Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם זו הכוונה שלך אז אתה צודק, אבל איך הייתי אמור להבין את זה מניסיון ההצבעה שלך דווקא על הפער של 5M קולות?

לא הצלחתי למצוא שום מסלול הגיוני שיוצא ממשפט של "יש 5M קולות פער" ומגיע לעוול כזה או אחר.

אגב בתור הצד המנצח (לפחות כרגע), לתומכי ביידן לא נגרם עוול, גם אם היו זיופים לטובת טראמפ (ואני דיי בטוח שהיו).

לתומכי טראמפ כן נגרם עוול, כי פוטנציאלית הזיופים לטובת ביידן (ואני דיי בטוח שהיו), ייתכן והטו את הכף.

במילים אחרות - עוול תמיד ייגרם לצד המפסיד, לא המנצח. עוול שנגרם לצד המנצח לא כזה רלוונטי, הוא יעדיף עוול קטן וזכייה.

כמו שעדיף להיות עשיר ובריא מאשר עשיר וחולה. עדיף עוול ולנצח.

אגב הזלזול המוחלט בצד הפוליטי השני זה לא תופעה חדשה בארה"ב, בבחירות הקודמות היו אלה שהתלוננו למה המדינות ה"מתוחכמות" כמו ניו יורק וקליפורניה לא מקבלות משקל (עוד יותר) גבוה יחסית למדינות "מפגרות" כמו טקסס. היה את ה-Basket of deplorables של הילרי, לפני כן כל אלה שמהללים היום את ג'ון מקיין סנטו בו כשהתמודד מול אובמה הצ'ארמר (אני אגב גם לא אהבתי גם מה שטראמפ אמר על מקיין), ולפני כן עשו צחוק מוחלט מבוש (עד היום יש לי בובה מדברת של בוש עם הקלטות של משפטים מצחיקים שאמר).

גם מצד הרפובליקנים היה זלזול מוחלט, כולל באובמה, או באל גור (כולל אחרי שהוא כבר פרש)

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 שעות, m3x7r3m3 כתב:

מה הם הכריזו בבחירות בשנת 2000?

הכריזו שצמוד מדי לדעת.

אני אחסוך לך - הם לא הכריזו על גור כמנצח.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רגע רגע, מתי שינו את שם הדיון ? בשעה טובה ומוצלחת :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

למה יש רפובליקנים שהצביעו לביידן-האריס בסבב הזה, למרות שבסבב הקודם הם הצביעו לטראמפ?

מה היו הגורמים?

פורסם

אני לא הצבעתי ב16' אבל יכול לספר בשם אשתי, גיסי וגיסתי והחמים שלי, כולם רפובליקנים רשומים כי ככה זה פה, ככה אתה נולד וגדל, שמי שהצביע לטראמפ בסבב הקודם זה כי - ובכן הם רפובליקנים, ופשוט לא אהבו את הילרי ולא רצו לראות את ביל שוב בבית הלבן.

הרוב הצביעו לג'ו ג'ורגנסן או ביידן בבחירות עכשיו, למה? לא אהבו את ההתנהלות של טראמפ במהלך כהונתו.

פורסם

אותה סיבה בקרב חלק מהחברים והמשפחה שנוטים לצד הרפובליקני למרות הזיקה לישראל.

גם בסבב הקודם וגם בזה (כשהשתנה ההצבעה לביידן, אף אחד לא הצביע להילרי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Liviur כתב:

הכריזו שצמוד מדי לדעת.

אני אחסוך לך - הם לא הכריזו על גור כמנצח.

בניגוד להרגלי הפעם לא שאלתי עם כוונה נסתרת מאחורה 🤣

לפני 12 שעות, Legend כתב:

למה יש רפובליקנים שהצביעו לביידן-האריס בסבב הזה, למרות שבסבב הקודם הם הצביעו לטראמפ?

מה היו הגורמים?

כי טראמפ קשה לבליעה, גם (ולפעמים במיוחד) לבכירי המפלגה הרפובליקנית.

הוא שונה לגמרי וזה לפעמים מצוין (בחירות 2016 הוא זכה להרבה קולות כאנטי-ממסדי, לעומת הילרי שהיא מחוברת בשורשים לממסד הדמוקרטי), ולפעמים לא

---------------------------------------

עם כל יום שעובר לדעתי יהיה יותר קשה להפוך את התוצאות, גם אם יוכחו זיופים ממוסדים ומאורגנים, זה הולך ונראה בלתי הפיך.

• מצחיק 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Legend כתב:

מה היו הגורמים?

ב-20 השנים האחרונות הבחירות בארצות הברית מוכרעות על ידי 14 מדינות ובתוך ה-14 המדינות האלה יש כמה עשרות אלפים דמוקרטים/רפובליקנים פחות אדוקים שמתנדנדים מצד לצד ומכריעים את המדינה לצד מסוים. ב-2016 כמות עשרות אלפי מצביעים מתנדנדים במדינות האלה נגעלו מהילרי והצביעו לטראמפ. ב-2020 כמה עשרות אלפי מצביעים מתנדנדים נגעלו מטראמפ והצביעו לביידן.

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

האלקטורל קולג' יכול להיעלם, אפשר בקלות להמיר אותו בספירה אוטומטית לפי אותו ניקוד לכל מדינה.

Popular Vote לא ייעלם כי זה אומר שקליפורניה, ניו יורק וטקסס ידרסו את אלסקה, הוואי וכו'. אף אחד לא יספור מדינות של 3-4-5 אלקטורים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ערכתי את הפוסט הקודם. 

לאורך רוב ההיסטוריה האמריקאית באמת לא היה ל-popular vote משמעות כי כמעט כל הנשיאים נבחרו גם ב-popular vote וגם באלקטורים. הבעיה היא שהפילוג בארצות הברית, תסכול והדמוגרפיה המשתנה חופשים את הפגמים העמוקים בשיטה הזאת. בהיסטוריה האמריקאית היו רק 5 נשיאים שהפסידו ב-popular vote וניצחו באלקטורים:

1. ג'ון קווינסי אדמס ב-1824

2. רוטפורד הייס ב-1876

3. בנג'מין הריסון ב-1888

4. בוש הבן ב-2000

5. טראמפ ב-2016

* ב-2004 אם ג'ון קרי היה מקבל עוד 100 אלף קולות באוהיו הוא היה זוכה בבחירות בזכות האלקטורים ולא בזכות ה-popular vote. 

היו כמעט 3 נשיאים רק ב-20 השנים האחרונות שנבחרו למרות שרוב העם לא תמך בהם. 

רואה את הדפוס? אני לא אתפלא אם בבחירות 2024/2028 עוד הפעם יבחר נשיא שהפסיד ב-Popular Vote וניצח באלקטורים. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

בחירות 2024 אני מעריך יהיה סביב מועמדות לנשיאות, כי קמילה כבר תיהיה הנשיאה הראשונה.
השאלה אם טראמפ יתמודד ואיך הוא יתמודד מול הכוח הנשי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SchnitzelLova כתב:

ערכתי את הפוסט הקודם. 

לאורך רוב ההיסטוריה האמריקאית באמת לא היה ל-popular vote משמעות כי כמעט כל הנשיאים נבחרו גם ב-popular vote וגם באלקטורים. הבעיה היא שהפילוג בארצות הברית, תסכול והדמוגרפיה המשתנה חופשים את הפגמים העמוקים בשיטה הזאת. בהיסטוריה האמריקאית היו רק 5 נשיאים שהפסידו ב-popular vote וניצחו באלקטורים:

1. ג'ון קווינסי אדמס ב-1824

2. רוטפורד הייס ב-1876

3. בנג'מין הריסון ב-1888

4. בוש הבן ב-2000

5. טראמפ ב-2016

* ב-2004 אם ג'ון קרי היה מקבל עוד 100 אלף קולות באוהיו הוא היה זוכה בבחירות בזכות האלקטורים ולא בזכות ה-popular vote. 

היו כמעט 3 נשיאים רק ב-20 השנים האחרונות שנבחרו למרות שרוב העם לא תמך בהם. 

רואה את הדפוס? אני לא אתפלא אם בבחירות 2024/2028 עוד הפעם יבחר נשיא שהפסיד ב-Popular Vote וניצח באלקטורים. 

זה לא קשור, כי נשיא ארצות הברית הוא לא נשיא ישירות של האזרחים האמריקאים, אלא נשיא של האוסף ארצות (או סטייטים).

לאזרח יש את ראש העיר שלו ואת המושל שלו, שנבחרים ב-Popular Vote בתוך אותו הסטייט.

מה שווה נשיא של סטייטים כשהשיטה תגרום לו להזניח חלק מהסטייטים? כלום, לכן מאז ומתמיד Popular Vote היה אנקדוטה. והסטייטים קבעו את הנשיא ויקבעו את הנשיא גם בעתיד.

אגב לנושא פילוג, אני מציע לקרוא את התיאור של הבחירות בספר "מסביב לעולם ב-80 יום" אחרי זה תספר על פילוג 🤣

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אגב לנושא פילוג, אני מציע לקרוא את התיאור של הבחירות בספר "מסביב לעולם ב-80 יום" אחרי זה תספר על פילוג 

מאיפה הקרצת את זה? אתה מקריא לבת שלך? 

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא, אני פשוט לא מכיר הרבה ספרים פופולריים שמכילים תיאור של בחירות מהמאה ה-19 או ה-20.

היא עוד לא בגיל לספר הזה, היא כרגע מעדיפה ספרים של חיות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...