Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, yuvalganim כתב:

הבנק מקבל ריביות הרבה יותר טובות ממה שהוא נותן...

הבנק לווה כסף בריבית הבסיסית של בנק ישראל. הוא לא לווה מאף אחד אחר.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
בתאריך 24.5.2023 בשעה 22:42, דור-- כתב:

אם ההלוואה שנתנה מגודרת, איך עליית הפריים הקפיצה את הרווחים לבנקים? 

המרווח נשאר אותו מרווח....

בהלוואות שמשתנות לפי ריבית פריים (שזה חלק גדול מההלוואות הצרכניות והעיסקיות) הסיפור שונה, כיוון שהריבית משתנה עם הריבית במשק אין צורך לגדר. כשהריבית הייתה 0.1% וקיבלת הלוואה, נניח, בפריים (1.6%), הבנק נתן מנגד פקדונות קצרים בריבית קרובה ל- 0%, היה לו מרווח של כ- 1.5% על ההלוואה שלך. עכשיו כשהריבית 4.75% אתה משלם 6.25% אבל מנגד בעלי הפקדונות מקבלים, נגיד, 3%, אז המרווח טס ל- 3.25%. כשהריבית הייתה אפסית הבנקים היו מוגבלים מלמטה בריבית על הפיקדונות, עכשיו המרווח נפתח.

לפני 6 שעות, MiniMiz3r כתב:

א) היא עדיין במגמת ירידה

ב) מי שקובע את הטון זה הפד ולא בנק ישראל. הערכות עדכניות מדברות על הורדת ריבית בארה"ב לקראת סוף השנה, גם אם בנק ישראל ירצה הוא לא יוכל להשאר בריבית גבוהה יותר מארה"ב לאורך זמן 

אין לבנק ישראל הרבה מרווח תמרון פה. הריבית תרד ברבעון הראשון של 2024 לכל המאוחר. 

אתה טועה, מי שקובע את הטון הוא הפד אבל רק לכיוון למעלה, ואין שום בעיה להישאר בריבית גבוהה משל ארה"ב במידה ושם האינפלציה נמוכה ופה גבוהה.

לפני 3 שעות, ArikM כתב:

לא נכון בעליל, הבנקים לווים כסף ממפקידי פיקדונות והריבית תלויה בביקוש לפיקדונות (מספיק לפתוח מאזן של כל בנק בארץ כדי לראות את זה). ככלל, הריבית על פיקדונות תהיה נמוכה מריבית בנק ישראל. 

פורסם
לפני 3 דקות, BarryG כתב:

לא נכון בעליל, הבנקים לווים כסף ממפקידי פיקדונות והריבית תלויה בביקוש לפיקדונות (מספיק לפתוח מאזן של כל בנק בארץ כדי לראות את זה). ככלל, הריבית על פיקדונות תהיה נמוכה מריבית בנק ישראל. 

אתה יכול להביא סימוכין לזה? 

למשכנתאות הבנק לוקח הלוואה מבנק ישראל. 

זה מה שאני מכיר. 

הפקדונות שלך, להלן אגחים, הבנק משתמש בהם כדי למנף אותו להלוואות קטנות יותר 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 10 שעות, ArikM כתב:

אתה יכול להביא סימוכין לזה? 

למשכנתאות הבנק לוקח הלוואה מבנק ישראל. 

זה מה שאני מכיר. 

הפקדונות שלך, להלן אגחים, הבנק משתמש בהם כדי למנף אותו להלוואות קטנות יותר 

לא יודע מי אמר/לימד אותך את זה, אבל אין לזה קשר למציאות...

אני מצרף את המאזן של בנק הפועלים, אתה יכול לראות בצד הנכסים של הבנק שהסכומים המשמעותיים הם יתרת מזומן ופיקדונות בבנקים, ניירות ערך שהבנק מחזיק והסכום הכי משמעותי הוא אשראי לציבור- כל ההלוואות שהבנק נתן לפרטיים, משכנתאות וחברות. מצד ההתחייבויות של הבנק, הסכום הכי משמעותי הוא פיקדונות הציבור- הפיקדונות שהבנק נתן והעו"ש, עוד מעט נצלול לביאור שלהם. דרכי מימון נוספות הן פיקדונות לבנקים אחרים וסכום קטן מאוד של פיקדונות הממשלה- זה החוב לבנק ישראל. בנוסף יש גם אג"ח, בסכום קטן יחסית של 26 מיליארד בלבד. 

אם נתמקד בביאור לגבי הפיקדונות אז יש לנו 170 מיליארד ששוכבים בעו"ש ולא צוברים ריבית, 125 מיליארד של פיקדונות שצוברים ריבית אבל נזילים מאוד ו- 206 מיליארד נוספים שסגורים לתקופה מסויימת. אפשר לראות גם את החלוקה לפי סוג נותן הפיקדון- 205 אנשים פרטיים, 91 מוסדיים ו- 205 מעסקים. האשראי לדיור הוא אגב 129 מיליארד, , אין סכום שניתן לצבוע מולו. הבנקים לוקחים הלוואות מהבנק המרכזי רק כשאין ברירה ולתקופות זמן קצרות מאוד.

מאזן בנק הפועלים.jpg

ביאור- פקדונות.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 19 שעות, BarryG כתב:

בהלוואות שמשתנות לפי ריבית פריים (שזה חלק גדול מההלוואות הצרכניות והעיסקיות) הסיפור שונה, כיוון שהריבית משתנה עם הריבית במשק אין צורך לגדר. 

1. אם יש לי פיקדון של פריים מינוס x.

אם הפריים עולה, הריבית על הפיקדון עולה בהתאם, הגידול ברווחיות יהיה רק במתן פקדונות חדשים שבהם הבנק יציע ריבית נמוכה יותר.

2. אז אתה טוען שהבנק מגדר את כל תיק ההלוואות בריבית קבועה(קל"צ)?

יש לך מקור?

פורסם
לפני 3 שעות, דור-- כתב:

1. אם יש לי פיקדון של פריים מינוס x.

אם הפריים עולה, הריבית על הפיקדון עולה בהתאם, הגידול ברווחיות יהיה רק במתן פקדונות חדשים שבהם הבנק יציע ריבית נמוכה יותר.

2. אז אתה טוען שהבנק מגדר את כל תיק ההלוואות בריבית קבועה(קל"צ)?

יש לך מקור?

1. צודק במקרה של פיקדונות צמודים לפריים, אבל להערכתי רוב האנשים לוקחים פיקדון בריבית נקובה כלשהי.

2. אין לי מקור, אבל זה תפקיד מערך ניהול הנכסים וההתחייבויות של הבנק. אם הבנק לא היה מגדר את ההלוואות בריבית קבועה הוא היה מציג עכשיו הפסדים עצומים, וכשהריבית יורדת רווחים עצומים...

פורסם
בתאריך 25.5.2023 בשעה 19:10, ArikM כתב:

באתי לענות ואז ראיתי שבארי ענה לך בפירוט.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני שעתיים, BarryG כתב:

2. אין לי מקור, אבל זה תפקיד מערך ניהול הנכסים וההתחייבויות של הבנק. אם הבנק לא היה מגדר את ההלוואות בריבית קבועה הוא היה מציג עכשיו הפסדים עצומים, וכשהריבית יורדת רווחים עצומים...

למה?

אם המקור של הבנק זה פיקדון מקביל, והפיקדון גם הוא בריבית קבועה, למה שזה ישנה משהו לבנק שעלוץ המימון במשק התייקרה?

פורסם
לפני כשעה, vxlan כתב:

קרן יזום בתחום הנדלן פושטת רגל:

https://www.themarker.com/markets/2023-05-24/ty-article/.premium/00000188-4839-daf3-a5dd-5fbf364f0000

הסנונית הראשונה?

לא, זו קרן שנמצאת בתהליכי קריסה כבר הרבה שנים. 

בתאריך 25.5.2023 בשעה 23:17, BarryG כתב:

אתה טועה, מי שקובע את הטון הוא הפד אבל רק לכיוון למעלה, ואין שום בעיה להישאר בריבית גבוהה משל ארה"ב במידה ושם האינפלציה נמוכה ופה גבוהה

אם הריבית תהיה גבוהה משמעותית מריבית ארה"ב, הדבר יגרום לייסוף של השקל על כל, המשתמע מכך. 

פורסם
לפני 10 שעות, דור-- כתב:

למה?

אם המקור של הבנק זה פיקדון מקביל, והפיקדון גם הוא בריבית קבועה, למה שזה ישנה משהו לבנק שעלוץ המימון במשק התייקרה?

אין פיקדון עם אורך חיים של משכנתא ממוצעת, אתה חייב לגדר.

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אם הריבית תהיה גבוהה משמעותית מריבית ארה"ב, הדבר יגרום לייסוף של השקל על כל, המשתמע מכך. 

מה שגורם לביקוש למטבעות (currency, לא יודע איך לתרגם) זה פער בריבית הריאלית, לא הנומינאלית. אם בארה"ב צופים אינפלציה של 1% והריבית על 1%, בעוד שבארץ צופים אינפלציה של 3% והריבית 3%, אף אחד לא ירוץ לקנות אג"ח שקלי כי הוא מקבל 3% פה מול 1% שם.  

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הלוואי שלנגיד שלנו יהיו ביצים להקפיץ את הריבית 2-3 אחוז מעל האינפלציה כדי לנצח אותה סוף סוף, ועל הדרך לפתור את בועת הנדל"ן.

לא יהיה שום פיחות בגלל שנה-שנתיים של ריבית ריאלית גבוה בישראל מול ארצות הברית.

ההפיכה המשפטית ובריחת הכסף מישראל מאפשרת לנגיד לעשות את זה בלי פיחות.

כרגע הנגיד שלנו פשוט מעתיק את החלטות הריבית של ארה"ב.

בובה שלא מתחשבת במצב בייחודי של ישראל (בועת נדלן שלא מתפוצצת וכו').

אפשר להחליף את הבובה הזו בצ'אט גיפיטי.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, stx כתב:

אם הוא מעלה ריבית ב2-3% הקואליציה שולחת אליו מתנקשים.

זו באמת תקופה רגישה בגלל העלאות הריבית.

אני מקווה שהשב"כ יגדיל את האבטחה על הנגיד (הוא בכלל מאובטח כיום?) כדי שהוא לא יחשוש לחייו ויוכל לבצע את עבודתו בצורה נאמנה לאזרחים.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

מוכרח להגיד שזה קצת מדאיג אותי, שהדברים נלקחים מילולית.

אני רוצה לחשוב שאנחנו לא במקומות האלה.

• תוכן חדש...