Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר העברתי את הרכב טסט שסיכם את השנה הרביעית של הרכב בבעלותי, שנה שבמהלכה גמע הרכב 11,500 קילומטרים.

אז כמה זה בעצם עלה?

מבחינת אחזקה, תיקונים וטיפולים:

בלמים- הוחלפו בלמים קדמיים, צלחות ורפידות, עלה כ-750$ (כל המחירים בדולר אמריקאי).

מחשב בלמים- מחלה מוכרת בדגמי מרצדס שצויידו במערכת בלמים אלקטרונית (SBC), החלפת המחשב הסתכמה ב-1000$.

תושבות מנוע וגיר- הוחלפו כל התושבות לחדשות- 350$.

מזגן- הוחלף צינור תקול שגרם לבריחת גז- 200$.

מייסב פולי צ'ארג'ר+רצועת מגדש ורצועת אביזרים- 250$.

טיפול תקופתי- שמן+פילטר, מסנני אויר, שמן בדיפרנציאל אחורי- 300$

בתרגום לשקלים עלות האחזקה הסתכמה בכ- 10,500 שקלים.

דלק.......

במהלך השנה שחלפה מאז הטסט הקודם הרכב תודלק 34 פעמים, באותם 34 ביקורים בתחנות הדלק השונות הרכב לגם בממוצע 70 ליטר דלק בו זמנית שהשיל מחשבון הבנק שלי 475 שקלים לתדלוק (בממוצע...).

בסיכום השנתי הביקורים בתחנות הדלק עלו 16,150 שקלים, זה מביא אותנו לנתון צריכת דלק שנתית שעומד על ליטר דלק ל-4.8 קילומטר, מספר שבטח עושה נעים למישהו בערב הסעודית או כל מדינה אחרת שיש בה הרבה נפט ומעט מאוד חיבה לטסלה.

אבל בתכל'ס יכולתי לסכם את עניין צריכת הדלק פשוט כך:

16904654_10155108056464962_8714647177625003767_o.jpg?oh=e081cb0e7a8a6c3793d24800ec5ce50f&oe=5926FA8D

ביטוח- 2000 שקלים (חובה ומקיף).

אגרת רישוי ומבחן כשירות שנתיים- 6000 שקלים.

סה"כ עלות אחזקה שנתית כוללת- 34,650 שקלים.

מבחינת איך מרגישה המכונית בת ה-14?

האמת שלא רע בכלל, תא הנוסעים מוצק, נטול קירקושים, הכל יושב במקום ואם לומר את האמת תא הנוסעים מרגיש ונראה הרבה יותר צעיר ורענן מגיל הרכב.

16939020_10155107934499962_4332399181846513035_n.jpg?oh=2cb999f3b17e916495f459fed7cfb835&oe=5938560D

16864892_10155107934544962_916662961687455400_n.jpg?oh=47bb20ddd04ea51fc0211abbeb3e27b9&oe=5926888817022500_10155107934259962_4286638046359228887_n.jpg?oh=c5312ea0e076375b7979c60b235adfa6&oe=593ED7CB

אם יש שאלות- אני פה.

שבת שלום

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יחסית לרכב ספורט מזדקן, לא יקר בכלל. בארץ כניראה התענוג היה עולה הרבה יותר. רכב מדהים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איך מערכת הסאונד?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הסאונד אני בטוח מצוין. אצלי היה דגם פחות מאובזר והסאונד גם היה טוב מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סקירה טובה, תודה!

סה"כ, צריכת דלק לא נוראית, בהתחשב במנוע שיש לרכב ולסגנון הנהיגה, שאני משער שהוא די ספורטיבי.

מעניין, מדוע הספידומטר מסומן רק עד 160? אפילו בשביל מיילים זה לא הרבה. האם היו לך בשלב מסוים בעיות עם מתלי ה-ABC?

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
מה הרכב הבא, זו השאלה שלי, האם כבר יש מחשבות על להחליף?

לפני מספר חודשים חלפה בראשי המחשבה להחליף, אפילו הלכתי לבדוק רכב אחד, C63 קופה מתוחה משנת 2011.

הנהיגה בה לא חידשה לי דבר- פגז של מכונית, מאוד אוהב אותה, אבל חוץ מהתנהגות עדיפה (ולא ברמה קיצונית ביחס לרכב שלי) ושנתון צעיר יותר הרכב שלי טוב ממנה בערך בכל פרמטר אחר- ביצועים, נוחות, פרקטיות, איבזור.

לתוך ה"משוואה" גם שקללתי את העניין שה-63 שבדקתי עולה פי 4 מהרכב שלי וכן את זה שכל המחלות המוכרות והיקרות ברכב שלי כבר טופלו כך שאין צפי לעוד טיפולים מאוד יקרים בעתיד הקרוב.

שורה תחתונה- החלטתי שאין לי סיבה אמיתית להחליף את הרכב שבאמת נותן לי המון פאן.

איך מערכת הסאונד?

זוג דודים אחוריים של Eisennman Race, בן זונה של סאונד, אם אני ואישתי נתגרש סבירות גבוהה שהם יהיו הסיבה, אישתי שונאת אותם בדיוק כמו שאני אוהב אותם.

;)

ובכל זאת, אחלה מערכת עם סאונד טוב, כל המערכת בנויה מרכיבים של אלפיין (HU, מגבר, סאב ו-11 רמקולים).

החסרון היחיד שלה- אינה תומכת ב-MP3.

מעניין, מדוע הספידומטר מסומן רק עד 160? אפילו בשביל מיילים זה לא הרבה. האם היו לך בשלב מסוים בעיות עם מתלי ה-ABC?

הספידומטר הינו במייל"ש, בתצוגה הדיגיטלית ניתן לבחור את באיזה יחידות תוצג המהירות.

לגבי המתלים, כפי שציינתי כל המחלות ברכב טופלו.

לפני מעל שנתיים הגיעה ההפצצה הראשונה בדמות גיר מחליק, בוצע שיפוץ גיר מלא, לפני קצת מעל שנה הגיעה ההפגזה השניה בדמות המתלים שכשלו, פתרתי את הבעיה לצמיתות על ידי העפת מערכת מתלי האויר לפח והסבה לקויילאוברים.

ההפצצה האחרונה כאמור היתה לפני כמה חודשים כאשר מחשב הבלימה הקפיץ לי את ההודעה על כך שהוא התחיל טופס טיולים, הוחלף בחדש.

פורסם

720₪ בחודש זה מעולה לרכב כזה, המיתוס אומר שרכב כזה אמור לשתות לך את הדם ואת החשבון בנק, ניפצת לי אותו.

אם להוציא 330₪ על דלק שזה אינדיבידואלי, אז פחות מ400 שקל לחודש להחזיק מפלצת כזו, הלכתי לחפש משהו דומה ביד 2 :twisted:

הבעיה היחידה היא הביטוח, מעניין כמה יעלה לבטח כלי דומה בארץ לעומת 2K מקיף+חובה בהונג קונג.

פורסם

תודה על ההסבר המפורט.

הביטוח באמת לא יקר, לעומת זאת האגרה גבוה. בהונג קונג היא מחושבת לפי נפח/משקל/הספק?

כשהעפת את מתלי האוויר, איך פתרת את את הסוגיה, שברכב הזה אין מוט מייצב?

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
בהונג קונג היא מחושבת לפי נפח/משקל/הספק?

כשהעפת את מתלי האוויר, איך פתרת את את הסוגיה, שברכב הזה אין מוט מייצב?

האגרה מחושבת לפי נפח עם חלוקה ל-4 דרגות (עד כמה שזכור לי).

הנפח שלי הינו בדרגה הגבוה ולכן האגרה יקרה.

לגבי סוגיית המוט מייצב, אתה אכן צודק, בדגמים שצויידו במתלי אויר אין מוט מייצב.

איך פתרתי את הסוגיה?

פשוט מאוד- התעלמתי ממנה.

כמו לפני כל "פרוייקט" לא סטנדרטי גם הפעם עשיתי המון שעורי בית בפורומים ייעודיים, קראתי לעומק לא מעט פרוייקטים דומים לזה שתכננתי.

למעט פרוייקט אחד שבו הותקן מוט מייצב כחלק מההסבה בשאר הפרוייקטים לא הותקן מוט מייצב ולא היתה התייחסות לכך שחסרונו מורגש.

בהתאם לכך החלטתי שבשלב ראשוני לא אתקין מוט מייצב, גם כדי לראות אם חסרונו מורגש מאוד וגם כדי לשמור לעצמי את האפשרות להתקין אותו בהמשך וכך להנות "פעמיים" משדרוג ההתנהגות.

Will a stabilizer sway bar increase the handling? Absolutely !

Will the car able to provide high performance handling without the stabilizer sway bar ? Absolutely !

זו ההתייחסות של אחת מחברות השיפורים לעניין המוט מייצב בקיט הסבה שהיא משווקת לרכבים מאותו דגם שלי (בתרגום חופשי- האם מוט מייצב ישפר את ההתנהגות? בהחלט. האם הרכב יתנהג טוב ללא המוט מייצב? בהחלט).

אני לגמרי מסכים, מוט מייצב ישפר את ההתנהגות אבל גם בלעדיו הרכב מתנהג מעולה ולא נבהל מכבישים טכניים.

פורסם
720₪ בחודש זה מעולה לרכב כזה, המיתוס אומר שרכב כזה אמור לשתות לך את הדם ואת החשבון בנק, ניפצת לי אותו.

אם להוציא 330₪ על דלק שזה אינדיבידואלי, אז פחות מ400 שקל לחודש להחזיק מפלצת כזו, הלכתי לחפש משהו דומה ביד 2 :twisted:

הבעיה היחידה היא הביטוח, מעניין כמה יעלה לבטח כלי דומה בארץ לעומת 2K מקיף+חובה בהונג קונג.

המלצה

תעשה מחדש את החישובים שלך כי אתה טועה בגדול

הרכב עלה לו כ 3,000 ש"ח לחודש משם תתחיל

בנסועה יחסית נמוכה של 1000 ק"מ בחודש.

עידן

איפוא צמיגים? פינוקים לרכב?

ש'תמש באקסל:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא ציינתי צמיגים כי אלה לא הוחלפו במהלך השנה האחרונה למעט צמיג אחד שהתפוצץ כתוצאה מעלייה על אבן בכביש מהיר (הוחלף בצמיג חדש שעלה 1000 שקלים).

בכל אופן, בעת רכישת הרכב התקנתי רביעית מישלין PSS שעלו לפני 4 שנים 6000 שקלים.

לפני כשנה וחצי הם הוחלפו ברבעיה חדשה מאותו דגם שהפעם עלו 4000 שקלים.

לא ציינתי פינוקים מאותה סיבה שלא ציינתי עלות תיקון פחחות וצביעה של הגג- אלה הוצאות שלא קשורות לרכב הספציפי.

העלויות אחזקה ותפעול שציינתי נועדו לתת איזשהו מושג לגבי עלויות אחזקה של רכב יוקרה ספורטיבי מזדקן, זה משהו שלא פעם עולה פה בפורום.

אגב, אני, לא ממש בקטע של פינוקים לרכב, פרט לתחזוקה שותפת או איזשהו שדרוג של רכיב מקורי שידוע כבעייתי לאחר איכותי יותר הפינוקים שלי בגזרת הרכב מסתכמים ברכישה של פחיות קליפורניה לטובת חוש הריח וחומרי ניקוי סבירים כדי לעשות נעים לחוש הראיה.

;)

• תוכן חדש...