Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישראל צריכה איקס דירות כדי שיהיה לוואי משפחות או משקי בית מקום לגור.

כמובן יש שוק כלשהו של דירות נופש או השקעה לשם השקעה שהן ריקות. זה קיים לא רק פה. כמה זה משפיע? שאלה טובה. כנראה שמשפיע ברמה כלשהי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

משקיעים בסך הכל מייצגים ביקוש לשכירות, הם לא קונים דירה בשביל האוסף הפרטי שלהם.

הם לא משקיעים לשכירות, הם משקיעים כדי לעשות כסף.

אם מחר הריבית תעלה ויהיו אפיקים אחרים, הם יזרקו את הדירות לפח ויעברו.

ואז הביקוש ה"קשיח" הזה ייעלם.

אני שוב אומר, אתה יכול להתעלם. הביקוש לדיור בארץ מורכב מלפחות 30-40 אחוז ביקוש ספקולטיבי של משקיעים שרוצים לעשות כסף.

הביקוש האמיתי נמוך משמעותית. ועל כן הביקוש אינו קשיח (למעט הביקוש בניכוי המשקיעים שהוא כאמור נמוך משמעותית)

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

יובל - הביוש לא יפחת. הוא יוסט - המשקיעים ימכרו, השוכרים ירכשו ויהפכו בעלי דירות. בסופו של דבר אנשים צריכים קורת גג, ולא משנה איך הם משלמים תמורתה. עדיין, אם הרבה דירות ייזרקו לשוק בב אחת תהיה לפחות תקופה של הפחתת מחירים.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל על כל משקיע ש"רוצה לעשות כסף" יש דייר שמוכן לשלם שכירות, זה לא ביקוש לדירה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה מה שאני ועוד כמה אנשים מנסים להסביר כאן כבר כמה ימים. יש חבר פורום אחד שמתעקש שאלה שווקים נפרדים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

טענה שכן אפשר לדבר עליה, זה שאם המשקיעים יצאו והמחירים יפלו אז גם מי שגר היום בשכירות יוכל לקנות.

אבל אני כמובן לא חושב שזה ישים או יקרה. וגם לא בטוח שזה נדרש.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בהחלט. הכיוון תלוי בהרבה גורמים. יש מצב שהמשקיעים לא יוכלו להפטר מהדירות במחירים שהם ידרשו, ויישארו עם ההשקעה. ויהיו כאלה שיעדיפו להפסיד על הדירות כדי להשקיע באפיקים חלופיים, וגם אלה עלולים להיות בעייתיים. קשה לדעת מה תהיה נקודת האיזון.

הדבר היחיד שנדרש הוא קורת גג.

פורסם

סתם תהיה של אדם שלא מבין - אם יש אינפלציה זה אומר שהכל נהיה יקר יותר, הסופר, החשמל, הארנונה - הכל. אם כך, למה שמחירי הדירות יהיו 'נורמליים'? אולי ערך השקל נחלש וזה לגיטימי שדירה מעפנה בפריפריה שווה 2 מיליון? 
פעם 10 שקלים למנת פלאפל היה הרבה, אח"כ 15 עכשיו מדברים על 25 30 ? אז אולי מחירי הדירות יישארו כך, רק ערך הכסף יישחק? 

פורסם

האינפלציה כמובן משפיעה גם על ערך הדירות.
מהו מדד תשומות הבניה אם לא אינפלציה?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אבל על כל משקיע ש"רוצה לעשות כסף" יש דייר שמוכן לשלם שכירות, זה לא ביקוש לדירה?

לא בכל מחיר... חלק גדול מהמשקיעים מוכנים לזרוק הרבה יותר כסף ממה שיוכלו לקבל על שכירות כיום בתקווה לעליה בעתיד. כך למשל הבעל דירה של אמא שלי מכר את הדירה שהיא משכירה ב2200 שקל במיליון שקל שזה במחיר שכירות הנוכחי 37 שנה אם לא לוקחים ריביות בחשבון גם אם הרוכש יעלה את השכירות ל3000 (שבה הוא כבר לא יצליח להשכיר את הדירה) זה עדיין כ30+ שנים כדי להחזיר את ההשקעה.

אך למי אכפת מהשכירות בכלל אם כל שנה הדירות עולות ב20% ואתה מרווחים משכירות 26 אלף בשנה כאשר השווי של הדירה עולה ב200 אלף בשנה...

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

טענה שכן אפשר לדבר עליה, זה שאם המשקיעים יצאו והמחירים יפלו אז גם מי שגר היום בשכירות יוכל לקנות.

אבל אני כמובן לא חושב שזה ישים או יקרה. וגם לא בטוח שזה נדרש.

זה משחק של איזונים. אם המשקיעים יצאו, יהיה פחות היצע של דירות להשכרה. וכיוון שתמיד יש כאלו שצריכים לשכור, מחירי השכירות יעלו. זה יעלה את התשואה על דירות ויחזיר את המשקיעים..

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, Gavrik כתב:

כל שנה הדירות עולות ב20%

באמת כל שנה? 

ואימרו אמן, עכשיו אני רץ לקחת משכנתא ולהשקיע בדירה, מבחינתי שתעמוד ריקה 🤣

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

יובל - הביוש לא יפחת. הוא יוסט - המשקיעים ימכרו, השוכרים ירכשו ויהפכו בעלי דירות. בסופו של דבר אנשים צריכים קורת גג, ולא משנה איך הם משלמים תמורתה. עדיין, אם הרבה דירות ייזרקו לשוק בב אחת תהיה לפחות תקופה של הפחתת מחירים.

נכון מאוד. זה רק מסביר שהביקוש לנדלן אינו קשיח.

ביקוש "קשיח" הוא ביקוש שלא זז לעולם גם בהינתן שינוי מהותי במחיר.

בשיעורי כלכלה נותנים את לחם כמוצר עם ביקוש קשיח, דירות? ממש לא, להיפך.

לפני כשעה, פינדר כתב:

זה משחק של איזונים. אם המשקיעים יצאו, יהיה פחות היצע של דירות להשכרה. וכיוון שתמיד יש כאלו שצריכים לשכור, מחירי השכירות יעלו. זה יעלה את התשואה על דירות ויחזיר את המשקיעים..

אם משקיע יוצא מדירה, בהגדרה נכנס לשם זוג חסר דירה והביקוש לשכירות יורד ב-1.

זה משחק סכום אפס.

או שמשקיע מחזיק דירה (ומשכיר) או שנכנסים זוג ללא דירה ומורידים דירה אחת מהביקוש לשכירות - זה בדיוק אותו מספר.

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 5 דקות, yuvalganim כתב:

אם משקיע יוצא מדירה, בהגדרה נכנס לשם זוג חסר דירה והביקוש לשכירות יורד ב-1.

זה משחק סכום אפס.

או שמשקיע מחזיק דירה (ומשכיר) או שנכנסים זוג ללא דירה ומורידים דירה אחת מהביקוש לשכירות - זה בדיוק אותו מספר.

איפה היה הזוג חסר הדירה לפני זה?

לאן עבר מי ששכר את הדירה שנמכרה?

אתה ננעלת על העמדה שלך וגם D9 לא יזיז אותך..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...