Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שפשוט הכניסו לי מלא לראש שטיוטה הרבה יותר אמינה ממאזדה וכאלה, אז זה ממש הכניס אותי לבלבול שאולי שווה לי ללכת על הטיוטה בגלל האמינות, מבחינת הנסיעה אומנם הטיוטה הרגישה לי קצת חזקה יותר (בתאוצה מ0), אבל את המאזדה אהבתי הרבה יותר מבחינת הבפנים שלה ואולי אפילו קצת מבחינת התחושה הכללית שבה

אני מניח שיש בי איזשהו פחד ללכת לידיים פרטיות ולתעסק עם זה כי לך תדע מה הם עשו לרכב ואין לך למי לפנות אחרי הקנייה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא רכב שנת 2014 מיד פרטית אמור להיות יחסית שמור בגלל האחריות, אנשים עושים את הטיפולים בזמן ולפי מפרט היצרן כדי לשמור על האחריות, אז ממד לא הייתי חושש מהבחינה הזאת, רק לבדוק את מצב השלדה ותאונות

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

פורסם

המאזדה עם מנוע 1.5 נוסעת סביר.

בשביל לשמור על הקצב בעלייה או עקיפה צריך לתת גז והרבה.

המחשב רכב הראה צריכה ממוצעת של 8.5 ליטר ל100 ק''מ(לא טרחתי לבדוק לבד).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

המאזדה יותר דיברה אליי אבל הרבה אמרו לי שאם אני רוצה אמינות עדיף לי טיוטה, גם נראה לי שעדיף ללכת על ה2.0 אין אותה בליסינג לכן אצטרך לעבור לפרטי ולחפש שם.

פורסם

קניתי לאבא מזדה 6 בת 13, תאמין לי שתענוג, ראיתי קורולות במצב גרוע לעומת המזדה.

אבל כן, תחפש מנוע 2000.

פורסם
ואמרו לך במה הטויוטה יותר אמינה ? מה מתקלקל במאזדה שבטויוטה לא ?

לא יודע אם טריק מכירתי אבל תכננתי לקנו תאת המאזדה (אפילו שריינתי אותה והגיעה מקצה המדינה) אבל מישהו מהליסינג שם (נהג שלהם מסתבר) חפר לי לא לקחת מאזדה ואמר שעדיף בהרבה את הטיוטה רכב שלא יתקלקל לי גם אחרי חצי מיליון קמ וכו' ניסה ממש לשכנע אותי, מבירור עם עוד אנשים גם נאמרו לי דברים טובים ו"אם אתה רוצה ראש שקט ואתה נוסע הרבה קח טיוטה"

פורסם

וזה ממש חכם לשמוע בעצת נציג הליסינג, שלו יש אינטרסים ברורים.

לא מכיר משפט כזה שקורולה יותר אמינה ממאזדה 3.

לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות.

כמו שאמרו, אם חשוב לך מרווח אז הקורולה תתאים יותר, אבל במאזדה לדעתי תקבל חווית נהיגה טובה יותר.

אני מתייחס אך ורק למנוע 2.0 במאזדה.

1.5 לא הייתי קונה בשום סיטואציה

פורסם

החסרון היחיד שאני רואה לרעת המאזדה מבחינת אחזקה הוא המצאות מערכת סטופ אנד סטארט לעומת הקורולה ששם לא ייבאו את האופציה הזו.

דורש מצבר יקר יותר ממצבר רגיל.

פורסם

קרוזר. אני לא יודע מה המדד שלך לכח, ה1.5 עגלה, ברור למי שנגיד מגזגז בסיריון אז ירגיש שהמזדה נוסעת סבבה, המנוע 2.0 עדיף בהרבה.

הקורולה של השנים האלה באמת רכב מבאס, מרגיש כמו פחית, יושב כמו בימבה על הכביש, וזה לא רק מחשבה שלי, אבא של חבר שלי. נכה, גם שמע טויוטה אמינה טויטה אמינה, קנה חדשה מהחברה 2018, כרגע הרכב עומד למכירה כי האבא לא סובל את האוטו ולא נהנה ממנו בכלל, ברור שתמיד יהיו מי שיהנו ויסתפקו ברכב הזה ולכבישי ישראל הפקוקים העיקר מספיק גם i20.

המזדה צפופה מהקורולה מאחורה , מבחינת ביצועים לדעתי עדיף להסתפק ב 1.5 עם גיר פלנטרי מאשר הגיר הרציף המעצבן והמרעיש שיש בקורולה, וזה לא שאני שונא קורולות, לאבא שלי היה בליסינג בזמנו 2008 רובוטית נוראית שהלך לה הגיר, וקיבל 2009 שהייתה אחלה ונסעה 180 אלף קילומטר בלי שום תקלה.

לענינו , חפש מזדה 3 מנוע 2.0 וזהו, שווה את ההפרש הכספי.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

זה לא רק המדד שלי, אלה גם של הלקוחות בנסיעות המבחן (איש תפעול בעבודתי), רובם לא הבחינו בחוסר כוח עד שדחקו את הדוושה לרצפה.

גיר רובוטי חד מצמדי לא נועד לאנשים שרגילים לגיר אוטומטי, מהסיבה הפשוטה שהם לא מבינים שזה גיר ידני.

האוטו הקודם במשפחה היה רנו 19 ידנית, הרכב הבא והעכשוי הוא קורולה 2008 רובוטית שכבר 6 וחצי שנים אצלי עם 178 אלף ק''מ ללא בעיות מיוחדות למעט בלאי של קלא'ץ ב120 אלף ק''מ בכוהלים ב160 אלף וזה נורמאלי לחלוטין, ויש לציין שזה אוטו שטחנו אותו בק''מ ב3 שנים הראשונות שלו, עשה 110 אלף ק''מ ב3 שנים.

פורסם

אין הבדל מהותי באמינות בין המאזדה 3 לקורולה. (להיפך הגיר הפלנטרי במאזדה נחשב לאמין יותר מהרציף בקורולה)

מבחינת מרווח פנימי במימד הרוחב המאזדה הרבה יותר מרווחת מהקורולה, המושב האחורי רחב משמעותית.

מבחינת מרווח לרגליים לקורולה יתרון של כ-5 ס"מ במרווח לרגלי היושבים מאחור, אבל מרווח הרגליים במאזדה מספק בהחלט.

תא המטען במאזדה קטן יותר ופחות שימושי, אך שניהם יספיקו למשפחה ממוצעת.

אין הבדל משמעותי בביצועים בין המאזדה 1.5 לטיוטה, ובכלל לא בטוח שאפשר למצוא מאזדה 3 2.0 משנת 2014 בהרבה פחות מ-80. אישית נראה לי שאפשר להסתפק ב1.5.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מחזק את מה שמספר אנשים אמרו מעליי, בייחוד zvit ו-punz:

(1) אם אמינות חשובה לך, בכל זאת הייתי מחפש מפרטי ולא מליסינג.

(2) לא שמעתי אף פעם שיש בעית אמינות כלשהי עם המאזדה, או מאזדות באופן כללי. השילוב מנוע+גיר בין האמינים.

(3) אין לי ניסיון על המאזדה 3 1500, אך קשה לי להאמין שהיא זריזה במיוחד (ה-2000 טובה, 2500 מעולה, חבל שאין בארץ...). הקורולה גם לא. תסע על שניהם, תחליט בבירור מה אתה מעדיף. אם הגיר הרציף של הקורולה לא מפריע, והיא נוחה לך, זו אפשרות סבירה.

סך הכל, האמץ שיש ל-3 ולקורולה יותר במשותף מאשר בנפרד. ה-3 צפופה יותר מאחור ובתא המטען, לדעת הרוב נוחה יותר (אך עם מתלים נוקשים), ברוב הגירסאות מאובזרת יותר, ואני מאמין שגם עם מנוע של 1500 יותר זריזה, אך ראה (3). אני הייתי לוקח את הרכב שעם פחות ק"מ / מצב יותר טוב.

פורסם

ההבדל בביצועים בין הקורולה למאזדה 3 1.5 (לפחות במישור) מזערי לגמרי. מסקרנות יצא לי לבדוק בעבודה איך הן עומדות אחת מול השנייה בנהיגה רגועה ובסחיטה מלאה של הדוושה והקורולה השיגה את המאזדה ממש בקושי. לא משהו ששווה לבחור דווקא בטויוטה לעומת המאזדה. אפילו בזכות תיבת הילוכים נמרצת יותר היציאה מהמקום עד 50-60 קמ"ש המאזדה עקפה את הקורולה בקצת ומשם הקורולה התחילה לצמצם ולעקוף רק לקראת ה-100 קמ"ש. ככה ששתיהן מציעות ביצועים כמעט זהים. לדעתי, אפילו שה-3 מציעה ביצועים חלשים יותר, יחידת ההנעה שלה נעימה יותר. גם צליל המנוע נעים יותר לאוזן, אם כי רועש יחסית בתאוצה.

לגבי אמינות, שתיהן אמינות ולא מכיר תקלות נפוצות אצלן. לא רואה יתרון לטויוטה לעומת המאזדה גם בנושא הזה. מלבד כפי שנאמר המצבר שלה יקר יותר וכשהוא נגמר נדלקות מנורות בלוח שעונים של מערכת ה-ISTOP וסימן קריאה כתום שלא בהכרח מתאפסים עצמאית לאחר החלפת המצבר וצריך לאפס אותן במוסך (עלות של כ-200-300 ש"ח אם אני זוכר נכון במוסך מורשה).

אם התחברת למאזדה יותר לך על המאזדה, אם התחברת לקורולה תבחר בה. שתיהן אמינות ושתיהן נותנות תמורה טובה למחיר. אם אתה בוחר במאזדה, נסה להתאמץ ולבחור במנוע ה-2 ליטר ורצוי פרטית. היא עדיפה משמעותית לעומת מנוע ה-1.5, וגם יהיה לך יותר קל למכור אותה בעתיד.

• תוכן חדש...