Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, בבעלותי מאזדה 3 אקטיב 1600 סמ"ק. מודל 2009. עברה 161,000 ק"מ. טיפלתי במוסך מורשה בטיפול שעבר, הם מילו לי שמן כפי שמקובל למלות שמן במנוע הנ"ל כ 3.9 ליטר. יומיים אחרי הטיפול חזרתי אליהם בתלונה שמפלס השמן גבוה והם שאבו לי קצת יותר מחצי כוס. היום אחרי חצי שנה עשיתי טיפול 15 אלף ואותו הסיפור, מפלס השמן מראה גבוה כמו בטיפול הקודם, למרות שמילו לי במנוע כ 3.7 ליטר. למישהו יש הסבר מה קורה כאן?

תודה רבה,

ארתור

פורסם

אולי לא באמת מילאו 3.7 ליטר אלא את כל הגריקן של 4 ליטר.

לך אליהם שיוציאו לך כמה שצריך.

ותחליף מוסך אם זה כבר פעם שניה שזה קורה.

למוסך חאפר לא מתקרבים.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
אולי לא באמת מילאו 3.7 ליטר אלא את כל הגריקן של 4 ליטר.

לך אליהם שיוציאו לך כמה שצריך.

ותחליף מוסך אם זה כבר פעם שניה שזה קורה.

למוסך חאפר לא מתקרבים.

זה כל הקטע שזה מוסך אחר.. החלפתי מוסך כדי למנוע את האי נעימות הזאת וגרימת נזקים למכונית. מישהו אמר לי שאולי יש גושים של שמן מכל השנים שנקרש וזה תופס נפח הקיבולת של השמן. יש סיכוי כזה? או שמישהו בעצם המציא לי סיפור.

פורסם

אם המוסך לא בדק את המדיד אחרי שהוא מילא את השמן אז המוסך לא עשה את עבודתו נאמנה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

200 או 300 גרם יותר במנועי בנזין לא קריטי לפעולת המנוע.אם היו שמים לך קילו יותר זה היה משמעותי יותר ויכול לגרום לנזילות שמן ממחזירי שמן ןלמנוע מעשן.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

זה קורה לי כמעט בכל מוסך, אני מראש מביא איתי מזרק גדול וצינורית, ושואב קצת אחרי זה. נגיד במוסך סקודה נתניה מילאו לי חצי ליטר מעל מה שצריך, כמובן שיצאתי עליהם והם מילאו שמן מחדש על חשבונם, אבל ברוב המקרים מדובר בכמות קטנה יחסית (כוס חד פעמית לערך).

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם
זה קורה לי כמעט בכל מוסך, אני מראש מביא איתי מזרק גדול וצינורית, ושואב קצת אחרי זה. נגיד במוסך סקודה נתניה מילאו לי חצי ליטר מעל מה שצריך, כמובן שיצאתי עליהם והם מילאו שמן מחדש על חשבונם, אבל ברוב המקרים מדובר בכמות קטנה יחסית (כוס חד פעמית לערך).

המכונאי פשוט מאוד מילא 4.5 ליטר לתוך מנוע שהקיבולת היא 3.9. עד כמה מסוכן לנסוע כך?

פורסם

לא מסוכן, אבל לא בריא, ובמאמץ יכול לפרוץ מחזירי שמן.

סע למוסך ותגיד להם שיתקנו את הבינוניות שלהם.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

פו'ש, הייתי מציע לך לחשוב על אפשרות נוספת שהמנוע מלא בבוצה.

עד כמה שאינני סומך על החאפר הישראלי, צירוף המיקרים מוזר משהו ומחייב חשיבה נוספת, במיוחד בשל הקילומטרג הנכבד של הרכב והניחוש שעשיתי שהוא ליסינג במקורו.

פורסם
פו'ש, הייתי מציע לך לחשוב על אפשרות נוספת שהמנוע מלא בבוצה.

עד כמה שאינני סומך על החאפר הישראלי, צירוף המיקרים מוזר משהו ומחייב חשיבה נוספת, במיוחד בשל הקילומטרג הנכבד של הרכב והניחוש שעשיתי שהוא ליסינג במקורו.

הרכב מליסינג. בובה של אוטו רק המוסכניקים החאפרים והחובבניים כמעט הרסו לי את הרכב. פעמיים שני מוסכים שונים. אחד מהם מורשה תורג'י מחדרה. מפחיד שגם המורשה עושה עבודה בינונית. ממש מפחיד.

אני פשוט מאוד פעם הבאה לא יוצר מהמוסך עד שאני במו עיניי רואה את מפלס השמן.

פורסם

למה כי לא יודעים לטפל בארץ במכוניות, קרה לי כמה פעמים שמילאו מעל הפול, או שבין המינימום למקסימום. ואוויר בגלגלים צריך להיות 30PSI, אני בודק רואה חלק על 42PSI וחלק 38PSI. ושמן ברקס לא מנקזים שואבים רק את הכוס. ומים מוסיפים מהברז אם חסר. והצעות לתוספים שלא צריך, וחלקים סיניים במחירים של חלקים יפנים? עושים נזקים ולא לוקחים אחריות.

והרשימה עוד קצרה פשוט חאפרים.

פורסם

אוי, איך אני רוצה להגיב ואני לא יכול... אני רק יכול להגיד לך שהאוכלוסיות שמעסיקים שם מגיל 15 שלמד מהדוד שלמד מהאבא שלמד מהשכן והרכב שלך אוכל אותה אחר כך.

ואם אתה רוצה מוסך איכותי קטן באיזור שלך , תגיד לי.

פורסם

יתכן שהחליפו פעם מדיד למדיד של דגם שונה שאורכו שונה במספר מילימטרים,

תשווה לרכב אחר.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...