Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, David32 כתב:

במקרה המצב של דור ה Y/X בארהב (או בכלליות) פחות מעניין אותי כדי שאוכל לתת לך תשובה טובה עם רפרנסים, אבל יש כול מיני אנקדוטות למשל על יכולת קניית נדלן כיום מול 60 שנה אחורה, או רכישת השכלה. בכלליות המצב בארהב לצעירים די חרבנא, אלא אם כן נולדת סבבה או שאתה עילוי.

אני לא ממש מסכים איתך. כן, יותר יקר, אבל אל תשכח כאשר אבא ואמא שלהם קנו את הבית/דירה לפני 20-30 שנה המקום היה נחשב לחור תחת. דומה למצב בישראל הדור הצעיר לא מוכן לאכול חצץ כמו שאכלו דור ההורים/סבים. הם רוצים לקבל מוצר מוגמר ולשלם על זה את "המחיר של פעם", אבל זה לא עובד ככה. במציאות או שמוצאים דרך להרוויח הרבה כסף או שיוצאים מהחור הנכון או שמהגרים לאזור רחוק יותר ומנסים לבנות שם את החיים. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, SchnitzelLova כתב:

במציאות או שמוצאים דרך להרוויח הרבה כסף או שיוצאים מהחור הנכון או שמהגרים לאזור רחוק יותר ומנסים לבנות שם את החיים.

או שמוצאים דרך להרוויח משכורת הייטק, או שיוצאים מהחור הנכון, או שמהגרים לחור בתקווה שיש שם עבודה במקצוע שלך.

תשמע, להתלונן על מציאות כזאת נשמע לי לגיטימי. סורי.

גם לא יודע לאיזה חור תחת אפשר לעבור בארץ כדי לקנות דירה במחיר נמוך.... אבל לא משנה.

תאמת, המצב הזה לא מטריד אותי כרגע לא בארץ, לא בהולנד ובטח שלא בארהב. אי אפשר לקנות? לא צריך. כול עוד אפשר להשכיר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

או שמוצאים דרך להרוויח משכורת הייטק, או שיוצאים מהחור הנכון, או שמהגרים לחור בתקווה שיש שם עבודה במקצוע שלך.

כן, משהו כזה. תוסיף אופציה רביעית להתחתן טוב. 

תשמע, להתלונן על מציאות כזאת נשמע לי לגיטימי. סורי.

עשור וחצי מתלוננים בינתיים המחירים רק עולים, נבחרים מנהיגים פופוליסטיים והמצב רק מחמיר. בסופו של דבר צריך להשלים עם המציאות.  הבעיה היא שאנשים לא רוצים להשלים עם המציאות. 

גם לא יודע לאיזה חור תחת אפשר לעבור בארץ כדי לקנות דירה במחיר נמוך.... אבל לא משנה.

לא חסר אשקלון, קרית גת, חריש, נתיבות, אופקים. אלה המקומות שאני מכיר אני בטוח שיש עוד. 

פורסם
לפני 24 דקות, SchnitzelLova כתב:

אני לא ממש מסכים איתך. כן, יותר יקר, אבל אל תשכח כאשר אבא ואמא שלהם קנו את הבית/דירה לפני 20-30 שנה המקום היה נחשב לחור תחת. דומה למצב בישראל הדור הצעיר לא מוכן לאכול חצץ כמו שאכלו דור ההורים/סבים. הם רוצים לקבל מוצר מוגמר ולשלם על זה את "המחיר של פעם", אבל זה לא עובד ככה. במציאות או שמוצאים דרך להרוויח הרבה כסף או שיוצאים מהחור הנכון או שמהגרים לאזור רחוק יותר ומנסים לבנות שם את החיים. 

מחירי הדיור בארץ עלו במונחים ריאלים, לא משנה אם אתה גר בחור תחת אחד או חור תחת שניים. לסיפור על הדירה בחור תחת יש גם עוד השלכות. למשל רמת בתי הספר שאליהם אפשר לרשום את הילד, אם יש, מקומות עבודה, זמינות של בתי חולים ועוד מיליון ואחד דברים. ולמען האמת מכל החברים הצברים שלי, אני מתקשה לחשוב אפילו על מקרה אחד של הסיפור הסטראוטיפי הזה שאוהיבם לספר פה בפורום על משפחה שפעם גרה באיזה שכונת רכבת בלוד, ויום אחד קרה קסם, החסכנות השתלמה והם עברו לגור בבית חדש ברעננה. עשירים ועניים היו גם אז. מה שאולי מצטמצם יותר זה רק מעמד הביניים (לא רק פה)

• מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

מחירי הדיור בארץ עלו במונחים ריאלים, לא משנה אם אתה גר בחור תחת אחד או חור תחת שניים. לסיפור על הדירה בחור תחת יש גם עוד השלכות. למשל רמת בתי הספר שאליהם אפשר לרשום את הילד, אם יש, מקומות עבודה, זמינות של בתי חולים ועוד מיליון ואחד דברים.

מה לעשות זה מה יש. אני גדלתי באשדוד ופושע לא יצא ממני. לא חסר אנשים שגדלו במקומות נידחים, סיימו תארים במוסדות יוקרתיים והשתלבו בארגונים מובילים. 

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

ולמען האמת מכל החברים הצברים שלי, אני מתקשה לחשוב אפילו על מקרה אחד של הסיפור הסטראוטיפי הזה שאוהיבם לספר פה בפורום על משפחה שפעם גרה באיזה שכונת רכבת בלוד, ויום אחד קרה קסם, החסכנות השתלמה

הם קנו במקומות נידחים כי זה מה שהם יכלו להרשות לעצמם. במשך השנים המקומות האלה התפתחו והפכו לשכונות/ערים יקרות. שוהם דוגמא טובה. לפני 30 שנה צחקו על המטומטמים שקנו בית פרטי באמצע שום מקום. נו, מי צוחק היום? אותו דבר לגבי אנשים שגרו בשכונות במרכז שבעבר היו שכונות פשע והיום נחשבות לשכונות יוקרה לדוגמא ביצרון בתל אביב. כמובן דברים לא תמיד הסתדרו היו שכונות עוני שנשארו שכונות עוני. הנקודה היא אי אפשר להסתכל על מוצר מוגמר בשנת 2020, לבטל את ההיסטוריה והקשיים שאנשים אכלו במשך 20-30-40 שנה ולצפות לקבל את אותה איכות "במחיר של פעם". זו המלכודת שהדור שלנו לכוד בתוכה. 

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

מה שאולי מצטמצם יותר זה רק מעמד הביניים (לא רק פה)

שיצטמצם. אתה עדיין חי יותר טוב מעשיר לפני 100 שנה. 

פורסם
Just now, SchnitzelLova כתב:

לא חסר אנשים שגדלו במקומות נידחים, סיימו תארים במוסדות יוקרתיים והשתלבו בארגונים מובילים.

חסר בארהב.

קצת קשה כשחינוך עולה הון.

אבל חס וחלילה למסות אנשים שמרוויחים מעל 400K.

לפני 2 דקות, SchnitzelLova כתב:

הנקודה היא אי אפשר להסתכל על מוצר מוגמר בשנת 2020, לבטל את ההיסטוריה והקשיים שאנשים אכלו במשך 20-30-40 שנה ולצפות לקבל את אותה איכות "במחיר של פעם". זו המלכודת שהדור שלנו לכוד בתוכה. 

אפשר להווכח על זה, אבל זה לא המקום.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, SchnitzelLova כתב:

מה לעשות זה מה יש. אני גדלתי באשדוד ופושע לא יצא ממני. לא חסר אנשים שגדלו במקומות נידחים, סיימו תארים במוסדות יוקרתיים והשתלבו בארגונים מובילים. 

מיליוני אנשים חיים במגוון מקומות. זו לא השאלה. בוא נהייה ריאלים. יש לי שלושה - ארבעה חברים שקנו דירות במרכז או צפון תל אביב. הם חריגים, כל אחד עם סיפור כלשהו. אף אחד לא מדבר על זה. לאף אחד אין ציפיה לזה. לקנות באשדוד זו לא כזו בעיה גם היום. אבל לא צריך לספר לעצמך סיפורים שאם בגיל 35-40 אתה קונה דירה באשדוד, מתישהו פתאום יקרה איזה קסם ותעבור לגור בשכונת יוקרה בהרצליה. מי שלפני 30 שנה גר שם, בממוצע עדיין גר שם. כן, אצל חלק הילדים הצליחו יותר ועזבו. 

אני גם לא רוצה לנתח אותך (סתם, אני כן. אני מת שיהיה שרשור רק לזה ומחכה כבר שנים שתפתח אותו). קשה מאוד להסתכל על פרסונה כזו או אחרת ולהגיע על סמך זה למסקנות. רק השבוע פורסם איזה מאמר שמסביר שלילדים מערים עשירות יש יותר סיכוי להגיע ליח' טכנולוגיות בצבא, למשל. כן, גם זה לא כל הסיפור. כן גם זה פרמטר.

לפני 10 דקות, SchnitzelLova כתב:

נקודה היא אי אפשר להסתכל על מוצר מוגמר בשנת 2020, לבטל את ההיסטוריה והקשיים שאנשים אכלו במשך 20-30-40 שנה ולצפות לקבל את אותה איכות "במחיר של פעם". זו המלכודת שהדור שלנו לכוד בתוכה. 

אבל אתה מדבר על הצורך בתיקון די הרבה. 

אין גם לנתח מקריות בבחירה בישוב כזה או אחר שפתאום הפך ליוקרתי (בוא, אני מעדיף לחיות במרתף של התחנה המרכזית החדשה ולא בשוהם), כי זה הולך לשני הכיוונים. יש אזורים בניו יורק, למשל, שהיו מעמד ביניים פלוס פעם, והפכו לסלאמס. אז מה?

העולם של לפני 30 שנה היה מאוד שונה מהיום, בדיוק כמו שהעולם של לפני 60 שנה היה שונה. ערכה של השכלה גבוה משתנה, מגוון המקצועות משתנה, סט השיט שכל אחד מאיתנו מוציא עליו כסף ונתפס כטרוויאלי כדי להרגיש שאנחנו מנהלים רמת חיים ממוצעת משתנה. קראתי לפני כמה חודשים שבארה"ב נעצרה העליה בתוחלת החיים באזורים נידחים. זה אזורים שבחלקם כנראה לפני 30-40 שנה אנשים חיו ברמה סבירה לחלוטין, והיום אין שם כלום. אז מה תגיד להם? שלהורים שלהם היה יותר קשה בd day?

ואני לא אומר שיש יותר ויותר בעיות. אני אומר שההשוואות הן בעייתיות. אין באמת דרך טובה לערוך אותן. ובטח שלא ציך לספר סיפורים על מי שפעם עבד קשה בניגוד למי שהיום רוצה להיות שכן של טרנספורטר במגדל. כי זה לא באמת משקף את המציאות.

פורסם (נערך)

מעניין כמה עדויות כאלה יתחילו לצוף בשבועות הקרובים, אין עשן בלי אש לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מאחל בהצלחה לשני הצדדים, גם ככה סגור בבית- לפחות שיהיה מופע טוב ליראות :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

אישית אני לא מצפה להסכמה על עקרונות וגבולות גזרה בין כל בני האדם בעולם. ולצד השני אני גם לא מצפה מאף עם או אומה להחזיק לנצח. מדובר בסך הכל בצורות התארגנות אנושיות שאת תהליך הצירה של רובן ככולן אנחנו יודעים לסמן על ציר הזמן. ומכיוון שלא מעט צורות כאלו נעלמו בעבר או נבלעו באחרות - אין סיבה להניח שזה לא יכול לקרות או לא יקרה גם לקיימות היום. ויש לא מעט תנועות ספרטיסטיות במקומות שונים בעולם, גם במערב.

ואני רק אומר שגם בקרב אלו שכותבים כל הזמן כמה הם שונאים את האיחוד האירופאי או את בית המשפט הבינלאומי או את ארגון הבריאות העולמי יש לא מעט כאלו שעדיין רוצים שיהיה מישהו שיעשה "סדר" בעולם, ויעניש את איראן או צפון קוריאה או סוריה. 

השנאה כלפיהם היא בגלל הסיבה שהם לא עושים את התפקיד שלשמם הם נועדו. 

ולפחות מהזווית הישראלית הם עושים את ההיפך מתפקידם.

אני חושב שאת רוב אנשים לא באמת מעניין מה קורה באיראן או בסוריה או בצפון קוריאה. בשביל להשתיק את המצפון עושים קולות של שטיח וחוזרים לשגרה. 

פורסם
לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

בוא נהייה ריאלים. יש לי שלושה - ארבעה חברים שקנו דירות במרכז או צפון תל אביב. הם חריגים, כל אחד עם סיפור כלשהו. אף אחד לא מדבר על זה. לאף אחד אין ציפיה לזה.

שיהיה להם לבריאות. 

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

לקנות באשדוד זו לא כזו בעיה גם היום.

אז תקנה. על מה אתה מתלונן? 

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

אבל לא צריך לספר לעצמך סיפורים שאם בגיל 35-40 אתה קונה דירה באשדוד, מתישהו פתאום יקרה איזה קסם ותעבור לגור בשכונת יוקרה בהרצליה. מי שלפני 30 שנה גר שם, בממוצע עדיין גר שם. כן, אצל חלק הילדים הצליחו יותר ועזבו. 

לא מבין מאיפה אתה מביא את השטויות האלה. שוב פעם, אף אחד לא מספר לעצמו סיפורים כאלה. אנשים קונים איפה שהם יכולים ומקווים שיהיה טוב. היסטורית להרבה אנשים באמת יצא טוב. שכונת ביצרון בתל אביב. שכונת יד אליהו שיושבת על פינוי - בינוי אחד גדול. שוהם. אני בטוח שיש עשרות אם לא מאות דוגמאות בישראל. 

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

אני גם לא רוצה לנתח אותך (סתם, אני כן. אני מת שיהיה שרשור רק לזה ומחכה כבר שנים שתפתח אותו). קשה מאוד להסתכל על פרסונה כזו או אחרת ולהגיע על סמך זה למסקנות. רק השבוע פורסם איזה מאמר שמסביר שלילדים מערים עשירות יש יותר סיכוי להגיע ליח' טכנולוגיות בצבא, למשל. כן, גם זה לא כל הסיפור. כן גם זה פרמטר.

לא נורא לא חסר ילדים מערים לא עשירות שמגיעים ליחידות טכנולוגיות בצבא ולא חסר כאלה שלא הגיעו ליחידות טכנולוגיות בצבא ועדיין השתלבו יפה בשוק העבודה אחרי הצבא. 

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

אין גם לנתח מקריות בבחירה בישוב כזה או אחר שפתאום הפך ליוקרתי (בוא, אני מעדיף לחיות במרתף של התחנה המרכזית החדשה ולא בשוהם),

אין שום מקריות המדינה מתפתחת, האוכלוסיה גדלה והמעגלים מתרחבים. בוא, לך תחייה במרתף ליד התחנה המרכזית איפה שסודנים יחרבנו בכניסה לבניין שלך ויזריקו ליד הרכב שלך. תהנה לגדל שם ילדים. אני אסע 4 שעות לכל כיון בפקקים לפני שאגור שם.  

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

כי זה הולך לשני הכיוונים. יש אזורים בניו יורק, למשל, שהיו מעמד ביניים פלוס פעם, והפכו לסלאמס. אז מה?

נכון, יש, אבל הרוב המוחלט לא הפכו לכאלה. להפך. 

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

העולם של לפני 30 שנה היה מאוד שונה מהיום, בדיוק כמו שהעולם של לפני 60 שנה היה שונה. ערכה של השכלה גבוה משתנה, מגוון המקצועות משתנה,

הדברים הבסיסיים לא משתנים תלמד hard skills ותסתדר. מי שלמד לעבוד עם הידיים (חשמלאי, אינסטלטור, מכונאי) או רפואה, הנדסה, משפטים, מתמטיקה, מחשבים וראיית חשבון הסתדר לפני 60 שנה, 30 שנה וגם היום. ההבדל שהיום יש המון צעירים שמבזבזים שנים על גבי שנים מהחיים שלהם על תארים בכלום ושום דבר רק בשביל לצאת לשוק העבודה ללא שום Skills ועם חובות סטודנטים.

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

סט השיט שכל אחד מאיתנו מוציא עליו כסף ונתפס כטרוויאלי כדי להרגיש שאנחנו מנהלים רמת חיים ממוצעת משתנה.

אם תשאף לחיות כמו יבגני יהיה בסדר. אם תשאף לחיות כמו השכנים שלך שנראים יפים מבחוץ וריקים בחשבון הבנק תמשיך לרדוף אחרי הזנב שלך. 

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

קראתי לפני כמה חודשים שבארה"ב נעצרה העליה בתוחלת החיים באזורים נידחים. זה אזורים שבחלקם כנראה לפני 30-40 שנה אנשים חיו ברמה סבירה לחלוטין, והיום אין שם כלום. אז מה תגיד להם? שלהורים שלהם היה יותר קשה בd day?

יש לכך המון סיבות. מדובר ב-50 מדינות ולכל מדינה יש את הסיפור שלה. 

פורסם
לפני 11 שעות, hwgeek כתב:

מעניין כמה עדויות כאלה יתחילו לצוף בשבועות הקרובים, אין עשן בלי אש לדעתי.

מנסיון שלי, אחרי שנים של התעניינות בתאוריות קונספירציה מסוגים שונים ומשונים, ברגע שאני רואה את המילה Whistleblower, אני מניח ב99% שמדובר בקשקוש.

גם המושג "אין עשן בלי אש" הוא בעייתי.

אנשים שמפיצים קונספירציות נוטים להפציץ ולהציף בהמון פרטים ומקרים שלכאורה תומכים בעמדה שלהם.

כשמתחילים לקחת פרט או שניים ולחקור מגלים שמדובר בשקרים או טעויות או חוסר הבנה.

אבל בינתיים אנשים אחרים שנחשפים למבול ה"עדויות", יגידו כמוך, אין עשן בלי אש.

• מעניין 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 שעות, David32 כתב:

לא.

אבל ברמת העיקרון בחירות הגונות (יעני ללא זיופים) הן די הבסיס למערכת הדמוקרטית שקיימת בארץ. (ובכלל, אבל בארץ מאוד חשוב, וגם אנחנו מדינה קטנה)

ככה שאני בעד בחירות ללא זיופים, גם אם זה שם מועמד שאני לא רוצה בשלטון.

וקח כמה אחוזים, יאללה.

חסר לנו דברים הרבה יותר בסיסיים כדי שנוכל להיקרא דמוקרטיה עוד לפני הזיופים בבחירות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, SchnitzelLova כתב:

אז תקנה. על מה אתה מתלונן? 

אני מעדיף לחיות בעיר שאני אוהב, תודה. 

ואתה טיפה מתבלבל.

לא יודע איך מסתדר לך בהפרשים של עמוד וחצי לעוף מאושר כי אולי תהייה קריסה כלכלית ו"תיקון", לספר שיש בעיה בעולם כי המנהיגים הם זקנים שרוצים לשמר את  הסטטוס קוו ואחכ גם להסביר איך אתה לא מתחבר לצעירים בכיינים ולהסביר לי איך אני צריך להתנהל ואיך אני צריך לשאוף לחיות. אבל אני לא מתלונן על המצב שלי. וזה לא אומר שאין בעיות בארץ או מקומות אחרים בעולם. ואתה מודע אליהן היטב. כי אתה מתלונן עליהן די הרבה בהזדמנויות שונות, ובהתאם גם מבקש תיקון כל הזמן.

• תוכן חדש...