Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי, העולם אולי נהיה טיפה נוח מדי- הגענו ליום שבו אנשים טיפשים משתמשים במכשירים ואמצעים שאנשים חכמים ומשקיעים עבדו קשה כדי להמציא ולפתח, כדי לשפוך את טיפשותם לרשות הרבים ולצאת כנגד המאמצים והפיתוחים של אותם אנשים חכמים ומשקיעים, או אפילו כנגדם באופן אישי יותר.

אגב, בארה"ב לאחרונה אירעו התפרצויות קטנות של מחלות שכמעט חלפו מן העולם או כאלו שכמעט ולא רואים יותר במדינות מפותחות.

איפה הן פרצו?

בקהילות בהן אחוזי מתנגדי החיסונים גבוהים.

המסקנה ההגיונית היחידה?

ממשלת ארה"ב מפילה פצצות ביולוגיות בשושו על מי שלא רוצה לקחת חלק בקונספירציית החיסונים הגדולה :-D

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיפור טראגי שאותי באופן אישי משעשע, מכרה לא קרובה (חברה של אח של אשתו של חבר) חטפה סרטן שזוהה בשלבים מוקדמים, כטבעונית מושבעת (גם בקטע הטבעוני הפופולארי וגם בהקפדה לאכול טבעי ולא מעובד בשום צורה), החליטה ש"ניתן לרפא את הסרטן באמצעים טבעיים...הרי את כל התרופות עושים מצמחים...".

3 חודשים וזכתה בפרס דארווין לאבולוציה יישומית, לפחות לא הורישה את הגנים לאף אחד.

דרך אגב, יש מספר תקדימים שהורים בארה"ב שלא חיסנו, נכנסו לכלא על סיכון שלום הילד והציבור או שלא חיסנו ללא ידיעת הממשלה (במקרה שאני זוכר, קיבלו אישור חיסון מפוברק מרופא שאנטי חיסונים שהנפיק אישורים רבים כאלה) והתפרצה מגיפה כל שהיא, ילד אחר בגיל טרום חיסון נדבק, נפטר וההורים שלא חיסנו נשפטו על הריגה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
טיפשות זאת לא תופעה חדשה.

אם הייתי יותר תקיף הייתי אומר שזאת דרכה של האבולוציה לנפות את הטיפשים, אבל אני לא אגיד את זה.

אני הייתי אומר שזו דרכה של מפלצת הספגטי למנוע פיצוץ אוכלוסין בכדור הארץ. יחד עם דברים כמו דאעש, והתיקון השני בחוקת ארה"ב..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
סיפור טראגי שאותי באופן אישי משעשע, מכרה לא קרובה (חברה של אח של אשתו של חבר) חטפה סרטן שזוהה בשלבים מוקדמים, כטבעונית מושבעת (גם בקטע הטבעוני הפופולארי וגם בהקפדה לאכול טבעי ולא מעובד בשום צורה), החליטה ש"ניתן לרפא את הסרטן באמצעים טבעיים...הרי את כל התרופות עושים מצמחים...".

3 חודשים וזכתה בפרס דארווין לאבולוציה יישומית, לפחות לא הורישה את הגנים לאף אחד.

דרך אגב, יש מספר תקדימים שהורים בארה"ב שלא חיסנו, נכנסו לכלא על סיכון שלום הילד והציבור או שלא חיסנו ללא ידיעת הממשלה (במקרה שאני זוכר, קיבלו אישור חיסון מפוברק מרופא שאנטי חיסונים שהנפיק אישורים רבים כאלה) והתפרצה מגיפה כל שהיא, ילד אחר בגיל טרום חיסון נדבק, נפטר וההורים שלא חיסנו נשפטו על הריגה.

מצטער לשמוע עליה. מזכיר לי ששמעתי מקרה דומה על סטיב גובס. שמעתי שגם אצלו גילו את זה יחסית מוקדם, ושזה היה בר טיפול. הוא מצידו סירב לרפואה המערבית ולא רצה להכניס "רעלים לגוף", ובחר בהומופתיה. וכולנ יודעים איך זה נגמר.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם
לצערי, העולם אולי נהיה טיפה נוח מדי- הגענו ליום שבו אנשים טיפשים משתמשים במכשירים ואמצעים שאנשים חכמים ומשקיעים עבדו קשה כדי להמציא ולפתח, כדי לשפוך את טיפשותם לרשות הרבים ולצאת כנגד המאמצים והפיתוחים של אותם אנשים חכמים ומשקיעים, או אפילו כנגדם באופן אישי יותר

לדעתי האינטרנט ועידן המידע אשמים, בזה שזה נתן לכל אותם הטיפשים במה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נושא די עצוב, האמת.

גם בסביבתי יש כל מיני אימהות לא-מחסנות. כל ניסיון לשיחה קוהרנטית ועקבית נתקלים בחומה בצורה של ערבוב ניו אייג' עם פוסט מודרניזם.

מכיר אישית גם חולת סרטן ז"ל שהייתה יכולה להציל את עצמה לו רק בחרה בטיפול.

הזיכרון האנושי הקולקטיבי הוא קצר - בדיוק כמו המעבר מהאימפריה הרומית לימי הביניים, שבמהלכו נשכחה (!!) ההיגיינה. מרחץ יומיומי הפך למשהו שנחשב כפוגע בגוף. הזוי כמו התנגדות לחיסונים.

בנוגע להורדת חום - זה משהו אחר לגמרי, ודווקא נוגע לנושא של טיפול תומך (להבדיל מהתערבות רפואית פולשנית). נושא מסובך. אם אתמצת תוך פישוט הדברים עד כדי עיוות, נהוג לאחרונה לעשות מה שאפשר כדי להקל על הכאבים משום שגוף שאיננו חש כאב מסוגל לרפא את עצמו טוב יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא ברור איך אתם מערבבים טיבעונות שהיא תזונה שמנסה למזער התעללות בבעלי חיים, לאי חיסון, אין קשר.

דבר שני,

אני די בטוח שיש פה אנשים שמדברים על אי-חיסון כדבר מטופש ועדיין ממשיכים לעשן סיגריות, לצרוך כמות עצומה של סוכר ומתעצבנים על כל דבר קטן, שכידוע מחלות לב, סרטן ראות וסכרת הם הרוצחים השקטים של המאה ה-21, אז השאלה היא גם מאיזה כיוון אתה מסתכל על הטיפשות.

אתם מדברים על הסכנות של החיסונים כקונספירציה, שאומנם אין די ראיות לכך ואני אישית רואה בחיסונים דבר טוב, אך עדיין אין לשלול את הסכנות לגמרי, כל הזמן צריך לבדוק ולא לקבל את הדברים כמובנים מאליהם.

פורסם
הזיכרון האנושי הקולקטיבי הוא קצר - בדיוק כמו המעבר מהאימפריה הרומית לימי הביניים, שבמהלכו נשכחה (!!) ההיגיינה. מרחץ יומיומי הפך למשהו שנחשב כפוגע בגוף. הזוי כמו התנגדות לחיסונים.

בימי הביניים התקלחו. ההיגיינה נשכחה בתקופה של מגפת אבעבועות שחורות במאה ה-16 (באופן אירוני זה מתקשר לנושא השירשור בכך שזה בדיוק מה שדחף להמצאת חיסונים) והמעבר בין ימי הביניים לרנסאנס.

אפילו, בדיוק כמו היום, המציאו תירוץ פסאודו מדעי לזה - בזמן מקלחת, נפתחות הנקבוביות בגוף, וזה עוזר להידבק במחלה. אה, וגם חשבו שחתולים מפיצים אותה, והשמידו את כל החתולים, מה שעזר לעכברושים שאכן הפיצו את המחלה להתרבות בלי אבחנה, ולהדביק עוד אנשים.

ההיסטוריה אכן חוזרת על עצמה. אולי מתישהו בעתיד, בתקופת הרנסאנס החדשה, אנשים יסתכלו על שנות 2010 ויצחקו על הבורות שלנו, בזמן שיקומו תנועות שיתנגדו לתרופות "חיסול כל המחלות בתקופר באחת פלוס עוד 10 שנים לאורך החיים וחיטוב הגוף בזמן שאתה יושב על הספה ואוכל בורגר קינג", התנגדות לאיברים מלאכותיים "כי ככה בראו אותי", וחביבה מכל, תנועת "העולם נברא לפני 7 אלף שנה בצורה הנוכחית שלו על ידי איש קסום מזוקן שיושב בשמיים, אני יודע כי ככה כתוב באיזה ספר שמצאתי במזבלה ולכן זה הידע של הקדמונים והוא קדוש".

יכול להיות שאנחנו עדים באמת עכשיו לתחילת קריסת התרבות המערבית ששולטת בעולם, ולהתחלה של תקופת ימי הביניים החדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נתקלתי בהתנגדות לחיסונים כבר לפני למעלה מעשור, כשנהייתי אב.

היה אתר בשם באופן טבעי, שהיו בו דיונים מאוד מעניינים על הורות.

קראתי שם דיונים של אנשים מאוד אינטליגנטים שהתנגדו לחיסונים מסיבות שונות. מה שעזר לי היה דיון, שבו השתתפה רופאת ילדים, שהיתה דמות מוכרת באתר, שנתנה תשובות הגיוניות לכל הספקות של המתנגדים (אותם כמובן היא לא שכנעה).

מה שקרה מאז, זה שהפייסבוק פרץ לחיינו, והפך את הפצת השטויות לקלה ומהירה. אני רואה בפייסבוק, חלק מאותן דמויות מהעבר, ממשיכות להפיץ התנגדות שמבוססת על: שאיפה לאורח חיים טבעי, קונספירציות על הביג פארמה, וכו.

אני שם לב שאחד הגרעינים החזקים למתנגדי החיסונים היום, הן אמהות דתיות לאומיות בהתנחלויות, שההתנגדות לחיסונים יושבת להן טוב, עם התנגדות לממסד, אמונה בגוף האדם שנברא מושלם וחזרה לאורח חיים של אבותינו.

כמובן שהן לא היחידות. יש גרעין ותיק, עוד מימי באופן טבעי, באיזור פרדס חנה כרכור.

יש קבוצות של מתנגדות שעורכות מסיבות הדבקה, שבהן אמא שיש לה ילד שחלה במחלת ילדות, מזמינה אמהות להדביק את ילדיהן, כדי שיחוו את המחלה ויקבלו את החיסון ה"טבעי".

די מייאש לקרוא בקבוצות שלהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתם מדברים על הסכנות של החיסונים כקונספירציה, שאומנם אין די ראיות לכך ואני אישית רואה בחיסונים דבר טוב, אך עדיין אין לשלול את הסכנות לגמרי, כל הזמן צריך לבדוק ולא לקבל את הדברים כמובנים מאליהם.

הדברים האלה נבדקים כל העת, כפי שיעילות החיסונים נבדקת. עדיין אחוז סיבוכי החיסונים בטל בששים לעומת אחוז סיבוכי אי חיסון.

למי שיש זכרון קצר לפני כעשור היתגלו נגיפי פוליו לימים במים בדרום הארץ, וכמה שנים קודם היתה התפרצות קטנה של פוליו. זה הביא לשינוי במדיניות החיסונים. דוגמא לכך שהמערכת בודקת את עצמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני שם לב שאחד הגרעינים החזקים למתנגדי החיסונים היום, הן אמהות דתיות לאומיות בהתנחלויות, שההתנגדות לחיסונים יושבת להן טוב, עם התנגדות לממסד, אמונה בגוף האדם שנברא מושלם וחזרה לאורח חיים של אבותינו.

נברא מושלם, אבל נחתוך לו קצת את הבולבול, ככה סתם, שלא יהיה מושלם מדי.

סליחה, זה לא קשור ישירות לנושא השרשור, אבל הייתי חייב.

פורסם

למי שיש זכרון קצר לפני כעשור היתגלו נגיפי פוליו לימים במים בדרום הארץ, וכמה שנים קודם היתה התפרצות קטנה של פוליו. זה הביא לשינוי במדיניות החיסונים. דוגמא לכך שהמערכת בודקת את עצמה.

הסיפור המלא הוא כדלקמן (סופר ע"י רופאה נפתית) :

במשרד הבריאות ראו שאין יותר מקרים של פוליו בארץ, ולכן החליטו להפסיק את מתן החיסון.

מה שהם שכחו, זה שיש פוליו במדינות שכנות. ככל הנראה, מישהו נכנס (כנראה) ממצריים עם פוליו, וככה הנגיף חזר לארץ (התגלה בדיגום של מי ביוב שמשרד הבריאות עורך).

אחרי שאיתרו את הנגיף - החזירו את החיסון.

למי שחושב/ מאמין שאפשר להפסיק עוד פעם עם חיסון פוליו, אז אפשר "להזכיר" לו שכיום יש פוליו אצל השכנה הצפונית (סוריה) והוא עלול לבוא "לביקור" נוסף.

פורסם
לא ברור איך אתם מערבבים טיבעונות שהיא תזונה שמנסה למזער התעללות בבעלי חיים, לאי חיסון, אין קשר.

דבר שני,

אני די בטוח שיש פה אנשים שמדברים על אי-חיסון כדבר מטופש ועדיין ממשיכים לעשן סיגריות, לצרוך כמות עצומה של סוכר ומתעצבנים על כל דבר קטן, שכידוע מחלות לב, סרטן ראות וסכרת הם הרוצחים השקטים של המאה ה-21, אז השאלה היא גם מאיזה כיוון אתה מסתכל על הטיפשות.

לא מקשרים טבעונות- מקשרים טבעונים. הקבוצות האלו נוטות לחפוף באופן די חזק. נתח די גדול של הטבעונים מאמינים שאורח החיים שלהם צריך להיות "טבעי", לא רק תזונתית, ומפה מתחילים עם התנגדות לכל מוצר מעובד, לגידולים מהונדסים או מושבחים גנטית, ועל הדרך גם לחיסונים. יש גם מקרים קיצוניים של אי שימוש בקרם הגנה מהשמש ואפילו שמפו.

למרות שעישון זו אכן טיפשות, צריכה גדולה של סוכר ומלח היא לא אחראית, ולהתעצבן על כל דבר קטן אכן עושה נזק- אלו לא דוגמאות כאלו רלוונטיות לנושא. רובנו המוחלט (בגיל שבו אפשר להשתמש בפורום הזה) גדלו בתקופה שהמודעות לנזקי העישון והצריכה של סוכרים ומלחים הייתה די מוגבלת. בשנות ה 90 לעשן זה עוד היה "מגניב".

היום שכבר מודעים, אחוז האוכלוסיה שמעשנת בירידה מתמדת, והשוק במגמה של הפחתת סוכר ומלח.

להתעצבן על כל דבר קטן? עניין של אופי, זה לא שאתה יכול באופן מודע להחליט לא להתעצבן. לחלוטין לא שייך לפה.

הסכנות של חיסונים לעומת התועלת שבהם קטנות בצורה פשוט אסטרונומית. זה לא שאין מספיק ראיות שיש סכנות, זה שיש מספיק מחקרים שהראו חד משמעית מה הסיבוכים העלולים להתרחש ובאיזה סיכוי. יש הרבה פיתוחים מדעיים שאני יכול להבין שלאנשים יש לפעמים מקום להטיל ספק בהם או לא להיות מספיק מיודע. חיסונים? האפקט החיובי שלהם כל כך דרמטי ומוחץ, זה לא עניין של "להאמין" בהם. זה עניין של לפתוח את העיניים, בערך כמו שאתה לא "מאמין" שמכונית יכולה להביא אותך מנקודה א' לנקודה ב', אתה יודע את זה. למרות שגם בשימוש בה יש סכנות.

פורסם

גיא - מה שאני זוכר הוא עניין אחר: החיסון נגד פוליו לא הופסק - אלא שבעקבות התפרצות פוליו ב-1988, ומציאת הנגיף בביוב (ללא תחלואה) ב-2013 נעשו מבצעים למתן חיסוני דחף.מה שכן היה הוא שינוי בדרכי החיסון, עם הוצאת והחזרת החיסון בנגיף מוחלש שניתן בדרך הפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...