Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמנת מלונות - לקחים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנסיעה הקרובה שלי שיריינתי מלון עם ביטול חופשי והמשכתי לעקוב אם יש הצעות טובות יותר.

נפלתי על איזה מלון שנראה BY FAR הרבה יותר טוב, טיפונת יקר יותר אבל כולל ארוחת בוקר (מה שבמלון השני היה בתוספת 9.5 יורו לאדם ליום)

בסופו של דבר, אם אני לוקח בחשבון את אורחת הבוקר, אותו המחיר, כ 500 יורו.

שמח ומאושר בא להזמין, ובודק, בשביל הקטע, ב hotels.com

פתאום, אני מקבל מחיר של 430$ !

משפשף את העיניים ומנסה להבין מה קורה כאן. נכנס לאתר השוואות שמוציא לי מחיר של 587$, נכנס, ופתאום נופל האסימון.

430$ זה אם אני אומר שאני מארה"ב, 587$ אם אני אומר שאני מישראל.

אחרי שעברתי את ההלם הראשוני (זה לא שלא ידעתי שזה קיים, פשוט לא חשבתי שזה כזה בוטה !)

בא להזמין, ומגלה, שבארה"ב מוסיפים את המיסים בסוף (נותנים מחיר פר לילה ללא מיסים) לעומת רוב שאר העולם שמראים כנראה את המחיר הסופי.

משווה את כל האופציות (יש שוני בין האתרים), ובוחר אופציה שטובה לי ומזמין ב 560$ כולל הכל (כמעט המחיר המקורי שרציתי לשלם ב booking).

אבל - יש לי עוד 30$ קופון (תקף כמובן רק אם אני "מארהב"), ומקבל חדר משודרג לעומת ההזמנה המקורית בבוקינג ! (לשם השוואה בבוקינג הקונפיגורציה הזאת עולה 660$ !!!)

פורסם

תרשה לי ללמד אותך דבר נוסף - אתרי הזמנת המלונות שייכים ל-2 חברות ענקיות בתחום (פרייסליין, אקספדיה).

כאשר אתה עושה השוואה בין 2 אתרים, אתה בד"כ עושה השוואה בין 2 הצעות של אותה חברה...

אתה מוזמן לקרוא בקישור הבא :

http://bit.ly/2gRmRR3

פורסם

העניין ידוע.

שים לב שאתה מדבר גם בדולר וגם באירו - מה שמכמיס בלבול מסויים.

נושא המיסים המקומיים בעייתי מאד, נדמה לי שיש בארץ איזה הליכים משפטיים נגד booking.com אשר מציג לישראלים מחיר ללא מע"מ למרושת שהחוק מחייב להציג מחיר כולל מע"מ.

וכמובן עניין הקוקיז שצריך לנקות לפני קבלת הצעת מחיר חדשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא תמיד עובדים במצב פורנו.

זה נכון גם לגבי הזמנות אחרות, כמו כרטיסי טיסה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסתבר שגם בהזמנת רכב ישנו הבדל משמעותי כאשר ההזמנה "מגיעה מארה"ב".

הזמנתי רכב באוסטריה לפני כמה חודשים, בהשוואת מחירים יצא לי שאקספדיה נותנת מחיר הרבה יותר טוב מכל השאר, הזמנתי תוך כדי פיספוס פרט חשוב מאוד.

כשהגעתי לסוכנות לקחת את הרכב פתאום גיליתי שאין לרכב שום ביטוח, כלום, מלוא עלות הרכב על אחריותי.

ניסיתי להבין מנציג ההשכרה איך קורה דבר כזה, הרי עשיתי עד היום עשרות השכרות ומעולם לא הוצע לי רכב שאינו מבוטח כלל. מסתבר שאלו תנאים מיוחדים ללקוחות אמריקאים, כי לאמריקאים יש כל מיני ביטוחים בכרטיסי אשראי שמבטחים גם רכבים.

כיוון שההזמנה שלי הגיע מאקספדיה, היא הגיע כביכול מלקוח אמריקאי ולכן חברת ההשכרה מציעה כבררת מחדל מסלול ללא ביטוח.

נאלצתי להוסיף במקום עוד 100 ומשהו יורו עבור ביטוח ליומיים..

יום טוב גם לך

פורסם

קרה לי לפני 13 שנים באיטליה ברכב שהוזמן מהארץ במדסגרת דיל שכלל גם טיסות ומלון. מאז למדתי לבדוק את פרטי הביטוח, שבדרך כלל כולל CDW+TP עם השתתפות עצמית גבוהה, ואני יודע מראש מה יהיו התוספות בדלתק ל-SCDW+STP נהג נוסף ולעתים ביטוחים נוספים (למשל, לפני 3 שבועות, ביטוח ash and sand יקר באיסלנד).

פורסם (נערך)

בגלל זה כאשר אתם מזמינים רכב בחו"ל תסמנו מאיזו מדינה אתם מגיעים ואל תנסו לעבוד על האתר ולומר שאתם ממדינה אחרת בשביל לקבל מחיר נמוך יותר. לאמריקאים יש סוג של ביטוח אוניברסלי, כלומר אתה עושה ביטוח והוא תקף לכל רכב שתיסע בו ולכן הם לא צריכים לרכוש ביטוח כאשר הם שוכרים רכב.

אני ממליץ לשכור דרך סוכנות ישראלית כמו אופרן, אלומה וכו.. כי ככה תוכלו להיות בטוחים שיש לכם את כל הביטוחים ולהדוף בביטחון את כל הנסיונות של חברת ההשכרה לדחוף לכם בשניה האחרונה עוד כל מיני ביטוחים מיותרים במעמד לקיחת הרכב.

גם מהנסיון שלי, אלא אם נופלים על איזה מבצע מטורף, לשכור מסוכן מהארץ יוצא בד"כ יותר זול (וגם אפשר ומומלץ להתמקח ולבקש הנחות).

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

בובי - נכול חלקית. נושא ביטוחי הרכב השכור מורכב מאד.

הרבה אמריקאים (ולא רק הם) מכוסים בכל מיני ביטוחים, למשל באמצעות כרטיס האשראי. אלה נוהגים, במקרים רבים, לוותר על הביטוח בחברת ההשכרה (חוץ מביטוחי החובה).

הביטוח הבסיסי בחברות ההשכרה כרוך, בדרך כלל, בהשתתפות עצמית גבוהה.

אני בהחלט מרחיב ביטוחים בדלפק ההשכרה, כיון שבמרבית המדינות לא ניתן לבצע את ההרחבות (כגום super CDW/Super TP וביטוחים אחרים) בעת ההזמנה. עם זאת, אני מברר מראש מה תהיה העלות השכירות. היו מקרים בהם במקום לבצע הרחבת ביטוח דרך מתווך ההשכרה (למשל rentalcars.com) או דרך ביטוח הנסיעות. עם זאת, לביטוח בחברת ההזכרה יש יתרון גדול - במקרה של מימוש הביטוח לא חייבו אותי בהשתתפות עצמית, או שיחייבו אותי בהשתתפותעצמית קטנה (באירופה מקובל סדר גודל של 600 אירו, כלומר כ-2500 ש"ח, סכום שאיני מתקשה לספוג). אם איני מבצע את ההרחבה ההשתתפות העצמית יכולה להגיע לאלפי אירו, שאותם גובים מיד מכרטיס האשראי שלי, ואז מתחיל תהליך מול המבטח האחר. יכול להיות מאוד לא נעים לקבל חיוב של 5000 או 10000 אירו כאשר חשבון הבנק שלך אינו נפוח, גם אם בסופו של דבר הכסף מוחזר.

פורסם

בהרבה מלונות אם אתה לקוח חוזר תקבל מחיר הרבה יותר טוב ע"י מייל ישירות למלון עם ציון שהיית אצלםפ ומאוד נהנית ולכן החלטת לחזור (צפה לכ 5-10% הנחה על מחירי אתרי ההזמנות הגדולים).

עריכה: מי שמנסה "לעבוד" על נותני השירות בלי לדעת מה הסיבה להבדלי המחירים יכול להלין רק על עצמו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...