Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

אתם זוכרים את הפרק ההוא בסיינפלד עם המכונית המסריחה, ששום שטיפה וניקיון לא עזרו לה ?

אז לפני כשבועיים קניתי אוטו מאדם פרטי (רנו סניק שנת 2012). המצב המכאני והקוסמטי של האוטו היה מעולה והקילומטראז' נמוך, רק מה ? היה באוטו מין ריח טחוב כזה, כאילו מישהו זרק באוטו סמרטוט רטוב והשאיר את האוטו נעול חודש. זה די הפריע אבל קניתי את האוטו בכל זאת מתוך מחשבה שאני כבר אפטר מהריח.

לאחר הקניה ניקיתי את האוטו מבפנים ומבחוץ כולל לשאוב שאריות ג'יפה ואוכל של ילדים שהיו על הריצפה ומתחת למושבים וחשבתי שהם מקור הריח.

בנוסף, איווררתי את האוטו ושמתי עץ ריח. זה לא בדיוק עזר. אמנם הריח של העץ התגבר על ריח הטחב והרגישו ריח של בושם מעורב בטחב עם נטייה לבושם - עדיין לא מציאה גדולה.

לפני כמה ימים עשיתי לאוטו טיפול שכלל בין השאר גם החלפת המסנן של המזגן, למקרה שמקור הריח משם. עשיתי חיפוש די יסודי בתא הנוסעים ובבגאז' ולא מצאתי שום דבר חשוד.

עכשיו הריח העבש ירד מאד והוא הרבה הרבה פחות מורגש ממה שהיה בהתחלה, אבל הוא עדיין קיים. אני כבר בקושי מרגיש אותו אבל אנשים אחרים שנכנסו לי לאוטו מייד העירו לי על זה.

יש למישהו רעיונות מה ניתן עוד לעשות ? האם אני אצטרך פשוט להשלים עם זה ולקוות שזה יידעך מעצמו ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי ni4ni
פורסם

ניקוי מאייד מזגן.

לפרק מושבים איפה שאפשר, ולראות מה יש מתחת.

אולי עישנו באוטו, וזה ריח של סיגריות (כאן לא יודע מה לעשות, אולי תתחיל לעשן גם, ואז לא תרגיש את הריח [emoji41] ).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הטענה היא שפיזור אבקת סודה על הריצפה והריפוד תעזור.

אם הריח מגיע מהמזגן, צריך לבדוק אם יש פילטר מזגן להחליף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

^ הוא החליף אותו.

אני חושב שאת צריך ניקוי רטוב למושבים וריצפת הרכב עם חומרים חזקים.

תבדוק גם את התא מטען והשטיח שלו ומתחתיו.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

פתרון טוב מאוד נגד ריח טחוב בחלל הרכב:

מנקים את הרכב ואז מחנים אותו בשמש חזקה. מוציאים מהרכב כל מה שאפשר להוציא (שטיחים ושות') ומפעילים חימום בכל הכוח.

כשחלל הרכב כבר חם, פותחים כל דבר שאפשר לפתוח, כולל פתח תא המטען ומושבים מתקפלים ונותנים לו לשבת בשמש כשחימום עדיין עובד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ייתכן מצב של בקטריות בתעלות המזגן, אתה יכול לקנות מאוטוסטור רימון חיטוי שיעזור בטיהור וניקוי של המערכת וכלל הרכב, אם זה לא עוזר, ממליץ בחום לגשת לסדנא עם שואבי אבק רטובים, לחבר'ה הללו TLM ישנו הציוד הנ''ל שיכול לסייע בניקוי אינטנסיבי של חלל הרכב ועל הדרך אם צריך גם שחזור ושימור החוץ...

https://www.facebook.com/TLM-Detailing-1654015451538071/?fref=ts

בהצלחה!

פורסם

עכשיו קיץ אז לא תבחין, אבל בעבר היה לי רכב שסדקים מתחת לתא המטען מלאו את איזור הגלגל הרזרבי מים והם גרמו לריח. יכן גם שהאוטו שט פעם בחורף באיזו הצפה, ואז רק ניקוי אצל מכון מתמחה יעזור.

פורסם

לפני שאתה רץ לקנות כל מיני דברים. תרים את השטיח בתא המטען ותבדוק מה קורה שם. ייתכן ויש לך מים או סתם רטיבות ואז יהיה לך ריח.

כמו שכן תנסה לאתר את מקור הריח. שטיחים? מושבים? בקידמת הרכב, מאחורה...

פורסם

אני שמתי לב לריח נוראי מספר ימים אחרי שהוא התחיל, חשבת ישהשארתי אוכל או משהו.

בדיקה קצרה שכללה שפיכת מים על דפנות הדלתות כשהן סגורות, גילתה שיש קרה בגומיה של הדלת, ומשם זה טפטף מתחת לריפוד הרצפה.

ייבשתי עם פן והחלפתי גומיה, הריח לא חזר.

• תוכן חדש...