Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

צודק עופר, רק תיקון קל - "בניכוי הקורונה", כלומר ללא הקורונה, ולא "בניקוי הקורונה" כלומר לנקות את הקורונה, בלנקות את הקורונה נראה שעדיף להיות דיקטטורה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

לא.

אני אומר שאני לא ראיתי עדיין את האידיאולוגיה הרפובליקנית מוציאה פורעים לרחובות. למעשה, לא מצאתי שומדבר רע בפעולות הממשל של טראמפ, למרות שניסיתי, כי האיש דוחה (ודרך אגב, הוא לא היה כזה כשהיה צעיר יותר). אני מניח שחלק מזה שהוא דוחה, זה תגובה בגלל היחס אליו (לא שזה תירוץ, פוליטיקאי צריך להיות מסוגל להתעלות מעל זה) הרי בעבר הוא היה הדארלינג של לא מעט דמוקרטים, וזכה ליחס אוהב מה-BBC ועד אופרה ווינפרי.

אני גם חושב שהוא ככל הנראה מנהל די כושל, בהתחשב בקצב בו ההנהלה שלו מתחלפת, והוא יותר יזם ממנהל, ובתפקיד הנשיא זה לא טוב.

הוא גם יותר מדי לעומתי ומוקצן לעומת היריבים הפוליטיים שלו, אבל זה באמת מאוד קשה להיות בגין, ולמשול בממלכתיות, אחרי שעשו לך רצח אופי מתמשך, והציגו אותך כבוגד.

הוא לא מנהיג, הוא מהפכן.

אבל לגבי ה-lesser evil, אני לגמרי הולך איתו. קודם כל, במזה"ת הוא הצלחה, איפה שקודמו הביא אותנו (ואת ארה"ב) לסף קטסטרופה, ודבר שני, לא ראיתי שומדבר רע שקרה בארה"ב. בניקוי הקורונה, הוא היה לוקח בהליכה, והיא לא באשמתו, ואני בספק אם היה יכול לעשות משהו לעצור אותה.

אבל נחכה ונראה.

דרך אגב, זה שהוא לא מקבל את תוצאות הבחירות, בינתיים הוא ממש לא חייב.

אוקי כנראה האנטי שלי כלפיו נובע יותר מהאופי הדוחה שלו ופחות מהדברים שהוא עשה. 

בנוגע למזרח התיכון מסכים איתך. אוסיף עוד משהו טראמפ עשה דבר גדול בכך שחשף את פרצופה האמיתי של סין והפסיק את עצימת העיניים של ארצות הברית. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

הוא דוחה, זה תגובה בגלל היחס אליו (לא שזה תירוץ, פוליטיקאי צריך להיות מסוגל להתעלות מעל זה) הרי בעבר הוא היה הדארלינג של לא מעט דמוקרטים, וזכה ליחס אוהב מה-BBC ועד אופרה ווינפרי.

אני גם חושב שהוא ככל הנראה מנהל די כושל, בהתחשב בקצב בו ההנהלה שלו מתחלפת, והוא יותר יזם ממנהל, ובתפקיד הנשיא זה לא טוב.

הוא גם יותר מדי לעומתי ומוקצן לעומת היריבים הפוליטיים שלו

אז כל הסנגוריה על הוד תפוזיותו שהתנהלה בשרשור הזה היתה בחלקה בבחינת Devil's advocate?

לפני כשעה, falou כתב:

קודם כל, במזה"ת הוא הצלחה, איפה שקודמו הביא אותנו (ואת ארה"ב) לסף קטסטרופה

לא יודע אם הוא הצלחה או לא. מערכת היחסים של ארצות הברית עם הנסיכויות בתקופתו לא שונה מהותית מזו של קודמיו. הקו שלו מול הפונדמנטליזם הסֻני לא נצי יותר מזה של קודמיו: ארצות הברית החלה לפעול להצרת צעדיה של המדינה האסלאמית עוד בתקופת אובמה. הוא מעט יותר נצי ברמה ההצהרתית מול איראן, אבל כמו שאמרת דיבורים לחוד וצעדים לחוד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעניין אם גם את זה יזקפו לטובתו של ביידן :-)
image.thumb.png.7f7d82b10bdefd4b4f5c9b6bfff080ca.png

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 54 דקות, hwgeek כתב:

מעניין אם גם את זה יזקפו לטובתו של ביידן :-)

זה אחד מהדברים שאני מתבאס עליהם שטראמפ לא סיים את ה-8 שנים שלו עכשיו, למרות שאני רואה את הטראמפ חוזר בעוד 4 שנים בכיף גם אחרי כל התביעות והבעיות שיש לו עכשיו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

לא יודע אם זה כן בזכות טראמפ או לא, אבל בגדול חברות עוזבות את הסין כבר מספר שנים ומשבר הקורונה האיץ את התהליך. הסיבה היא שסין כבר ממש לא זולה לייצור. עלויות המחייה בערים הגדולות בסין די דומה לישראל. אני עם המשכורת הישראלית שלי הייתי מתקשה לחיות ברמה טובה בעיר כמו שנחאי או שנזן. 

לפני 53 דקות, DareDevil כתב:

זלמרות שאני רואה את הטראמפ חוזר בעוד 4 שנים בכיף גם אחרי כל התביעות והבעיות שיש לו עכשיו.

לדעתי זה לגמרי על השולחן. ביידן יפרוש הרבה לפני 2024 וגם אם לא הבעיות הרפואיות שלו יהיו כל כך בולטות שקדנציה נוספת כבר לא תהיה על השולחן. קמלה האריס בגדר סימן שאלה כי אף אחד לא יודע מה יצא ממנה אולי כוכבת עולה ואולי נפילה. חוץ משני אלה אני לא רואה אף אחד בצד הדמוקרטי שיכול לאיים על טראמפ ב-2024. מצד שני אסור לשכוח שגם טראמפ לא ילד ובעיות הרפואיות שיש לו ב-2020 רק יחמירו עד 2024. בקיצור נחייה ונראה. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, חן ג. כתב:

אבל כמו שאמרת דיבורים לחוד וצעדים לחוד.

לא ממש עצר את ההתקדמות שלהם לגרעין אבל הוריד להם את שר הצבא האלמותי כאילו היה מדובר באיזה ג׳וק שמתרוצץ לך בבית. בום טראח בלי שום התרגשות רק כי הג׳וק העיז להטריד את השגרירות האמריקאית.

אני מזכיר לך שבתקופת אובמה רצחו שגריר אמריקאי והוא לא עשה כלום.

שניצל

לגבי סין, אין מקבילה לאשדוד בסין? אולי וואהן? גם ככה אתה מת על העיר הזו כי היא גרמה לך לשנה של זיקפה תמידית.

העיקר שלא תגור עם כל השבורות בשנגחאי חלילה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני כשעה, farkash7 כתב:

שניצל

לגבי סין, אין מקבילה לאשדוד בסין? אולי וואהן? גם ככה אתה מת על העיר הזו כי היא גרמה לך לשנה של זיקפה תמידית.

העיקר שלא תגור עם כל השבורות בשנגחאי חלילה.

לא נראה לי שיש. ערי החוף של סין עקפו אותנו ממזמן ברמת הפיתוח. 

לפני כשעה, farkash7 כתב:

לא ממש עצר את ההתקדמות שלהם לגרעין אבל הוריד להם את שר הצבא האלמותי כאילו היה מדובר באיזה ג׳וק שמתרוצץ לך בבית. בום טראח בלי שום התרגשות רק כי הג׳וק העיז להטריד את השגרירות האמריקאית.

ביידן הוא לא אובמה והאמת היא שהוא כבר לא ביידן. האורות דולקים אין אף אחד בבית. תכל'ס מי שתשלוט תהיה קמלה האריס בהתחלה מאחורי הקלעים ואחרי פרישתו של ביידן עוד שנה - שנתיים היא תושבע לנשיאות. אי אפשר לדעת איך הקדנציה שלה תראה. הזמן יגיד. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

היה נראה שהוא לא עשה כלום.

פורסם
לפני 16 שעות, falou כתב:

יכול להיות שבשביל המזרח התיכון טוב שיהיה בארה"ב נשיא שהוא דווקא יזם.

לפני 14 שעות, חן ג. כתב:

אז כל הסנגוריה על הוד תפוזיותו שהתנהלה בשרשור הזה היתה בחלקה בבחינת Devil's advocate?

או שסתם Bashing בלי שום קשר לעובדות פשוט לא רצוי?

לפני 14 שעות, חן ג. כתב:

לא יודע אם הוא הצלחה או לא. מערכת היחסים של ארצות הברית עם הנסיכויות בתקופתו לא שונה מהותית מזו של קודמיו. הקו שלו מול הפונדמנטליזם הסֻני לא נצי יותר מזה של קודמיו: ארצות הברית החלה לפעול להצרת צעדיה של המדינה האסלאמית עוד בתקופת אובמה. הוא מעט יותר נצי ברמה ההצהרתית מול איראן, אבל כמו שאמרת דיבורים לחוד וצעדים לחוד.

תקשיב לראיון של שגריר איחוד האמירויות בוושינגטון אתמול עם יונית לוי. יש הבדלים מהותיים בין היחס של אובמה ליחס של טראמפ כלפיהם.

הוא אמר את זה בצורה סופר דיפלומטית ועדינה, אבל המסר עבר.

במיוחד כשהוא דיבר על זה שהם בעד עסקה כוללת ולא חלקית עם איראן, ושהמצב שטראמפ משאיר לממשל הבא בנושא הזה, טוב מהמצב שהוא קיבל על מנת לעשות עסקה כוללת כזו.

במילים אחרות טראמפ בעט באיראן לרצפה וביידן צריך לנצל את זה כדי להביא לעסקה טובה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 15 שעות, חן ג. כתב:

אני לא פאנבוי של טראמפ וגם לא שונא אותו. אני עד עכשיו לא ראיתי שום ראייה לזה שהוא היה נשיא גרוע במיוחד. לגבי הפילוסופיה בבסיס הנשיאות שלו, הוא הצהיר עליה עוד באייטיז, והיא מחוברת לתפיסה של בנון, שיש לי הרבה הרבה (הרבה) סימפטיה אליה.

לגבי האופי שלו, הוא באמת הפך לזקן נרגן ובלתי נסבל. אוקי.

לגבי היחסים עם הנסיכויות, קודם כל, הוא מוכר להם מטוסים מתקדמים. קודמיו לא עשו כן. מה עשה אובמה בזמנו, לא ברור, טראמפ גמר את העבודה, והוציא חלק מהכוחות. מסתבר שצדק. הוא גם נותן לנו גב בסוריה. הוא גם חיסל את סולימאני. הוא לגמרי ניצי עם איראן (הסכם הגרעין, א-הם?!?!?!).

בנוסף, הפסיק לשלוח כספים לפלסטינאים, שם תוכנית "שלום" על השולחן, העביר שגרירות, החתים הסכמי שיתוף פעולה... באזורנו הוא נתן עבודה יפה מאוד. יפה יפה מאוד.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בהמשך לזה שאולי במזרח התיכון צריך דווקא יזם, לפי הראיון של שגריר איחוד האמירויות בוושינגטון אתמול אני מבין ככה:

* טראמפ העלה את השולחן את הסיפוח כעז, לא הייתה לו כוונה שיממשו את ההסכמה הזו.

* בעזרת אותה הסכמה התחיל בישראל לחץ וביבי נתן את נאום הסיפוח

* זה יצר אצל האמריתים / סעודים / קטארים תחושה שתכף סיפוח קורה

* ואז בא טראמפ עם ה"פתרון" לכל ה"תסבוכת", הסיפוח יירד מהשולחן ל"עכשיו", ויחסי נורמליזציה עם ישראל, השגריר קרא לזה Win-Win.

* כמו יזם או פוליטיקאי טוב טראמפ זיהה איזה קפאון, האמריתים צריכים איזה Nudge כדי לזוז לכיוון הנורמליזציה, אז הוא יצר "בעיה", ואז "פתר אותה" שהאמריתים ייקחו קרדיט על ה"פתרון" (או דחיית הסיפוח).

האמירתים גם הבינו בין השורות, שזו עסקה סיבובית, בתמורה ארה"ב סופסוף תאפשר להם לקנות F35, עסקה שהם רצו כבר 6 שנים

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 29 דקות, falou כתב:

היא מחוברת לתפיסה של בנון, שיש לי הרבה הרבה (הרבה) סימפטיה אליה.

למה? באמת אני מנסה להבין מה הקסם בפופוליזם שלו בעינך. הרי הוא לא מתיישב עם המציאות בערך כמו שהפנטזיות של דב חנין וחדש לא מתיישבות עם המציאות. והעקרון לא כזה שונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני חושב שהתפיסה שלו מאוד לא פופוליסטית. היא פסימית, לא נעימה, ונעוצה במציאות במקום באידיאולוגיה. לכן לא ברור לי למה אתה מכנה אותה "פנטזיה".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

לגבי היחסים עם הנסיכויות, קודם כל, הוא מוכר להם מטוסים מתקדמים. קודמיו לא עשו כן. מה עשה אובמה בזמנו, לא ברור, טראמפ גמר את העבודה, והוציא חלק מהכוחות. מסתבר שצדק. הוא גם נותן לנו גב בסוריה. הוא גם חיסל את סולימאני. הוא לגמרי ניצי עם איראן (הסכם הגרעין, א-הם?!?!?!).

בנוסף, הפסיק לשלוח כספים לפלסטינאים, שם תוכנית "שלום" על השולחן, העביר שגרירות, החתים הסכמי שיתוף פעולה... באזורנו הוא נתן עבודה יפה מאוד. יפה יפה מאוד.

ארצות הברית מוכרת לנסיכויות מטוסים מתקדמים כבר שנים. יש לי אחלה סיפורים (למעשה, כבר חלקתי אחד מהם מוקדם יותר בשרשור) על מסמך ההתנגדויות שהיה מגיע אלינו כל שנה.

לא בטוח שהעברת השגרירות היא צעד חיובי...

ישראל פועלת בסוריה באותו אופן שהיא תמיד פעלה. דווקא אובמה היה קרוב יותר להפיל את משטר אלאסד מאשר טראמפ. יש לי זכרונות יפים מרמת הכוננות שהיינו בה ערב התקיפה האמריקנית על סוריה שלא היתה...

אני גם לא מתיימר לקטרג על טראמפ. בסופו של דבר, נבואות הזעם שהוא יביא מלחמת עולם שלישית לא התממשו, רחוק מכך. באמת, אני לא התעמקתי מספיק בפועלו כדי להתיימר ולקבוע אם הוא נשיא רע, אבל גם לא כדי לקבוע אם הוא נשיא טוב. בלאו הכי אלו שאלות שבדרך כלל צריך פרספקטיבה של זמן כדי באמת לענות עליהן. זו גם לא שאלה שעונים עליה בריק, ואני חושב שנכון יהיה לבחון את פועלו של ביידן (ולבחון אותו ביושר, מבלי להתרפק על תקופת טראמפ עוד לפני שתקופת ביידן החלה) ואז להשוות.

אבל אני כן שמח שהרטוריקה ה"באסטיונרית" של הוד תפוזיותו לא תישמע עוד (בתקווה) בכותרות. גם זה משהו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...