Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אנחנו זוג פלוס פעוטה בת שנה וחצי. מחפשים רכב שיהיה ברובו בשימוש בתוך העיר (נתניה) ומדי פעם נסיעות לירושלים (פעם-פעמיים בחודש). יש עוד רכב בבית, מאזדה לאנטיס 2003 שמשמש כמעט ורק בעיר.

אין לנו כסף בצד בשביל רכב אבל תהיה לנו עזרה משפחתית של כ-800 שח בחודש.

אנחנו מתלבטים אם לקחת ליסינג פרטי או לקחת הלוואה מהבנק. גם לא ממש בטוחים לגבי מה הסכום שכדאי להשקיע ואיזה רכב.. בקיצור אין לנו קצה חוט.

אציין כי בשנים הקרובות בעזרת ה' מתכננים להרחיב עוד את המשפחה.

נשמח מאוד לעמת המומחים והמנוסים :)

פורסם

תני לנו קצת יותר פרטים:

1. יש לכם איזשהו סכום להתחיל איתו?

2. ה-800₪ שציינת אמורים לכסות את כל העלויות (ירידת ערך, דלק, ביטוח, טסט וטיפולים)? או רק את ירידת הערך? (רמז: האופציה הראשונה לא ריאלית)

3. גיר ידני אפשרי?

4. אתם מוכנים לשלם קצת יותר (בכסף ובזמן) בטיפולים כדי לחסוך בירידת ערך? או שאתם חוששים ממוסכים?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ליסינג פרטי ממש לא מתאים לפרופיל הכלכלי שלכם כי הוא מחייב רכב חדש.

לו אני במצב שלכם הייתי בודק אפשרות לקחת הלוואה לכל (רצוי קרן פנסיה / השתלמות כי עלות האשראי זולה יחסית)

והיית רוכש מכונית משפחתית בת 5-6 בכ-40000 ש"ח (בהנחה שתוכלו לקבל הלוואה שההחזר שלה הוא 800 ש"ח לחודש ואתם מסוגלים להתמודד עם ההוצאות הנוספות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תני לנו קצת יותר פרטים:

1. יש לכם איזשהו סכום להתחיל איתו?

2. ה-800₪ שציינת אמורים לכסות את כל העלויות (ירידת ערך, דלק, ביטוח, טסט וטיפולים)? או רק את ירידת הערך? (רמז: האופציה הראשונה לא ריאלית)

3. גיר ידני אפשרי?

4. אתם מוכנים לשלם קצת יותר (בכסף ובזמן) בטיפולים כדי לחסוך בירידת ערך? או שאתם חוששים ממוסכים?

יש לנו סכום קטנטן בצד שאנחנו מעדיפים לא לגעת בו בשביל רכב אז אפשר לומר שלא.. אולי עד 10k לכל היותר..

800 שח שיכסו את ההלוואה, שוטף בנפרד (זא דלק ביטוח טיפולים)

לא ידני, לבעלי יש רשיון רק על אוטומט.

אין לנו הרבה כסף נזיל אז רכב שכל כמה חודשים יראה מוסכף עם כמה אלפיות של טיפולים (מה שנקרא הזול הוא היקר) פחות בא בחשבון.

פורסם
ליסינג פרטי ממש לא מתאים לפרופיל הכלכלי שלכם כי הוא מחייב רכב חדש.

לו אני במצב שלכם הייתי בודק אפשרות לקחת הלוואה לכל (רצוי קרן פנסיה / השתלמות כי עלות האשראי זולה יחסית)

והיית רוכש מכונית משפחתית בת 5-6 בכ-40000 ש"ח (בהנחה שתוכלו לקבל הלוואה שההחזר שלה הוא 800 ש"ח לחודש ואתם מסוגלים להתמודד עם ההוצאות הנוספות)

איזה רכב למשל עונה על ההגדרה הזאת?

אין לנו קרן השתלמות אבל אני יכולה לקבל הלוואה בתנאים טובים.

פורסם

כמעט כל המשפחתיות הפופלריות (למעט טויוטה שיקרה יותר) תעננה לדרישות.

מאזדה 3, קיה פורטה, יונדאי i30/i35, מיצובישי לנסר.

מפורד פוקוס מהשנתונים הללו הייתי נמנע.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יש לך מגוון של אפשרויות:

ב-10,000₪ אפשר לקנות סיטרואן c4 דור ראשון מ-2010 או יונדאי גטס ישנה יותר בשנתיים-שלוש (רצוי מאוד לא GLF, בשביל הבטיחות שלכם). הבעיה היא רק למצוא אחת שמורה ומטופלת. כמו בכל רכב ישן, יש תמיד סיכוי לתקלות אז זה פיתרון אולי מעט בעייתי עבורכם, למרות שבסה"כ הוא יכול לצאת זול יותר. יכול להיות שתוכלו לחסוך כל חודש 800₪ במקום לשלם להלוואה, וכשתגיע תקלה להשתמש בסכום שנחסך.

ב-20 כבר אפשר לדבר על ניסאן טידה במצב סביר או קיה פורטה מתחילת העשור. יכול להיות שגם שברולט קרוז, במחירים הנמוכים שבהם היא נסחרת תהיה אופציה לא רעה, אני לא מכיר וכדאי מאוד לבדוק עם מישהו שכן.

במחירים קצת גבוהים יותר יש גם מיצובישי לנסר, שגם תהיה רכב די סביר בלא הרבה כסף.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם אתם מחפשים רכב כמה שיותר חדש אל תכנסו להלוואה שייקח לכם שנים לצאת ממנה, זאת דעתי לפחות וגם זה סתם הרגשה לא נעימה לדעת שהרכב משועבד לתנאי הלוואה או לבנק. סתם מבאס. הייתי ממליץ לבדוק תנאי ליסינג פרטי בחברות הגדולות ולראות איפה הכי הגיוני לקחת, אני יודע שבאלבר התנאים יחסית נוחים ותוכלו למצוא שם אולי משהו שישרת אתכם טוב. תחפשו רכב עם קילומטרז נמוך ותנאי אחזקה טובים. בהצלחה

פורסם
אם אתם מחפשים רכב כמה שיותר חדש אל תכנסו להלוואה שייקח לכם שנים לצאת ממנה, זאת דעתי לפחות וגם זה סתם הרגשה לא נעימה לדעת שהרכב משועבד לתנאי הלוואה או לבנק. סתם מבאס. הייתי ממליץ לבדוק תנאי ליסינג פרטי בחברות הגדולות ולראות איפה הכי הגיוני לקחת, אני יודע שבאלבר התנאים יחסית נוחים ותוכלו למצוא שם אולי משהו שישרת אתכם טוב. תחפשו רכב עם קילומטרז נמוך ותנאי אחזקה טובים. בהצלחה

תודה על התגובה, לא לחוץ לנו רכב חדש ממש לא, בעיקר מחפשים קצה חוט ועצה מה יהיה הכי יעיל כלכלית עבורנו.

הפחד מרכב מיושן יותר זה שטיפולים יעלו בסוף יותר כסף ממה שהיינו יכולים להוציא על ליסינג. בסך הכל זה רכב שייסע ממש מעט ביחס לממוצע..

פורסם

אם תקציבך הוא 800₪ בחודש לביטוח, תיקון, דלק וגם הלוואה על הרכב עצמו. הייתי ממליץ לך להמנע מקניית רכב אחרת אתה תגמור בבור כלכלי

פורסם
זאת דעתי לפחות וגם זה סתם הרגשה לא נעימה לדעת שהרכב משועבד לתנאי הלוואה או לבנק. סתם מבאס. הייתי ממליץ לבדוק תנאי ליסינג פרטי בחברות הגדולות ולראות איפה הכי הגיוני לקחת, אני יודע שבאלבר התנאים יחסית נוחים ותוכלו למצוא שם אולי משהו שישרת אתכם טוב. תחפשו רכב עם קילומטרז נמוך ותנאי אחזקה טובים. בהצלחה

"סתם מבאס"?!

אתה מציע לקבל החלטות כלכליות על סמך קשיים פסיכולוגים?

מה ההבדל אם האוטו משועבד לבנק או שייך לחברת ליסינג?

מה ההבדל בין התחייבות להלוואה לבין התחייבות לחוזה ליסינג, מבחינה פסיכולוגית?

כל זמן שמכירת הרכב מכסה את ההלוואה בבנק, זה פתרון טוב, מעשית.

כלכלית, צריך להשוות עלויות (לא הרגשות, עלויות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כלכלית ההצעה של zvit היא הכי נכונה לדעתי, אבל יש בה גם סיכון מסוים שצריך להבין אותו: רכבים כאלה לא מבוטחים בד"כ במקיף. במקרה והרכב יהפוך לטוטל עדיין תצטרכו להמשיך להחזיר את ההלוואה למרות שכבר לא יהיה לכם רכב.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
אם תקציבך הוא 800₪ בחודש לביטוח, תיקון, דלק וגם הלוואה על הרכב עצמו. הייתי ממליץ לך להמנע מקניית רכב אחרת אתה תגמור בבור כלכלי

אני מפרש את השרשור כ"אנחנו זוג צעיר + תינוקת, חיים על הקשקש".

האם יש לכם 1500-2000 ש"ח פנויים כל חודש לצורך החזקת הרכב הנוסף? זאת, כאשר אתם מביאים בחשבון הוצאות שוטפות, תכניות לעתיד ורצוי גם יצירת כרית ביטחון כלכלית קטנה.

הייתי במצב הזה פעמיים בחיים. אפילו קצת פחות קיצוני. אלה היו השנים בהן הסתדרתי עם רכב אחד (במקרה שלי היה אצל אשתי, ואני הסתדרתי בכל מיני דרכים מוזרות). אם אני קורא נכון עדיף להמנע מהרפתקאות כלכליות בשלב זה בחיים, כאשר טיפול שורש אחד יכול להרוס לכם את כל התכניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כלכלית ההצעה של zvit היא הכי נכונה לדעתי, אבל יש בה גם סיכון מסוים שצריך להבין אותו: רכבים כאלה לא מבוטחים בד"כ במקיף. במקרה והרכב יהפוך לטוטל עדיין תצטרכו להמשיך להחזיר את ההלוואה למרות שכבר לא יהיה לכם רכב.

מאיפה ההנחה שלא מבטחים במקיף - ההפרש בין ביטוח צד ג' למקיף הוא כ-2000 ש"ח לשנה. מבחינתי גם אם רכב שווה 15000 ש"ח וחברת הביטוח מוכנה לבטח אותו, אני מבטח גם במקיף.

וקרה כבר פעם שהלך לי רכב כזה טוטאל לוס וקיבלתי מהביטוח יותר ממה שהרכב עלה לי במקור...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

למה שלא אעשה ביטוח מקיף? עד השנה עשיתי מקיף גם למאזדה לאנטיס 2003 כי ההפרש בין מקיף לצד ג היה אפסי.

• תוכן חדש...