Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לגבי טיול לאוסטריה - רכב שכור וסים

רועי עוזרי
שימו לב! השרשור הזה בן 2204 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מתכנן טיול לאוסטריה באוקטובר, מזלצבורג ובהמשך השבוע לשכור רכב ולחזור מוינה לארץ.

המחירים שמופיעים בRENTALCARS להשכרת רכב מביאים בסוף החשבון אופציה להוספת ביטוח 'מקיף' מה שנראה, שעולה בערך 180 שקל ליום.

השאלה היא האם האלטרנטיבה מהארץ של PASSPORTCARD לגבי ביטוח המבטל השתתפות עצמית (בס"הכ 80 שקל לתקופת ההשכרה) אכן אמין ושווה את זה?

שאלה נוספת היא לגבי נסיעות בכבישי אגרה, הבנתי כי מחברת ההשכרה מודבקת כבר על הרכב מדבקה שמשמשת בכבישי אגרה, למישהו היה ניסיון עם זה ויכול לתת לגבי זה אישור? האם המדבקה תקפה לכל כבישי האגרה או שיש מקומות שאאלץ לשים אליהם לב בנוסף?

שאלה אחרונה היא האם עדיף לקנות סים (רק לצורך אינטרנט) בשדה התעופה של נגיד 5 GB, או שיש חבילות משתלמות מהארץ? (מה שראיתי כולל שיחות והודעות והוא בערך 200 שקל לחבילה, לעומת זאת אני יודע שב10 אירו אפשר לקנות סים עם גלישה)

תודה

רועי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שתי שאלות מורכבות.

לגבי השתתפות עצמית: הטוב ביותר הוא לרכוש מחברת ההשכרה. החסרון - יחסית יקר. היתרון - אם יש תאונה (ובאירופה מסתכלים על כל שריטונת מזיפזיף שמשאית העיפה) - אין לך שום ביורוקרטיה.

הביטוחים של רטנאלקארס או פאספורטקארד פועלים אחרת - אתה משלם את הנזק לחברת ההשכרה ותובע את חברת הביטוח. עליך לבדוק מה ההשתתפות העצמית (שיכולה לנוע בין מאות לאלפי אירו) ומה גובה הכיסוי של חברת פאספורטקארד או של רנטאלקארס. שים לב שבדרך כלל חברות ההשכרה מציעות 3 רמות כיסוי - ללא כל כיסוי, CDW סטנדרטי (השתתפות עצמית של 1000-5000 אירו) ו-Super CDW עם השתתפות עצמית של 0 עד כמה מאות אירו. לז הצריך להוסיף את ביטוח הגנבה (TP או Super TP) הנמכר במקרים רבים בנפרד. יש מדינות וחברות השכרה שמוכרות כיסויים נוספים בנפרד.

לגבי סים - בדוק כאן.

אם אתה מעדיף סים ישראלי אני ממליץ על global sim של פלאפון (פריפייד לגלישה בלבד, 60 ש"ח ל-1 ג"ב, 100 ש"ח ל-2 ג"ב ו-150 ש"ח ל-4 ג"ב, תקף בלמעלה מ-140 מדינות וניתן לטעינה באותם סכומים). אופציה נוספת היא חבילת "החול כלול" של הוט מובייל. היא מוגבלת לכ-35 מדינות, נותנת 2 ג"ב לחודש ומתחדשת כמו כל תכנית פוסטפייד סטנדרטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי לוקח את הסיכון(של ביטוח צד ג'), בשלמה סיקטס שכרתי לפני חודשיים רכב לסיקסט העולמית - המחיר היה פחות מחצי מהמחיר של סיקטס וכולל ביטוח ביטול השתתפות עצמית מלא של סיקטס(חוץ משמשות וצמיגים).

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המדבקה מכסה את כל כבישי האגרה הסטנדרטיים,

יש במקומות מסויימים כבישים יפים מאוד שעליהם יש לשלם אגרה נפרדת בקופה בכניסה,

אלו שהייתי בהם זה הכביש לקרחון קורנטאל, ודרך סילברטה (אם אני זוכר נכון את השם) בטירול.

לגבי סים בד''כ הייתי קונה בחו''ל,

אבל אחרי פעם שאכלתי אותה אני מעדיף לשלם עוד כמה שקלים ולקנות בארץ,

אתה צריך שיהיה לך מישהו לדבר במקרה תקלה חוסר התאמה וכו'.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יום רביעי אני טס לוינה ומשם לוקח רכב לזלצבורג ובסף חוזר לוינה.

לגביי סים אני לוקח מהארץ מהוט מובייל 2 גיגה לחודש-רק שיהיה לימים הראשונים וארז קונה סים מקומי.

רכב -לוקח סטיישן מיורופקאר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכשתי סים מקומי בהרבה מאד מדינות. בנסיעה האחרונה שלי עברתי לשילוב של הוט מובייל (לי) וגלובאלסים (לאשתי) שכן ביעד (קנדה) סים מקומי יקר מאד (80 דולר לחבילה קטנה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל כך עזרת לי לגבי עלויות וההתנהלות שלך

לגבי כל השאר - תודה רבה

יום רביעי אני טס לוינה ומשם לוקח רכב לזלצבורג ובסף חוזר לוינה.

לגביי סים אני לוקח מהארץ מהוט מובייל 2 גיגה לחודש-רק שיהיה לימים הראשונים וארז קונה סים מקומי.

רכב -לוקח סטיישן מיורופקאר

רועי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דני - אם אתה לוקח את הסים של הוטמובייל הסים המקומי מיותר. 2 ג"ב זה די והותר למספר שבועות, אלא אם אתה לא מפסיק להוריד וידאו. אבל לשימושים מקובלים - ואטסאפ (כולל שיחות קול), ניווט, גלישה בפורום - הנפח הזה מספק בהחלט.

אני רוצה להדגיש לגבי ביטוח הרכב: אם אתה מבטח בחברה שאינה חברת ההשכרה יחסם לך במסגרת האשראי סכום המקביל להשתתפות עצמית מכסימלית - אלפי אירו. במקרה של נזק הסכום ייגבה ממך ואז יהיה עליך להתנהל מול חברת הביטוח לע מנת לקבל החזר. אז אתה צריך להביא בחשבון שני דברים האחד הוא שיש לך הסכום הדרוש לתשלום השתתפות עצמית, והשני הוא שהיקף הביטוח מכסה סכום זה כך שתוכל לקבל החזר במידת הצורך. אני מעדיף לבצע הרחבת ביטוחים בחברת ההשכרה, אם כי עדיין מסכן השתתפות עצמית לא גדולה, שנעה בדרך כלל בין 0 ל-600 אירו, בהתאם לתנאי ההשכרה הספציפית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הולך להיות שם 3 שבועות.

הסים המקומי הולך לאישתי.

יש לי 2 ילדים קטנים אז לא מעט מהחבילה ילך לצפייה .

לי עלה רכב ל 16 יום 2500 שח כולל ביטוחים...בערך 562 יורו

מפהhttps://www.economybookings.com/

ביטוח עשינו מהעבודה של אישתי אז המחיר לא רלוונטי.

למיטב הבנתי לרכבים שלוקחים מוינה כבר יש מדבקה/התקן אלקטרוני.

חלק אומרים שהלוחית רישוי שדל אוסטריה זה מספיק.

יום רביעי אדע יותר טוב

עריכה אחרונה על ידי דני 9999
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לוחית אוסטרית לא מספיקה. חייבת להיות הוכחה לתשלום מס דרכים. לרכב פרטי (עד 3.5 טון) זו המדבקה, ההתקן האלקטרוני הוא מעל 3.5 טון.

בקבלת הרכב לוד כי יש מדבקה תקפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברוב מדינות ארופה, סים עם 4 ג'יגה +שיחות/ או רק דאטה 10 ג'יגה עולה כ10 יורו.אתה מפעיל אותו על המקום,ואם יש בעיות ניגש לנציג השירות בחנות

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בדיוק. בחלק מהמדינות רכישת הסים זה תהליך לא פשוט של הזדהות וחתימה על חוזה. הגרועה ביותר מבחינה זו היא גרמניה. מצד שני, יש מדינות בהם קונים סים בקיוסק כמו מסטיק. גם המחירים יכולים לנוע בין שני אירו (כולל חבילה לא רעה, למשל בליטא ולטביה) לבין 30 אירו ויותר עם חבילה מוגבלת (כמו בצרפת ואירלנד)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גלובל סים - אחלה אינטרנט בכל מקום והחבילה נשארת ל 3 שנים... עשיתי את זה לפני חצי שנה, כבר 3 חול מאז ויש לי עוד 3 ג'יגה [2 טיולים של וויז פתוח לפחות 6 שעות ביום ועוד אחד של טיולים בעיר חסרת וויפיי]. מדבקה - קודם תבדוק אם יש על הרכב, ב 99% מהמקרים יהיה - אם לא, זה כמה יורואים בודדים בכל תחנת דלק.

שים לב לגבי השכרה בזלצבורג והחזרה בוינה - בד"כ אתה משלם על זה *המון* כסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בדיוק. בחלק מהמדינות רכישת הסים זה תהליך לא פשוט של הזדהות וחתימה על חוזה. הגרועה ביותר מבחינה זו היא גרמניה. מצד שני, יש מדינות בהם קונים סים בקיוסק כמו מסטיק. גם המחירים יכולים לנוע בין שני אירו (כולל חבילה לא רעה, למשל בליטא ולטביה) לבין 30 אירו ויותר עם חבילה מוגבלת (כמו בצרפת ואירלנד)

באירלנד לא הייתי, אז לא יכול להגיד. באיטליה 4 ג'יגה דאטה, 10 יורו (היה לפני שנה וחצי, היום כנראה הנפח יהיה גדול יותר). גרמניה - אכן יש צורך בלחתום על חוזה, אך אין שום בעיה עם זה, עניין של 3 דקות בדיוק. מזרח אירופה - 10 דולר לסדר גודל של 5 ג'יגה ומעלה (רומניה, רוסיה, אוקראינה). אגב, רוב הסימים שנמכרים באיחוד האירופי, תקפים לכל האיחוד (כך זה היה באיטליה ורומניה) מבחינת שיחות וגלישה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...