Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור תתמכו בשוק חופשי, פתיחה של ייבוא והורדה של הביורוקרטיה. שם נמצא הכסף לא אצל בעל המוסך.

פשוט את זה קשה לאזרח הקטן לאמוד ויותר קל להגיד ש"בעל המוסך חזיר".

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדיוק, תזמינו חלק יקר פעם (ממש) פעם אחת בייבוא לבד ואחרי (ואם) תצליחו לשחרר מהמכס תחזרו עם העלות ותראו שהיא דומה למחיר בארץ [לי זה קרה פעם אחת ואכלתי דיי הרבה קש מזה]

בקיצור תתמכו בשוק חופשי, פתיחה של ייבוא והורדה של הביורוקרטיה. שם נמצא הכסף לא אצל בעל המוסך.

פורסם

זו בעיה שהיבואן לא רוצה לפתוח תחרות, כי יש לו שמנת בכיס.

פורסם
היתי במוסך בו אני מטפל ברכב ואמרו לי שאני צריך להחליף את הסולונאייד טורבו (זה בעצם המגדש טורבו, נכון?). החליפו לי אותו כבר לפני שנתיים ועכשיו מסתבר ששוב צריך להחליף. בקיצור הם רוצים על החלק כ 1600 שקל כולל מע"מ + 500 שקל+מע"מ על העבודה (בפעם הקודמת לקחו לי על העבודה 220 שקל + מע"מ. לא מבין איך מחיר העבודה קפץ פי 2.5?!. במוסך אחר רצו על העבודה רק 150 שקל +מע"מ). הבעיה שמחיר החלק הזה באי. ביי הוא כ 300 שקל. אז אני שואל איך יכול להיות כזה הפרש במחיר החלק?! 300 שקל מול 1600 שקל?! זה מטורף!! איך אנחנו בעלי הרכבים, בעצם כל אזרח ישראלי, מוכנים שיעשקו אותנו בצורה כזו?!

סלנואיד זה לא הטורבו עצמו ,זה החיישן שאחראי על וויסות הגדישה.

תברר בדיוק איזה חלק זה תמצא ברבע מחיר בחו"ל.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם

לפעמים חלקים שעולים בארץ יקר מאוד, לא עוברים את סף המס כאשר קונים בחו"ל. במקרה הזה אין שום בעיה עם תשלום מכס. רק נשאר לוודא שהמשלוח הוא בדואר רגיל.

היום רכשתי 2 מראות צד ידניות לפיג'ו 206. המחיר בחו"ל כל כך מצחיק לחלק תחליפי - 12 אירו ליחידה ועוד עם חימום מראות שלא קיים בארץ.

יצא לי 185 שקל לזוג כולל משלוח. לא נראה לי שאשלם משהו מעבר לזה. אגב, יש הכנה ברכב לחימום מראות. רק לחבר את הפלאג.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מספר הערות לדבריך:

1. בהרבה מאוד מקרים הרווח של היבואן+המוסך על החלק הוא הרבה יותר מ 300%. יצא לי לשלם 3300 שקל על חלק שעולה באי. ביי 300 שקל. וקח בחשבון שהיבואן קונה אותו בהרבה פחות מ 300 שקל.

2. לא מקובל עלי גם רווח של 300%. מה פתאום?! 300% רווח זה עושק.

3. כמו שעשו הפרדה בין מכשיר הסלולר למפעילות הסלולר, כך צריך לעשות הפרדה בין חלקי הרכב למוסך. המוסך יכול למכור את חלקי החילוף אבל לא לחייב את הלקוח לקנות אותו ממנו. אחרת, יש כאן ניגוד אינטרסים ועושק של צרכן שבוי. המוסך קיבל רישיון עסק לתת שירותי מוסך לצרכן. אם המוסך בא ואומר לי: לך אני לא מוכן לתת את השירות כי אתה לא קונה ממני את החלק - יש כאן עבירה על החוק, כי זה התניית שירות בשירות. בכל תחום אחר בעל העסק היה מקבל תביעה מהרשויות ושלילת רישיון. גם בתחום המוסכים זה צריך להיות אותו דבר.

4. אין לי שום בעיה עם זה שמוסך צריך להיות רווחי, אבל לא יתכן שכל פעם שלקוח בא למוסך (וזה קורה לכולנו לפחות פעמיים בשנה) הוא ייצא משם עם תחושה שעשקו אותו ואנסו אותו כלכלית. זה דבר שצריך להיפסק.

פורסם
סלנואיד זה לא הטורבו עצמו ,זה החיישן שאחראי על וויסות הגדישה.

תברר בדיוק איזה חלק זה תמצא ברבע מחיר בחו"ל.

תודה, הבנתי את זה כבר. אכן, גם הזמנתי בחו"ל. חמישית מהמחיר בארץ.

פורסם

בעד קנייה עצמאית של חלפים בחו"ל. עושה זאת בעצמי הרבה זמן וזה תענוג גדול - מחזיק רכב אמריקאי ומוצא את כל החלקים המקוריים זמינים וזולים באמזון. משלוח חלק ומהיר לארץ (כשבוע וחצי).

יש בעיה בלהביא חלק משלך למוסך - במידה ומשהו לא עובד אחרי התיקון, הוא תמיד יוכל להאשים את החלק שהבאת בעצמך ולהתנער מאחריות על העבודה שלו.

פורסם

הבהרה :lol:

סולנואיד אינו מגדש טורבו, אלא רכיב שנמצא בתוך מגדש הטורבו.

אם היה מדובר במגדש טורבו, המחיר היה פי כמה וכמה ולא מסתכם בכ-1600 ש"ח בגין החלק עצמו.

פורסם
בעד קנייה עצמאית של חלפים בחו"ל. עושה זאת בעצמי הרבה זמן וזה תענוג גדול - מחזיק רכב אמריקאי ומוצא את כל החלקים המקוריים זמינים וזולים באמזון. משלוח חלק ומהיר לארץ (כשבוע וחצי).

יש בעיה בלהביא חלק משלך למוסך - במידה ומשהו לא עובד אחרי התיקון, הוא תמיד יוכל להאשים את החלק שהבאת בעצמך ולהתנער מאחריות על העבודה שלו.

איזה חלקים אתה מביא?

כי יש דברים שאני רוצה ואין לי כח להתעסק עם אישורים ועניינים אחרים.

יש דרכים להזמין ולהיות כמה שפחות מתחת לראדר של המכס ומשרד התחבורה?

אשמח לתשובה אפילו בפרטי

פורסם

תשים לב מה אמרתי, לא רווחיות של 300% אלא שינוי מחיר בפי 3 למעלה, הרווחיות הסופית של המוסך היא סדר גודל של 100% על המחיר המקורי של החלק (תלמד קצת שיווק ותבין שאף חלק לא יחליף ולו יד אחת בלי 50% עליה במחיר, ואם כמובן יש גם יבואן וגם חנות [כן כן מוסך הוא חנות לכל דבר] תוסיף עוד פעם 50% למחיר]

כל מה שמתחת לרף מיסוי רצוי ואף כדאי להזמין מחו"ל (רק לשים לב שאם זה משומש וייתפס אין לך סיכוי לראות את החלק)

כל מה שמעל רף המיסוי ועד לרף המכס מצריך בדיקה שכן אם נעצר צריך לפחות לשלם 200 שקל על אישור משרד תחבורה + רישומון + עמלות + מע"מ

כל מה שמעל רף המכס ($500) לא כדאי להביא בשום צורה לארץ כי פה ממש יפתחו לך את השושנה

סה"כ כל דבר הוא עסק, פשוט EBAY וAMAZON נתנו לאזרח הפשוט לעקוף חלק גדול מהרגולציות להן היבואנים מחוייבים ולכן כל מי שבודק את החלק תמיד כואס (עוד לפני שהוא וידא מחיר של אותו חלק בדיוק, לא דומה, לא תחליפי אלא אחד לאחד בארץ)

מספר הערות לדבריך:

1. בהרבה מאוד מקרים הרווח של היבואן+המוסך על החלק הוא הרבה יותר מ 300%. יצא לי לשלם 3300 שקל על חלק שעולה באי. ביי 300 שקל. וקח בחשבון שהיבואן קונה אותו בהרבה פחות מ 300 שקל.

3. כמו שעשו הפרדה בין מכשיר הסלולר למפעילות הסלולר, כך צריך לעשות הפרדה בין חלקי הרכב למוסך. המוסך יכול למכור את חלקי החילוף אבל לא לחייב את הלקוח לקנות אותו ממנו. אחרת, יש כאן ניגוד אינטרסים ועושק של צרכן שבוי. המוסך קיבל רישיון עסק לתת שירותי מוסך לצרכן. אם המוסך בא ואומר לי: לך אני לא מוכן לתת את השירות כי אתה לא קונה ממני את החלק - יש כאן עבירה על החוק, כי זה התניית שירות בשירות. בכל תחום אחר בעל העסק היה מקבל תביעה מהרשויות ושלילת רישיון. גם בתחום המוסכים זה צריך להיות אותו דבר.

4. אין לי שום בעיה עם זה שמוסך צריך להיות רווחי, אבל לא יתכן שכל פעם שלקוח בא למוסך (וזה קורה לכולנו לפחות פעמיים בשנה) הוא ייצא משם עם תחושה שעשקו אותו ואנסו אותו כלכלית. זה דבר שצריך להיפסק.

פורסם
מספר הערות לדבריך:

3. יש הרבה מוסכים שמוכנים שתביא את החלק ותשלם רק על עבודה. יש לי חברים שעשו את זה ולא הייתה בעיה. היה אפילו מוסך שאמר לחבר שלי להזמין לעצמו מחו"ל.

4. אם אתה חושב שמוסך זה עסק כ"כ רווחי בבקשה תפתח מוסך. ואני אומר את זה בלי לדעת כלום על רווחיות של מוסכים אבל אני מניח שלא יכול להיות כשיש אלפי מסכים בארץ שכולם עושקים. מישהו היה קם ומרים מוסך במחיר טוב יותר וגונב לכולם את הלקוחות.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אוי, התמימות.

שוק הרכב בישראל הוא שוק סגור, לא חופשי.

האזרח לא יכול לייבא מה שהוא רוצה. המדינה לא מסכימה להכניס חלפים משומשים מחו''ל כמו ג'נטים, חלקי פח, מנועים וכדומה. אתה צריך להיות יבואן בשביל זה. יבואן שיכול להביא אשפה מסין ואף אחד לא יבדוק אותו כמו שיבדקו את האזרח הקטן. מה שלגיטימי לאירופאי, לאנגלי, לאמריקאי - אסור לישראלי.

המדינה גם הוציאה את עצמה מהשוק העולמי של הרכבים. אתה לא יכול לייבא משומשת מחו''ל. רק עד שנתיים מהייצור וגם אז יעשו לך את המוות, יגידו ששילמת יותר ממה שהצהרת ויתסכלו אותך.

בנוסף לכל, המדינה מקצה למי שכן מעוניין לייבא משהו ממה שמותר עמדה במשרד הרישוי, שההתנהלות בו גורמת לאזרח להצטער שבכלל חשב בכיוון.

בשכבה הבאה יש את המאכערים ועמילי המכס למיניהם. 'אוכלי נבלות'. אם המדינה כבר גוזרת כזה קופון שמן, אז להם לא מגיע?

והשקר הכי גדול, זה שכל הזוהמה הזו היא

א. בשביל הבטיחות שלנו

ב. בשביל להילחם באיראן, חמאס, חזבאללה, דאעש, שפירא, דרוקר, בג''ץ, בצלם ושאר אויבי המדינה.

אני, אם הייתי יבואן חלפים במדינה שלנו, לא הייתי נוהג אחרת ממה שתיארתם בשרשור.

פורסם

לא קראתי את כל התגובות ובכל זאת;

אני כבר שנים מזמין חלקים מחו"ל, כל מיני אתרים כולל איביי.

משתדל לא לשלם לגנבים בארץ.

מי שכתב שלמוצרים מאיביי אין מע"מ - לא מבין את נושא הייבוא..

על רגל אחת - יבואן מקבל הנחה גדולה (מאוד!) במחיר, אחר כך צריך לשלם הובלה ומסים. מכיוון שרוב החלקים מגיעים באוניה, המשלוח שלהם זול מאוד ביחס למשלוח אוירי. מי שרוצה יכול למכור בארץ במחירי חו"ל, בתוספת של אולי 10-20% כדי להרוויח ממש טוב. הענין הוא שרוב היבואנים לוקחים יותר משתי סיבות - מתווכים בדרך שצריכים לגזור קופון ואחריות שהם חייבים לתת.

שניהם לא מצדיקים לדעתי האישית את המחיר ולכן קונה בחו"ל.

אני אתן דוגמה שלי קיצונית מהזמן האחרון - צינור טורבו לגראנד צ'ירוקי 2012 דיזל.. בארץ עולה 3000 שקל (אין טעות ואין עודף 0), בחול, כולל משלוח אוירי לארץ - עלה לי 340 שקל.

מי מפגר מספיק לקנות בארץ? מי שלא מבין ולא בודק.

בהצלחה

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

עוד דבר - ראיתי משהו פה בקשר לכדאיות במצב של תשלום מסים - רכשתי סט קלאצ' לרכב כלשהו, עלה לי עם משלוח מהיר ותשלום מסים מלא חצי ממה שעולה בארץ.. אז זה עדיין כדאי בהחלט, צריך פשוט לבדוק.

יש עוד דוגמה למי שמתעקש - בוקסות משולשים וכאלה..חיפשתי לא מזמן, מצאתי בארץ במחיר 480 שקל לזוג, בסוף הזמנתי מארה"ב, הגיע אחרי 48 שעות אליי הביתה, עלה לי 240 שקל כולל המשלוח.

לאחר בדיקה מסתבר שהמחיר בארץ של הבוקסות המדוברות נגזר משלושה מתווכים שעומדים בדרך. שודדים אותנו ואנחנו שותקים.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...