Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז'ו 301

Erez Yaniv
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו משפחה צעירה בעלת תקציב מוגבל שצפויה לגדול בקרוב ולאחר שהרכב שלנו הלך לעולם שכולו פח, אנחנו מחפשים רכב חדש.

עד כה, חיפשנו רכב יד 2 בתקציב של עד 50,000 שח אבל היום הציעו לנו לקנות פיז'ו 301 0 קילומטר מליסינג ב- 68,000 (מנוע 1.2 רובוטית)

מצד אחד המחיר מפתה (מאוד), מצד שני הביקורות פושרות (במקרה הטוב), והחשש מצרפתיות גבוה.

אשמח לתובנות בנושא ו/או המלצות / דיסהמלצות על העסקה.

תודה רבה!

פורסם

1. אני בכלל לא בטוח שהדגם הזה (עדיין) קיים למכירה במחיר הנתון.

2. מדובר ברכב לא רע, אם מתרגלים לגיר הרובוטי ולמנוע הדי חלש. הרכב עצמו חסכוני מאד.

3. הזול בסוף יצא יקר כי (לדעתי) יהיה קשה על בלתי אפפשרי למכור את הרכב במחיר ראוי בתום השימוש.

4. אפשר להשיג מכוניות משומשות הרבה יותר טובות מה-301 ב-50K א למה להוציא כסף סתם?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני דווקא סבור שבמחיר של ספארק או פיקנטו מקבלים רכב משפחתי מרווח משמעותית שיכול לשרת אותך בנאמנות לאורך זמן.

לא רואה סיבה לקנות משפחתית בת 4 (או 3 או 6) ב 50,000 שקל כשיש את האלטרנטיבה הזו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הבעיה באלטרנטיבה הזו היא (כנראה) סחירות עתידית נמוכה מאוד, מנוע חלשלוש וגיר גרוע, חוץ מזה הכל טוב,

לדעתי קורולה 2010/1 תהיה עדיפה.

פורסם (נערך)

כאחד שלא ממש חובב מכוניות צרפתיות יש לי כמה דברים טובים לומר על האוטו הזה.

1. במחיר כזה אין לה מתחרות!

2. רמת האמינות טובה, לא נשמעו תלונות על אמינות מדגם הזה.

3. הרכב חסכוני מאד אבל איטי, עשה נסיעת מבחן, הגיר מעביר הילוכים חלק יחסית.

4. האוטו מאד נוח גם מבחינת מתלים ומושבים.

5. לא הייתי חושש מלמכור אותה אחר כך, המחיר מאד זול ואתה מקבל רכב חדש עם אחריות.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

מבחינת תמורה למחיר לא תמצא עסקה משתלמת יותר.

רכב חדש עם אחריות עדיף בהיבט האחזקה על כל משפחתית בת 3.

ובנוסף ההנחה המשמעותית ברכישה תצמצם את אבדן הערך בסופו של יום.

פורסם
מבחינת תמורה למחיר לא תמצא עסקה משתלמת יותר.

רכב חדש עם אחריות עדיף בהיבט האחזקה על כל משפחתית בת 3.

ובנוסף ההנחה המשמעותית ברכישה תצמצם את אבדן הערך בסופו של יום.

1. כנראה נכון.

2. לא תמיד, אבל גם כאן כנראה נכון.

3. לא חושב המחיר שלה כמשומשת יהיה (שוב כנראה) נגזרת של המחיר שלה כחדשה יחד עם ירידת ערך מסורתית של פיג'ו משולב עם הגיר הרובוטי.

פורסם

האוטומטית עולה 30K יותר וגם לא ממש חסכונית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
1. כנראה נכון.

2. לא תמיד, אבל גם כאן כנראה נכון.

3. לא חושב המחיר שלה כמשומשת יהיה (שוב כנראה) נגזרת של המחיר שלה כחדשה יחד עם ירידת ערך מסורתית של פיג'ו משולב עם הגיר הרובוטי.

בכלל לא בטוח שבסיס החישוב יהיה המחיר הזה( 68K ) אני מתכוון לפחות פסיכולוגית. שזה מה שחשוב בשוק.

פורסם

כל החישובים במחירון לוי יצחק מבוססים על המחיר הבסיסי של הרכב כפי שמפורסם ע"י היבואן.

לצורך העניין המחיר הרשמי של הרכב הזה עומד על 100K.

גם אחרי חישוב הפחתת ערך על יד1\0קמ ייקח למחירון בערך שנה לרדת ל68K ששולמו בפועל על הרכב הזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ככל הנראה יהיה משתלם יותר וגם נוח ואיכותי יותר לרכוש במחיר הזה רכב ברמה גבוהה יותר בן שנתיים-שלוש.

ניתן לחשוב על קיה פורטה מהדגם החדש (החל מאמצע - סוף 2013).

Cupra Leon VZ 2025

פורסם (נערך)

אז ככה:

יצא לי לנהוג על ה- 301 למספר ימים. אמנם מדובר במנוע 1.6 והתיבה ההיא (4 הילוכים AL4), אבל יש דברים דומים (תיכף תבין).

קודם-כל, נתחיל מהדברים החיוביים: האוטו נוח על הכביש, והמרחב הפנימי שלו מספק. גם התנהגות הכביש וההגה - סבירים.

גם המנוע ההוא(1.6) נתן ביצועים שהם מעל הסבירים, כלומר האוטו יותר חזק מהמשפחתומתיות-1600 הרגילות.

באוטו שהיה לי, היו 2 בעיות עיקריות -

הרדיו שהיה שם היה באיכות של רדיו-מונו משנות ה- 70.

ותיבת ההילוכים AL4 (4 הילוכים) הידועה לשמצה - מחליפה הילוכים מתי שבא לה, ללא קשר למציאות.

בסוף, להכל התרגלתי.

אבל, מה שהכי הפריע לי בתיבה הזאת, זה שההילוך הסופי (הרביעי) קצר מאד: זה אומר שקצת מעל 90 קמ"ש, המנוע כבר ב- 3000 סל"ד (כן!) - ועל הרעשים שיוצאים ממנו, כבר קשה להבליג.

תארו לכם שאתם צריכים לנסוע לאילת עם הטרקטור הזה - עדיף כבר עם פקקי אזניים.

לשמחתך, התיבה החדשה פתרה את בעיית הרעש, ולגבי המנוע - לא יודע.

ועכשיו לדברים המשותפים:

במהלך הנסיעות, היו לאוטו "שיהוקים", ופעם, באמצע עליה, הוא נכבה לחצי שניה (ונדלק מיד. אולי מפה צמחה המערכת שמכבה את המנוע ברמזור?).

הפלסטיקים - האוטו היה בן 8 חודשים, ומכמה פלסטיקים, הצבע דהה (משחור, לאפור-לבן חיוור). ואיפה הפס-כסף שמראים בתמונות? הוא נשר מהאוטו אחרי מספר ימים (הדבק לא שרד את החום הישראלי...).

שים גם לב לרדיו- אני מקווה שבדגם הזה שמו רמקולים יותר נורמליים, או שאין לך בעיה עם זה.

בכל-מקרה, אם תיקח את האוטו - שיהיה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ntd
פורסם

מסכים שכנראה עדיף רכב נורמאלי בן 3 . יותר בטיחותי ויותר נוח. למי שחייב חדש, כנראה שזאת עסקה לא רעה.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם (נערך)

אני לא הייתי הולך על זה.

יש לי היכרות גדולה עם הפיג'ו 301 גם האוטומטית וגם הרובוטית. מבחינת תמורה למחיר, היא אולי די טובה בסך הכל. בכל זאת אתה מקבל רכב חדש עם אחריות, אבל מצד שני אתה מקבל רכב שלא מסתיר לרגע שהוא נועד להיות זול. כל הפלסטיקה מיושנת, דקה, גסה ומרושלת, יש פח חשוף פה ושם (תא המטען למשל), מערכת פשוטה ומיושנת במראה ובאיכות (גם הדגמים עם המולטימדיה), הנדסת אנוש גרועה (מיקום מתגי החלונות, פתיחת תא המטען מתוך הרכב, כיוון המראות וכו') תיבות הילוכים גסות ומנועים חלשים.

האוטומט בכלל לא יותר חזקה מכל 1.6 אחרת. אולי מחלק, אבל היא מציעה גיר מסרס ואיטי שלא נותן למנוע להתבטא בכלל. מרוב שהוא איטי לוקח נצח עד שהוא מעלה הילוך ועוד יותר זמן עד שהוא מוריד. תופעה מלחיצה נוספת היא שאם אתה מאיץ חזק ומוריד את הרגל מהגז, הרכב עדיין ממשיך לטפס בטורים ולהאיץ.

הרובוטית כבר עדיפה, נותנת למנוע להוציא את כל מה שיש לו. חבל רק שלמנוע אין כוח כמעט בכלל והוא צריך טורים מטורפים כדי לשמור על קצב. שני המנועים רועשים, ל-1.2 הרובוטית יש רעש מקובל למנוע 3 ציל' (למי שזה מפריע) וה-1.6 נשמעת כמו שואב אבק תעשייתי.

האמת שה-301 הרובוטית די חסכונית והגיר חלק ביחס למה שאנחנו רגילים מתיבות רובוטיות בעלות מצמד יחיד, אבל עדיין היא מטלטלת הרבה ומתבלבלת מעט בהילוכים הנמוכים (במיוחד אצל מי שלא רגיל אליה). אבל מה שהכי מעצבן אצלה זה המערכת של כיבוי המנוע בעמידה. הוא פשוט לא מוותר אף פעם לכבות אותו, גם בעצירה של חצי שנייה המנוע נכבה. מציק למדי ולא נראה לי שזה בריא כל כך למכלולים. לפחות אפשר לכבות את המערכת הזאת.

אז נכון שהיא מציעה נוחות נסיעה טובה מאוד, היא חדשה, מרווחת והרובוטית חסכונית. אבל מצד שני אי אפשר להגיד שהיא מודרנית או נעימה. משפחתית משומשת בתקציב הנ"ל יתנו לך איכות חיים עדיפה לטעמי, גם אם אתה מתפשר קצת על צריכת הדלק, על אחריות יצרן ועל כמה שנתונים אחורה.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
  • תוכן חדש...