Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

אני שוב ממליץ לך בחביבות לעדן את הסגנון שלך.

😂

אם הסגנון שלי לא מתאים לך תבחר באפשרויות לא להציג את הפוסטים שלי. 

לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

גם בקצה השני, הטענה שאתה זורק כאן כאילו היא אקסיומה, על מהגרים לא חוקיים שגונבים עבודות לפשוטי העם דורשת הוכחה. מודה שעברו 3-4 שנים מאז הפעם האחרונה שקראתי מחקרים על הגירה, אבל בזמנו הם היו רחוקים מלהסכים עם הטענה הזו על עיוור, בניגוד למה שאולי היית מצפה.

תבדוק מי כתב את המחקרים האלה. רמז: אותם אנשים שתומכים בהגירה ללא גבולות. 

ציטוט

אבל מימלא זה לא כ״כ משנה כי לא הצעתי בחיים שלי, באף מקום, פשוט לפתוח את הגבולות של המדינות לכולם. הצעתי רק לשקול את האפשרות שאמחורי הטענה ״they steal our jobs!11״ לא תמיד יש משהו אמיתי, חוץ מדרך פשוטה לקבל עוד קצת אהדה וקולות.

או שיש משהו אמיתי, אבל לכל מיני היפסטרים בניו-יורק וקליפורניה נוח לבטל את המצוקה של אותם "טיפשים בפריפריה שמצביעים לרפובליקנים". 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
  • מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, SchnitzelLova כתב:

או שיש משהו אמיתי, אבל לכל מיני היפסטרים בניו-יורק וקליפורניה נוח לבטל את המצוקה של אותם "טיפשים בפריפריה שמצביעים לרפובליקנים". 

זה כל כך הרבה יותר מורכב מכפי שאתה מציג את זה. לדוגמה, אם אמזון לא הייתה מייבאת מהנדסי תוכנה מכל העולם לארה"ב ולקנדה, היא לא הייתה יכולה להחזיק מרכזים לוגיסטיים ענקיים בכל רחבי ארה"ב ולייצר מאות אלפי מקומות עבודה לאמריקאים בכל מני חורים נידחים.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אף אחד לא רוצה להביא לישראל מתכנתים מאוקראינה. אפשר להשאיר אותם באוקראינה והם ייתנו תפוקה לא פחות טובה, במחיר נמוך יותר.

ואם תביא אותם לפה, תצטרך לשלם את עלויות המחיה שלהם.

ולכתוב קוד ולהשתתף בישיבות webex הוא יכול באותה מידה גם מרעננה וגם מכפר קטן ליד צ׳רנוביל (בתנאי שיש תשתית אינטרנט ראויה, אבל זה כבר ain't your problem)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, MiniMiz3r כתב:

זה כל כך הרבה יותר מורכב מכפי שאתה מציג את זה. לדוגמה, אם אמזון לא הייתה מייבאת מהנדסי תוכנה מכל העולם לארה"ב ולקנדה, היא לא הייתה יכולה להחזיק מרכזים לוגיסטיים ענקיים בכל רחבי ארה"ב ולייצר מאות אלפי מקומות עבודה לאמריקאים בכל מני חורים נידחים.

אין לי מושג לא מכיר את אמזון מספיק בשביל לדעת, אבל נגיד ואתה צודק. זה לא אומר שמאות אלפי מקומות עבודה שאמזון מייצרים בכל מיני חורים נידחים מפצים על הנזקים שנגרמים לארצות הברית מהגירה ללא הגבלה. לאנשים שלא חיים במציאות שלהם קל לבטל את המצוקה של אותן קהילות בטענה שמדובר "בקסנופוביה וגזענות". 

פורסם
Just now, SchnitzelLova כתב:

זה לא אומר שמאות אלפי עבודה שאמזון מייצרים בכל מיני חורים נידחים מפצים על הנזקים שנגרמים לארצות הברית מהגירה ללא הגבלה.

אין שום הגירה ללא הגבלה לארה"ב.

פורסם
לפני 23 דקות, SchnitzelLova כתב:

חשבתי שאתה יותר חכם מזה, ותבין את כוונתו של יבגני, אבל התאכזבתי לגלות את האמת.

• מעניין 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, MiniMiz3r כתב:

אין שום הגירה ללא הגבלה לארה"ב.

לא בדיוק. קודם כל יש הגירה לא חוקית בהיקף מאוד גדול. שנית, יש ברז הגירה במסלולים חוקיים שנסגר יותר בתקופת הרפובליקנים ונפתח יותר בתקופת הדמוקרטים. הטענה הרווחת היום מצד "אינטלקטואלים" שמי שמתנגד להגירה הוא בהכרח גזען וקסנופוב. 

פורסם
לפני 16 דקות, SchnitzelLova כתב:

הטענה הרווחת היום מצד "אינטלקטואלים" שמי שמתנגד להגירה הוא בהכרח גזען וקסנופוב. 

"הגירה" היא מילה גדולה ואכן למי שמתנגד ל"הגירה" בדרך כלל אין נימוק אמיתי וזה באמת נובע מקסנופוביה.

מדינה צריכה לאפשר הגירה של אנשים שיתרמו לה, ולשם כך קיימים בהרבה מדינות מסלולים חוקיים שנועדו לאפשר הגירה של אנשים שעונים לקריטריונים מסוימים.

אם יש מקצועות נדרשים שאין מספיק כח אדם מיומן למלא אותם (חקלאים, עובדי רפואה, מהנדסי מערכות מים וכו'), הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לאפשר הגירה חוקית של אנשים שמחזיקים במקצועות האלו כי זה יועיל לכל תושבי המדינה.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

מה שקורה בהרבה מדינות לא רלוונטי. במדינות מערביות רבות הילודה קרובה לאפס והם תלויים בהגירה במידה על מנת למלא את השורות במקצועות שציינת. בארצות הברית זה לא המצב ולכן נשאלת השאלה עם מי הגירה מטיבה עם כלל ארצות הברית או עם בעלי מניות בתאגידי ענק שבקושי משלמים מיסים. 

דוגמא קיצונית לצד השני היא יפן שגם סובלת מילודה אפסית וגם מתנגדת בתוקף להגירה. אז כל היפנים הם גזענים וקסנופובים? 

פורסם

אני רק הערה. ארצות הברית התחילה בתור מדינת הגירה. התושבים המקוריים של הארץ הזאת (אינדיאנים) מהווים כמה אחוזים בודדים. לאורך מאות שנים כל העולם היגר (מרצון או לא מרצון), לאמריקה. גלי הגירה מאירופה, מאסיה ומאפריקה. יתרה מכך, חלק גדול מהאתוס של המדינה מבוסס על היותה מדינת הגירה ללאומים שונים.

ולפני 100 שנה כל אלו שכבר היגרו, החליטו שזהו, נגמר. אנחנו המהגרים הקודמים יותר טובים מהמהגרים שמגיעים עכשיו. ונעלו את הדלתות (עם פשפש קטן שמאפשר לזרם מסוים להגיע עדיין).

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, SchnitzelLova כתב:

אין לי בעיה עם הפוסטים שלך. אני נהנה מהמרמור החביב שלך רוב הזמן. פשוט עושה רושם שאתה נעלב כשמציבים לך ולעמוד השדרה שלך מראה. וזה יקרה פחות אם לא תנסה להשפריץ סמכותנות. 

תבדוק מי כתב את המחקרים האלה. רמז: אותם אנשים שתומכים בהגירה ללא גבולות. 

סבבה, אז אל תקרא מחקרים. אגב, סתם, שתדע, בתור חובב היסטוריה, (ובמקרה ופספסת את זה ביוטיוב): דוגמאות על טענות שקריות של "הם גונבים לנו עבודות" יש גם מלפני 600-700 שנה. ועבר מספיק זמן מאז כדי שיהיה אפשר לנתח ולהבין את זה.

בבבקשה, אני פתוח ללמוד. מחכה לרפרנסים מחקריים בסיסיים שילמדו אותי איפה מהגרים גונבים עבודות, עד כמה זו תופעה נפוצה, מי נפגע מזה, באיזה מדינות בעולם.

בוא, נשומר  על סדר האירועים בבקשה, בניגוד לעמדה שניסו לייחס לי כאן בכח, אני לא בעד גבולות פתוחים לחלוטין בשום מקום בעולם.

הצד "שלך" מעלה טענה שמבקשת לשנות את המציאות החוקית בארה"ב ולהגביל הגירה. הטענה שלכם שמגבה את זה היא שלא בכל פעם שרוצים להגביל הגירה זה קסנופוביה. הסכמנו שזה נכון. אשמח להבין למה זה לא במקרה של בנון. במשהו מגובה לא ברמה של "היפסטרים מתלהבים מניו יורק". 

לפני 10 דקות, SchnitzelLova כתב:

ולכן נשאלת השאלה עם מי הגירה מטיבה עם כלל ארצות הברית או עם בעלי מניות בתאגידי ענק שבקושי משלמים מיסים. 

אתה יכול לענות עליה. אף אחד לא מונע ממך. זה דבר אחד. דבר שני הלצחתם של תאגידי הענק חשובה לכולנו, מה לעשות. חוץ מאולי מי ששומר את הכסף בבית מתחת לכרית.

לפני 10 דקות, SchnitzelLova כתב:

דוגמא קיצונית לצד השני היא יפן שגם סובלת מילודה אפסית וגם מתנגדת בתוקף להגירה. אז כל היפנים הם גזענים וקסנופובים? 

יפנים הם בפרוש קסנופובים, ורואים בערך בכל העמים האסיאתים סביבם סוג ז'. אתה כן יכול להגר ליפן כדי לעבוד או ללמוד שם. הגירה != אזרוח. זה תהליכים שונים. 

אתה יודע מה הכי דפוק בגישה שלך? שאתה, ככל הידוע לי, מהגר בעצמך. ואתה נמצא בפורום שבו עדיין יש אנשים מזדקנים שמתבכיינים איך העליה מברהמ בשנות ה-90 דפקה אותם. כשהייתי בן 8 הייתי צריך להוכיח לחברים לספסל הלימודים שלא קיבלנו דירה במתנה (וגם את זה שאמא שלי לא זונה כמובן). אבל כמובן שאסור להשוות. אנחנו היינו בסדר. אבל שאר המהגרים בעולם הם קקות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, SchnitzelLova כתב:

איך החלטת שכן? 

לא החלטתי כלום. אתה כתבת "בארה"ב זה לא המצב", לכן חובת ההוכחה היא עליך. על פניו נראה שאתה טועה כי אם אכן לא היה מחסור במהנדסי תוכנה בארה"ב, לא היה צריך לייבא אותם מחו"ל.

פורסם

השאלה היא אם מביאים אותם מחו"ל כי באמת אין מספיק מהנדסי תוכנה מוכשרים בארצות הברית או שזו פשוט האפשרות היותר קלה בשביל אותן חברות. 

• תוכן חדש...