Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לרכבים של היום יש שלל מערכות חדשות שעשו מעבר מרכבי היוקרה

לרכבי "המיינסטרים" שנקנים ע"י ההמונים.

מדובר לדוגמה על הנעה ללא מפתח, בלם יד חשמלי, תיבות הילוכים רובוטיות מרובות הילוכים, מצלמות ומערכות רדאר משוכללות לזיהוי רכבים, נתיבים, תמרורים והולכי רגל.

מצאתי ערוץ נחמד ביוטיוב ושם הבחור בודק כיצד המערכות השונות מתפקדות במצבי קיצון.

האם חשבתם מה יקרה אם מישהו יזרוק את הפתח החכם של הרכב במהלך הנסיעה?

מה יקרה אם בזמן הנסיעה בכביש המהיר תלחצו על לחצן START STOP או תשלבו להילוך אחורי ואפילו "P" ?

נכון, מדובר באפשרויות הזויות ונדירות אבל כאשר יש כבר מליוני רכבים בכביש עם המערכות הנ"ל יש סיכוי רב שהדברים הללו באמת יקרו.

הבחור מבצע את הניסויים האלה על הפורד פיוזן שלו אבל לפי דעתי אפשר להבין כיצד מתייחסות היצרניות למצבים אלו.

מסתבר שהרכבים של היום הם די dummy proof ואפילו במצבי קיצון לא נגרם שום נזק ממשי והרכב עדיין נתון לשליטה מלאה של הנהג.

שווה צפייה!

לחיצה על START STOP במהלך הנסיעה:

[video=youtube;i-GsIPBEnp8]

שילוב ל R במהלך הנסיעה:

[video=youtube;fj-lYwh9twA]

זריקת המפתח החכם במהלך הנסיעה:

לחיצה על בלם היד החשמלי במהלך הנסיעה:

יש עוד המון נוספים.

לא מומלץ לנסות בבית :-)

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

דברים קורים. לי עף פעם תיק על ידית ההילוכים ב-SX4 והעביר אותה מ-D ל-R (מסילה משוננת, בלי כפתור). לא קרה דבר. למזלי שמתי לב לכך ברמזור הקרוב ולא נסעתי לאחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

R-D גיליתי בעבר כששמתי לב שאני מעביר ל-D לפני הזמן וממשיך לנסוע אחורה עד העצירה ושום דבר לא נהרס. זה הסביר לי למה לא עשו הגבלות פיזיות להעברה.

הנדברקס חשמלי גיליתי כשניסיתי בעצמי. במהירות איטית זה דופק חתיכת בלימת חירום (לפחות בסיטרואן).

ט.ל.ח

פורסם

האמת שבסרטון השני של הכנסת R באמצע נסיעה רעדו לי קצת ה****. מלחיץ טיפה.

אני מניח שלעשות את זה ברכב ישן או ישן יחסית ללא טכנולוגיה גבוהה מדי זה מתכון לאסון.

בכל מקרה, למיטב זכרוני הדל יש מנגונים המונעים שילוב אבל יכולים להישבר?

פורסם
מה קורה אם ברכב ידני משלבים רוורס תוך כדי נסיעה, או אם נוסעים 110 ומשלבים הילוך 2?

1. לא תצליח, ואם כן זה רק במהירויות שקרובות ל0.

2. תצליח רק אם הסינכרונים חזקים במיוחד.

בכל המכוניות האוטומטיות היום ישנה הגנה מוחלטת מפני שטויות של נהגים.

שילוב ל R או ל P לא יבוא לשום תוצאה עד שהמכונית לא תעמוד.

ואילו שילוב להילוך נמוך לא יפעל עד שהמכונית תגיע ל 10% פחות מהמהירות המירבית של אותו הילוך ששולב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המערכות היותר מעניינות זה מערכות הבטיחות האקטיביות החכמות: בלימת חירום אוט', בקרת שיוט אדפטיבית, תיקון סטיה מנתיב וכו'. שם באמת ניתן לבדוק ולהשוות איכות בין יצרנים שונים: למשל בלימת חירום אוט' קיימת בלא מעט דגמים עממיים החל מ- 2017 כסטנדרט. ניתן להשוות אותה למערכת מקבילה ברכב יוקרה גרמני ולראות מה התוצאות:

1. מלכתחילה תחום הקמ"ש שבה כל מערכת פועל שונה (ומוגבל יותר ברכב עממי)

2. הסיבה נעוצה בטכנולוגיה: ראדאר, שילוב ראדאר ומצלמה וכו'.

ניתן לזהות בקלות מערכת בקרת שיוט אדפטיבית מפשלת ברכב עממי מול אחת מדויקת מאוד ברכב יוקרה.

פורסם
האמת שבסרטון השני של הכנסת R באמצע נסיעה רעדו לי קצת ה****. מלחיץ טיפה.

?

א) הוא עשה את זה בכביש מהיר עם מכוניות אחריו. כנראה שכבר ידע שזה מה שיקרה (כי אם ככה, משחק טוב בשביל מי שלא שחקן מקצועי), אחרת היה בודק בכביש ריק.

ב) היה לי את זה בכל המכוניות האוטומטיות שהיו לי. אפשר לשלב רוורס רק עם דוושת בלם לחוצה עד הסוף (כנ"ל מרוורס לדרייב). אפשר כמובן באמצע נסיעה ללחוץ בחוזקה על הבלם, ואז לשלב רוורס, אבל צריך להיות סוג מיוחד של דביל כדי לעשות דבר כזה באמצע נסיעה בכביש ציבורי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...