Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעשירי יפן יש גם דירות גדולות, יש גם שכונות בטוקיו בהן חיים עובדים מהמערב, שהן רגילות גם בסטנדרטים מערביים.

דווקא בניין הקפסולות הנודע בטוקיו לא תפס (הוא בכלל יועד להיות סוג של מקום לישון בו, ולא בית דירות רגילות), והוא נראה על סף קריסה, וגם לא ממש מתוחזק.

אל תשכח שיש גם הבדלים תרבותיים בין אזורים שונים בעולם. פה משווקים פרויקט הזוי בקריית אונו למי שאוהב לארח, שם רבים וטובים מסתמכים על אוכל מוכן שקונים בסופר הקרוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אותם יפנים, בשביל לגור, השד יודע למה, במרכז הערים, מתגוררים בדירת חדר וחצי של 15 מ"ר.

ואלה עוד העשירים מבניהם.

הייתר מתגוררים בכוך, אין מילה אחרת לזה...

IMG_50044.jpg

יפנים בהחלט גרים בדירות קטנות, אבל 15 מ"ר זה ממש לא דירה לעשירים יפנים אלא יותר לסטודנטים עניים מרודים. בסין בית קפסולות מיועד כפתרון דיור זמני למהגרים מהכפר לעיר שעדיין לא יכולים להרשות לעצמם דירה בעיר וצריכים פתרון דיור זול. במזרח הרחוק משפחה ממוצעת גרה ב-60-70 מ"ר. נכון שזה נשמע מעט בסטנדרטים ישראלים, אבל אם מתככנים נכון את הבית ולא מכניסים זבל מיותר אפשר לבנות דירה נוחה מאוד.

בכלל בעיר במזרח הרחוק אין מה לעשות בבית למעט לישון כי כמעט כל השירותים נצרכים מחוץ לבית - אוכל רחוב, שירותי כביסה, בידור, פנאי נמצאים בשפע במרחק הליכה. דירה זה רק לשינה.

וכאן יש עוד בעיה קשה בישראל לא בונים דירות קטנות! 95% מהפרויקטים החדשים זה דירות 4 - 5 - 6 חדרים. מה לגבי רווקים, קשישים, גרושים, חד הוריים? מה לגבי אנשים שלא רוצים לקיים את מצוות פרו ורבו? בכלל בישראל החיים קשים מאוד למי שלא הולך בתלם.

פורסם

אם אני הייתי צריך לגור בכזה דבר, כשהייתי מפליץ הייתי נחנק מהגז עוד לפני שכל הנאד היה בכלל יוצא לי מהגוף.

IMG_50044.jpg

לגופו של דיון, חשוב לזכור שמי שיוזם את רוב הפרוייקטים אלה יזמים פרטיים שרוצים להוציא כמה שפחות ולקבל כמה שיותר, ועירוב שימושים, איזון בין מספר חדרים למטראז' נטו או גישה אל ומהבית מעניינים אותם כשלג דאשתקד.

מתי זה ישתנה? כשהגברת ישראלה ישראלי תתחיל להיות מודעת למשמעויות של הבחירות שלה...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

באופן מפתיע, בונים מה שהכי רווחי לקבלנים, ו-וועדת התכנון מאשרת.

וועדת התכנון לא בונה בעצמה, ויש לחץ מהקבלנים.

גם במסגרת מחיר למשתכן הקבלן בונה את הפרוייקט הרווחי ביותר בעבורו במסגרת התנאים שאושרו.

האשמה היא לא רק בקבלנים, גם הרוכשים רוצים את הטוב ביותר שיכולים להשיג.

עריכה: הקדימו אותי בהודעה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הקבלנים לא אשמים בכלל, הם רוצים להרוויח כסף. הם לא עובדי ציבור, לא למדו תכנון ואדריכלות וזה לא מעניין אותם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הקבלן מעסיק אדריכל. מן הסתם, רצונו למקסם רווחים על קרקע נתונה. ה"אשמה" בגופים ציבוריים יותר, ואם ללכת על הקו שגוזר אשמה על שכונות השינה, אז ה"אשמה" גם על הרוכשים/חוסר מודעות או פשוט רצון לקנות את הטוב ביותר בשבילם (כמשפחות) מתוך ההיצע הקיים ממילא.

רכב אחד לפחות במשפחה הוא די הכרח במצב הנתון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הייתי בדירה העליונה של הבניין הזה, בר"ג. טירוף. לא ממש התלהבתי מהצורה החיצונית אבל מה שבטוח זה מעניין. הדיירים שם מאד מרוצים דרך אגב.

פורסם

כימאי

אני כבר 15 שנה בפנסיה

אני חי מכמוך שרוצים לגור במרכז הפיילה בתל אביב.

יש 8 מיליון איש כולם רוצים לגור במרכז הפיילה. אפשרי ? לא.

לא במגדל בבל ולא ברבי קומות של 40 קומות.

לכן אנשים נודדים למקומות מרוחקים.

חלקם מתוכננים טוב חלקם גרוע.

בן שלי גר במרכז הפיילה בדירה בת 60 שנה משופצת קומה ג ' בלי מעלית, מרחק של 2.47 דקות מכיכר רבין ושקטה. אין חניה. מתאימה לגידול ילדים ? לא.

התחתן ( קורה ) נולדה לו בת ( קורה) עבר לגור בשכונת תל ברוך צפון בית משותף בן 10 שנים לערך.

חניה יש, מעלית יש, מחסן יש, גינות נוי יש, אויר נקי יחסית לתל אביב, מרכז מסחרי במרחק של 1.59 דקות שבו מגוון חנויות בתי קפה ומסעדות יש.

עובד ליד הבורסה ליהלומים. אותו מרחק בערך בין שני המקומות. סבבה.

יש X מקומות עבודה בישראל לא כולם במרכז הפיילה. הפתעה.

לכן מי שגר בקציר/ בחריש ונוסע לעבוד באזור התעשיה של קיסריה או באזור התעשיה של יוקנעם נוסע 20 -30 דקות גג לכיוון. רוצה גיוון נוסע עד למת"מ בחיפה כ 50 דקות.

תב"ע של מרכז העיר עפולה אתה יכול לבנות למטה חנויות מעליהם משרדים או מגורים

יזם אחד מבכר לבנות מגורים אחר משרדים.

והרשות המקומית מעדיפה חנויות ומשרדים על פני מגורים כי מהם ההכנסה גבוהה יותר, לכן להאשים את הרשות שאין עירוב קצת קשה ליהודי כמוני להבין.

גם היזם מרוויח יותר למטר בחנויות מאשר למגורים אז גם באינטרס שלו שיהיה עירוב.

למה אין עירוב שאלה טובה שלי אין עליה תשובה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ההנחות לא מוחלטות, ויש עוד גורמים בעסק, כולל מרת ישראלי דנן שלא רוצה חנויות בבניין שלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם אני מסתכל 20 שנים קדימה דירות מגורים עדיין יהיו צורת המחייה המבוקשת והנפוצה ביותר בישראל (לתאים המשפחתיים הסטנדרטיים שעדיין יהוו את מרבית האוכלוסיה הבוגרת). רוב החנויות לעומת זאת לא בטוח שישארו איתנו עוד 20 שנים, מספרות כן, בתי קפה כן אבל אם ענף המסחר יתפוגג עם הזמן חנויות שכונתיות שלא נמצאות בלב תל אביב יסגרו. חנות שנסגרת/ משופצת כל 3 שנים או נשארת סגורה פשוט פוגעת בסביבה הקרובה ובבניינים השכנים היא בגובה הרחוב ולכן היא ישר מעלה אצלי לפחות אסוסיאציה של הזנחה. אני לא הייתי רוצה עירוב שימושים כמו בית קפה שריח טיגון החביתות יעלה ישר לדירה שלי או פיצוציה שאם הייתי רווק תל אביבי הייתי שמח שתהיה לי מתחת לבית.

עירוב השימושים בתל אביב מצליח מכמה סיבות ולא בגלל שהכל עובד אורגנית. 1. האוכלוסיה בתל אביב צורכת המון- רווקים ורווקות ללא הוצאות של תא משפחתי ועם קריירה שמאפשרת להם יצרכו יותר מזון ושירותים מחוץ לבית. 2. אוכלוסיית יוממים ענקית מכל הארץ ולא מדובר בעובדי מפעלים או ארגונים שמספקים קייטרינג אלא הצרכנים נוספים. 3. הרבה אנשים מוכנים לאכול הרבה ח.. כדי לגור בתל אביב, אז גם הצעקות מהבר שמתחת לבית יהיו סבילות אם שכ'"ד לא יקר מדי והדירה לא מפוצלת....ליותר מדי יחידות.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עירוב שימושים זה לא רק בתי קפה שמטגנים חביתות ופאבים שמרעישים, זה משרדים בשלל גדלים, מכון כושר, מרפאות, גני ילדים, ספריה, קאנטרי קלאב, סופרמרקט ומה לא.

כשבונים כמו שצריך, אתה לא תריח את הטיגון מהמסעדה שמתחת ולא תשמע את השיכורים ששרים בפאב כי תפריד בניכם לפחות קומת משרדים אחת.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

פורסם

^...ותכנון אקוסטי נכון, תוך שימוש בחומרים מהמאה הנוכחית, ומנדפים, מפרידי שומן, ומתקנים לטיפול באשפה עבור העסקים ה"ריחניים", וכניסות נפרדות לשימושים השונים.

אבל בישראל בונים עדיין בבלוק בטון 4 חורים (מקסימום איטונג. זה שיא הטכנולוגיה עבור הישראלי המצוי), עם גגות רעפים שלא מתאימים לאקלים הישראלי. כי "ככה צריך להיות בית". שיטות בניה מתועשות מתקדמות זה "שיקוץ" שלא תצליח למכור בחיים.

אז מה אם זו שיטה יקרה, איטית, מזהמת בטירוף, ותובענית במשאבים טבעיים? מה זו בכלל קיימות תזכיר לי?

אותו הקיבעון המחשבתי בתכנון האורבני, מגיע עד לשידת התחתונים של גב' ישראלי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נראה לי טיפשי לפתוח בשביל השאלה הזו שירשור נפרד, אשאל כאן לאור ההגרלה החדשה של מחיר למשתכן שנפתחה אתמול. יש למישהו מושג במה מתבטא יתרון של סדרה א על סדרה ב בהגרלה משותפת לשתי הסדרות? או שזה סוד גדול של משרד השיכון.. אני לא חושב שאם יש יותר נרשמי סדרה א ממספר הדירות, אז לנרשמי סדרה ב יש 0 סיכוי לזכות. מעניין, איך זה עובד בדיוק?

• תוכן חדש...