Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מודיעין ושוהם הם פרבר שינה "יוקרתי". יש לי משפחה שם ואם תבקר בעיר ב-10 בבוקר לא תראה כלב ברחוב. העיר לא מציע דבר מעבר לסגנון חיים של נסיעות - עבודה - שינה - נסיעות - עבודה - שינה כמו 95% מהערים במדינת ישראל.

פורסם

אתם ממשיכים לדבר בשפות ומינוחים שונים.

המחירים אולי ימשיכו לעלות.

אנשים יגורו שם, כי אין אלטרנטיבות.

שוהם? עיר משגשגת? שוהם היא עיר כמו שאני נהג מרוצים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

ומה בדיוק זה מפריע לי שב-10 בבוקר העיר ריקה?

כשאני לא פנסיה אני עובד בשעות האלה, כשאהיה בפנסיה אוכל להרשות לעצמי לחרב את זמני בנסיעה בתח"צ לערים שבהם יש מופעי רחוב ב-10 בבוקר.

יותר מעניין אותי שב-10 בלילה יהיה שקט בשכונה ולא שיקרינו ליגת האלופות בפאב השכונתי שפתחו בשטחי מסחר מתחת לבית שלי. כל גול/החמצה אנשים צורחים בעוצמה כזו שגם אם החמאס היו חופרים מנהרה לבית של חמותם וחוטפים אותה לא היו צורחים ככה.

ד"א בדוגמא הנ"ל של "חירבה" המילה "לא" במשפט הראשון מיותרת.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מודיעין ושוהם הם פרבר שינה "יוקרתי". יש לי משפחה שם ואם תבקר בעיר ב-10 בבוקר לא תראה כלב ברחוב. העיר לא מציע דבר מעבר לסגנון חיים של נסיעות - עבודה - שינה - נסיעות - עבודה - שינה כמו 95% מהערים במדינת ישראל.

חוץ ממרכז תל אביב אין עיר בישראל

לך לשכונת בבלי ב 10 בבוקר שקט

לך לרמת אביב ב 10 בבוקר שקט.

כנראה שבישראל אנשים עובדים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ומה בדיוק זה מפריע לי שב-10 בבוקר העיר ריקה?

כשאני לא פנסיה אני עובד בשעות האלה, כשאהיה בפנסיה אוכל להרשות לעצמי לחרב את זמני בנסיעה בתח"צ לערים שבהם יש מופעי רחוב ב-10 בבוקר.

יותר מעניין אותי שב-10 בלילה יהיה שקט בשכונה ולא שיקרינו ליגת האלופות בפאב השכונתי שפתחו בשטחי מסחר מתחת לבית שלי. כל גול/החמצה אנשים צורחים בעוצמה כזו שגם אם החמאס היו חופרים מנהרה לבית של חמותם וחוטפים אותה לא היו צורחים ככה.

ד"א בדוגמא הנ"ל של "חירבה" המילה "לא" במשפט הראשון מיותרת.

זה אומר שהעיר נטושה. זה אומר שהעיר לא מתוכננת היטב ואין לה מה להציע לאנשים למעט מקום להניח את הראש אחרי שעות העבודה. בתל אביב רואים אנשים ברחוב גם ב-10 בבוקר. צעירים, קשישים, אנשי עסקים, ילדים. למה בתל אביב כן ובראש העין לא? כי תל אביב היא עיר וראש העין זה עוד פרבר שינה.

חוץ ממרכז תל אביב אין עיר בישראל

לך לשכונת בבלי ב 10 בבוקר שקט

לך לרמת אביב ב 10 בבוקר שקט.

כנראה שבישראל אנשים עובדים

כנראה שבישראל לא יודעים לבנות ערים. וידוע שלב תל אביב זה המרקם האורבני האמיתי היחיד בישראל.

פורסם

לא, פשוט התכנון העירוני כאן לא טוב, לא מנצל את השטח כמו שצריך, מיושן וכו'.

מהכתבה הזו, זו, זו וכמובן גם זו, ניתן לקחת בעיקר עיקרון אחד: עירוב שימושים. משהו שלא קיים באף עיר שינה בישראל.

שימו לב שבערך כל מי שמרואיין שם (לא טרחתי לעבור שם שם, אבל נראה כמו כמה אנשים שונים) מצביע על מה שברור לכל מי שגר במרכז תל אביב יותר משבוע: ככל שהכל נגיש לך יותר בסביבה המיידית שלך, כך אתה משתמש פחות ברכב פרטי (כלומר יש פחות פקקים, ואתה גם הולך יותר ברגל), אתה פוגש ונמצא באינטראקציה עם יותר אנשים (מה שגם נחשב לדבר טוב במפתיע), יש פחות שכונות שהן מתות או במהלך היום או במהלך הלילה, יש ניצול טוב יותר של השטח והעיר נבנית סביב בני האדם ולא סביב הרכבים.

כפי שגם נטען בכתבה הראשונה, זה גם בא לידי ביטוי ברמת המחירים במרכז תל אביב - למרות שהרבה בניינים פה הם ישנים, חסרי חניה ולא מציעים מה שאפשר לקבל בבניין חדש בן שנה בחריש.

לא משנה כמה עוד נתווכח על זה, ולא משנה כמה בעייני חלק מאיתנו הפרוורים הישראלים מבטאים את החלום הישראלי, כמו שבתים פרטיים עם הגריל בחצר מבטאים את החלום האמריקאי - עירוב שימושים זה המתכון להצלחה, וזה גם מה שמציעות ערים מוצלחות וטובות למחיה בעולם - החל מפריז ועד לטוקיו. וזה מה שאין ולא יהיה בשכונות ה"בואו נזרוק כאן גינה ציבורית ונבנה ממנה מעגל רחובות שאוטובוס בקושי יכול לעבור בהם" בישראל.

כמובן, זה לא בהכרח קשור למחירי הדיור. זה נושא צידי. אבל כל המודיעינים למיניהן בארץ הן פשוט ערים שלא בנויות טוב לתושבים שלהן. ומי שחושב שהעליה התמידית בעומסים בכבישים קשורה לא קשורה בהכרח לשיטת הבניה הזו, יכול לקרוא גם כאן

פורסם
זה אומר שהעיר נטושה. זה אומר שהעיר לא מתוכננת היטב ואין לה מה להציע לאנשים למעט מקום להניח את הראש אחרי שעות העבודה. בתל אביב רואים אנשים ברחוב גם ב-10 בבוקר. צעירים, קשישים, אנשי עסקים, ילדים. למה בתל אביב כן ובראש העין לא? כי תל אביב היא עיר וראש העין זה עוד פרבר שינה.

כנראה שבישראל לא יודעים לבנות ערים. וידוע שלב תל אביב זה המרקם האורבני האמיתי היחיד בישראל.

כמה שטויות

אני נוסע 3 פעמים בשבוע 40 דק', כדי *לעבוד* במודיעין

יש שם פארק טכנולוגי מהמפותחים והגדולים בארץ. הי טק, תעשיה, ייצור ושירותים.

זה שהם לא בדיוק במרכז העיר אלא בפארקים ייעודיים ומסודרים, זה רק ברכה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תקעו את הפארק הזה באמצע שום מקום וחייבים רכב בשביל להגיע לשם.

עמיתי לעבודה קמים בבוקר, יוצאים מהבית, הולכים 6 דקות ברגל ונכנסים למשרד רו"ח הגדול בארץ.

פורסם

^^^

בוא נעשה ספורט

לך תעשה סקר במגדלי עזריאלי

כמה מגיעים ב 6 דקות הליכה כמה נוסעים חצי שעה / שעה.

בעברי גרתי בנהריה

הלכתי 4 דקות מהבית לעבודה

מה זה אומר?

כן , שדרות הגעתון הומות אדם בכל שעות היום

מה זה אומר על נהריה?

מרכז עפולה הומה אדם כל היום

מה זה אומר על עפולה בירת העמק ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שהן תוכננו טוב ביחס לסביבה שלהן?

כמה שטויות

צ'מגיא הוא ציניקן ומקצין בתאורים שלו, אבל מה שהוא כותב זה לא שטויות. זו עובדה. התכנון העירוני בישראל, בטח בערים דרג ד' כמו מודיעין, הוא לא טוב. זה שיש שם "פארק טכנולוגי" זה לא הישג. זה לא משהו טוב לטווח הרחוק. לא לעיר, לא לתושביה ולא לאחרים.

אין מה לעשות.

לא משנה כמה פעמים עוד ועוד ועוד תסבירו כמה זה מדהים לחיות בשכונה הכי חדשה בראש העין \ חריש \ אם המושבות \ כל מקום אחר - עדיין, תטעו. פרוורים זה לא טוב. זה לא בריא. זה מייצר תלות מוחלטת ברכב. זה גורם לתת פעילות גופנית.

גם אם הורגלתם לחשוב אחרת, צאו רגע מהבועה. העובדה שהמונים מאזרחי ישראל חיים בפרוורים מתים, לא מעידה על טיבם של הפרוורים האלו. היא מעידה רק על זה שלרובינו אין אופציה אחרת. וזה נובע מתכנון עירוני דפוק לחלוטין, שמתנקם ופוגע בנו, בכולנו, בכל יום מחדש. וכל הטעונים הדמגוגים על "לא רוצה לשמוע את המתלהבים מהבר למטה" הם בדיוק זה. טעונים דמגוגים. בעבר גרתי בפרוור כזה, ונלחמתי מול העיריה שתגדר את הגינה הציבורית הקדושה ברחוב ותבטיח שקט מינימלי לתושבי השכונה. על תופעת הקריוקי בארץ נכתב גם מלא. היום אני גר במרכז ת"א ולמרות שהפאב הקרוב אלי הוא פחות מ-5 דק הליכה, אני פשוט לא שומע אותו. אף פעם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פארקי התעסוקה המנותקים מהעיר טובים בעיקר לעיריה לגבות עליהם הרבה ארנונה. מעבר לזה, כלום. דווקא בחריש פארק התעסוקה יהיה במרכז העיר ויהיו בו גם מגורים. מעניין איך יישמו את זה בפועל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוהם היא אכן פרוור שינה (שגם תוכננה כעיר בוטיק, אופי הבניה יעיד)

מודיעין בהחלט לא

מי שלא רואה את ההבדלים ביניהן, שיחליף משקפים

אני מסכים עם בסיס הדברים, רוב הערים בארץ לא מתוכננות טוב מבחינת מרכזי תעסוקה. אבל לא צריך לקחת את זה לקיצוניות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במודיעין, כמו בשאר ערי השינה בישראל, לא תראה אנשים ברחוב במהלך היום. זה מעיד על תכנון לא יעיל שמחייב את הרוב המוחלט של התושבים להתנייד ברכב פרטי. זה נחשב לכאורה למקום עם איכות חיים גבוהה אבל בפועל לאנשים העובדים שגרים במקומות האלה יש פחות זמן פנוי, כלומר איכות חיים בינונית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השינוי צריך להגיע בעיקר מכיוון התושבים, כי ברגע שיותר אנשים יבינו שעירוב שימושים בריא זה לא "לגור מעל פאב שמשדר משחקי כדורגל ב10 בלילה" אלא איכות חיים גבוהה יותר, יווצר ביקוש שיעודד תכנון נכון. יזמים וקבלנים רוצים ללכת על בטוח ולמכור את הדירות, אורבניות ויעילות לטווח הרחוק ממש לא מעניין אותם, וגם לא אמור לעניין אותם. הם לא עובדים בשביל טובת הציבור.

• תוכן חדש...