Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לוחית אוסטרית לא מספיקה. חייבת להיות הוכחה לתשלום מס דרכים. לרכב פרטי (עד 3.5 טון) זו המדבקה, ההתקן האלקטרוני הוא מעל 3.5 טון.

בקבלת הרכב לוד כי יש מדבקה תקפה.

יש מצב שזה השתנה?

כי לפני חודש הציעו לי בתחנת דלק מדבקה או מנוי לפי מספר רכב למרות שהייתי עם רכב פרטי.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לא בדיוק. בחלק מהמדינות רכישת הסים זה תהליך לא פשוט של הזדהות וחתימה על חוזה. הגרועה ביותר מבחינה זו היא גרמניה. מצד שני, יש מדינות בהם קונים סים בקיוסק כמו מסטיק. גם המחירים יכולים לנוע בין שני אירו (כולל חבילה לא רעה, למשל בליטא ולטביה) לבין 30 אירו ויותר עם חבילה מוגבלת (כמו בצרפת ואירלנד)

באירלנד לא הייתי, אז לא יכול להגיד. באיטליה 4 ג'יגה דאטה, 10 יורו (היה לפני שנה וחצי, היום כנראה הנפח יהיה גדול יותר). גרמניה - אכן יש צורך בלחתום על חוזה, אך אין שום בעיה עם זה, עניין של 3 דקות בדיוק. מזרח אירופה - 10 דולר לסדר גודל של 5 ג'יגה ומעלה (רומניה, רוסיה, אוקראינה). אגב, רוב הסימים שנמכרים באיחוד האירופי, תקפים לכל האיחוד (כך זה היה באיטליה ורומניה) מבחינת שיחות וגלישה.

נושא המחירים משתנה מאד, וכפי שכתבתי - בליטא ובלטביה שילמתי 2 אירו תמורת איזה 5 ג"ב, בפינלנד 5 אירו, אבל בצרפת ובאירלנד סדר גודל של 30 אירו לחבילה הרבה יותר קטנה.

מיוני (או יולי) 2017 תקפים באירופה חוקי roam like at home, אבל בגלל הפרשי המחירים העצומים יש מגבלות - לא כל הכרטיסים תומכים בכך וגם לאלה התומכים יש מהגבלה על הנפח (וכמות הדקות) מחוץ למדינת האם של הכרטיס.

יש מצב שזה השתנה?

כי לפני חודש הציעו לי בתחנת דלק מדבקה או מנוי לפי מספר רכב למרות שהייתי עם רכב פרטי.

יתכן. חלפו כמה שנים מאז שהייתי באוסטריה, אבל הסתכלתי אתמות ברשת וזה מה שמצאתי באתר שעוסק באגרות כבישים באירופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי סים - בדוק כאן.

אם אתה מעדיף סים ישראלי אני ממליץ על global sim של פלאפון (פריפייד לגלישה בלבד, 60 ש"ח ל-1 ג"ב, 100 ש"ח ל-2 ג"ב ו-150 ש"ח ל-4 ג"ב, תקף בלמעלה מ-140 מדינות וניתן לטעינה באותם סכומים). אופציה נוספת היא חבילת "החול כלול" של הוט מובייל. היא מוגבלת לכ-35 מדינות, נותנת 2 ג"ב לחודש ומתחדשת כמו כל תכנית פוסטפייד סטנדרטית.

+ 1 על פלאפון גלובל סים. היו מצוינים כשטסתי איתם.

אם אתה טס עם משפחה אז בפרטנר יש (או לפחות היה לפני חודש) מבצע משפחות - קונים חבילה (מאוד יקרה) והחבילה השנייה ב-49 ש"ח.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני לקחתי וובינג, עלה לי כ 200 שח ל 2GB כולם גולשים עליו

המדבקה מוטבעת בחברות רציניות, לי היה רכב של אוויס עם מדבקה, תופסת בכל הכבישים המהירים למעט הכביש של הגלוסקלונר

אוסטריה מוצפת מצלמות מהירות, ויש שילוט שמשמה מהירות כל כמה קילומטרים (60-80-100-130-140), די מבאס לנהוג עם כל המצלמות שם

תיזהר מתוספת הביטוח של רנטלקארז, בעבר אכלתי אותה עם זה, הם רק מתווך. שהגעתי לחברת השכרה הם אמרו לי שנכון שעשיתי ביטוח ביטול, אבל אם יקרה משהו, עליי יהיה לקרוא למשטרה, להגיש תביעה ולהמתין מספר חודשים לכסף... בקיצר עקצו אותי בעוד 100 אירו

Sent from my iPhone using Tapatalk

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

יש עוד כמה כבישים עם אגרה נפרדת, למשל מנהרה באורך כ-15 ק"מ במערב המדינה שמסתיימת סמוךלמעבר הגבול לשוויץ.

הוובינג הזה יקר, אותו נפח בגלובאלסים עולה 100 ש"ח ואפשר להשתמש גם בטלפון כנקודה חמה. אבל אולי גם וובינג השתפר, שכן יש מגמה כללית של הפחתת מחירי נדידה. רק פארטנר עדיין גובים מחירים גבוהים, ואולי גם סלקום (איני עוקב אחריהם).

איתות במעגלי תנועה - לא מאותתים בכניסה (זה שייך למדינות האנגלוסכסיות, ולא לגרמניות), אבלחשוב לאותת ביציאה, והמשטרה אוהבת ללכוד עבריינים בעניין זה. כמובן להקפיד הקפדה יתרה על נהיגה בנתיב הימני והמנעות מוחלטת מעקיפה מימין. להכיר את הרמזור האירופי שבו בפניה שמאלה עוצרים באמצע הצומת ונותנים זכות קדימה לרכב הבא ממול. זאת אם אין ברמזור חץ שמאלה אשר פירושו כי הדרך פנויה מתנועה נגדית.

פניה ימינה ברמזור אדום מותרת אם יש לידו רמזור קטן שבו דולקת נורה עם חץ ימינה, ובמצב זה יש להתיחס לפניה ימינה כאל תמרור עצור. לעתים יש שלט לבן עם חץ ירוק ימינה - אותה משמעות.

שטח בנוי מסומן על ידי שם היישוב בלבן על רקע כחול, יציאה משטח בנוי על ידי שלט דומה הנחצה על ידי קו אדום אלכסוני. בגרמניה הסימון דומה אבל השלט צהוב.

כביש חד סטרי מסומן על ידי שלט כחול עם חץ לבן בכיוון התנועה, המוצב מול הכביש נכנס אליו. אין שלטים לאורך הכביש כמו אצלנו.

תמרור הגבלת מהירות ל-30 קמ"ש שמעליו כתובה המילה zone פירושו איזור מיתון תנועה, המהירות מוגבלת ל-30 קמ"ש עד שלט דומה עם קו חוצה, ולא מתבטלת בצומת הקרוב!! אזורים אלה בדרך כלל קרובים לבתי ספר ומוסדות דומים וזרועים מצלמות.

איניי יודע מה סף אכיפת המהירות, אבל הוא נמוך, ועדיף לא להעביר את המחוג מעל המהירות המותרת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כרגע ברומניה סים של וודפון 50 גיגה גלישה ועוד 400 דקות ב- 28 ליי ( בערך 25 שקל ), הסים הכי זול שיצא לי לקנות עד עכשיו באירופה.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

רומניה אינה אוסטריה .

כבר סיפרתי, בליטא ולטביה הסימים עלו 2 אירו (8.5 ש"ח) ליחידה. לא זוכר את פרטי החבילה, אבל לא דגדגנו אותה.

פורסם

טוב אז אני באוסטריה.

הרכב הגיע עם מדבקה לכביש המהיר.

נהגתי מוינה לזלצבורג בערך 330 קמ.

המהירות כאן היא 130 או 140 מלבד מקטעים שלגביהם יש תמרור עם המהירות.

יצאתי מהארץ עם חבילה של הוט מובייל.

תוכנית 39 שח 2 גיגה לחודש ועוד סים 30 שח.

אחזור לארץ ואז אבטל את התוכנית.

היום נכנסתי לחנות של a1 ורכשתי סים.

5 גיגה עם 1000 sms ו 1000 דקות שיחה 9.99 יורו.

עשו הכל במקום ורק הכנסתי את הסים והכנסתי את ה pin שמופיע על הכרטיס.

יש להקליד בכל פעם שמכבים ואז מדליקים את המכשיר.

טוב שלקחתי חבילה מהארץ כי התכנון היה להגיע לזלצבורג ב 5 הערב לקנות סים ובסוף בגלל התרגיל האוירי של רוסיה באזור קפריסין חיכינו במטוס פאקינג 3 שעות על המסלול !!! והגענו בערך ב 11 בלילה.

זהו עד כאן.

פורסם

לא צריך להקליד את ה-PIN. צריך להכנס להגדרות האבטחה או הפרטיות ואז יש אופציה לבטל אותו. כדי לאשר אותה צריך להקליד את ה-PIN פעם אחת אחרונה.

פורסם
אני כרגע ברומניה סים של וודפון 50 גיגה גלישה ועוד 400 דקות ב- 28 ליי ( בערך 25 שקל ), הסים הכי זול שיצא לי לקנות עד עכשיו באירופה.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

לא תרכוש במחיר כזה מגוחך באוסטריה,

אבל חזרתי לא מזמן מוינה. חבר רכש סים בסופר, עם משהו כמו 4GB גלישה (לא יודע מה לגביי השיחות) בעשרה יורו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עם המחירים המוצעים לאחרונה בחלק מהחברות הישראליות נושא הסים הזר הופך פחות ופחותרלוונטי. יש דינוזאורים כמו פרטנר שעדיין גובים מאות שקלים תמורת חבילות מוגבלות, אבל תכניות כמו אלה שהזכרתי קודם, וכנראה שיש עוד דומות להן, משנות אאת השוק.

אישית היה לי אוסף כרטיסי סים זרים שאספתי משך 12 שנה. ברמה של אוסף בולים. לא מזמן השלכתי את כולם לפח, זה כבר לא מעניין.

• תוכן חדש...