Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק, בשביל מה בכלל צריך לבדוק התנגדות של היוניט?

אם קיצרת את שני החוטים בשקע של היוניט והמאוורר התחיל לעבוד, למה צריך לבצע בדיקות נוספות?

פורסם

לא צריך לבדוק את ההתנגדות של התרמוסוויץ'. מכיוון שהבחור בדק את התנגדות/קצר רציתי לבדוק שהוא בדק נכון.

יישנם מקרים שהתרמוסוו'יץ עובד אבל הוא לא מפעיל את המאוורר בטמפ' הנכונה לכן במקרים כאלה ניתן לבדוק את התרמוסווי'ץ בדומה לבדיקה של תרמוסטט ובנוסף יש לחבר מד התנגדות אשר משמש חיווי בלבד לפעולת התרמוסוויץ'.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

יש לי מולטימטר איכותי שמסוגל למדוד גם מגה אום.- תחום המדידה של כול מולטימטר פשוט הינו עד כ-20-30 מגה-אוהם.

את הבדיקה של ההתנגדות אני מבצע במוד המתאים כאשר הוא נותן OL כאשר יש נתק ו0 כאשר יש קצר וההתנגדות נמוכה (למשל אם אני נוגע עם הפרובים אחד בשני).

את הבדיקה של הקצר אני מבצע על אותו מוד רק שבנוסך אני בוחר באפשרות שהוא ייתן צפצוף אם יש קצר.

למען ההשכלה הכללית : כאשר אתה מפעיל את ההתראה של הזמזם הדבר לא בהכרח מצביע על קצר אלא על התנגדות של פחות מ-30 או 10 אוהם תלוי בסוג המכשיר לכן קח בחשבון כאשר הזמזם עובד הדבר לא בהכרח מצביע על קצר אלא על התנגדות נמוכה מ-10 אוהם.

כשהמנוע היה קר ובדקתי התנגדות וקצר קיבלתי נתק וOL, כשהמנוע חם קיבלתי קצר והתנגדות של 1-2 אום. - לא יודע אם ניתן לסמוך על הערכים שקיבלת מכיוון שזה מאוד תלוי באיכות המכשיר וגם באיכות המגע בין בפרובים למגעים של היוניט. אם קיימת קורוזיה אז ההתנגדות הייתה צריכה להיות הרבה יותר גבוהה מ-2 אוהם.

המגעים של היוניט שלי עם קורוזיה, ניסיתי לנקות אותם אבל הגישה בעייתית אז זה לא היה ניקוי מושלם. אני אנסה אולי לנקות שוב, אולי גם להחליף את הקונקטורים של בחוטים שמתחבריו אליו שם יש הכי הרבה קורוזיה, אבל אני לא מפתח ציפיות מזה. - קנה ספריי לניקוי מגעים ובעזרת מברשת שיניים נקה את המגעים של היוניט וגם של נעלי הכבל.

בכול מקרה אם קיימת קורוזיה על מגעי היוניט ועל סמך הבדיקות שביצעת אתה מסיק שהיוניט תקול אז חבל להתאמץ ולנסות לנקות את היוניט.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אם יש לך לוחץ נעלי כבל, תחתוך את נעלי הכבל עם הקורוזיה ושים חדשים, גם את היוניט שים חדש.

מה הכוונה "יוניט על" הכוונה ליוניט אוניברסלי? אין צורך ביוניט שיתאים ספציפית לרדיאטור שלי?

לא יודע מה זה יוניט על.

היוניטים האלו לרוב בגודל סטנדרטי למפתח 29 מ"מ, מה שמשתנה זה רק טמפרטורה של הפעלה/הפסקה.

תבקש כמובן יוניט לפיאט אונו, אולי יש שם מידה אחרת.

פורסם

מרק, תודה על ההערות, אני מודע לכל מה שרשמת. אני חושב שהמדידות שלי היו מספיק טובות. איך לא חשבתי על המברשת, יש לי מברשות מתכת גם - מהדברים הפשוטים שלא עולים בראש :lol:

בוקי, לצערי אין לוחץ כזה, אבל זה בהחלו רעיון טוב להחליף אותם. אני אמצא משהו

ותודה לכל מי שענה פה, אני אעדכן

• תוכן חדש...