Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם המוסכים ממהרים להחליף רפידות בטיפולים?

תחושה שיושבת לי בבטן כבר הרבה זמן.

בפעמיים האחרונות שהכנסתי את הרכבים המשפחתיים למוסך ללא נוכחותי (חריג שזה קורה) המוסך דרש החלפת רפידות.

אשמח לקבל חוות דעת מהמנוסים כאן בפורום האם היו ממליצים על החלפה לאור הנתונים הנ"ל.

1) מאזדה 6 2013 עם 49000 ק"מ, עובי רפידה הנמוך ביותר 10.7 מ"מ.

השארתי את הרכב כל החג במוסך בגלל תיקון פחחות שהיה צריך לעשות, התקשרו וטענו שלרפידות יש עוד 2000-3000 ק"מ. הרכב נוסע אצלי בממוצע 7000 ק"מ בשנה.

20170806_113621.jpg

20170806_113659.jpg

2) טויוטה פריוס 2012 עם 46000 ק"מ, עובי רפידה הנמוך ביותר 11.3 מ"מ.

חמי לקח את האוטו לטיפול ולכן לא קבלתי הערכה מעבר ל"צריך להחליף רפידות". הרכב נוסע אצל חמי בממוצע 10000 ק"מ בשנה.

20170806_114013.jpg

20170806_114051.jpg

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה צריך למדוד רק את ה"בשר" של הרפידה ולא את הברזל שהיא יושבת עליו.

מומלץ להחליף כשזה מגיע ל- 2-3 מ"מ.

לגבי כמה ק"מ נשאר הדרך היחידה לדעת את זה היא לדעת כמה ק"מ הרכב עבר מאז שהוחלפו בפעם האחרונה שכן זה מושפע מתוואי הנהיגה ומהנהג.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מחזק את הבחור שמעליי,

ומוסיף שכבר היו פה הרבה דיונים בנושא הזה. מוסכניקים מחליפים רפידות במצב הזה כי "הן לא יחזיקו עד הטיפול הבא" לטענתם.

יופי - אבל למה להחליף על בליינד, ולא להציע ללקוח אופציות?

1. אדוני - הרפידות שלך על 4-5 מ"מ. רוב הסיכויים שלא יחזיקו עד הטיפול הבא. תחליף עכשיו.

2. בוא עוד חודש, חודשיים, שלוש לבדיקה חוזרת ואם צריך אז נחליף. מצידי גם תפרק גלגל פעמיים ביום ותבדוק בעצמך עובי רפידה וכשתגיע ל-2-3 מ"מ תבוא להחלפה.

זה מה שצריך לעשות מוסך הוגן לדעתי, וכך מנצלים את הרפידה עד "הסוף" בלי לזרוק סתם.

Stay Dirty

פורסם

ותן לי לנחש הם גם שלחו בשני הרכבים את הצלחות לחריטה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

הקטע , שאם מוסך באמת מחייב לפי שעתון , אז לקוח זה לא משנה לסחוב , למעט הקטע של עוד השבתה לכמה שעות , אבל בפועל מוסכים מבצעים את העבודה בחופף... אז הם מעדיפים לעשות הכל במקביל.

פורסם

במאזדה 3.8 מ"מ, בפריוס 4.5 מ"מ.

ב- 2 הרכבים הצלחות נשלחו לחריטה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

אלעד, המוסך שטיפל ברכבך לקח החלטה מושכלת ונכונה ואינני רואה שום דבר פסול בהתנהלות שלהם.

לא יעלה על הדעת שמוסך או בעל רכב יחזור למוסך 3 פעמים או פעמים בשנה בכדי לבדוק האם הרפידות או הצלחות הגיעו למידת מינימום שקבע הייצרן לכן המוסך התנהל במקרה שלך נכון מאוד וחסך לך זמן יקר=כסף.

קח בחשבון שברוב הרכבים שיש בהם חיישן לניטור עובי רפידות והתראה בלוח השעונים בדרך כלל כאשר הרפידה מגיעה לעובי של כ-4 מילימטר נדלקת מנורת התראה שמזכירה לך לגשת למוסך ולבדוק את הרפידות והצלחות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני כמו מרק חושב שההחלטה של המוסך נכונה.

המוסכניק לא יודע מי עומד מולו, וכמו שזה נראה, באמת זה בספק יכול להחזיק שנה (כמובן שזה תלוי באופי הנהיגה ומספר הקילומטרים).

לבקש מהלקוח לבוא כל כמה חודשים לבדוק לא מעשי. הרבה דוחים כמה שיותר את הכניסה למוסך גם ככה ועושים טובה שבאים פעם בשנה.

ליאור.

פורסם

אסף, אני מסכים איתך בהרבה דברים אבל לא עם סעיף 2.

בטיפול 45.000 רפידות שלי היו בערך 4.5 מ"מ ואישרתי להחליף אותן.

בהינתן רפידות חדשות מגיעות בעובי 12 מ"מ וכל 15 אלף יורדים 4 מ"מ זה כבר זמן טוב להחליף.

רפידות עלו 200 ש"ח, בשביל לחסוך שליש מזה לא בא לי להיכנס להיכנס למוסך בין הטיפולים. הזמן שלי שווה יותר.

פורסם

אני חושב שאסף התכוון שכן יש להחליף, פשוט לומר לבעל הרכב את האינפורמציה המלאה, ואז להמליץ לו לבצע החלפה.

אם זה רכב שנוסע 5000 בשנה זה דבר אחד, רכב שנוסע 15 זה כבר דבר אחר. בעל הרכב יחליט. כי בעל הרכב הראשון סביר שייכנס למוסך לטיפול לפני המינימום, בעוד שהשני סביר שלא.

פורסם

ואם בעל רכב שנוסע 5000 בשנה ימכור את הרכב "אחרי טיפול" למישהו שנוסע 30 אלף בשנה?

הקיצר, דעתי שלא צריך להחליף לפני הזמן אבל כן צריך להחליף כשיש ספק האם הרפידות יספיקו עד הטיפול הבא.

פורסם

בהחלט.

ולכן אני רוצה שיידרש מהמוסך, בכל בדיקת בלמים, לרשום את הערכים שנמדדו ואת איפן המדידה. ככה הקונה יראה מה המצב האמיתי של הבלמים (אפשר להכניס בתוכנה גם חישוב באחוזים).

מי שנוסע 30 אלף יכניס את האוטו אחרי 15 אלף לטיפול.

וחזקה על מי שנוסע הרבה לבדוק היטב את הרכב שקנה.

פורסם

שוב פעם, לדעתי זה לא נכון. אני לא הולך להמשיך לדון בזה כי מקובל שיש כמה דעות וכבר דיברנו על זה מספיק.

אני חושב שרכב צריך לצאת מטיפול כשהוא כשיר לנסוע עוד 15 אלף עד הטיפול הבא ללא ביקורות ביניים. אם לא, לא תמיד אפשר לסמוך על הלקוח שיבצע את הביקורות האלו.

כמו כן, חיסכון של 30% או 20% ממחיר הרפידות על ידי כך שמנצלים אותן עד הסוף נראה לי זניח מול הטחרה הנוספת להיכנס למוסך לעוד ביקורות ואפילו מול הטרחה שבפירוק גלגלים לביקורת עצמאית.

דעתי בלבד, מי שלא מסכים - אין שום בעיה.

• תוכן חדש...