Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מחפש המלצה להחלפה ושדרוג הרכב שלי (מאזדה 3 שנת 2007 עם 270K)

אני נוסע כ40000 קמ בשנה בכבישים פתוחים בלבד.

מעוניין למכור את הרכב ולהוסיף כ20000 שח ולשדרג, הייתי שמח אם אוכל להשיג הוזלה בצריכת הדלק יחד עם שמירה על רמת האמינות.

לא מסוגל לנסוע בגיר ידני.

מאוד חשוב לי שהרכב יהיה אמין.

אם אפשר 7 מקומות זה יהיה נחמד אבל לא מחייב.

שווה לשקול דיזל?

תודה רבה למומחים

פורסם

כמה אתה חושב שהמאזדה שלך שווה? עם הק"מ הנוכחי אני מניח שלא תקבל עליה יותר מ-10 אלף ש"ח.

ב-30 אלף ש"ח אני לא חושב שאתה תתקדם הרבה. אתה תוכל להתקדם 3-4 שנים קדימה, אבל לא תקבל שיפור משמעותי בשום דבר ככל הנראה, ורכב בעל 7 מקומות ישיבה ככל הנראה לא תוכל לרכוש במסגרת התקציב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כמה אתה חושב שהמאזדה שלך שווה? עם הק"מ הנוכחי אני מניח שלא תקבל עליה יותר מ-10 אלף ש"ח.

ב-30 אלף ש"ח אני לא חושב שאתה תתקדם הרבה. אתה תוכל להתקדם 3-4 שנים קדימה, אבל לא תקבל שיפור משמעותי בשום דבר ככל הנראה, ורכב בעל 7 מקומות ישיבה ככל הנראה לא תוכל לרכוש במסגרת התקציב.

אני מאמין ש10 זה ריאלי...

ב30 אין רכבים אמינים שיאכלו קצת פחות דלק? אני היום על 1 ל11 בבין עירוני.

7 מקומות זו העדפה אבל לא חובה

פורסם
בסכום הזה תוכל לקנות יונדאי איי30.

תהיה קצת יותר חסכונית ותתקדם ל2010-2011.

מה לגבי היברידיות? הונדה גאז 2012 ?

פורסם

פחות מרווחת, לא מאוד חזקה, אבל בנהיגה רגועה אתה תניב ממנה צריכת דלק נחמדה מאוד. אני הגעתי ל-1:15 בעיר וקצת מעל 1:19 מחוץ לעיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
פחות מרווחת, לא מאוד חזקה, אבל בנהיגה רגועה אתה תניב ממנה צריכת דלק נחמדה מאוד. אני הגעתי ל-1:15 בעיר וקצת מעל 1:19 מחוץ לעיר.

עם ההונדה?

אז זה אומר חסכון של 10000 שח בשנה מול הרכב שלי...

כמה הרכבים האלה אמינים ?

פורסם

לא כתבת מה צרכיך, למעט הנסועה. הזכרת "7 מקומות" - האם זה נועד למשפחה או להסעות?

האם מדובר ברכב פרטי או שנועד לעסק?

נסועה של 40,000 ק"מ בשנה משמעותה גם בילוי של הרבה שעות ברכב, ואם לא מדובר בעסק זה מצריך בדיקה של הצרכים, אם אלה נסיעות לעבודה (במקום קבוע) ובחזרה אפילו של מקום המגורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא כתבת מה צרכיך, למעט הנסועה. הזכרת "7 מקומות" - האם זה נועד למשפחה או להסעות?

האם מדובר ברכב פרטי או שנועד לעסק?

נסועה של 40,000 ק"מ בשנה משמעותה גם בילוי של הרבה שעות ברכב, ואם לא מדובר בעסק זה מצריך בדיקה של הצרכים, אם אלה נסיעות לעבודה (במקום קבוע) ובחזרה אפילו של מקום המגורים.

באופן כללי אני צריך 2 רכבים:

1. רכב פרטי שיקח אותי בבוקר לעבודה וחזרה הביתה בערב, כמו שאמרנו 40K בשנה בכבישים פתוחים -יכול להיות גם רכב קטן.

2.רכב שני לנסיעות של אשתי ,5K בשנה ,7 מקומות.

חשבתי אולי שגם שלי יהיה 7 מקומות אבל באמת שאין טעם.

אני רואה בטווח המחיר את ההונדה אינסייט 2011 עם 150K ,או רנו פלואנס דיזל שנת 2012.

שתי האופציות על הנייר חותכות לי את הוצאות הדלק בחצי ,הקטע שאףפעם לא היה לי רכב דיזל או היברידי ואין לי מושג מה רמת האמינות שלהן בשנתון הזה..

פורסם
עם ההונדה?

אז זה אומר חסכון של 10000 שח בשנה מול הרכב שלי...

כמה הרכבים האלה אמינים ?

כן, הכוונה לדגם ההיברידי.

פורסם

מבחינה כלכלית לא ייתי מחליף כעת - אבל יש לכך תנאי: שהרכב אמין ולא משבית אותך באמצע הדרך.

בנסועה שלך אבדן הערך מהיר מאד. הרכב שבידך גם כך לא שווה הרבה, הנסועה הגבוהה עולה לך מעט מאד (אם בכלל) בירידת ערך.

לכן, אם הרכב לא תוקע אותך בדרך בתדירות מוגזמת, השאר אתו וחסוך לרכישת משהו יותר מודרני, כך שההתקדמות תהיה משמעותית. התקדמות מרכב בן 11 לרכב בן 7-8 היא התקדות קטנה, ועדיפה הנבלה שאתה מכיר על החתול בשק שתקנה. חסוך עוד שנה - שנתיים, התקדם לרכב בן 3-4, תרויח הרבה מאד מבחינת מודרניות (במיוחד בטיחות), וגם הרכישה תהיה לטווח הרבה יותר ארוך.

מבחינת חסכון בדלק - יש יתרון גדול לדיזל, אם כי אישית בנסיעות בחו"ל הגעתי לצריכת דלק בסדר גודל של 18-20 קמ"ל גם ברכבי בנזין בנסיעה בכבישים בין עירוניים במישור. למשל פולקסואגן גולף סטיישן - אבל עם מנוע TSI בהספק 85 כ"ס ותיבת הילוכים ידנית. משהו שתתקשה למצוא במקומותינו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה הגדולה היא שאתה נוסע כמות נכבדה של פי 2 מהממוצע השנתי,אתה חייב לאור ההגבלה,לרכוש מראש רכב עם ק"מ נמוך.

במצב העניינים הזה רק רכב דיזל או רכב בנזין שיוסב לגז ישתלם.

אם אתה נעול על ההחלפה,כדאי למכור עצמאית את הרכב ולחפש באחת מחברות הליסינג האמינות (אלבר/אלדן/הרץ/אופרייט ליס) רכב כזה שלפחות יתן לך שנה אחריות ושקט נפשי.

ב 30,000 יש לא מעט רכבים מוצלחים ולגבי היונדאי שהוצעה לך- מחירון של 2009 לפני חודשיים היה 30,000 (מכרתי את הרכב שלי בדיוק באותה תקופה ואולי היתה ירידה של 1,000 מאז או שלא..

אז סה"כ בשביל שנתיים התקדמות זה ממש לא שווה,זה נכון שאפשר לקבל רכב כזה גם ב 20,000 אבל זה יהיה רכב שהק"מ שלו כבר לא רחוק מהנוכחי שלך,הבלאי הגדול יגיע ואתה עלול להצטער,שבכלל נכנסת להרפתקה הזו.

אם אתה מסוגל לנהוג ברכב ידני,תחפש צרפתיה משנתון גבוה- גיר ידני שלה זה כבר מנטרל מוקש אחד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...