Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
צפי הגעת הקורולה סדאן הוא ברבעון ראשון של 2019, והסטיישן - כך עפ"י היבואן - "קצת אחר כך". מה זה קצת? שאלה טובה. אבל אני מאמין שלא יותר מרבעון אחד לאחר מכן (כלומר אפריל-יוני).

לגבי מחירים, כמובן שלא נחשפנו.

והנה מה שאני חשבתי על הקורולה אחרי שפגשתי אותה בהשקה הסופר-סודית-למקורבים-בלבד לפני כשבועיים.

פבל.

לא יודע לגבי האצ'בק, אבל כמתעניין בדגם הסטיישן אני זוכר שבסיס הגלגלים הוא 270 כמו בסדאן. האם הגיוני שיעשו להאצ'בק רק בסיס יותר קצר?

פורסם (נערך)
אני נעלב? [emoji38]

כל דעה מתקבלת, תגובה שתמיד נראת אותו הדבר ככה או אחרת מאותו משתמש מראה כמה זה אנטי.

למה להיעלב מזה שקראו לך "איש ממוצע"?

ההיפך, תתגאה בזה, להיות פריק זה הדבר הכי קל בעולם היום, כאשר כל אחד הוא פתית שלג ייחודי ומיוחד.

אבל להתאים את עצמך לנורמות של החברה ולהפוך לאדם ממוצע שמועיל ותורם לחברה ולעצמו זה דבר שדורש עבודה מאוד קשה.

זה גם היופי בקורולה.

לבנות מכונית שתהיה מהירה, יוקרתית, סופר נוחה, מעוצבת, זה קל, הרבה עושים את זה.

אבל לבנות משהו שיתאים לכל אחד, שישתלם בייצור המוני וימכור עשרות מיליונים - זה באמת קשה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אתן הארה נוספת, יש כאלו (ולדעתי לא מעט), שמגיבים ונותנים ביקורת על רכבים מבלי אפילו לשבת בהם, לשכן יש, הוא קרא ברשת וכו'.

הקורולה נותנת מענה טוב ומעלה לנהג משפחתי ממוצע שמחפש מרווח הגיוני, נוחות סבירה ואמינות לאורך זמן.

סה"כ חבילה די הגיונית.

פורסם

דווקא כאן, בפורום רכב, אמורים להסתובב אנשים שמבינים קצת יותר מהציבור הרחב. וראה זה פלא; מי שנעלב כשיורדים על VAG או צרפתיות, הוא משתמש באותן סטיגמות כשמדובר בקורולה (מקרר וכו'). מה שנקרא, טול קורה.

וזה מזכיר את השרשור השכן על הריקול של סובארו, ששם מתקשקשים מי יותר אמין, האירופאים או היפנים. כאילו שיש הבדל היום (בין ניסן לרנו, למשל). אני נוהג בהונדה סיוויק "יפנית" שתוכננה ומיוצרת בבריטניה מצד אחד, ובאופל אסטרה "גרמנית" שמורכבת מחלקים של GM מכל העולם - גרמנית היא לא. שתיהן, אגב, מפגינות את אותה אמינות מופתית שאפשר לצפות מרכבים מ-2015-6 (וגם זה לא קשור בשיט לריקולים או קמפיינים כלשהם). אז מה כל זה אומר? כלום ושום דבר.

לא תוציא את הדעות הקדומות מהישראלי, מה שלא תעשה.

פורסם
תרשה לי לשאול במה אדוני הנכבד נוהג?

שמתי לב שכל תגובה שלך על קורולה היא שלילית ולועגת, תחסוך את זה מאיתנו בבקשה.

אתה לא חייב לקרוא ובטח לא להגיב , ולכן אודה לך אם תחסוך לי את התגובות שלך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

העיקר שאפשר יהיה לזהות אותה במראה האחורית...

כל הקורולות היו טובות לתקופתן. בחלק מהדורות לדעתי אפילו הטובות ביותר. אם זאת, אני מקווה שהם עשו משהו עם הכיסאות הנוראים שאכישהו ממשכים להיות על הפנים עוד מהדור הראשון שהגיע לארץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל לבנות משהו שיתאים לכל אחד, שישתלם בייצור המוני וימכור עשרות מיליונים - זה באמת קשה.

בלי קשר לקורולה ולאיכויותה, המשפטים האלה לא נכונים. כשמדובר על מוצר, יותר קל להגיע לפשרה שמדברת למכנה משותף גדול, לייצר את זה ולהצליח במכירות. הרבה יותר קשה לא להתפשר, כלומר לייקר את עלות המוצר כדי להגיע לשיא בתכונות מסויימות ולצמצם משמעותית את הקהל שלך, ועוד לצאת מזה עם רווחים.

בקשר לקורולה, אישית אני לא מבין מה "ממוצע" בה שלא "ממוצע" בשאר המשפחתיות בקטגוריה שלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
למה להיעלב מזה שקראו לך "איש ממוצע"?

ההיפך, תתגאה בזה, להיות פריק זה הדבר הכי קל בעולם היום, כאשר כל אחד הוא פתית שלג ייחודי ומיוחד.

אבל להתאים את עצמך לנורמות של החברה ולהפוך לאדם ממוצע שמועיל ותורם לחברה ולעצמו זה דבר שדורש עבודה מאוד קשה.

זה גם היופי בקורולה.

בחו"ל זה גם הונדה סיוויק, רק בארץ עשו ממנה "פרימיום".

גרסת הסדאן של הסיוויק בארץ כרגע לא מצדיקה את הקיום שלה בהשוואה לגרסת ההאצ'בק - מנוע חלש, חוסר במערכות בטיחות, אבזור...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זה ככה בארץ עם הרבה מותגים. פולקסווגן למשל. תסתכל איזה ״פוזה״ יש לגולף בעיני הציבור הפשוט. כאילו זה רכב על גבול הפרימיטם. באירופה הם מסתובבים בכמויות על הכביש. גם פאסאט וולבו. בהולנד לכל פישר יש וולבו כמעט חדשה, רק אצלנו היבואן של וולבו והונדה החליט למתג את עצמו ואת הסחורה שלו כאילו מדובר במינימום מרצדס, כשמדובר בסוף ברכבים שבתפיסה האירופאית (גם הונדה וגם וולבו) הם עממיים נטו. אולי קצת יותר יוקרתיים מלקנות קיה או יונדאי, אבל לא הרבה מעבר לזה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
א. בדור החדש גם גרסת הסטיישן תיקרא קורולה מה שיזניק לה את המכירות.

ב. מי צריך היום את הפריוס כשיש את הקורולה ההיברידית? מה הערך מוסף שלה שהיא עולה משמעותית יותר?

אשמח מאוד להתייחסות בנושא. אני רוצה לקנות רכב חדש. מתלבט כרגע בין פריוס לבין לחכות לקורולה היברידית. הבנתי שהקורולה תהיה סדאן בהתחלה רבעון ראשון 2019 ולא ידוע מתי יגיע דגם סטיישון אותו אני מעדיף.

מה ההבדלים הגדולים בין פריוס לקורולה החדשה ?

האם נפח תא נוסעים? התא מטען בקורולה סדאן שהוא לא נוח ?

תודה

פורסם

גירסת הסטיישן תתחיל להימכר בישראל זמן קצר לאחר גירסת הסדאן.

אין שום סיבה לרכוש את הקורולה סדאן או את הפריוס וללא לחכות ולרכוש את הקורולה הסטיישן.

הפריוס לא מציגה שום יתרון על הקורולה סטיישן (ועל אחת כמה וכמה לא על גירסת הסדאן), המחיר שלה יקר יותר, נפח תא המטען קטן משמעותית, השיפוע הגדול של החלון האחורי גוזל נפח ממתא המטען מעל גובה וילון הגלילה של תא המטען וכן גורם לכניסת שמש על יושבי המושב האחורי, אין פתחי מיזוג אחורי, תנוחת הישיבה נמוכה במיוחד והמראה החיצוני מוזר והייתי אומר מכוער. הפריוס גם עבר מתיחת פנים בחו״ל.

בקורולה סדאן ישנה גם בעיית שיפוע של החלון האחורי (פחות מהפריוס) ותא המטען כמובן פחות שימושי הן מהפריוס והן מגירסת הסטיישן.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
כל הקורולות היו טובות לתקופתן. בחלק מהדורות לדעתי אפילו הטובות ביותר.

בנוגע לנקודה הזו רציתי לציין שהקורולה דור 9 מזדקנות ממש יפה בארץ ; אני נתקל בהמון רכבים שנראים כאילו עלו רק מלפני מס' שנים מועט על הכביש. כמובן שיש גם אקזמפלרים שחוטים פה ושם - אבל עיקר הקורולות מהדור הזה שאני נתקל בהן על כבישי ישראל נראות שמורות למדי.

פורסם
זה ככה בארץ עם הרבה מותגים. פולקסווגן למשל. תסתכל איזה ״פוזה״ יש לגולף בעיני הציבור הפשוט. כאילו זה רכב על גבול הפרימיטם. באירופה הם מסתובבים בכמויות על הכביש. גם פאסאט וולבו. בהולנד לכל פישר יש וולבו כמעט חדשה, רק אצלנו היבואן של וולבו והונדה החליט למתג את עצמו ואת הסחורה שלו כאילו מדובר במינימום מרצדס, כשמדובר בסוף ברכבים שבתפיסה האירופאית (גם הונדה וגם וולבו) הם עממיים נטו. אולי קצת יותר יוקרתיים מלקנות קיה או יונדאי, אבל לא הרבה מעבר לזה

וולבו נתפסת כרכב עממי נטו?? באמת??

בוא תעשה ניסוי קטן: היכנס למנוע החיפוש הקרוב למקום מגוריך, כתוב בשורת החיפוש: volvo xc60 vs ולחץ Enter.

עכשיו תסתכל על רשימת הרכבים שוולבו מושווית אליהם (רמז: Q5, GLC, X3, F-Pace) וברוב המקרים גם מנצחת אותם, ותחשוב שוב.

• תוכן חדש...