Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אולי צריך להסכים על הגדרה קודם, אבל לא רק אני חושב שבנון פופוליסט. גם פה בראיון שכבר דיברנו עליו בעבר שלו עם טאוב, טאוב בפרוש מתייחס אליו כפופוליסט, בגלל שהוא מציג תפיסה של פשוטי העם נגד אליטות. 

וגם בדברים יותר קונקרטיים, כשהוא מתלונן על אסיאתים שמשתלטים על עמק הסיליקון, למשל. אני מכיר לא מעט חברות הייטק זרות שפתחו סניפים באמריקה,  ובלי חלק מאותם הבכירים האסיאתים שמעצבנים אותו, כמו נגיד מנכל מייקרוסופט, היו כנראה גם פחות משרות לאמריקאים ואולי הייטק האמריקאי היה מצליח פחות. אבל בנון מספר סיפור אחר. וזה לחלוטין פופוליזם. כי הוא מדבר במונחים של Unfair competition, כי הוא לא שואל האם יכול להיות שהאסיאתים מקבלים משרות כי הם פשוט מתקבים ומצליחים איפה שאזרחי ארה"ב נכשלים, כי הוא לא מדבר על התרומה של החברות האלו לכלכלה האמריקאית.

ומה התרגום הפרקטי של זה?  לא לאפשר לחברות אמריקאיות לגייס זרים? ולהמר על זה שהן ישארו בלי אנשי מפתח איכותיים, בשם העסקה של אמריקיאם בלבד? 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • רעיון טוב! 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, falou כתב:

אני חושב שהתפיסה שלו מאוד לא פופוליסטית.

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אולי צריך להסכים על הגדרה קודם, אבל לא רק אני חושב שבנון פופוליסט. גם פה בראיון שכבר דיברנו עליו בעבר שלו עם טאוב, טאוב בפרוש מתייחס אליו כפופוליסט, בגלל שהוא מציג תפיסה של פשוטי העם נגד אליטות. 

מה זאת אומרת, זה ברור. הוא הגדיר את עצמו כפופוליסט באינספור הזדמנויות. זו האג׳נדה המוצהרת שלו. בין השאר הקים את The Movement - שהמטרה המוצהרת שלה היא לקדם תנועות פופוליסטיות ימניות באירופה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, חן ג. כתב:

ארצות הברית מוכרת לנסיכויות מטוסים מתקדמים כבר שנים. יש לי אחלה סיפורים (למעשה, כבר חלקתי אחד מהם מוקדם יותר בשרשור) על מסמך ההתנגדויות שהיה מגיע אלינו כל שנה.

ובכל זאת לפי השגריר הם 6 שנים רצו F35 ולא קיבלו.

לפני שעה, חן ג. כתב:

לא בטוח שהעברת השגרירות היא צעד חיובי...

הוא בטח לא צעד שלילי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש אתר רשמי שניתן לראות בו את התוצאות העדכניות של הבחירות בארה"ב?

אני מתכוון למשהו שמקביל לאתר של ועדת הבחירות לכנסת.

לא גוגל. לא בלומברג. לא רשת חדשות שהשם שלה מורכב מצירוף של 3/5 אותיות.

פורסם
לפני 8 דקות, Legend כתב:

יש אתר רשמי שניתן לראות בו את התוצאות העדכניות של הבחירות בארה"ב?

אני מתכוון למשהו שמקביל לאתר של ועדת הבחירות לכנסת.

לא גוגל. לא בלומברג. לא רשת חדשות שהשם שלה מורכב מצירוף של 3/5 אותיות.

הכרזה של תוצאות הבחירות מגיעות בדר"כ מהתקשורת ולאו דווקא מהממשלה עצמה

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מה שאתה רואה בגוגל זה מהמספרים של הassociated press שזה גוף שעושה את הספירה במעל 150 שנה האחרונות מבחינת תקשורת.

ההכרזה הרשמית מוושינגטון (דיסי) יוצאת רק ב14 לדצמבר.

עד היום הassociated press צדק לפי מיטב ידיעתי בכל הפעמים שהם הכריזו על מנצח.

אין מספרים יותר מדוייקים מזה כרגע.

אתה יכול לקבל אותם (כמו בערך הרוב) או שאתה יכול לקרא טוויטים של ידידינו הכתום.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

התהליך בארה״ב הוא כזה:

1. כל מדינה, בזמנה החופשי (עד גבול מסוים, שנקבע לפי הסעיף הבא), סופרת את הקולות שלה. בסיום הספירה, המושל של אותה מדינה מכין תעודה שבה רשומים שמות האלקטורים שנבחרו במדינה שלו, ושולח אותה לארכיב האמריקאי הלאומי.

2. ב-14 בדצמבר, מתכנסים בבירת כל מדינה האלקטורים הנבחרים של אותה המדינה ומצביעים למועמד המועדף עליהם לתפקיד הנשיא. גם הם מכינים תעודה שבה נרשמות ההצבעות שלהם, והיא נשלחת במספר עותקים לארכיב הלאומי וגם לסנאט האמריקאי.

3. ב-6 בינואר מתכנס הקונגרס האמריקאי, סופר את קולות האלקטורים מכל המדינות ומכריז על הנשיא הנבחר.

כך שבאופן פורמלי, המנצח מוכרז ע״י הקונגרס ב-6 בינואר.

מעשית, ברוב המקרים ניתן לדעת מי המנצח כבר בסוף שלב 1, כשמסתיימת הספירה בכל המדינות, מכיוון שאז נקבעים האלקטורים הנבחרים בכל מדינה וידוע מראש במי כל אחד מהם התחייב לבחור. הם יכולים תיאורטית לשנות את דעתם ולבחור במועמד אחר, אבל זה מאוד נדיר וברוב המדינות קיימות סנקציות חוקיות שמונעות מהם לעשות את זה.

לאחר ה-14 בדצמבר הקולות של האלקטורים כבר הוטלו ולכן בעצם התוצאות כבר נקבעו סופית, אבל עד כמה שאני יודע, לא חושפים אותן רשמית (כלומר - אין גוף פורמלי ציבורי אמריקאי שעושה את זה) לפני הספירה וההכרזה הרשמית בקונגרס ב-6 בינואר.

מן הסתם, כל זה לא מונע מהתקשורת לפרסם את התוצאות (ומהמנצח/המפסיד לשאת נאומי ניצחון/הפסד) הרבה לפני ההכרזה הרשמית.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 20 שעות, יבגניפ כתב:

וגם בדברים יותר קונקרטיים, כשהוא מתלונן על אסיאתים שמשתלטים על עמק הסיליקון, למשל. אני מכיר לא מעט חברות הייטק זרות שפתחו סניפים באמריקה,  ובלי חלק מאותם הבכירים האסיאתים שמעצבנים אותו, כמו נגיד מנכל מייקרוסופט, היו כנראה גם פחות משרות לאמריקאים ואולי הייטק האמריקאי היה מצליח פחות. אבל בנון מספר סיפור אחר. וזה לחלוטין פופוליזם. כי הוא מדבר במונחים של Unfair competition, כי הוא לא שואל האם יכול להיות שהאסיאתים מקבלים משרות כי הם פשוט מתקבים ומצליחים איפה שאזרחי ארה"ב נכשלים, כי הוא לא מדבר על התרומה של החברות האלו לכלכלה האמריקאית.

ומה התרגום הפרקטי של זה?  לא לאפשר לחברות אמריקאיות לגייס זרים? ולהמר על זה שהן ישארו בלי אנשי מפתח איכותיים, בשם העסקה של אמריקיאם בלבד? 

אני מקבל שהוא פופוליסט בשאיפות שלו לתנועה רחבה, ובעובדה שהוא מייצר לעומתיות מול אליטות מסויימות, אבל אני לא חושב שהוא פופוליסט, במובן שהוא מציג תפיסת עולם פשטנית, אבל מנת להשתמש בה כדי לצבור כוח.

וגם אין לו שום בעיה עם אסייאתים, אם הם חלק מארה"ב, עובדים ומייצרים בארה"ב. יש לו בעיה עם זה שארה"ב מאפשרת קיום של מערכת כלכלית וחברתית ברמה הגלובאלית, דרך תמיכה כלכלית וגיבוי צבאי, נושאת בכל המעמסה, ולא נהנית מספיק מהפירות. טראמפ עצמו אמר שאין לו בעיה שזרים ישתמשו במערכת ההשכלה האמריקאית, כל זמן שארה"ב תהנה מזה.

הטענה, למשל, שקוריאה הדרומית צריכה לשלם עבור הגיבוי הצבאי האמריקאי, יש בה מין הצדק.

ודרך אגב, טראמפ טען את זה מאז ומעולם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אז צבא ארצות הברית הוא צבא שכירי חרב? בפעם האחרונה שבדקתי הנשר האמריקאי מחזיק חצים וענף עץ זית, לא מסלקת כרטיסי אשראי ופנקס חשבוניות מס. 

תראה, ארצות הברית נמצאת שם כי לארצות הברית היה אינטרס שדרום קוריאה לא תיכבש על ידי צפון קוריאה. אפשר להתווכח אם הצעד הזה היה נכון בראייה היסטורית, אבל זו המציאות. ארצות הברית יכולה להתקפל חזרה לקונכיה שלה כפי שהיה ערב מלחמת העולם הראשונה, אבל אז זה אומר שאירופאים ואסיאתיים יצטרכו להתחיל לבנות מחדש את הצבאות שלהם. אישית, אין לי בעיה לקבל וורמאכט גרסת המאה ה-21. הוורמאכרט של 1939 - 1945 מספק לי בידור על גבי בידור בערוץ היוטיוב האהוב עלי. 

(מומלץ בחום)

https://www.youtube.com/channel/UCP1AejCL4DA7jYkZAELRhHQ

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם
לפני 8 דקות, SchnitzelLova כתב:

אז צבא ארצות הברית הוא צבא שכירי חרב? בפעם האחרונה שבדקתי הנשר האמריקאי מחזיק חצים וענף עץ זית, לא מסלקת כרטיסי אשראי ופנקס חשבוניות מס.

וצה"ל הוא צבא הגנה לישראל, ולכן לעולם לא תוקף?!

באמת, כאילו, זו רמת הטיעון?!

כאילו, מה?! אתה טוען שאין נסיבות כלכליות מאחורי פעילות צבאית?

שירלי, האם את מתלוצצת?

למה ארה"ב צריכה לסבסד את צרכי ההגנה של דרום קוריאה, מדינה עשירה ומתקדמת?

פורסם (נערך)

אין לי מושג כמה הם מסבסדים ואם זה ראוי או לא. (אני די בטוח שגם טראמפ לא יודע) הנקודה שלי שתפיסת עולם של טראמפ היא "העולם דופק ומנצל אותנו" כאילו ארצות הברית נמצאת בדרום קוריאה, יפן ומערב אירופה מטוב ליבה ואירופאים ואסיאתיים המרושעים מנצלים את הנדיבות האמריקאית וצוחקים כל הדרך אל הבנק. 

הבעיה אצל אנשים כמו טראמפ זה שהם חושבים או שהם דופקים את כולם או כולם דופקים אותם. אין אמצע. אין אלפי גוונים של אפור. אין ניואנסים עדינים. לדעתי זו אחת הסיבה למה ישראלים כל כך מתחברים לטראמפ הוא פשוט תמונת ראי של הסגנון הישראלי. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם
לפני 36 דקות, SchnitzelLova כתב:

אין לי מושג כמה הם מסבסדים ואם זה ראוי או לא. (אני די בטוח שגם טראמפ לא יודע) הנקודה שלי שתפיסת עולם של טראמפ היא "העולם דופק ומנצל אותנו" כאילו ארצות הברית נמצאת בדרום קוריאה, יפן ומערב אירופה מטוב ליבה ואירופאים ואסיאתיים המרושעים מנצלים את הנדיבות האמריקאית וצוחקים כל הדרך אל הבנק.

אתה ממציא, כי טראמפ אמר, בפירוש, שאין בליבו דבר על אלו שעושים את המיטב, כדי לקבל את העסקה הטובה ביותר. הוא טוען שזו ארה"ב, שצריכה לסרב.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אני מקבל שהוא פופוליסט בשאיפות שלו לתנועה רחבה, ובעובדה שהוא מייצר לעומתיות מול אליטות מסויימות, אבל אני לא חושב שהוא פופוליסט, במובן שהוא מציג תפיסת עולם פשטנית, אבל מנת להשתמש בה כדי לצבור כוח.

וגם אין לו שום בעיה עם אסייאתים, אם הם חלק מארה"ב, עובדים ומייצרים בארה"ב. יש לו בעיה עם זה שארה"ב מאפשרת קיום של מערכת כלכלית וחברתית ברמה הגלובאלית, דרך תמיכה כלכלית וגיבוי צבאי, נושאת בכל המעמסה, ולא נהנית מספיק מהפירות. טראמפ עצמו אמר שאין לו בעיה שזרים ישתמשו במערכת ההשכלה האמריקאית, כל זמן שארה"ב תהנה מזה.

הטענה, למשל, שקוריאה הדרומית צריכה לשלם עבור הגיבוי הצבאי האמריקאי, יש בה מין הצדק.

ודרך אגב, טראמפ טען את זה מאז ומעולם.

עם כל זה אין לי בעיה. יש לי בעיה עם שיח שהוא ברמה של מה שהזכרתי אתמול - תלונות על בכירים אסיאתים (מהגרים) בעמק הסיליקון והתייחסות אליהם כמי שגונב עבודות לאמריקאים. זה מאוד רדוד, וגם אם 30 פעם הוא יסביר שהוא מדבר רק על מהגרים ולא אסיאתים אמריקאים - זה עדיין די בטוח תורם למתח העדתי שקיים גם ככה בארה״ב. כי מישהו ששומע אותו ומתחבר אליו כנראה לא יתחיל לברר אם האסיאתי הבא שיתקל בו במרחב הוא מהגר או ממשפחה שנמצאת כבר 4 דורות באמריקה, ויתייחס אליו בהתאם. ומימלא גם חסימה של הגירה של עובדים ברמה כזו לא תטיב בשום צורה שהיא עם אף אחד בארה״ב.

פורסם

אני לא מקבל את הגישה שאומרת שאנשים מטומטמים ולא מבדילים בין גזע ללאום. מתח עדתי לא קיים בארה"ב, הוא קיים. נקודה. זו תכונה אנושית בסיסית, בלתי תלויה בתרבות.

הנקודה של טראמפ איננה סוציולוגית, היא כלכלית ולאומית. הוא רוצה להחזיר לאחור את הכלכלה לכלכלה יותר לאומית ופחות גלובאלית, מוגנת ע"י מכסים ואינטרסים מדינתיים, ולא מרוכזת באינטרס של הכלכלי של הפירמה, שיכולה להתנהל במנותק מהקשר לאומי.

פורסם
לפני 31 דקות, falou כתב:

אני לא מקבל את הגישה שאומרת שאנשים מטומטמים ולא מבדילים בין גזע ללאום. מתח עדתי לא קיים בארה"ב, הוא קיים. נקודה. זו תכונה אנושית בסיסית, בלתי תלויה בתרבות.

אתה חושב שאדם שקורא את בנון יוציא מזה "צריך להפריד בין אסיאתים אזרחים לאסיאתים שבאו לגנוב לנו עבודות"? ואיך אדם היפתוטתי כזה יתחייס למנכל מייקרוסופט - הודי שהיגר לארה"ב, למד בה ותפס את אחת המשרות הכי בכירות שיש לתעשיית ההייטק להציע? אתה חושב שהוא ידע להעביר את הקו המדויק, שבנון מצייר כמס שתפיים בעיקר, ומפריד בין מהגרים לגיטמיים או ותיקים מספיק ללא? אני בספק רב. וזה לא עניין של מטומטמים או לא. ובוודאי, מתח עדתי קיים בכל מקום. ואני לא בעד מי שמחריף אותו. ולא משנה מה המניעים. למדינה כמו ארה"ב, שאינה מתבססת על לאומיות אתנית, הוא יכול להיות אסון.

לפני 32 דקות, falou כתב:

הנקודה של טראמפ איננה סוציולוגית, היא כלכלית ולאומית. הוא רוצה להחזיר לאחור את הכלכלה לכלכלה יותר לאומית ופחות גלובאלית, מוגנת ע"י מכסים ואינטרסים מדינתיים, ולא מרוכזת באינטרס של הכלכלי של הפירמה, שיכולה להתנהל במנותק מהקשר לאומי.

לגישה הזו גם יש מגבלות ברורות. מכסים לא בהכרח מטיבים עם האזרח. כלכלנים ליברלים בישראל, למשל, כבר שנים מדברים נגד זה. 

אבל אני מתייחס לדוגמא מאוד מאוד קונקרטית. אדם שמתנגד להגירה של בעלי מקצוע למדינה שלו בטענה שהם גונבים עבודות - זה משהו שאסור לקבל. אין מאחורי זה דבר חוץ מקסנופוביה פופוליסטית. 

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...