Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

אתה חושב שאדם שקורא את בנון יוציא מזה "צריך להפריד בין אסיאתים אזרחים לאסיאתים שבאו לגנוב לנו עבודות"? ואיך אדם היפתוטתי כזה יתחייס למנכל מייקרוסופט - הודי שהיגר לארה"ב, למד בה ותפס את אחת המשרות הכי בכירות שיש לתעשיית ההייטק להציע? אתה חושב שהוא ידע להעביר את הקו המדויק, שבנון מצייר כמס שתפיים בעיקר, ומפריד בין מהגרים לגיטמיים או ותיקים מספיק ללא?

אם הוא קורא את בנון, אז אני מניח שהוא מבין את מה שהוא קורה, אז כן.

למה אתה מניח שלא?

מתח עדתי קיים בכל מקום. ואני לא בעד מי שמחריף אותו. ולא משנה מה המניעים. למדינה כמו ארה"ב, שאינה מתבססת על לאומיות אתנית, הוא יכול להיות אסון.

אני חושב שברגע שאתה מייצר חייץ בין השייכות האתנית לשייכות הלאומית, אתה מצמצם את המתח, כי אתה מייצר גבול ברור, לא מחריף אותו.

אדם שמתנגד להגירה של בעלי מקצוע למדינה שלו בטענה שהם גונבים עבודות - זה משהו שאסור לקבל. אין מאחורי זה דבר חוץ מקסנופוביה פופוליסטית. 

למה?

השאלה היא, האם זה נכון או לא נכון.

אני לא מבין, אתה טוען שהגירה לצרכי תעסוקה חייבת להיות חופשית ונטולת גבולות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, יבגניפ כתב:

אבל אני מתייחס לדוגמא מאוד מאוד קונקרטית. אדם שמתנגד להגירה של בעלי מקצוע למדינה שלו בטענה שהם גונבים עבודות - זה משהו שאסור לקבל. אין מאחורי זה דבר חוץ מקסנופוביה פופוליסטית. 

חרטא. אם למדתי משהו בקריירה שלי זה שכולם גיבורים כל עוד לא מדובר בכסף שלהם. אני בטוח שאם מחר מדינת ישראל הייתה מייבאת עשרות אלפי מתכנתים מאוקראינה שהיו עושים את העבודה שלך בחצי מחיר אתה וכל התומכים במהגרי עבודה היו צווחים בלי הפסקה, אבל כשזה קורה לכל מיני אנשים בפריפריה/בתחתית הסולם אז מה אכפת לך אפשר לבטל את המצוקה שלהם בטענה שהם קסנופובים פופוליסטים. 

בתאריך 11.11.2020 בשעה 12:06, יבגניפ כתב:

ומה התרגום הפרקטי של זה?  לא לאפשר לחברות אמריקאיות לגייס זרים? ולהמר על זה שהן ישארו בלי אנשי מפתח איכותיים, בשם העסקה של אמריקיאם בלבד? 

עזוב נו מדובר ב-corporate greed בתחפושת של נאורות פלורליסטית. הרי למה להם להשקיע בהכשרה של אמריקאים אם אפשר לקבל מוצר מוגמר מהודו/סין/ישראל שלמד על חשבון משלם המיסים במדינה אחרת, צבר ניסיון על חשבון מעסיק אחר ועכשיו כל מה שנותר זה להציע לו משכורת טובה + RSUs ויאללה בוא תעבוד אצלנו בעמק הסיליקון. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפני 12 דקות, falou כתב:

למה אתה מניח שלא?

אני חושב שברגע שאתה מייצר חייץ בין השייכות האתנית לשייכות הלאומית, אתה מצמצם את המתח, כי אתה מייצר גבול ברור, לא מחריף אותו.

כי זה רצף. יש הגירה לארה״ב כל הזמן. הציפיה שאדם ממוצע שבכל פעם שיפגוש מישהו מאתניות שונה ישאל את עצמו האם מדובר במהגר חדש, או אחד ותיק מספיק שהוא כבר ״חלק מ״ היא לא ריאלית לדעתי. אלא אם כן אתה עוצר את ההגירה לחלוטין ועוד דור זו אולי כבר פחות בעיה. ונתתי לך דוגמא: מנכל מיקרוסופט. מהגר מהודו. למד בארה״ב. בעל אזרחות אמריקאית. איפה לדעתך בנון ותומכיו ממקמים אותו? בנון הרי לא אמר ״בואו נפתח את מבחני האזרחות לכל מי שמגיע לעבוד בהייטק״. כלומר השאלה היא לא באמת רק האם אזרח או לא. זה האם אזרח, כמה זמן אזרח וכנראה עוד. וזה לא עץ החלטות כזה פשוט וחד ערכי לכל אחד.

לפני 20 דקות, falou כתב:

למה?

השאלה היא, האם זה נכון או לא נכון.

אני לא מבין, אתה טוען שהגירה לצרכי תעסוקה חייבת להיות חופשית ונטולת גבולות?

כי זה לא נכון מכל כיוון אפשרי. אני לא חושב שהגירה לצרכי תעסוקה חייבת להיות חופשית ונטולת גבולות. אבל ההבנה שיש מקרים שבהם זר יכול לתרום יותר לחברה אמריקאית וכפועל יוצא לכלכלה האמריקאית קיימת בחוק לא במקרה. ולמעשה, זו הבנה שקיימת בערך בכל מדינה שהתעניינתי בה אי פעם. ואני כן חושב שאם חברה מוכנה לשלם איקס אלפים דווקא להודי או סיני, אז השאלה שמנהיג לא פופוליסטי צריך לשאול זה ״איך זה שאין אמריקאי שיש לו את סט הכישורים הנדרש?״ ולא ״איך אני מונע מהסיני הזה להגיע לפה עכשיו?״.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אז השאלה שמנהיג לא פופוליסטי צריך לשאול זה ״איך זה שאין אמריקאי שיש לו את סט הכישורים הנדרש?״ ולא ״איך אני מונע מהסיני הזה להגיע לפה עכשיו?״.

זהו שיש פשוט צריך לחפש אותם, להכשיר אותם ולטפח אותם. הרבה יותר קל לתת למישהו אחר לעשות את העבודה השחורה במשך שנים על גבי שנים ואז למשוך את הקרם דה לה קרם של העובדים באמצעות ארנק תאגידי שמן. מי שתומך במודל הזה הוא "אדם נאור איש העולם הגדול שראה את האור ומוביל את האנושות למקום טוב יותר", אבל מי שמתנגד וואי וואי גזען קסנופובי תומך טראמפ. 

פורסם (נערך)

די לכתוב שטויות נו. די. הבאתי את הדוגמא של מנכל מייקרוסופט שלמד באוניברסיטאות פרטיות בארה״ב. אני מכיר עשרות ישראלים שלמדו בivy league ועובדים פה או בארה״ב. יש בישראל מרכזי מופ של כל חברת ענקת אמריקאית, בערך, שמגייסים גם סטודנטים. בדיוק כמו שחלק מהקולגות שלי מחול הם ג׳וניורים מוחלטים. מהנדסי תכנה מהגרים לארה״ב לא מרוויחים חצי מהקולגות האמריקאים שלהם - מה שהופך את הדוגמא שלך על אוקראינים ללא רלוונטית. ואפילו הדגשתי בצורה די ברורה שאני מתייחס, כרגע, לאנשים שמגיעים לעבוד בתנאים זהים למקומיים. יש בחברות הענק בעיקר גם אנשים שעובדים שם כבר עשרות שנים וצומחים מפוזיציות של זוטרים לדרגות בכירות מאוד. כלומר כל השטות הזה על ״לחפש ולטפח״ היא חסרת בסיס לחלוטין. ויותר מזה, אם העולם היה מתנהל בצורה שאתה חושב שהוא מתנהל - לא היה בכלל עמק סיליקון. לא היו מרכזי מופ בארה״ב - לכל היותר רק מחלקות סיילס מאוד מוגבלות.

עם כל הכבוד לקריירה שלך, איש הייטק אתה לא. איך עובדים תהליכי הגיוס בחברות האלו אתה לא יודע. מה השיקולים אין לך מושג. אבל מספיק מרמור כדי למלא את הכנרת יש כרגיל. שחרר. 12:30. בדיוק שעה מתאימה לשניצל טוב.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

די לכתוב שטויות נו. די. הבאתי את הדוגמא של מנכל מייקרוסופט שלמד באוניברסיטאות פרטיות בארה״ב.

טראמפ אמר בעצמו, אין לו בעיה שישתמשו במשאבים של ארה"ב, אם התמורה תתקבל (גם) בארה"ב. זה כולל גם מי שבא מבחוץ ולמד בארה"ב. לשיטתו, אם ארה"ב שיחררה את כווית, אז כווית מחוייבת להשקיע בארה"ב/לתת לה הנחה בנפט.

מהנדסי תוכנה ושות' אלו אנשי מקצוע שלא תלויים במדינת הלאום על מנת לתפקד. אתה יכול למלא את התפקיד הזה כאן, בטלהסי, בבומבי או בלונדון. אתה מה שטאוב מכנה "נייד". בעל חנות רחוב איננו נייד.

אני שואל שוב, האם אתה טוען שצריך לאפשר הגירה לצרכי הגירה ללא מגבלות?

פורסם
Just now, falou כתב:

אני שואל שוב, האם אתה טוען שצריך לאפשר הגירה לצרכי הגירה ללא מגבלות?

עניתי. זה ממש בתחתית העמוד הקודם.

אתה חושב שצריך לבטל את ההגירה לחלוטין?

מה טראמפ אומר אני יודע. אבל דיברנו על בנון שביקש להפסיק את השתלטות האסיאתים על עמק הסיליקון.

פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

מה טראמפ אומר אני יודע. אבל דיברנו על בנון שביקש להפסיק את השתלטות האסיאתים על עמק הסיליקון.

זה פשוט לא נכון

https://www.huffpost.com/entry/steve-bannon-blames-asians-taking-silicon-valley-jobs-blacks-latinos_n_5b1556d8e4b010565aae420a

In an interview with Fareed Zakaria, which aired on CNN on Friday, the former White House chief strategist known for his hardline stance on immigration said that if “you’re from Asia and you’re here, second-generation, you’re [an] American citizen, that’s absolutely no problem.”

But he said he felt differently about those who are in the U.S. via the visa, which allows employers to hire foreign workers in specialty occupations. 

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

די לכתוב שטויות נו. די. הבאתי את הדוגמא של מנכל מייקרוסופט שלמד באוניברסיטאות פרטיות בארה״ב. אני מכיר עשרות ישראלים שלמדו בivy league ועובדים פה או בארה״ב. יש בישראל מרכזי מופ של כל חברת ענקת אמריקאית, בערך, שמגייסים גם סטודנטים. בדיוק כמו שחלק מהקולגות שלי מחול הם ג׳וניורים מוחלטים. מהנדסי תכנה מהגרים לארה״ב לא מרוויחים חצי מהקולגות האמריקאים שלהם - מה שהופך את הדוגמא שלך על אוקראינים ללא רלוונטית. ואפילו הדגשתי בצורה די ברורה שאני מתייחס, כרגע, לאנשים שמגיעים לעבוד בתנאים זהים למקומיים. יש בחברות הענק בעיקר גם אנשים שעובדים שם כבר עשרות שנים וצומחים מפוזיציות של זוטרים לדרגות בכירות מאוד. כלומר כל השטות הזה על ״לחפש ולטפח״ היא חסרת בסיס לחלוטין. ויותר מזה, אם העולם היה מתנהל בצורה שאתה חושב שהוא מתנהל - לא היה בכלל עמק סיליקון. לא היו מרכזי מופ בארה״ב - לכל היותר רק מחלקות סיילס מאוד מוגבלות.

עם כל הכבוד לקריירה שלך, איש הייטק אתה לא. איך עובדים תהליכי הגיוס בחברות האלו אתה לא יודע. מה השיקולים אין לך מושג. אבל מספיק מרמור כדי למלא את הכנרת יש כרגיל. שחרר. 12:30. בדיוק שעה מתאימה לשניצל טוב.

קצת defensive מה הקרה הדוגמא עם אוקראינים הלחיצה אותך? בוא נעשה את זה יותר פשוט מחר מדינת ישראל מחלקת 20,000 ויזות עבודה למתכנתים מאוקראינה אותם תנאים כמו מתכנתים ישראלים הכל אותו דבר. זורם או מפחד מתחרות? מה אומרת?   

פורסם (נערך)

לפני 35 דקות, falou כתב:

זה פשוט לא נכון

לא הבנתי מה לא נכון. הבאתי דוגמא של מהגר דור ראשון. שאלתי אותך: האם בכל סיטואציה שבה תומך של בנון יתקל באסיאתי במסדרון הוא יבקש לראות מסמכים כדי להבין אם מדובר במהגדר דור ראשון, שני או מישהו שקיבל אזרחות אתמול? ואיפה על הסקלה ממקמים מהגר דור ראשון שקיבל אזרחות או גרין קארד או סתם ויזת עבודה? ומה הבעיה עם זה שמישהו היפתוטי, נגיד אפילו מהפורום, קיבל ויזה והתקבל לעבודה בחברה אמריקאית כי הוא היה הכי מתאים לתפקיד ממי שהתראיין? בנון טוען שזה מייצר תחרות לא הוגנת מול אמריקאים. אז שאלתי גם קודם: אתה חושב שחברות צריכות להתפשר על איכות העובדים בשם הלאומיות? 

לפני 33 דקות, SchnitzelLova כתב:

מה הקרה הדוגמא עם אוקראינים הלחיצה אותך?

התייחסתי בצורה הכי מפורשת שאפשר לכך שמדובר בעובדים שמרוויחים אותו הדבר כמו המקומיים.

אם כבר אני מפחד ממשהו, אז זה מהתליך אחר והוא הוצאת משרות מישראל למדינות עולם שלישי, כי משלמים שם פחות.

וגם עם זה אין לי מה לעשות, חוץ מלהבין שמתישהו יגיע היום שבו אולי הערך המוסף של מהנדס ישראלי לא יהיה מספיק כדי שמעסיקים ירצו לשלם פי כמה יותר. אבל כרגע בהתחשב בזה שגם חברות ענק אמריקאיות מוכנות לשלם על זה, זה מרגיש קצת רחוק.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

ובוא, אתה מייחס לעצמך המון קרדיט. שום דבר ממה שתכתוב כאן לא ילחיץ אף אחד. אתה בעיקר מביע דיעה נחרצת וממורמת על המון דברים שאתה לא מכיר ולא מבין בהם, ולכל היותר ראית עליהם סרטון יוטיוב. זו אומנם תופעה נפוצה כאן ובכלל באינטרנט, אבל לא מספיק כדי לייצר חרדות אצל אנשים אחרים..

אתה בסדר תגיד לי? הכל טוב? נראה לי שאתה קצת מרגיש חנוק בדירת 35 מ"ר שלך בתל אביב. צא החוצה תנשום אוויר. תעמוד חצי שעה בתור בויטרינה. משהו. 

• מצחיק 1
פורסם
לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

לא הבנתי מה לא נכון. הבאתי דוגמא של מהגר דור ראשון. שאלתי אותך: האם בכל סיטואציה שבה תומך של בנון יתקל באסיאתי במסדרון הוא יבקש לראות מסמכים כדי להבין אם מדובר במהגדר דור ראשון, שני או מישהו שקיבל אזרחות אתמול?

מה הקשר?

הוא לא קרא להקמת מיליציות עצמאיות שיאתרו מהגרים, הוא רוצה לשנות את מדיניות מתן הויזות. זה לא מענין אותו אם הן לאסייתים או לאפריקאים. אני חושב שהוא אומר את זה מאוד ברור.

ואיפה על הסקלה ממקמים מהגר דור ראשון שקיבל אזרחות או גרין קארד או סתם ויזת עבודה?

מי שקיבל "סתם ויזה" יבטלו לו אותה, במקרה הגרוע, או יפסיקו לחלק.

אני באמת לא מבין מה הקושי שלך עם זה?

ומה הבעיה עם זה שמישהו היפתוטי, נגיד אפילו מהפורום, קיבל ויזה והתקבל לעבודה בחברה אמריקאית כי הוא היה הכי מתאים לתפקיד ממי שהתראיין? בנון טוען שזה מייצר תחרות לא הוגנת מול אמריקאים. אז שאלתי גם קודם: אתה חושב שחברות צריכות להתפשר על איכות העובדים בשם הלאומיות?

בוודאי.

למה לא?!

החברה האמריקאית הזו נהנית ממעטפת שלמה שמספקת לה המדינה, כדי לתפקד ולהתקיים, מהמערכת החוקית, הבנקאית, הבורסאית, דרך המשטרה, החשמל, המים וכו', אז המדינה יכולה לדרוש שאת העובדים שלה היא תיקח מתושבי המדינה.

הרי ככה זה עובד, בשביל להעסיק עובד זר החברה צריכה רשות מיוחדת מהמדינה.

אתה מכיר פטנט אחר?

וגם עם זה אין לי מה לעשות, חוץ מלהבין שמתישהו יגיע היום שבו אולי הערך המוסף של מהנדס ישראלי לא יהיה מספיק כדי שמעסיקים ירצו לשלם פי כמה יותר. אבל כרגע בהתחשב בזה שגם חברות ענק אמריקאיות מוכנות לשלם על זה, זה מרגיש קצת רחוק.

זה כי אתה מהנדס, ואתה מסוגל להיות מהנדס, שאם רוצה גם יכול מחר לעבוד בלונדון או בומביי או כל מקום אחר.

אם אתה נהג משאית, זה קצת יותר בעייתי.

ואם יגיע היום ומעסיקים יחליפו אותך, ולא יהיה לך איך להאכיל את הילדים שלך, אתה תרצה שהממשלה שלך תשמר את הערך שלך בשוק העבודה, ולא תפעל למקסם את היעילות של גופים על-לאומיים, שהאינטרס שלך לא מעניין אותם בכלל, ואין לך שום השפעה על מה שהם עושים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
Just now, falou כתב:

מי שקיבל "סתם ויזה" יבטלו לו אותה, במקרה הגרוע, או יפסיקו לחלק.

אני באמת לא מבין מה הקושי שלך עם זה?

אני חושב שזה יפגע באמריקאים לפני הכל. למעשה, אני די בטוח, כי עבדתי במספיק חברות בחיים שלי שהוקמו על ידי זרים, בישראל או כל מקום אחר, הגיעו לארה״ב, שדרת הניהול שלהן התבססה על זרים לפחות חלקים (נגיד, מנכל וכמה סמנכלים ישראלים) והם עדיין ספקו מאות מקומות עבודה לאמריקאים - מאינטרנז ועד לבכירים ברמות שונות.

לפני 1 דקה, falou כתב:

הרי ככה זה עובד, בשביל להעסיק עובד זר החברה צריכה רשות מיוחדת מהמדינה.

אתה מכיר פטנט אחר?

לא, אני חושב שזה אחלה פטנט ולא רואה סיבה לבטל אותו. הוא קיים כי הוא משרת את האמריקאים. אתה שאלת אותי אם אני בעד הגירת עבודה חופשית לחלוטין, ועניתי: אני לא מציע להמציא מחשהו חדש. אני אומר שגישה עקרונית שמאפשרת הגירה עבודה בהתאם לצורך משרתת את כל הצדדים. אם זה לא שבור - לא צריך לתקן את זה. 

לפני 1 דקה, falou כתב:

זה כי אתה מהנדס, ואתה מסוגל להיות מהנדס, שאם רוצה גם יכול מחר לעבוד בלונדון או בומביי או כל מקום אחר.

אם אתה נהג משאית, זה קצת יותר בעייתי.

בוודאי. לגמרי. אני בכוונה לא נכנסתי כרגע להגירת עבודה בכלליות כי זה נושא מורכב יותר. אבל גם הוא לא חד משמעי. האם לדעתך צריך לתחזק את תעשית הטקסטיל בישראל בחיים? לא יודע. חושב שלא. וזה די אותו הדבר, לא?

לפני כשעה, SchnitzelLova כתב:

אתה בסדר תגיד לי? הכל טוב? 

כן הכל מעולה. נסה לפעמים לא להביע דיעה נחרצת בנושאים שאתה לא מבין בהם, ובעוד בגיבוי קישוטים כמו ״חרטא, אתה צווח״. תקבל תגובות בהתאם. 

פורסם (נערך)

ממש סדרת מתח מה שהולך שם כרגע, כל פעם מספרים על חריגה כזו או אחרת חח, עד ה20 לינואר לא חושב שישעמם לנו בדיון הזה :-).

אגב- האם גם לטובת טראמפ היפוכים כאלה קרו בשידור? כמו ה6000 קולות שהתהפכו לטובת ביידן וניתגלו בזמן ושונו ידנית?
בשידור חי ניראה שהמערכת טעתה והעבירה 19958 קולות מטראמפ לביידן בפנסילבניה, מי שראה כאלה דוגמאות שהעבירו מביידן לטראמפ מוזמן לשתף :-).

לא יודע אם יש הפקה שלמה של זיופים להדחת טראמפ, אבל 100% בחירות נקיות מזיופים/חריגות בטוח לא היו(איפה בכלל יש?), לדעתי אין צדיקים בשום צד, התנגדות ניחרצת של המדיה לדבר/לחקור על הנושא מעלה יותר תהיות מאשר ביטחון.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

אני חושב שזה יפגע באמריקאים לפני הכל. למעשה, אני די בטוח, כי עבדתי במספיק חברות בחיים שלי שהוקמו על ידי זרים, בישראל או כל מקום אחר, הגיעו לארה״ב, שדרת הניהול שלהן התבססה על זרים לפחות חלקים (נגיד, מנכל וכמה סמנכלים ישראלים) והם עדיין ספקו מאות מקומות עבודה לאמריקאים - מאינטרנז ועד לבכירים ברמות שונות.

זה עניין אחר. גם אני שותף בחברה בארה"ב. השקעתי שם כסף, אני מעסיק אמריקאים, עשיתי את שלי "בשביל מדינה". אם אני רוצה, אני יכול לעבוד שם. אבל אני מייצר בארה"ב, העשייה שלי בארה"ב, ללקוחות אמריקאים, מספקים אמריקאים.

לא על זה מדובר

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

לא, אני חושב שזה אחלה פטנט ולא רואה סיבה לבטל אותו. הוא קיים כי הוא משרת את האמריקאים. אתה שאלת אותי אם אני בעד הגירת עבודה חופשית לחלוטין, ועניתי: אני לא מציע להמציא מחשהו חדש. אני אומר שגישה עקרונית שמאפשרת הגירה עבודה בהתאם לצורך משרתת את כל הצדדים. אם זה לא שבור - לא צריך לתקן את זה. 

אתה חושב שזה לא שבור. אתה יודע מה המספרים?

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

בוודאי. לגמרי. אני בכוונה לא נכנסתי כרגע להגירת עבודה בכלליות כי זה נושא מורכב יותר. אבל גם הוא לא חד משמעי. האם לדעתך צריך לתחזק את תעשית הטקסטיל בישראל בחיים? לא יודע. חושב שלא. וזה די אותו הדבר, לא?

אל תכניס את ישראל לעניין, ישראל לא תורמת כספים ומפנה משאבים צבאיים כדי להגן על אינטרסים של מדינות אחרות.

תיקח את תעשיית הרכב, לדוגמא. ארה"ב הלכה ליפנים ואמרה להם: אתם רוצים למכור פה?! תייצרו פה.

וזה מה שקרה.

אתה רוצה להנות מהשוק שלי, מהפרות של היכולת שלי לנהל מדינה עשירה עם אזרחים שמסוגלים לשלם, תשקיע פה.

או שתשלם מס על המוצרים שלא מיוצרים פה, בשביל הזכות למכור.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...