Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, SchnitzelLova כתב:

השאלה היא אם מביאים אותם מחו"ל כי באמת אין מספיק מהנדסי תוכנה מוכשרים בארצות הברית או שזו פשוט האפשרות היותר קלה בשביל אותן חברות. 

תענה עליה.

מה הבעיה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, SchnitzelLova כתב:

השאלה היא אם מביאים אותם מחו"ל כי באמת אין מספיק מהנדסי תוכנה מוכשרים בארצות הברית או שזו פשוט האפשרות היותר קלה בשביל אותן חברות. 

איך בדיוק היא קלה יותר?

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אתה יכול לענות עליה. אף אחד לא מונע ממך. זה דבר אחד. דבר שני הלצחתם של תאגידי הענק חשובה לכולנו, מה לעשות. חוץ מאולי מי ששומר את הכסף בבית מתחת לכרית.

זה נכון במידה מסוימת כל עוד התאגידים הענקיים האלה מחזירים חזרה למדינה שאפשרה להם לצמוח ולא חונקים את התחרות. וזה, לצער הרב של רובנו, לא ממש קורה ב-10-20 השנים האחרונות. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם (נערך)

אותם תאגידי ענק גם מחזיקים צבא של עורכי דין וכלכלנים, שדואגים לנצל כל פרצה אפשרית בחוקים, כדי לשלם כמה שפחות מס.

ואם זה לא מצליח תמיד יש את "אם לא תתנו לנו הטבות, ניקח למקום אחר את העסקים שלנו, ואת המקומות עבודה שאנחנו מייצרים".

אם בישראל יום אחד בהיר יעזבו כל החברות הזרות הגדולות שמחזיקות פה סניפים ומעסיקות עובדים, ענף ההייטק, שהוא הפרה החולבת של המדינה (וגם ענף הייצוא המרכזי שלה), פשוט ימות.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

בלי שום ספק

ולא רק לישראל, גם לאמריקה. 

הכי מפחידים אותי אנשים שיודעים הכל, בלי שום ספק בכלום.

לעניין גלובליזציה והגירה, ההסתכלות פה נורא חד צדדית: נורא קל לדרוש ממעסיק להעסיק רק עובדים לוקאליים ולהתנגד להגירה מצד אחד, ומהצד השני לרוץ להזמין כל דבר אפשרי באינטרנט מחברות בינלאומיות שמשתמשות בכוח האדם הכי זול שהן מצאו בבנגלדש כדי לחסוך כמה שקלים.

או בקיצור, מי שמתנגד להעסיק זרים צריך גם לקבל שהוא ינהג בסוסיתא, יראה טלוויזיה בסילורה, יקנה מקרר אמקור ומזגן תדיראן, וגם ישלם עליהם פי כמה, כי ישראלים לא רוצים לעבוד במינימום בפס ייצור.

או בקיצור, קפיטליזם חזירי זה לא רק כשנוח.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 3 שעות, SchnitzelLova כתב:

זה נכון במידה מסוימת כל עוד התאגידים הענקיים האלה מחזירים חזרה למדינה שאפשרה להם לצמוח ולא חונקים את התחרות. וזה, לצער הרב של רובנו, לא ממש קורה ב-10-20 השנים האחרונות. 

לא חושב שזה מאוד מדויק. מיסים בצד (כנראה שאתה צודק) - מבחינת תחרות ומה היה פעם - חצי מהם לא היו באמת קיימים לפני 10-20 שנה. נגיד נטפליקס. נגיד אמאזון גם כחנות וגם כספקית שירותי ענן לחברות הייטק אחרות. פייסבוק. בטח עוד חברות שאני לא זוכר כרגע. 

זה בצד, עליה בשווי שלהן מייצרת ערך לכולנו לא רק בגלל מיסים, אלא בגלל שרובינו או כולנו תלויים בבורסה ובשווי שוק שלהן, לא?

וחוץ מזה, זה די זליגה לנושא אחר. אין לי מה להתווכח אם יש מה לשפר או לשנות ביחסי הכוחות בין העולם לתאגידי הייטק ענקיים. בטוח שהתשובה היא כן. אבל דיברנו על הגירה. אז בבקשה, אני אשמח לשמוע איך חברות הייטק בכלליות פוגעות בעובדים אמריקאים (שחורים והיספניים בפרט, אליהם התייחס בנון), ובכלליות ללמוד איך ואיפה מהגרים גונבים עבודות. 

אפילו לא רק בארה"ב. אתה חושב שמהגרים זה מה שמונע מישראלים לעבוד במטבח בארומה? 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 שעות, SchnitzelLova כתב:

לא מביאים סתם מהנדסי תוכנה לפי קילו בוגרי אוניברסיטאות עם 0 ניסיון בשביל להעסיק בפחות כסף.

מביאים לרוב אנשים שהם בטופ של ה10% בתחום שלהם בשביל לחזק ולהגדיל צוותים מקומיים.

(אבל כמו הלינק שפירסמתי לפני כמה ימים פה בדיון - הם רחוקים מהרוב. יש הרבה חברות יותר מפוקפקות שתופסות את רוב ההקצאות - וההבדל במשכורות הוא 50% בערך - לפני שמדברים בכלל על בונוסים ומניות שלא נכללות שם ויכולים להיות מרכיב יותר גדול מהשכר אפילו מרמות מסוימות ומעלה)

ולגייס ולהביא משהו מחו״ל ברמת מומחיות גבוהה זה תהליך ארוך (מגייסים בינואר , מתחילים לעבוד באוקטובר) יקר (עשרות אלפי דולרים בין עלויות הגירה , עורכי דין , עלויות מעבר וכו).

קל זה לא.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

מביאים לרוב אנשים שהם בטופ של ה10% בתחום שלהם בשביל לחזק ולהגדיל צוותים מקומיים.

נכון לנובמבר 2020, בשביל מה צריך צוות מקומי אם גם ככה אף אחד לא נמצא במשרד?

No worries 8)

פורסם
לפני כשעה, tzahico כתב:

נכון לנובמבר 2020, בשביל מה צריך צוות מקומי אם גם ככה אף אחד לא נמצא במשרד?

Timezone וחלק מזה תרבותי / השתלבותי חברתית.

והקורונה פה כבר ממרץ ואכן ברוב החברות עובדים מהבית בטק לפחות עד אמצע 2021 - אבל לא ברור עדיין מה הEnd game בנושא.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש חדשות לגבי הזיופים/מצביעים מתים/קונספירציות חדשות? 🙃

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, hwgeek כתב:

יש חדשות לגבי הזיופים/מצביעים מתים/קונספירציות חדשות? 🙃

כן-

• מעניין 1
פורסם

מה שמפירע לי שבשנת 2020 אני עדיין רואה את זה-מדוע?:

image.png

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מצחיק אותי קצת שב2016 טראמפ לא חיכה לתוצאות רשמיות, ו4 ימים אחרי הבחירות, 9 לנובמבר הוא כבר נשא נאום לאומה שהוא יהיה נשיא של כולם ובלה בלה, אף אחד לא חיכה לתוצאות רשמיות, כלי התקשרות הכריזו שהוא נבחר, אף אחד לא צעק פייק ניוז ומרמת בחירות.

עכשיו כל ההאדומים צועקים שהתקשורת לא מכתירה אף אחד, וצריך לחכות ל14 לדצמבר,  אם טראמפ היה זוכה עכשיו הוא כבר היה צועק בכל חור שהוא הנשיא ואין צורך לחכות והתקשורת צודקת..

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בכל זאת, בוא נסכים שהגיוני לחכות לתוצאות רשמיות, לבירורים וכך הלאה.

זה שטראמפ הוא לא "Good sport" בכל העניין הזה...אני לא יודע מי כן יהיה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...