Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת הדרכים בשומרון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
יש לי תחושה שכלי התקשורת פוחדים ו\או לא רוצים להסתבך עם הציבור.

הרבה יותר קל להגיד שהנהג הפלסטיני אשם. בשביל זה לא צריך חקירה ולא צריך להיות פוליטקלי קורקט.

וזו בדיוק הבעיה.

זה לא תקין-פוליטית לסקר התנגשות מנקודת מבט של נהיגה מגננתית (קרי, מה הנהג הנפגע היה יכול לעשות) כי יש בכך משום הפניית אצבע מאשימה לקורבן.

הכי קל לסקר פשוט את הטרגדיה שנגרמה עקב ההתנגשות ולא את ההתנגשות עצמה, ואם כבר מסקרים את ההתנגשות - לרוב מגלגלים אל האשמה אל התשתיות או תקלה ברכב (מה שהופך את ההאשמה לפחות אישית כי הוא מכוונת נגד גוף גדול כמו משרד התחבורה או יצרן הרכב - ולא כנגד אדם פרטי), או שמתמקדים כל כך הרבה במה הנהג הפוגע עשה ולא עשה - שמפספסים את מה שהנהג הנפגע יכול היה לעשות.

צריך לנצל את הבמה החדשותית כדי לנתח התנגשויות, מנקודת מבטם של כל הצדדים המעורבים, באופן שיש בו כדי להציע צעדים מעשיים לציבור הנהגים כדי להימנע ממצב כזה. זה אולי ייתפס כגס רוח מצדו של הצד הנפגע, אבל זה יכול להיות אפקטיבי מאוד במניעת התרחשויות נוספות - וזה מה שחשוב.

כמובן שדבר כזה צריך להתבצע בסמוך למועד ההתנגשות ולכן צריך להתבסס על ניתוח ראשוני ולא על המסקנות הסופיות של המשטרה, ולכן יכול להיות שיהיו בו טעויות. אבל עדיף להציג מסקנות שגויות מאשר לא להציג מסקנות כלל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תגובתי הייתה כללית לנעשה בכבישי השומרון ולא ספציפית לתאונה הזאת.

ואני בטוח שאתה יודע שבחירת המילה "חגיגה" היא צורת דיבור בלבד.

אז כן, אין אכיפה, המשטרה מפחדת להתקרב אליהם והם ימשיכו לעשות מה שהם רוצים בכביש.

איזה משטרה מפחדת לעצור רכב שעוקף על פס לבן?

בחייך, זה שטויות בלחץ!

אכיפה חוקי התנועה דלילה באיוש מסיבות אחרות בכלל ולא קשורות לא לפחד ולא לנעליים.

בנוסף, זה נכון שיש במגזר בעיה של התרסה שגורמת לנסיעה פרועה בקרב אוכלוסיה מאוד מסויימת במגזר אבל מספיק להסתכל בנתוני ההרוגים בתאונות הדרכים בקרב המגזר כמספר כולל וכמספר מייצג לחלקם באוכלוסיית הנהגים בכדי להבין שאין פה שום "חגיגה". מקסימום טרגדיה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
איזה משטרה מפחדת לעצור רכב שעוקף על פס לבן?

בחייך, זה שטויות בלחץ!

אכיפה חוקי התנועה דלילה באיוש מסיבות אחרות בכלל ולא קשורות לא לפחד ולא לנעליים.

בנוסף, זה נכון שיש במגזר בעיה של התרסה שגורמת לנסיעה פרועה בקרב אוכלוסיה מאוד מסויימת במגזר אבל מספיק להסתכל בנתוני ההרוגים בתאונות הדרכים בקרב המגזר כמספר כולל וכמספר מייצג לחלקם באוכלוסיית הנהגים בכדי להבין שאין פה שום "חגיגה". מקסימום טרגדיה.

בוא נתחיל בעובדות בשטח כי חי בשומרון כבר מעל 20 שנה:

הימצאות ניידות - שואפת לאפס. מעולם לא ראיתי ניידת מבצעת סיור בכביש ואני נמצא עליו יום יום.

מתן דוחות - כשרואים אז נותנים. האם מישהו בכלל בודק שהתשלום התבצע? התשובה היא לא.

ואת זה שוטר אמר.

אותו הדבר לגבי שלילת רישיונות.

כששאלתי אותו האם ניתן להגיש תלונה על הנהגים שמצלמת הרכב שלי צילמה וקיום שומרי דרך בכבישי השומרון, התשובה הייתה שלא. המשטרה לא תחפש נהגים עם לוחית רישוי ירוקה מחשש להיכנס לכפרים.

בזה עוד מוכן להצדיק את החשש, אבל לא עושים כלום במקום.

מה הפתרון אם ככה?לדעתי, רק הגברת אכיפה באמצעות סיור של ניידות והשבתת רכבים שביצעו עבירות מסוכנות.

ובנוגע לטרגדיה, זה פועל יוצא של הנהיגה שלהם בכביש.

חיי כמעט קופחו 3/4 פעמים בגללם.

עריכה אחרונה על ידי shachar187
פורסם

אי המצאות משטרת תנועה ואי אכיפת חוקי התנועה ע"י השוטרים שכן במקום היא בעיה קשה מאוד שכל מי שגר בשטחים משלם עליה ביום יום בין אם זה השבאב הפלסטיני שעוקף על פס לבן מול תנועה נגדית ובין אם זה רכבי התנחלויות בתחזוקת שבר, לעיתים בלי טסט ובלי ביטוח ועם 17 ילדים בפנים.

במילה אחת, שיקאגו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
שלילי. עצם הבריח דקה וחלשה מדי, ותישבר בהתנגשות אם החגורה עוברת עליה. כמו כן, במנח כזה החגורה תהיה קרובה מדי לצוואר ועשויה להתחכך בו.

החגורה צריכה לעבור בין עצם הבריח לבין השכם: זהו אותו "שקע הכתף" המוכר לכולנו מהטירונות.

sbs.jpg

אתה חייב לעבור קצת על האנטומיה. עצם הבריח מגיעה ממרכז החזה ועד שקע הכתף. בשביל שהחגורה לא תעבור מעליה היא צריכה לעבור על הצואר או על קצה הכתף. ונכון שהיא חלשה. שתישבר. לפחות תישאר בחיים. ועצם השכם היא בכלל מאחורה. בשביל שהחגורה תעבור בין עצם הבריח לעצם השכם היא צריכה לחדור לתוך הגוף...

עריכה אחרונה על ידי tanga
פורסם
אי המצאות משטרת תנועה ואי אכיפת חוקי התנועה ע"י השוטרים שכן במקום היא בעיה קשה מאוד שכל מי שגר בשטחים משלם עליה ביום יום בין אם זה השבאב הפלסטיני שעוקף על פס לבן מול תנועה נגדית ובין אם זה רכבי התנחלויות בתחזוקת שבר, לעיתים בלי טסט ובלי ביטוח ועם 17 ילדים בפנים.

במילה אחת, שיקאגו.

bagira, עם כל הכבוד, ובאמת שיש, בוא נפריד בין עובדות ברורות על התנהגות פרועה של בני הדודים בכבישים לבין אגדות עם על "רכבי התנחלויות בתחזוקת שבר וכו'".

אני נוהג בכבישי יו"ש כבר מעל 20 שנה, יום יום. כמעט כל יום אני מוצא את עצמי מול רכב שנמצא בנתיב שלי כשהוא באמצע עקיפה בקו לבן, באותו מקום בדיוק בכביש. רוצה לנחש מה צבע לוחית הרישוי שלו?

תעשה חיפוש קצר על כבישים 60, 5066, 557, וכמובן גם כביש 55 שכבר הוזכר לעיל. כל אחד מהם הוא מלכודת מוות, ובכל אחד מהם המלכודת כבר הופעלה יותר מפעם אחת.

והנה עוד דוגמה למקרה כזה בדיוק מהיום בבוקר, שהיה יכול להסתיים כמו התאונה שעליה אנחנו דנים:

אני לא שוטר ולא מהנדס, ולא יודע להגיד אם האכיפה הגיונית או לא. מה שאני כן יודע להגיד זה שהנהג באופל אסטרה עם המספר הירוק שעקף אותי אתמול בלילה בקו לבן בירידה תלולה על 140 קמ"ש לפחות (בירידה בין רבבה ליקיר, למי שמכיר), עם שדה ראייה של 100 מטר לכל היותר, לא סובל מאכיפה בעייתית, אלא מתרבות נהיגה קטלנית.

אם לך יש קישורים שמוכיחים את הימצאותם של "

רכבי התנחלויות בתחזוקת שבר, לעיתים בלי טסט ובלי ביטוח ועם 17 ילדים בפנים" כתופעה גורפת - אני אשמח לקרוא וללמוד משהו חדש. סך הכל אני גר ביו"ש, במצטבר, מעל 30 שנה ולא זכיתי לראות תופעה כזאת. אם לא - אולי עדיף להיצמד לעובדות.

פורסם

אתה חייב לעבור קצת על האנטומיה. עצם הבריח מגיעה ממרכז החזה ועד שקע הכתף. בשביל שהחגורה לא תעבור מעליה היא צריכה לעבור על הצוואר או על קצה הכתף.

אני אמנם לא מספיק בקי באנטומיה, אבל נתתי הסבר קולוקוויאלי מספיק ברור: החגורה צריכה לשבת על שקע הכתף, לא ממש על עצם הבריח אלא רק על הקצה שלה.

פורסם (נערך)

הרשות לבטיחות בדרכים היא לא דוגמה מי-יודע-מה.

אני זוכר מאמר של איתי אלון בנושא שבו הוא מזכיר בפירוש "לא על עצם הבריח." כל אחד מבין למה הכוונה, גם היא לא מדויקת לחלוטין מבחינה אנטומית. אני אחפש מובאה.

עריכה: מצאתי. בכתבה המקורית (פורסמה ב"הגה") היתה גם תמונה שהראתה בפירוש את החגורה בשקע הכתף.

חשוב שהחגורה תשב במרכז הכתף. לא מתחת לכתף וגם לא על עצם הבריח. מומלץ למתוח ולהדק את החלק התחתון על האגן. נקודה זו חשובה מן הסתם גם לנוסעים.

זה גם משהו שמרגישים בנקל: זה מאוד לא נוח שהחגורה יושבת על עצם הבריח.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אני לא מכיר את איתי אלון, אבל גם הוא כותב שהחגורה צריכה להיות במרכז הכתף. זה שהוא כותב לא על עצם הבריח זה פשוט לא מסתדר מבחינה אנטומית. חבל שאתה מצטט את האמירה המוטעית הזו, וממשיך לתמרן כדי שהיא תשמע נכונה. אם היה כותב לא על החלק הפרוקסימלי של עצם הבריח - ניחא, אבל כמו שהוא רשם את זה הוא פשוט טועה.

פורסם

סתם הערה לגבי אכיפה כלפי פלסטינים:

רובם אכן משתדלים להתחמק מתשלום הקנס (כמונו, אולי, אך בצורת התעלמות).

לאחר פרק זמן מסוים לא ניתן לקבל אישור עבודה ואז יש לשלם את כל הקנסות פיגורים. פועל שלי לא בא יום אחד, וסיפר לי למחרת שעצרו אותו בביתו בלילה עקב אי תשלום קנס, גררו אותו למינהל האזרחי בבית אל, ושם הוא המתין עד שאחיו הביא 1000 ומשהו ש"ח קנסות לשחרר אותו.

מעניין איך פועלת האכיפה של המשטרה הפלסטינית כלפי אזרחיהם.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
שמע, זו הצהרה מדהימה. יש לך איזשהו גיבוי לטענה מדהימה זו, כך שיהיה אפשר להגיש בקשה לכל או רוב המדינות המתוקנות בהן החוקים מאפשרים חגירה של אדם אחד בלבד במושב? כמה כסף אנשים יוכלו לחסוך, יסתפקו ברכב קטן.

היגיון פשוט.

למה זה לא מיושם?

כי זה גבולי. יש שלב מאוד קצר בו הילדים לא צריכים כיסאות בטיחות ויחד עם זאת הם מספיק קטנים פיזית כדי לשבת ישיבה מלאה ולהחגר כראוי.

ומדובר רק בחגורה אמצעית שהיא איננה עם 3 נקודות עגינה. בשאר החגורות כמובן זה בלתי אפשרי ולא יכול להיות בטיחותי.

פורסם (נערך)

גם אם הילדים היו חגורים יחד בחגורה אחת (לא ידעתי שעושים דברים כאלה) זה *ממש* לא כמו לחגור לבד כי כל הקטע שהחגורה מחזיקה אותך ב-3 נק' ולא ב-2 כמו שהיה בשנות ה-60 כשחגורות עברו רק על האגן.

לגבי התאונה עם הגרנדיס בפוריה - הרכב עלה באש ובמקרה הילדה שעפה החוצה ניצלה. להסיק מזה שאי-חגירה מעלה את הסיכוי שלך לשרוד זה *קצת* בולשיט.

מי שחוגר שני ילדים בחגורה אחת עושה זאת במושב הנוסע האמצעי שבהרבה מהמכוניות החגורה המותקנת שם היא במילא חגורת אגן בלבד.

ולגבי התאונה בפוריה - מה זה משנה למה, עובדה שהחגורה הפכה למלכודת מוות לשאר המשפחה.

ושוב, למאותגרי הבנה - לרגע לא פקפקתי בחשיבותן של חגורות הבטיחות, אני טוען שעצם העובדה שיש הרוגים +נוסע מעל המותר לא בהכרח מחייבת אי חגירה, בטח לא ברמה כזו שמאפשרת להעביר ביקורת המבוססת על העדר ידיעה.

עריכה אחרונה על ידי דור--

• תוכן חדש...