Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אתה משלם מחיר על זה שהתחוברה הציבורית בארץ מחורבנת. או חי בכפר סבא ומתבסס לחלוטין, אבל לחלוטין, על רכב פרטי.

איך שלא תסובב את זה ולא משנה כמה פעמים הויכוח הזה יעלה, תל אביב - מהירקון, עד יגאל אלון, עד יפו - זה המרכז האורבני הרציני היחיד בישראל, שבנוי ומתפקד בצורה סבירה. זו לא החיבה האישית שלי לעיר, זו די מוסכמה.

זה ברור שלא כולם יכולים לגור כאן, כי זה יקר. זה ברור שלא כולם רוצים לגור כאן, כי יש כאלו שמעדיפים ערים קטנות. זה ברור שיש מקרים שבהם אין לך סיבה לגור כאן, וגם לרופא שעובד בבית חולים בב״ש אין סיבה לנסוע לתל אביב כל יום. אבל אם מסתכלים על הכלל, אז הפער בין תל אביב לבין כל שאר הישובים בארץ הוא עצום.

אני גם באמת לא מבין למה זה כל פעם מעורר ויכוחים. גם בארה״ב יש יותר מהכל למי שגר במנהטן, אל מול מי שחי בעיירה קטנה אפילו בניו יורק, אבל במרחק מה מהמטרופולין. וגם שם, יש כאלו שיעדיפו את העיירה הקטנה ויש כאלו שלא יכולים לשלם על החיים במרכז מנהטן, אבל להתווכח על המצב האובייקטיבי, שמי שכן גר שם זוכה להרבה יותר הזדמנויות מכל סוג?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מסכים איתך, אבל יש מקומות שלא רחוקים ברמת השירותים (מוגבל יותר מבחינת מקומות הבילוי).

אבל, אך אחד ממי שאני מכיר שגר/גרו בעבר בת"א לא ויתר על הרכב הפרטי.

בעצם, אני מכיר אחד. חבר של חבר. עלוקה רצינית. תבוא תקח אותי, תחזיר אותי, במילא זה בדרך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז נוסעים לעבודה ברכבת, בלי הצורך להוציא את הרכב כדי להגיע לתחנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בניגוד למחירי הדיור שעדיין עולים ועולים, נראה שיש כאן התקררות שתוביל ככל הנראה לירידה בדמ"ש בקניונים, מה שיגרום לשווי הקניונים להיחתך.

אני משער שמתי שהוא, אומרים שלום לקניונים?

אגב, אני בעד. זה חיסל את מרכזי הערים.

https://www.themarker.com/markets/1.5825625?utm_source=InforuMail&utm_medium=email&utm_campaign=%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%99+%D7%94%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%A0%D7%97%D7%AA%D7%9A+%D7%91-9+%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%93+%D7%A9%D7%A7%D7%9C

פורסם

מעולם לא גרתי במרכז תל אביב אלא רק בסביבה, אבל בהתחשב בפרופיל החיים שלי לא רואה איך הייתי מוותר על הרכב גם לא בתור תחביב מבלי לפגוע קשה בצורת החיים. תהיה הרכבת הקלה, נחכה ונראה.

בניגוד למחירי הדיור שעדיין עולים ועולים, נראה שיש כאן התקררות שתוביל ככל הנראה לירידה בדמ"ש בקניונים, מה שיגרום לשווי הקניונים להיחתך.

אני משער שמתי שהוא, אומרים שלום לקניונים?

אגב, אני בעד. זה חיסל את מרכזי הערים.

https://www.themarker.com/markets/1.5825625?utm_source=InforuMail&utm_medium=email&utm_campaign=%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%99+%D7%94%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%A0%D7%97%D7%AA%D7%9A+%D7%91-9+%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%93+%D7%A9%D7%A7%D7%9C

גם בעד. הייתי מחליף במרכזים מסחריים קטנים יותר ברחבי הערים.

האמת, לא יכול לזכור את הפעם האחרונה שהייתי בקניון. אולי פעם אחרונה שקניתי בגדים לפני שנה וחצי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
איפה רכבת ברמת החייל, באיזור ההיי טק ברעננה / כפר סבא או בפ"ת?

רמת החייל זה לא מול תחנת הרכבת של בני ברק? את שני המקומות האחרים אני לא מכיר. רוב הסיכויים שגם לא צריך להרחיק עד לכפר סבא או רעננה בשביל לעבוד אם אתה גר בת"א.

לוותר על הרכב לגמרי זה קשוח.

בחלק מההתנהלות היומית הרכב יכול להיות דווקא מטרד שצריך לשלם בשבילו על חניה ולבזבז זמן בלמצוא כזאת, גם אי אפשר לשתות כשיוצאים לבלות עם רכב, ובדברים האלה לחיים במקום עירוני יש יתרון גדול.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

זה בערך 1.5 קילומטר רגלי מתחנת הרכבת למרכז אזור רמת החייל. לא נעים בשמש הקופחת, אולי עם קורקינט חשמלי.

רמת החייל אזור מוגבל, לא יכולים כולם לעבוד שם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מניח שיש קווי אוטובוס מת"א שמגיעים ממש לשם.

מז"א אזור מוגבל?

פורסם

לא יודע כמה אטרקטיבי להגיע ממרכז תל אביב באוטובוס לרמת החייל.

הכוונה באיזור מוגבל - לא יכולים כולם לעבוד ברמת החייל. יש מקומות תעסוקה נוספים.

הקריירה משתנה, אנשים עוברים חברות בהתאם להזדמנויות שנקרות בדרכם.

פורסם

אנחנו קוראים את אותם נתונים?

כי המחירים כבר מזמן לא רק "עולים ועולים". כן, גם אם נתייחס ל-2017 - עלייה מזערית.

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם
אנחנו קוראים את אותם נתונים?

כי המחירים כבר מזמן לא רק "עולים ועולים". כן, גם אם נתייחס ל-2017 - עלייה מזערית.

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

אלו הנתונים הממוצעים שכוללים את מחיר למשתכן?

פורסם (נערך)
^זה כמו כביש אשקלון-אשדוד? ב 3 בלילה אפשר לעשות אותו ב 7 דק. אבל ב 8 בבוקר זה כבר שעה ו-20.
ב-8 בבוקר אני לא אסע לשם כדי לשבת בבית קפה.

יש כאלה שיודעים להסביר למה לא, ויש כאלה שעושים ומרויחים.

כל כך מסכים עם זה.

אני טוען שמי שכרגע מגיע לשכונה החדשה וחותם על חוזה שכירות לטווח ארוך עושה עיסקה מצויינת.

אהא. מתי זה קורה? שישי - שבת? בשעות הלילה? בשעות שכולם בעבודה? אם אני יוצא מהבית בחמש וחצי בבוקר אני עושה את אשדוד - תל אביב בחצי שעה. אם אני יוצא בשבע בבוקר לוקח לי בין שעה וחצי לשעתיים להגיע לעבודה.

פנויה כל השעות פרט לבין 7:30 עד 8:30 בימי ראשון עד שישי, וגם אז החלופות הם לבצע עיקוף דרך העיר או לעמוד ב"פקק" שלוקח בממוצע 10 דקות (בגלל רמזור אחד וכרגע מתבצעות עבודות באזור שאולי עוד חצי שנה יפתרו את הבעיה).

אתם מתווכחים ברבדים שונים.

זה ששכונות הפרוורים - כן גם בראש העין, פתח תקווה וכפר סבא - לא באמת טובות מבחינה תכנונית - זה משהו שמומחים שונים בתחום מעלים פעם אחר פעם. לאחרונה, רק ללפני איזה שבוע, זה שוב עלה בהקשר של הפקקים. כי מסתבר שהקופי פייסט הזה, של כמה כיכרות, בניינים זהים בני 7 - 8 קומות וגינה באמצע, הוא אולי נחמד מהצד, אבל מעשית פוגע בהתאמה של המקום לתחבורה ציבורית, מציע 0 שימוש מעורב ומכריח כל משפחה להחזיק לפחות ברכב אחד.

אבל אין באמת מה לעשות עם זה לאדם ממוצע עם משפחה. מי שרוצה לחיות במושב - מרוויח, כי הוא יכול להתחמק מהשכונות האלו (אבל עדיין תלוי ברכב פרטי ונאלץ לחיות עם זה שהילדים שלו יהיו תלוים עד גיל 16 לפחות בקרוביהם, הסעות וכו׳). מי שלא - מפסיד, כי הוא נאלץ לחיות בהן. וגם אם בני אדם לא בהכרח מסכנים וממורמרים באופן מודע, כמו שכימאי מתאר את זה בציניות והקצנה, השכונות האלו עדיין לא טובות כקונספט.

דירה במרכז תל אביב עולה יותר מדי לרוב החיים כאן. גם לא בהכרח יש כזה היצע מרשים של דירות שמתאימות למשפחה עם יותר מילד אחד. אז מה שיש. ואין כאן איזה ויכוח אמיתי בין שתי אפשרויות.

האם בכל הערים שציינת קיימים רק קבוצות בניינים של 7-8 קומות?

זה בערך 1.5 קילומטר רגלי מתחנת הרכבת למרכז אזור רמת החייל. לא נעים בשמש הקופחת, אולי עם קורקינט חשמלי.

רמת החייל אזור מוגבל, לא יכולים כולם לעבוד שם.

לא מצליח להבין אותך. מה אתה רוצה? שהרכבת הבינעירונית תעצור לך בפתח של הבניין? ומה עם הבחור שעובד בבניין שלידך? והבחור שעובד בבניין לידו? אתה מבין את הבעיה.

נניח ויאשרו את זה, אז מה יגידו על זה התושבים שגרים (לא עובדים כמוך) מעבר לכביש? נראה לך שהם רוצים שרכבת תעצור להם רחוב ליד הבית? או שיותר הגיוני שתעצור באזור תעשייה הצמוד?

לא יודע כמה אטרקטיבי להגיע ממרכז תל אביב באוטובוס לרמת החייל.

הכוונה באיזור מוגבל - לא יכולים כולם לעבוד ברמת החייל. יש מקומות תעסוקה נוספים.

הקריירה משתנה, אנשים עוברים חברות בהתאם להזדמנויות שנקרות בדרכם.

אפשר להגיד את זה על כל אזור תעסוקה, גם בהרצליה, רעננה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...