרן שמחזיק בליין-אפ שלו ג'יפון קטן ומכונית סופר מיני גבוהה יחסית") שגויה מייסודה.

למה שגויה?

כי עד להגעתו של ה- C3 איירקרוס לא היה בליין של סיטרואן ישראל ג'יפון, כי קקטוס לא ג'יפון בשום צורה.

הרי שבמתיחת הפנים של הקקטוס הוסרו מסילות הגג והאיירבמפס הצטמצמו ויחד עם ירידתו של ה- C4 מפס הייצור, עתה סיטרואן עצמם ממתגים את הקקטוס כמשפחתית קומפקטית (לא שזה נכון) ולא כג'יפון.

גם ה- C3 היא לא הסופר מיני הגבוה בחבורה.

בקיצור, מיתוג המגובה באשליה ויזואלית.

מאחר ובתחום הג'יפונים מימד הגובה הוא הקובע, הבה נגבה את האמור במספרים:

גובהו של הקקטוס (ללא מסילות הגג שממילא ירדו במתיחת הפנים) עומד על 1480 ס"מ.

לצורך השוואה: אסטרה - 1485 ס"מ : טיפו - 1490 ס"מ : אאוריס - 1475 ס"מ : C4 - 1489 ס"מ.

גובהו של C3 הינו 1474 ס"מ.

לצורך השוואה: ספייס סטאר 1510 ס"מ : סוויפט 1495 ס"מ : יאריס 1510 ס"מ : ג'אז 1525 ס"מ : מאזדה 2 1495 ס"מ : וכולם גבוהים יותר מהקקטוס.

בקטגורית הקרוסאוברים הקטנים, אליה משתייך האיירקרוס, אין רכבים הנמוכים מ- 1500 ס"מ, כך שקקטוס ממילא לא בקטגוריה.

לכן, ההנחה שלסיטרואן כבר יש קרוסאובר/ים והאם יש הצדקה לאחד נוסף, הינה הנחה שגויה והזכות (או האי-זכות) לקיומו לא שונה מאף יצרן אחר.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

הקקטוס (או C4 קקטוס), החליף את ה-C4 שיצאה לגמלאות בתור קרוסאובר קטן. עכשיו, שיש את האיירקרוס, שהוא קרוסאובר בהגדרה, הקקטוס (החדש) למעשה הופך להיות הנציג של סיטרואן שיתחרה בגולף, אסטרה, וכו'.

פורסם

מי שקורא את התגובות שלי מדי פעם יודע מה אני חושב החומרים הקשיחים והמסכים המכוערים שמפארים את חלק מהרכבים. זו אחת הסיבות שאני נשאר עם היפנומטית שלי ורק פוזל כל הזמן אבל עדיין לא מצאתי רכב שאני בלי צורך להתפשר . אם הוא מושלם פנים וחוץ אז יש מובילאי , אם הוא מאובזר מלמעלה למטה והצדדים אז המסך מכער את פנים הרכב וכו.

אבל אני לא יכול להשאר אדיש לבולמים של הרכב במבחן. כחובב צרפתיות וכאחד שנסע על bx ועל c5 דור ראשון אני רק מחכה שהבולמים האלה יחלחלו גם ל c3 או לאיזה רכב האצ'בק של סיטרואן (אבל לא קקטוס ) , מי יודע אולי סי4 יעשה עליה לארץ מצישהו. ואז למרות החומרים ולמרות המסך אני כמעט בטוח שאבלע את הצפרדע (צרפתי או לא) ואתחדש באחד כזה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

כתוב מרתק. לגבי הרכב ויזואלית אני לא מתחבר בגלל קורת C מוזרה מאוד. לנסוע בו טרם זכיתי. אבל בהחלט הסתקרנתי ואנסה לעשות איזה סיבוב.

פורסם
סיטרואן מצליחים ליצור השלייה אופטית ו"לעבוד" לא רק על הציבור הכללי אלא גם על כתבי רכב ממולחים (ללא טיפה של ציניות) כמו פבל.

ההטעיה הזאת הובילה לכך שנקודת המוצא של הכתבה (והכתב) היתה ("כשיצרן שמחזיק בליין-אפ שלו ג'יפון קטן ומכונית סופר מיני גבוהה יחסית") שגויה מייסודה.

אני מסכים איתך שמדובר - במידה מסוימת - באשליה אופטית, אבל אני לא יכול להגיד שסיטרואן "מצליחים לעבוד" כי זה לא עניין של לנסות לעבוד על מישהו כמו שזה עניין של מיתוג והם מעצבים את הרכבים כך שיעבירו את המסר שסיטרואן רוצים. בכל הנוגע למידות הרכבים אתה צודק, ה-C3 עצמה לא גבוהה (בגובה הגג) ויכול להיות שהייתי צריך להיות יותר ספציפי ולציין שהכוונה היא למושב ותנוחת ישיבה גבוהה יחסית - גם אם לא ביחס לכביש אז ביחס לרכב. מה שכתבי רכב ממולחים (;)) קוראים לו "לשבת על הרכב ולא בתוכו".

אני גם מסכים שמבחינת מספרים גרידא אין לסיטרואן אפילו "ג'יפון" אחד, אבל הבעיה עם ניתוח על-פי מספרים יבשים היא שהוא, ובכן, יבש. איפה אתה שם את הגבול בין ג'יפון ללא ג'יפון? האם התנאי ההכרחי הוא חיפוי פלסטיק? פסי גגון? מרווח גחון של X ס"מ ומעלה או גובה כללי של X ס"מ לפחות? האם ג'יפון קטן/קומפקטי ייבדלו על פי אורך כללי? בסיס גלגלים? אני מסכים שפעם זה היה נכון, כשלכל יצרן היו 3-4 דגמים שההבדלים ביניהם היו מובהקים, אבל היום כשכל יצרן דוחס לאותה תת-תת-קטגוריה 15 וחצי מכוניות, זה נהיה בעייתי.

לכן, אני פשוט הרמתי ידיים ואני לא מנסה לחנך את הציבור כמו שאני לא מנסה להילחם בהגדרות (שהפכו לחסרות משמעות, במיוחד בכל הנוגע לכן ג'יפון/לא ג'יפון ומשפחתית/לא משפחתית). אני פשוט זורם עם ההגדרה של היצרן ומנסה לתת את האינפוט שלי לעניין. האם זה מושלם? חד משמעית לא. אבל טחנות רוח זה חתיכת יריב קשוח.

ולגבי הקקטוס -

אתה אומר שבקטגוריית הקרוסאוברים הקטנים אליה משתייך האיירקרוס אין רכבים הנמוכים מ-1500 מ"מ, אז הקקטוס לא משתייך אליה. ואם נגיד שרף הכניסה לקטגוריה (שאני באמת לא מכיר כזה, אבל אשמח אם תוכל להביא סימוכין כלשהם לקביעה של הרף הזה, זה יהפוך את החיים שלי להרבה יותר קלים כשאני צועק על אנשים "זה לא ג'יפ!!!!!") הוא 1479 מ"מ ואז הקקטוס כן משתייך אליה? ומה אם הוא יהיה 1470 מ"מ ואז גם ה-C3 תיכנס(וכל שאר הסופר מיני'ז אבל לא מפריע לי, אני לא מתקמצן על מקומות בקטגוריה)?

פורסם

אין לי ספק שאתה יודע ומבין מה הוא ג׳יפון ומה הוא גימיק שיווקי ותו לא.

בכתבה הזאת עצם הנחת הבסיס, לי הרגישה כלא מדוייקת.

לא קבעתי מה הוא הגובה המינימלי שמהווה רף כניסה לקטגוריה אבל אם תבחן סדרה של רכבים, תמצא שמטר וחצי זה לכל הפחות. כאן לדוגמה ניתן לראות מידות רכבים בקטגוריה.

לגבי הקקטוס, כאשר הושקה מתיחת הפנים, בכירי החברה ובהם המנכ״לית עצמה, גרסו שהקקטוס תופס את מקומו של C4 היוצאת המשפחתית קומפקטית וסדרת האיירקרוס היא סדרת הג׳יפונים. ניתן למצוא סרטונים של הראיונות ברשת.

מדי פעם בקבוצת מועדון בעלי הקקטוסים מישהו מעלה תמונה של הרכב ב״שטח״ ואף עושים הצלבות. מלבד העובדה שלרכב מרווח גחון של 15 ס״מ, אילו היו מעיפים מבט בתחתית הרכב, היו מבינים מה תגרום להם האבן הראשונה שהם יפגשו.

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תוכן חדש...