Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיאט אונו 96 1400 ידני.

בראשון האחרון במהלך נסיעה ראיתי שהמנוע מתחמם. לאחר שעצרתי את הרכב שמתי לב שהמאוורר מנוע לא נכנס לפעולה. כשחזרתי הביתה מדדתי מתחים במולטימטר וראיתי שהקונקטור של המאוורר מקבל 12 וולט.

בדקתי את היוניט עם המולטימטר וכשהרכב חם הוא נותן קצר. בנוסף אם אני מנתק את אחד החוטים של היוניט (כשהרכב חם) הקונקטור של המאוורר מפסיק לקבל מתח.

כשהרכב קר אין מתח בקונקטור של המאוורר.

לאור הבדיקות האלו הסקתי שהמאוורר התקלקל והזמנתי חדש (מהניילונים, לא משומש).

היום הרכבתי את המאוורר החדש, חיכיתי שהמנוע יתחמם אבל המאוורר לא נכנס לפעולה למרות שיש מתח בקונקטור של המאוורר.

היוניט אצלי מחובר לרדיאטור ואל המאוורר מחובר רק קונקטור אחד.

אשמח לעזרה במציאת הבעיה ופתרונה. תודה וסופשבוע מעולה לכולם!! :)

פורסם

אם הבעיה ביוניט, איך יכול להיות שאני מקבל מתח 12 וולט בקונקטור של המאוורר?

איך אני בודק את היוניט? אני יכול פשוט לקצר את החוטים שלו? או שצריך להוסיף נגד?

עדכון- לקחתי את המאוורר הישן לבית וחיברתי אותו לספק כח והוא ישר עבד. אז באמת הבעיה לא במאוורר.

פורסם

הממסר לא שקוף, דיברתי לאו דווקא על מגעים שבתוך הממסר אלא על מגעים של תושבת הממסר שבקופסת ממסרים.

בכללי, הבעיה הזו נראית לי כמו מגעים שרופים באיזשהו מקום.

פורסם

תודה לכולם על ההיענות.

אני לא יודע איפה הממסר המדובר, אבל בנתיים הסתכלתי בספר רכב על החיווט ונסיתי לחפש נתקים ומגעים לא טובים בין המאוורר היוניט והמצבר. הכל תקין.

אז קיצרתי את החוטים שלי היוניט והמאוורר נכנס לפעולה. ל(בנתיים התקנתי מתג)

כנראה באמת הבעיה היא היוניט.

החלק המוזר זה שכשהמנוע חם והמחוג על החצי אני בודק התנגדות וקצר של היוניט (כמובן כשהוא מנותק) ואני מקבל 1 אוהם וקצר תקין.

ועדיין בדיקה עם המולטימטר נותנת 12 וולט בקונקטור של המאוורר.

אני אחליף יוניט, האם יש למישהו רעיון איך זה הגיוני?

פורסם

תקנה יוניט על לטמפרטורת cut in - cut off נכונות.

אצלך צריך להיות משהו כמו 80-85 מעלות, תבדוק בספר.

יש בשוק יוניטים "פתיחה מוקדמת" עם cut in ב 62 מעלות שיגרמו למאוורר מנוע לעבוד כל הזמן או כמעט כל הזמן. שים לב שאתה לא קונה כזה.

סחורה של חברת FAE הספרדית לדעתי סבירה.

פורסם (נערך)
הממסר לא שקוף, דיברתי לאו דווקא על מגעים שבתוך הממסר אלא על מגעים של תושבת הממסר שבקופסת ממסרים.

בכללי, הבעיה הזו נראית לי כמו מגעים שרופים באיזשהו מקום.

לדעתי באונואים האלו (באונו דור ראשון בטוח, וכנראה גם גם בדור 2), אין כלל ממסר למאורר. כל הזרם עובר דרך הטרמו סוויץ' . לכן בניתוק המאורר ובדיקה עם וולטמטר מתקבל מתח תקין, פשוט מגעי הטרמו סוויץ' פגומים ולא מסוגלים להעביר את הזרם.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם

התסכלתי עכשיו בספר היינס, נראה שאתה צודק. רק בדגם הטורבו עם מאוורר שתי מהירויות יש ממסר.

בדגמים הרגילים עם מהירות אחת, לא מופיע ממסר בסכמה.

אז מה שאמרתי על מגעים שרופים "עובר" ליוניט.

לדוגמא, תקלה שטיפלתי בה לאחרונה ברכב מאותה תקופה עם מאוורר מהירות אחת עם ממסר.

בכל כניסת מאוורר לפעולה היה רעש ריצוד מהממסר. החלפתי ממסר, לא עזר.

הבעיה הייתה במגעים לא טובים על היוניט.

פורסם
תודה לכולם על ההיענות.

החלק המוזר זה שכשהמנוע חם והמחוג על החצי אני בודק התנגדות וקצר של היוניט (כמובן כשהוא מנותק) ואני מקבל 1 אוהם וקצר תקין.

תוכל להסביר לי כיצד ביצעת את הבדיקה של התנגדות וקצר ? במידה ואתה מודד התנגדות של רכיב מסויים בעל התנגדות גבוהה מאוד או נתק התוצאה תהייה זהה כלומר 0 או O.L (תלוי במכשיר שברשותך).

כאשר המנוע קר וטמפ' נוזל הקירור היא מתחת ל-95-85 מעלות צלזיוס (תלוי בסוג היוניט) התרמוסווי'ץ נמצא במצב של נתק לכן בזמן המדידה את אמור לראות נתק.

כאשר הטמפ' עולה מעבר 85-95 מעלות צלזיוס התרמוסווי'ץ נסגר (קצר) וההתנגדות שלו מאוד נמוכה ורוב הסיכויים שרב המודד שלך לא יציג התנגדות נכונה אלא ערך מסויים.

איזה כייף לי :)

פורסם
תקנה יוניט על לטמפרטורת cut in - cut off נכונות.

אצלך צריך להיות משהו כמו 80-85 מעלות, תבדוק בספר.

יש בשוק יוניטים "פתיחה מוקדמת" עם cut in ב 62 מעלות שיגרמו למאוורר מנוע לעבוד כל הזמן או כמעט כל הזמן. שים לב שאתה לא קונה כזה.

סחורה של חברת FAE הספרדית לדעתי סבירה.

תודה. מה הכוונה "יוניט על" הכוונה ליוניט אוניברסלי? אין צורך ביוניט שיתאים ספציפית לרדיאטור שלי?

תוכל להסביר לי כיצד ביצעת את הבדיקה של התנגדות וקצר ? במידה ואתה מודד התנגדות של רכיב מסויים בעל התנגדות גבוהה מאוד או נתק התוצאה תהייה זהה כלומר 0 או O.L (תלוי במכשיר שברשותך).

יש לי מולטימטר איכותי שמסוגל למדוד גם מגה אום. את הבדיקה של ההתנגדות אני מבצע במוד המתאים כאשר הוא נותן OL כאשר יש נתק ו0 כאשר יש קצר וההתנגדות נמוכה (למשל אם אני נוגע עם הפרובים אחד בשני).

את הבדיקה של הקצר אני מבצע על אותו מוד רק שבנוסך אני בוחר באפשרות שהוא ייתן צפצוף אם יש קצר.

כשהמנוע היה קר ובדקתי התנגדות וקצר קיבלתי נתק וOL, כשהמנוע חם קיבלתי קצר והתנגדות של 1-2 אום.

דוגמא, תקלה שטיפלתי בה לאחרונה ברכב מאותה תקופה עם מאוורר מהירות אחת עם ממסר.

בכל כניסת מאוורר לפעולה היה רעש ריצוד מהממסר. החלפתי ממסר, לא עזר.

הבעיה הייתה במגעים לא טובים על היוניט.

המגעים של היוניט שלי עם קורוזיה, ניסיתי לנקות אותם אבל הגישה בעייתית אז זה לא היה ניקוי מושלם. אני אנסה אולי לנקות שוב, אולי גם להחליף את הקונקטורים של בחוטים שמתחבריו אליו שם יש הכי הרבה קורוזיה, אבל אני לא מפתח ציפיות מזה.

• תוכן חדש...