Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סביר שאם מחירי הדירות ירדו חלק משוכרים יעברו לשוק הרכישה. אבל, כאמור, זה תלוי בגורמים אחרים. למשל התנהגות שוק ההלוואות לדיור וכמובן מצב שוק העבודה, עד כמה ה םיוכלו להתחייב לטווח ארוך מאוד.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

באף אחת מהאופציות הריאליות אני לא מצליח לראות את ה"תרומה" של משקיעי הדיור לשוק.

משקיעי הדיור הם האנשים בזכותם יש לאנשים שמעוניינים להשכיר דירה - דירה להשכיר.

בלי משקיעים, אין דירות להשכרה. אני יוצא כאן מנק׳ הנחה שיש הסכמה שדירות להשכרה זה מוצר חיוני, אבל רק למען הסר ספק: (א) לא כולם רוצים לגור בדירה בבעלותם ו(ב) לא לכולם יש אמצעים לרכוש דירה.

ברמת התיאוריה הכלכלית, אין בכלל שאלה בנוגע לחשיבותם של משקיעים בשוק. אתה חייב משקיעים בשביל שיהיה מלאי להשכיר, או לחלופין התערבות חריפה מאוד של הממשלה בייצור ושליטה בכל מלאי הדירות להשכרה - אבל אם אתה חושב שניהול ריכוזי ממשלתי בכלל ובישראל בפרט, זה רעיון טוב, אז אני סבור שאתה טועה. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 28 דקות, oryo כתב:

עזוב הכל, זה אומר שחזרת? 😁

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

(א) לא כולם רוצים לגור בדירה בבעלותם ו(ב) לא לכולם יש אמצעים לרכוש דירה.

קודם כל וולקםבק.
בשוק הדיור הישראלי אני בספק אם תמצא אדם שהממון מצוי בכיסו והוא יכול לרכוש דירה איפה שהוא רוצה, ועדיין הוא מעדיף לא לעשות זאת ולגור בשכירות.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל גם מי שהממון לא מצוי בכיסו צריך דיור. 

חוץ מזה, מי שהממון בכיסו מספיק רק לדירה בפריפריה הרחוקה אבל כל החיים שלו מתנהלים בצנטרום של הפיילה, לא בטוח שיטרח לקנות דירה בפריפריה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא רק ממון. יש אנשים שיש להם צורך בדיור זמני.

סטודנטים שרוצים לגור ליד האוניברסיטה, מי שצריך דירת גישור בין דירה שמכר לדירה שקנה, מי שרוצה לגור ליד מקום עבודה בלי להתחייב לזמן ארוך. תמיד יהיה ביקוש לשכירות.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

אתה חייב משקיעים בשביל שיהיה מלאי להשכיר, או לחלופין התערבות חריפה מאוד של הממשלה בייצור ושליטה בכל מלאי הדירות להשכרה - אבל אם אתה חושב שניהול ריכוזי ממשלתי בכלל ובישראל בפרט, זה רעיון טוב, אז אני סבור שאתה טועה. 

לא יודע אם זה בעידוד ממשלתי, אבל כבר כיום קבלנים התחילו לשווק עשרות פרוייקטים של שכירות ארוכת טווח.

פורסם
לפני 16 דקות, BeBest כתב:

לא יודע אם זה בעידוד ממשלתי, אבל כבר כיום קבלנים התחילו לשווק עשרות פרוייקטים של שכירות ארוכת טווח.

חד משמעית עם עידוד ממשלתי, מטעם חוק עידוד השקעות הון- פטור מתשלום מע"מ במכירה, פחת מואץ, עוד הטבות שאני לא זוכר כרגע

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, MiniMiz3r כתב:

שוכרים לא מתחרים על אותן דירות עם רוכשים.

המחירים לא היו יורדים כי עדיין יש ביקוש גדול מאוד בקרב רוכשי דירות למגורים. 

זה רק היה גורם לכך שהיצע הדירות להשכרה יצטמצם דרמטית על כל המשתמע מכך. 

תתפלא, לפני שנה וחצי ניהלתי משא ומתן לרכישת דירה.

המתמודדת השניה מולי הייתה משקיעה שיכלה להציע יותר כסף וגם קיבלה את הדירה.

אז להגיד שהם לא מתחרים על אותן דירות...נו באמת.

לפני 5 שעות, om2 כתב:

כי היזמים בעצמם מבינים את המודל הכלכלי של השכירות ולכן מנסים להכניס אליו רגל

גם. 

וגם הם מבינים ששווה להם להשכיר ולמכור את הדירות בעוד עשור ברווח גדול יותר (בהנחת העבודה שנדלן תמיד עולה)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באותו מצב יכל להתמודד מולך קונה למטרת מגורים עם יותר כסף להציע. אין לזה משמעות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

בשוק הדיור הישראלי אני בספק אם תמצא אדם שהממון מצוי בכיסו והוא יכול לרכוש דירה איפה שהוא רוצה, ועדיין הוא מעדיף לא לעשות זאת ולגור בשכירות.

מכיר כמה האמת.

אבל זה בטח לא מייצג יותר מדי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בוודאי שיש לזה משמעות.

נניח שיש שוק עם 10 דירות חדשות שנבנות בשנה.

באותו השוק גם יש ביקוש של 10 זוגות צעירים שצריכים לעבור לגור בבית משלהם כל שנה.

במצב העולם הזה על כל דירה נבנית יש ביקוש של זוג 1 - מצב מושלם (בגדול).

עכשיו תחשוב שעל 10 הזוגות האלה יש גם 10 משקיעים שלהם כבר יש דירה אבל הם רוצים להשקיע.

עכשיו על 10 דירות יש 20 מתחרים. מה יקרה למחיר? יעלה.

בוודאי שיש לזה משמעות.

• מעניין 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

אם אתה מסתכל במבט צר על רכישת דירות - כן. מצד שני, דירה כזו משתחררת לשוק ההשכרה ומגבירה כת התחרות בו. בקו התחתון הדירה תשאר מוצעת למגורים. אם באותו בניין יוצעו 10 דירות להשכרה תוכל להפחית את מחיר הדיור בו, פשוט תשלם במודל של שכירות, לטוב ולרע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...