Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית חדר עבודה/משחקים. מפעם לפעם בשעות הלילה אשתי מנהלת בו שיחות טלפון עם חו"ל.

היום מותקנת בחדר דלת של פנדור שסך הכל עושה עבודה לא רעה מבחינת איטום הרעשים.

שומעים את אשתי אבל בצורה די עמומה.

מסיבות אסטתיות אנחנו רוצים להחליף את הדלת לפרופיל אלומיניום בלגי עם זכוכית כפולה.

השאלה היא האם בידוד הרעשים יפגע/ישתפר מההחלפה?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני לא יודע בוודאות את התשובה, אבל האינטואיציה שלי, מניסיון עם חלון זכוכית כפולה (דאבל\בידודית) רגיל הוא שבידוד הרעשים טוב מאוד בנוסף לבידוד תרמי מצויין.

באופן עקרוני, אם חשוב לך בידוד הרעשים אתה יכול לשפר אותו באופן משמעותי, הכל תלוי כמובן במחיר. דרך אחת היא להשתמש בעובי שוני של זכוכית עבור כל אחת מהזכוכיות בדלת (בדרך כלל יהיו שתי זכוכיות בעובי זהה כאשר בניהן יש אוויר). אופציה נוספת (ויקרה יותר) היא להשתמש בזכוכית טריפלקס (זכוכית כפולה עם שכבת למינציה) בכל אחת מהצדדים ("בידודית עם טריפלקס"), ואם ממש מגזימים אפשר גם לבחור טריפלקס עם עובי זכוכית שונה ופילם אקוסטי.

כמובן שטיב העבודה הוא פקטור קריטי, וחובה שההתקנה תהיה מדויקת וללא מרווחים.

פורסם

תודה על התשובה.

הבעיה העיקרית היא שפרופיל דק ואסטתי לא מסוגל לשאת פתרונות של בידודית עם עובי שונה ומרווח של 10 מ"מ למשל (מה שמבטיח לפחות על הנייר בידוד ממש טוב).

האפשרויות שלי הם כאלו:

1. להישאר עם הקיים, דלת פנדור סטנדטית בהתקנה בינונית מינוס.

2. להחליף לדלת זכוכית בידודית של 4+6+4, כלומר זכוכיות של 4 מ"מ עם מרווח 6 מ"מ בינהן. לא בטוח כמה זה מבודד.

3. להחליף לדלת זכוכית טריפלקס, עקרונית זה 3 מ"מ, פילם פלסטי של 0.34 מ"מ ושוב זכוכית של 3 מ"מ. אני יודע שאפשר לבחור בפילם עבה יותר עם תכונות אקוסטיות טובות יותר. לא בטוח כמה זה מבודד.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

בבקשה. זו שאלה טובה, אני רק יכול להגיד לך, שאם אני לא טועה אצלי יש בחלון את אופציה מס' 2 בחלון פרופיל בלגי הזזה. אמרו לי שהמרווח לא מספיק, ושעדיף שאקח זכוכית טריפלקס במקום הבידודית עם המרווח המוגבל, אבל לקחתי את הבידודית בכל מקרה. אני רק יכול להגיד שהופתעתי לטובה גם מאיכות הבידוד התרמי ובמיוחד מהבידוד האקוסטי. זו הערכה סוביקטיבית כיוון שלא ביצעתי מדידות, ולפני היה מותקן חלון ישן שהקשר בינו לבין בידוד כלשהו מקרי בהחלט.

לכן, באופן אישי, אני הייתי הולך על אופצייה מספר 2, אבל אין לי מספיק ניסיון להמליץ על כך בלב שלם. אגב, החלון בידודית אצלנו כבד נורא, זה חיסרון שכדאי להיות מודעים אליו, זו לא בעיה בשימוש יומיומי, אבל אם רוצים לפרק כנף לצורך ניקיון למשל, זה לא כיף.

window.jpg

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

זכוכית בידודית עם 2 שכבות בעוביים שונים של זכוכית מבודדת אקוסטית היטב.

כל דלת עם מילוי כוורת (אויר כלוא) תבודד טוב יותר.

נקודת חולשה היא גם חיבור כנף הדלת למשקוף. אם החיבור ללא פס גומי עם חפיפה ב-2 מישורים בין הדלת למשקוף - גם דלת שהכנף שלה מבודדת - תעביר רעשים דרך המשקוף.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

אגב, אם כבר דלת זכוכית (מעוצבת) אז למה לא משהו בסגנון הזה:

http://www.shviro.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA/

עם פתרון כזה , אני חושב שאתה יכול ללכת לאולם תצוגה ולבחון את יכולת הבידוד בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • תוכן חדש...