Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רק שאלה, לקוח עומד ליד הרכב ונפגע, מי משלם?

בעניינים מהסוג הזה מעולם לא התעמקתי ....מי משלם ומה משלם וכמה משלם. השורה התחתונה...אני כלקוח רוצה לראות מקרוב מה נעשה אצלי ברכב..מוסך שמאפשר זאת כניראה יודע למה הוא מאפשר ובניהם גם מוסכי הפורום הידועים והטובים..אז מה זה אומר? שהם לא אחראים?

בתחום הזה אם אתה לא עומד ליד הרכב בזמן הטיפול אני חושב שלא צריך לספר לך מה קורה בדיוק..לא בכל המוסכים אבל גם לא במעט מהם.

מוסך דלא מאפשר לעמוד ולהיסתכל מבחינתי לפחות ומבחינת רבים פה הוא מוסך שלא אטפל אצלו.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לקוח שמסרב לזוז מהרכב בזמן טיפול עוצרים את העבודה על רכבו.

מרק אל תתרגש מתגובתו של מאור אני ממש לא מופתע.

חל איסור להסתובב בשטח העבודה במוסך, כמו שחל איסור להסתובב באתר בניה, גם כשבונים את הבית שלך הקבלן לא יסכים שתעמוד ליד הפועלים בזמן שיוצקים ייסודות וקודחים באדמה..

איסורים יש בשפע אבל למזלינו שיש לנו את זכות הבחירה היכן לטפל.

פורסם

לבחור אתה תמיד יכול, הרי גם למוסכי מדרכה יש לקוחות, לא?

בעניינים מהסוג הזה מעולם לא התעמקתי ....מי משלם ומה משלם וכמה משלם.

לא התעמקת כי אתה לא נושא באחריות. אם היית מתעמק היית יודע מה הסיכון שלוקח בעל מוסך שמאפשר ללקוחות להסתובב בשטח הטיפול.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למאור

צודק מי שמסכים לעמוד בעיה שלו, אם אסור אז אסור לך תחפש מוסך אחר שיסכים גם שתעבוד ביחד עם המכונאי בלי נעלי עבודה ובלי כרטיס עובד עם ביטוח.

לרוב המוסכים קיים חדר המתנה קרוב לשטח העבודה עם זכוכית גדולה שניתן להשקיף.

תמיד תישאר כמו שהיית הזמן לא מלמד אותך דבר חבל בכל תחום יש נהלי בטיחות למי שאין משמעת עצמית כנראה שלא יסתדר גם באף עבודה.

פורסם

בעת שהותו במוסך, נהג משאית החליק על סמרטוט לח ונפגע ברגלו. האם המוסך הפר את חובת הזהירות כלפי הלקוח?

נהג משאית בשנות השלושים לחייו, הגיע למוסך על מנת לתקן את הרכב של העבודה. בעת שהמתין לרכב בשטח המוסך, הוא החליק על מטלית לחה ונפל ארצה. כתוצאה מפגיעתו נגרמו לו נזקי גוף, לכן הגיש תביעה לפיצויים נגד הנהלת המוסך והמבטחת שלה. בית משפט השלום בקריית גת קיבל בשבוע שעבר (יום ד') את התביעה ופסק לתובע פיצויים בסך 162,000 שקל.

בחודש יוני 2009, נשלח התובע, יליד שנת 1974, למוסך מטעם מעסיקיו, על מנת להחליף את השמשה הקדמית של המשאית. בעת שהותו במוסך, החליק על מטלית לחה, שלטענתו, לא ניתן היה להבחין בה, מאחר והצבע שלה היה זהה לצבע הרצפה. בעקבות החלקתו, התובע איבד שיווי משקל ונפל על רצפת המוסך וכתוצאה מכך נפגע ברגלו.

לאחר האירוע התובע פנה לחדר מיון לקבלת טיפול רפואי, ובהמשך נאלץ לעבור ניתוח בברך ימין. הוא איבד את כושר העבודה למשך 95 יום, ושב לעבודה משרדית בלבד. על פי חוות דעת של מומחה רפואי בתחום האורטופדי, נותרה לו נכות צמיתה בשיעור של 10%.

לטענת התובע, נפילתו נבעה מרשלנות הנהלת המוסך, מאחר והיא הותירה סמרטוט לח על הרצפה, היא לא דאגה לשמור על כללי הבטיחות ותחזקה את המקום באופן לקוי, לפיכך לא נקטה זהירות סבירה והיא אחראית לשלם לו פיצויים בעקבות הנזקים שנגרמו לו.

הלקוח נכנס לאזור המיועד לעובדים בלבד

מנגד טענה הנתבעת, כי לא היו עדים לנפילת התובע, ולכן לא עלה בידיו להוכיח כיצד נפל ואם החליק על גבי סמרטוט לח כפי שטען. עוד ציינה כי באזור בו נפל מוצב שלט האוסר על הכניסה למי שאינו עובד המוסך, ובכך בעצם התובע חשף עצמו מרצון לסיכון. הנפילה אירעה לטעמה, מחמת רשלנותו הבלעדית של התובע, אשר באה לידי ביטוי בפזיזות או חוסר זהירות.

הנהלת המוסך הסירה אחריות מהאירוע, ולטענתה לא היתה כל התרשלות מצדה, מכיוון שלא היתה לה אפשרות למנוע או לצפות את הנפילה ותוצאותיה. וכן, מאחר והתובע שב לעבודתו לאחר תקופה קצרה, ואינו סובל ממגבלות או כאבים, הנפילה לא פגעה בתפקודו ואף לא נגרמו לו הפסדי השתכרות.

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הגיע בית המשפט למסקנה כי יש לקבל את גרסתו של התובע, שהיתה אמינה, עקבית ומהימנה. עם זאת יש לייחס לו אשם תורם בשיעור 10% להתרחשות התאונה.

עוד נקבע שהסמרטוט הלח הונח על ידי המנקה, במעבר שבין חדר ההמתנה למשרדי המוסך, על מנת למנוע את לכלוך הרצפה לאחר ניקיונות הבוקר. התובע החליק על הסמרטוט בדרכו למסור את מפתחות המשאית, בשטח המשרדים בו לקוחות רשאים להימצא. וכן, למרות הסכנה הצפויה, הנהלת המוסך לא דאגה להציב שלט אזהרה מפני החלקה לאחר השטיפה.

בסופו של דבר קבע בית המשפט כי הנהלת המוסך הפרה את חובת הזהירות כלפי לקוחותיה, ועל כן היא נדרשת לשלם פיצויים בסך של 162,000 שקל לתובע שהחליק בשטחה, ובנוסף לשלם הוצאות משפט בסך 35,000 שקל.

קישור להודעה המקורית.

https://www.lawguide.co.il/articles/4211/18461/

הוראות המוסד לבטיחות וגיהות

שימו לב: אין להימצא בתחומי המוסך בו מבוצעות עבודות תיקון הרכב ולהתערב בסדרי העבודה. תועדו מקרים בהם לקוחות נפגעו פיזית בזמן שהייתם באזור העבודה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מוסכים קטנים - כולם עושים את זה ועומדים ליד המכונאי. כמה שנים טובות בסביבת מוסכים הספיקה לי להבין דבר או שניים.

ואני אגיד לכם את האמת? עם איכות עובדים המסויימים אני לא מתפלא.

השלט שעל המוסך איסור כניסה ללקוחות לא באמת תקף במוסכים קטנים וכללים.

במוסכי מורשי יבואן והמסודרים האלה זה כבר סיפור אחר אבל גם לשם הייתי נכנס פעם כשביצעתי פרונט עמדתי ליד הרכב במוסך הענקי הזה.

זה שזה מסוכן ולא תקין גם תינוק יכול להבין, אבל למה אתם לא מדברים על איכות עבודה גורעה של חלק מהמוסכניקים שבכך גורמים לבעלי לקוחות לפחד ולהסתכל בפינצטה?

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

הדיון מתחיל לטחון מיים. כל אחד יעשה ויטפל איפה שהוא רוצה. אני אישית ממליץ לכל החששנים והספקנים פשוט לפקח מקרוב...מה לעשות, התחום הזה הוא תחום קצת אפור..יש מוסכים טובים ואמינים שניתן לסמוך עליהם אך גם יש לא מעט שלא לצערינו ונסיון העבר של כמעט כל אחד פה מוכיח זאת שחווה על בשרו את 2 הצדדים של המטבע. בגלל שאני בעברי מהתחום הזה ממש מתוכו ראיתי מה הולך וזה הספיק לי ולא תמיד משנה כמה הפועל עצמו הוא אדם ישר ואמין כי לא הוא זה שקובע...והמבין יבין ולי אישית זה הספיק.

פורסם

נושא הבטיחות במוסך והביטוח של לקוחות אכן קיים, אבל למיטב הבנתי זו אינה הסיבה היחידה בגללה המוסכים (בעיקר המורשים) מונעים מלקוחות להיות ליד הרכב בזמן הטיפול, אחרת לא ניתן להסביר את העובדה שהם גם מונעים מהמכונאים לדבר עם הלקוחות. מכונאי רכב שטיפל במכונית שלי במוסך מורשה סרב לענות על השאלות שלי והפנה אותי לנציג השירות. הוא טען שאסור לו לדבר אתי. לא יודע מה אתכם, אבל כשאני מקבל תשובה כזו, לא מתאים לי לחזור לאותו מוסך שוב. פשוט מרגיש שהמוסך מסתיר ממני מידע והאמינות שלו נפגעת בעיני.

פורסם

כל מגיב כאן יכול להתבצר בעמדה שלו ולהסתמך על איסורים לחזק את עמדתו.

אולם, בפועל, יש בעיה מאוד חמורה בנושא הזה של החלפת נוזלי בלמים.

1. באמת אסור ללקוחות להיכנס לשטחי העבודה במוסך, אוכפים זאת בעיקר במוסכי חברה.

2. מוסכים מכל הסוגים והגדלים לא מקפידים על החלפה שגרתית מלאה מידי שנה - שנתיים. הלקוחות יכולים לדרוש את ההחלפה אבל לעיתים קרובות הלקוחות שאינם מתמצאים בתחום לא מודעים לחשיבות העניין.

2. בתחום של החלפת נוזלי בלמים קיימת חוסר מקצועיות משוועת. לפני שנים כשביקשתי במוסך להחליף לי רצו לשים לי DOT3 במקום DOT4 כי "זה מה שיש ומה זה משנה לך". ראיתי איך במוסכים גדולים מחליפים בשיטת הפימפום החובבנית, ראיתי החלפה במיכל בלבד באמצעות מזרק. וקיבלתי רכב ממוסך מרכזי של החברה עם אויר במערכת.

לאחרונה קניתי 2 ליטר נוזל בלמים בחנות חלפים גדולה, והמוכר שאל אותי בפליאה - מה אתה מחליף את הכל?

לעצמי יש לי פיתרון, קניתי משאבה ואני מחליף לבד מידי שנה שנתיים ברכבים שלי. אני מרוקן את הנוזל הישן לתוך כלי קיבול עם מדידה כדי לוודא שכל הנוזל הישן יצא. אני לא חושב שבמוסכים נוהגים לעשות כך.

אבל כל חבר/קרוב משפחה שהולך למוסך לטיפול, ומתייעץ איתי, אני נאלץ להזכיר לדרוש החלפת נוזל בלמים, ולהתפלל שיעשו עבודה מקצועית באותו מוסך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מה שעצוב זה - שמכשיר כזה - ששואבים איתו נוזל בלמים - עולה גרושים.

אני לא יודע אם הבעיה היא בחוסר מקצועיות, עצלנות או שילוב של השניים, אבל לצערנו לא מקפידים על המון דברים בזמן טיפול במוסך.

ומה שיותר מקומם שזאת לא נחלתם של מוסכים חאפרים אלא גם של מוסכים מורשים ומומלצים וכו'.

פורסם

להערכתי במוסכים מורשי יבואן התופעה חמורה לא פחות ואולי אף יותר. ישנם יבואנים שרוב הסחורה שלהם הולכת לליסינג, הרושם שלי כמתבונן מהצד (דרך החלון בחדר המתנה...) הוא שממלאים את מורשי היבואן במכסות של עשרות רכבי ליסינג ביום, כלקוח פרטי הרגשתי שאני מטרד. באוירה כזו אין לי ספק שמחפפים.

חזיר דיזל

פורסם
כל מגיב כאן יכול להתבצר בעמדה שלו ולהסתמך על איסורים לחזק את עמדתו.

אולם, בפועל, יש בעיה מאוד חמורה בנושא הזה של החלפת נוזלי בלמים.

1. באמת אסור ללקוחות להיכנס לשטחי העבודה במוסך, אוכפים זאת בעיקר במוסכי חברה.

2. מוסכים מכל הסוגים והגדלים לא מקפידים על החלפה שגרתית מלאה מידי שנה - שנתיים. הלקוחות יכולים לדרוש את ההחלפה אבל לעיתים קרובות הלקוחות שאינם מתמצאים בתחום לא מודעים לחשיבות העניין.

2. בתחום של החלפת נוזלי בלמים קיימת חוסר מקצועיות משוועת. לפני שנים כשביקשתי במוסך להחליף לי רצו לשים לי DOT3 במקום DOT4 כי "זה מה שיש ומה זה משנה לך". ראיתי איך במוסכים גדולים מחליפים בשיטת הפימפום החובבנית, ראיתי החלפה במיכל בלבד באמצעות מזרק. וקיבלתי רכב ממוסך מרכזי של החברה עם אויר במערכת.

לאחרונה קניתי 2 ליטר נוזל בלמים בחנות חלפים גדולה, והמוכר שאל אותי בפליאה - מה אתה מחליף את הכל?

לעצמי יש לי פיתרון, קניתי משאבה ואני מחליף לבד מידי שנה שנתיים ברכבים שלי. אני מרוקן את הנוזל הישן לתוך כלי קיבול עם מדידה כדי לוודא שכל הנוזל הישן יצא. אני לא חושב שבמוסכים נוהגים לעשות כך.

אבל כל חבר/קרוב משפחה שהולך למוסך לטיפול, ומתייעץ איתי, אני נאלץ להזכיר לדרוש החלפת נוזל בלמים, ולהתפלל שיעשו עבודה מקצועית באותו מוסך.

תודה עמוס. הודעתך עזרה לי להחליט. הספר של היינז בדרך.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
נושא הבטיחות במוסך והביטוח של לקוחות אכן קיים, אבל למיטב הבנתי זו אינה הסיבה היחידה בגללה המוסכים (בעיקר המורשים) מונעים מלקוחות להיות ליד הרכב בזמן הטיפול, אחרת לא ניתן להסביר את העובדה שהם גם מונעים מהמכונאים לדבר עם הלקוחות. מכונאי רכב שטיפל במכונית שלי במוסך מורשה סרב לענות על השאלות שלי והפנה אותי לנציג השירות. הוא טען שאסור לו לדבר אתי. לא יודע מה אתכם, אבל כשאני מקבל תשובה כזו, לא מתאים לי לחזור לאותו מוסך שוב. פשוט מרגיש שהמוסך מסתיר ממני מידע והאמינות שלו נפגעת בעיני.

אכן בחלק מהמוסכים המכובדים העובדים אינם רשאים לספק תשובות ללקוחות, בשביל זה יש יועץ שירות/ מנהל מקצועי בשטח העבודה שמקבל שכר ותפקידו להראות/להסביר/הצעות מחיר עבור הלקוחות העובדים לרוב הם עסוקים בעבודתם ע"פ ההוראות שקיבלו מה צריך בדיוק לעשות על הרכב, אין כאן שום קשר לרמאות זה רק כדי שהכל יהיה מסודר ללא אי הבנות.

למשל יכול להגרם מצב שהפועל קיבל רצועת מנוע ממחסן החלפים חדשה אך ללא אריזה מטעמי נוחות, בעל הרכב שואל את העובד" זאת רצועה משומשת?" העובד משיב "כנראה שכן" מחוסר ידע...

אך אם בעל הרכב יפנה לגורם האחראי לפני הוא יקבל את התשובה הנכונה.

ללא קשר לבטיחות נעזוב בצד לרגע, תחשבו שלקוח עומד ליד רכבו ומדבר עם העובד בזמן הטיפול מה יכול לקרות רק מהיסח דעת, פתאום הוא לא בדק או מילא שמן, לא סגר גלגל, בחלק מהמקרים זמן הטיפול מתארך כפליים רק בגלל הדיבורים בניהם.

ויש עובדים שלא אוהבים שמסתכלים עליהם, הם לא מרגישים בנוח ועובדים בתחושה שהם תחת מעקב ותוך לחץ עלולים לגרום להרבה טעויות.

לשם כך כשאני מבחין במסתנן לשטח העבודה אני מיד ניגש אליו ומסהיר לו בצורה יפה שקיים חדר המתנה מושקע לטובת הלקוח ושהוא מוזמן להכנס אליו כי הכניסה לשטח אסורה, כולם מכבדים ומבינים, אם פעם ב יש אחד עקשן שמסרב פשוט אני אומר לעובד לעצור את העבודה.

איני יודע מה קורה בכלהמוסכים אבל אני יודע מה קורה ברוב המוסכים שהמטרה היא לטובת שני הצדדים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

יועץ שירות לא מבין שום דבר במכונאות כי הוא לא נוגע לעולם ברכבים וכלי עבודה.

דיאגנוזה צריכה להיעשות בשיחה של הנהג, שיתאר את התופעה שמפריעה לו, עם המכונאי ולא דרך תיווך של פקיד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...