Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מונדאו 2011, 2.3L - מאוורר מנוע לא מפסיק לעבוד.

Yoni.M
מעבר לפיתרון נפתר ע"י Yoni.M,

פוסטים מומלצים

צהריים טובים חברים.

המווון זמן לא הייתי בפורום. (כינוי: SH&Y), איבדתי את סיסמת הכניסה ולא הצלחתי לשחזר אותה, אז פתחתי משתמש חדש.

ולעניין:

הבוקר אשתי לא הצליחה להניע, אלא רק עם בוסטר. גם בצהריים ביציאה מהעבודה - אותו הדבר.
נסענו למוסך והתברר שהמצבר מת.
הוא הוחלף באחריות (הותקן באפריל האחרון).

כשהגענו הביתה, שמתי לב שמאוורר המנוע לא מפסיק לעבוד. גם כשהרכב כבוי כמה שעות והמנוע כבר קר לגמרי.
מעיון כאן בפורום כאן:

וכאן:

למדתי שככל הנראה הבעיה היא בבקר ושהמוסכים המורשים עוקצים עם החלפה של כל המערכת כולל המאווררים וכונס אויר (בסביבות 4,000 ש"ח לפני מע"מ).

בינתיים ניתקתי את המצבר כדי שלא יגמר שוב.

אני מעוניין לקנות בקר בחו"ל, עדיף מקורי של פורד, אבל אם לא, אז משו אירופי מבית טוב ולא סיני עלום שיחזיק לי חצי שנה.

(במאמר מוסגר אציין שלפני כ-7 חודשים הוחלף מדחס המזגן. כיום המזגן מקרר מעולה [בניגוד לדעה הרווחת על מזגן חלש של המונדאו] אולם רק בנסיעה. 2-3 דקות לאחר שנעמדים (פקק/חניה) - המדחס מפסיק לעבוד ולקרר [הוא עובד ל 10-15 שניות ומפסיק ל-2 דקות וחוזר חלילה]. התחושה שלי היא שהמאווררים לא מצליחים לקרר את המגן ולכן רק בנסיעה, הרוח מצליחה לקרר אותו והוא עובד. האם לדעתכם יש קשר?)

אני לא יודע איפה ומה לחפש.

מצ"ב תמונה של מה שנראה לי שהוא הבקר (אשמח שתתקנו אותי אם טעיתי)

א. האם מה שצילמתי זה באמת הבקר?

ב. אין לי מושג איפה לחפש בקר חדש. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

ג. האם ניתן בכלל להשיג משהו טוב בארץ?

תודה רבה מראש לכל העוזרים 🙏

בקר HD.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעבר היתה לי בעיה כזו בדגם הנ"ל החלפתי בקר והוא נשרף שוב אחרי כמה חודשים. ואז מוסכניק אחר אמר לי שהוא יכול להחליף את הבקר אבל הסיבה שמחליפים הכל כולל המאוררים זה כי רק הסט המקורי לא שורף את הבקר.

(החלפתי את הכל אבל מכרתי את הרכב אז אני לא יודע מה היה בסוף).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי המקום הזה יסכים לתקן לך את המיכלול ברמת הרכיב.

אם כי יש לי הרגשה שזה יכול להשרף שוב ברגע שתרכיב אותו בחזרה לרכב.

אם בחרת באופציה הזאת, נשמח אם תעדכן כאן. 

(*) דעה אישית לא מחייבת:  מונדאו זה יופי של רכב לאחזקה כמשומש..באנגליה. (בישראל הוא די נאחס).

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

אולי המקום הזה יסכים לתקן לך את המיכלול ברמת הרכיב.

אם כי יש לי הרגשה שזה יכול להשרף שוב ברגע שתרכיב אותו בחזרה לרכב.

אם בחרת באופציה הזאת, נשמח אם תעדכן כאן. 

(*) דעה אישית לא מחייבת:  מונדאו זה יופי של רכב לאחזקה כמשומש..באנגליה. (בישראל הוא די נאחס).

לא נראה לי שזה כדאי כלכלית.

אני מעדיף להחליף בקר. זו עבודה פשוטה מאד (2 חבקים ושני קליפסים של בית שמסנן האויר, שצריך להוציא ע"מ שתהיה גישה, ובורג אחד של הבקר עצמו).

העניין הוא שאני מוצא רק סיניים באיביי (או בעליאקספרס, משם בטח לא אקנה).

האתרים היחידים שראיתי באנגליה שמוכרים כאלו ולא סיניים - אין להם אותם במלאי... (https://www.autodoc.co.uk/car-parts/oem/940004302 ו- https://www.onlinecarparts.co.uk/spares-search.html?keyword=940.0043.02)

עריכה אחרונה על ידי Yoni.M
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה היא כמה כסף אתה מוכן לשלם על לא סיני, וכמה זמן לחכות. לוולוו אני מוצא חלקים לא סיניים ואף מקוריים (אני מניח שזה מתאים כי זה מה שכתוב ב-AutoDoc, אבל כדאי לוודא). אבל המחיר הוא באזור ה-200+ דולר... לא זול (אם יש סיכוי שיישרף שוב, או שלא יתאים). לדוגמא:

https://www.volvopartswebstore.com/products/volvo/Control-Unit-Fan-and-Fan-Shroud/10930614/31305106.html

https://www.fcpeuro.com/products/volvo-cooling-fan-control-module-genuine-volvo-31305106

https://www.skandix.de/en/spare-parts/cooling-system/radiator-fan/control-unit-radiator-fan/1070606/ (מקורי של וולוו, צפי לזמינות - נובמבר)

שים לב שהנ"ל מיועד למערכת עם שני מאווררים, אז אולי זה לא באמת תואם למה שיש בפורד. כשחיפשתי ב-RockAuto, מצאתי חלק שהיה מיועד ל-2 מאווררים, וחלק שמיועד למאוורר אחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מוכן לשלם, אבל ההמתנה בעייתית (הרכב מושבת, או שכל פעם כשמכבים מנוע צריך לנתק פיזית את המצבר, אחרת הוא יתרוקן..)
אני מנסה קודם לחפש בארץ...

יש לי 2 מאוררים. מה ששלחת נראה תואם. אבל קשה לדעת. ה-OEN שם קצת שונה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המשלוח מ-RockAuto מהיר (הם שולחים עם UPS, לוקח כשבוע). אבל אני לא יודע איך להציע לך לוודא את ההתאמה. לדוגמא, במודול של GATES שם (שזו נחשבת לחברה טובה, סה"כ), כתוב שיש שני פינים בכניסה, בעוד שבמקומות אחרים ראיתי שאמורים להיות 3. במחיר כזה קשה לי להמליץ לך על להמר.

ככלל, כואב לי על זה שמודול כזה (כולה כמה ממסרים עם לוגיקה בסיסית) עולה כ"כ הרבה. מעניין מה נהרס במודול בפועל, והאם ניתן להחליף את הרכיב הפגום בלבד...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Yoni.M כתב:

לא נראה לי שזה כדאי כלכלית.

לא הבנת (או שאני לא הבנתי).

אתה מפרק את הבקר בעצמך, הולך עם החלק לבית המלאכה לתיקון שלו. מקבל מתוקן ומרכיב בעצמך.

ככה חסכת את עלות עבודת המוסך.

השאלה כמה יקח בית המלאכה על תיקון החלק ברמת הרכיב. (וכמה זמן זה יקח להם).

אם לקחו רק 200-400 ש"ח (לדוגמא) אז הרווחת כסף (ואולי גם זמן) וגם נשאר לך הסיפוק של עבודה עצמית על האוטו.

וגם כל התיקון נשאר במדינת ישראל כחול לבן 🙂

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 48 דקות, IsraCar כתב:

לא הבנת (או שאני לא הבנתי).

אתה מפרק את הבקר בעצמך, הולך עם החלק לבית המלאכה לתיקון שלו. מקבל מתוקן ומרכיב בעצמך.

ככה חסכת את עלות עבודת המוסך.

השאלה כמה יקח בית המלאכה על תיקון החלק ברמת הרכיב. (וכמה זמן זה יקח להם).

אם לקחו רק 200-400 ש"ח (לדוגמא) אז הרווחת כסף (ואולי גם זמן) וגם נשאר לך הסיפוק של עבודה עצמית על האוטו.

וגם כל התיקון נשאר במדינת ישראל כחול לבן 🙂

קשה לי להאמין שיקחו רק 200-400 ש"ח על הדבר הזה...
אבל אבדוק..

בדקתי הרגע.
600-800 ש"ח..

מכיוון שהזמן לחוץ לי, (הרכב בינתיים מושבת) נשאר רק לחפש בפירוקיות.

יש למישהו המלצה למגרש פירוק באיזור המרכז?

עריכה אחרונה על ידי Yoni.M
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • פיתרון

עדכון:
על תיקון הבקר ב-RockAuto רצו 800-600 ש"ח, תלוי בסוג הרכיבים שיוחלפו (איטלקיים או סיניים). לא תודה.

חיפשתי ממש בנרות בקר תוצאת אנגליה, אבל מתברר שכבר אין את זה באף אתר שמכר את זה בעבר.. (בכ"ז, רכב מודל 2011..)

חיפשתי בארץ דרך אתר GetPart וקיבלתי 34 תשובות. 31 ענו שאין להם במלאי. 2 ביקשו על חדש מעל 1,000 ש"ח, מגרש פירוק אחד ביקש 300 ש"ח, אבל התברר שזה מודל 2009. לא מתאים.

לבסוף קניתי באמזון בקר תוצרת FABIKIN (נראה לי סיני). שילמתי כפול על משלוח ע"מ שיגיע מהר.

הבקר הגיע תוך שישה ימים. 30 דקות עבודה - והכל עובד פיקס. תענוג.

הוזמן ב- 11/9

הגיע ב- 17/9

מחיר בקר: 29$

משלוח: 22.84$

סה"כ: 51.81$  (יותר זול ממה שרצו בפירוק!!)
עמוד באמזון: https://www.amazon.com/gp/product/B09ZQLTNM3/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

הזמנתי עוד בקר, כעת עם משלוח רגיל מחשש שהבקר לא יחזיק הרבה זמן. נחיה ונראה.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Yoni.M כתב:

על תיקון הבקר ב-RockAuto רצו 800-600 ש"ח, תלוי בסוג הרכיבים שיוחלפו (איטלקיים או סיניים). לא תודה.

האם יכול להיות שהתבלבלת והתכוונת למעבדה כלשהי בארץ? RockAuto זו חנות חלפים אינטרנטית בארה"ב, הם לא מתקנים כלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...