Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

התעניינתי ברכישת רכב בחברת אלבר 0 ק"מ - פיז'ו 3008.

נמסר לי כי רכישת רכבי פיז'ו מאלבר אני אהיה יד 2, אבל יד ראושנה תיחשב כפרטית

ולא יופיע בעתיד החכרה/ליסינג.

מישהו שמע את זה? יכול לאמת את הדברים?

עוד נמסר כי רכבי טויוטה,יונדאי וקיה הדבר אינו אפשרי וברכבים האלה כן יירשם החכרה/השכרה.

פורסם

זה חצי נכון.

אכן לא ירשם ברישיון הרכב החכר/השכרה.

היד הראשונה עדיין חברה. לא פרטית. הרכב רשום כיד ראשונה על שם חברת אלבר ולא על שם בן אדם פרטי.

פורסם

האם יופיע לי ברישיון שזה רכב של חברה?

כי אני שאלתי אותם שם וחד משמעית אמרו שלא - לא יופיע כלום לא החכרה/ליסינג ולא חברה.

כשאני ארצה למכור את הרכב, איך הקונה יידע שהרכב היה של חברה?

פורסם

ברישיון הרכב לא יופיע כלום.

קונה שיבקש ממך להוציא הסטורית בעלויות, יראה שהבעלות הראשונה היא חברה.

מי שלא יבקש ואתה לא תאמור לו, לא יראה.

אחרי זה יגלה לבד ויתבע אותך על חוסר גילוי נאות בעסקה.

אי אפשר למכור רכב שנרכש מ 0 ק"מ ולהציג אותו כפרטי.

מה גם שיש סמיכות בין תאריך עילה לכביש ותאריך העברת בעלות, זה כאילו מישהו פרטי קנה את הרכב ואחרי שבועיים או חודש מכר...

אין שום בעיה להציג במכירה את הרכב כרכב שנרכש מ 0 ק"מ, יש אפילו קונים שמחפשים את זה במיוחד. הרכב לא היה רכב חברה, אבל אתה כן אמור למכור אותו במחיר נמוך יותר מכיוון שקנית במחיר נמוך יותר.

פורסם

יש חברות שרשמו איזה רכב או שניים על שם אנשים בחברה, הרכב נמכר כ 0 ק"מ מיד פרטית "עובד שלנו קנה את זה לעצמו אבל בסוף לא הסתדר ולכן אנחנו מוכרים עבורו".

בכל מקרה לבקש לראות רשיון רכב בעיניים, וזה תקף לכל רכב.

אני לא נכנס לבדוק רכב שאני רוצה לקנות לפני שמראים לי רשיון רכב. אח"כ הולך לבדוק את הרכב עצמו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא חייב לראות רישון, שיבקש טופס גילוי נאות.

ושיבדוק שרשום בו שהרכב רשום יד ראשונה פרטי כולל מספר הרכב שאתה קונה.

אם תקבל רכב שרשום על שם חברה.. פשוט תעביר לעו"ד והוא ידאג שתקבל פיצוי מתאים

פורסם

נמסר לי כי רכישת רכבי פיז'ו מאלבר אני אהיה יד 2, אבל יד ראושנה תיחשב כפרטית

ולא יופיע בעתיד החכרה/ליסינג.

אני חושב שהבעיה היא במשפט הזה.

או שהוא לא הובן נכון או שהוא לא נאמר נכון.

ברכבי 0 ק"מ על מנת שלא יופיע רישום "החכר/השכרה" ברישיון הרכב, היד הראשונה בכלל לא חייבת להיות פרטית. אין כזה תנאי ואין קשר.

רכב יכול להיות יד ראשונה על שם אלבר ועדיין ללא רישום כזה. זה המצב היותר נפוץ ברכבי 0 ק"מ.

הרכב נרכש מראש במטרה למכור אותו מיד ולא להשתמש בו לליסינג או השכרה ולכן אין רישום.

מצב של רכב 0 ק"מ שהיה רשום על שם פרטי של אחד העובדים בחברה (אז זה באמת רכב פרטי 100%) זה מצב מאוד נדיר. סביר שהנחה על רכב כזה תהיה נמוכה יותר.

פורסם

רוב (אם לא כל) המכוניות הנמכרות "ליסינג 0 קמ" נרשמות כרכב חברה רגיל וסעיף המקוריות ריק כמו ברכב פרטי.

יש גם (לא הרבה) מכוניות שרשומות כיד ראשונה פרטית. מחירן בד"כ גבוה יותר, ובכל מקרה יש לראות את רישיון הרכב בעיניים ולא מספיק לסמוך על "גילוי נאות"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
רוב (אם לא כל) המכוניות הנמכרות "ליסינג 0 קמ" נרשמות כרכב חברה רגיל וסעיף המקוריות ריק כמו ברכב פרטי.

יש גם (לא הרבה) מכוניות שרשומות כיד ראשונה פרטית. מחירן בד"כ גבוה יותר, ובכל מקרה יש לראות את רישיון הרכב בעיניים ולא מספיק לסמוך על "גילוי נאות"

אני אגש שוב פעם לאלבר ואבקש הסבר, בנוסף אבקש לראות את רישיון הרכב ואעדכן אותכם בהתאם.

תודה רבה

פורסם

בנוסף תבדוק מה תאריך עליה לכביש.

ככל שהוא יותר חדש, יותר טוב.

אם תאריך עליה לכביש הוא לפני שבוע, זה מצויין.

אבל אם זה לפני 4-5 חודשים, זה פחות טוב, זה אומר ש"התבזבזו" לך 4-5 חודשים של אחריות ושל הטסט. ועוד, למרות שאף אחד לא מתייחס לזה - רכב עם תאריך עליה 7/19 עולה במחירון יותר מרכב עם תאריך עליה 03/19 לדוגמא.

פורסם
אבל אתה כן אמור למכור אותו במחיר נמוך יותר מכיוון שקנית במחיר נמוך יותר.

אבל אם זה לפני 4-5 חודשים, זה פחות טוב, זה אומר ש"התבזבזו" לך 4-5 חודשים של אחריות ושל הטסט. ועוד, למרות שאף אחד לא מתייחס לזה - רכב עם תאריך עליה 7/19 עולה במחירון יותר מרכב עם תאריך עליה 03/19 לדוגמא.

עכשיו יש לי שאלה לגבי 2 המשפטים האלה:

נניח היום חודש 08/19 - רכב חדש מהיבואן עולה 130 אלף ש"ח.

חברת ליסינג מציעה לי את אותו רכב בדיוק - חדש לחלוטין, 0 ק"מ ב 117 אלף ש"ח.

אבל , למרות שמבחינת הרכב מדובר בשני רכבים זהים לחלוטין.. מבחינת הרישום של הרכב הם לא.

בחברת הליסינג הרכב רשום יד 1 על שם חברה (ללא החכר/השכרה), ותאריך העלייה לכביש הינו חצי שנה אחורה 02/19.

אומנם קיבלתי 13 אלף הנחה לעומת הרכב החדש, אבל 6 חודשי עליה לכביש לפי לוי יצחק הם כ-9000 ש"ח (1500 ש"ח לחודש)

ונניח שאחריות קצרה בחצי שנה שווה כ- 1000 ש"ח (כמה עולה להאריך אחריות בשנה לרכב חדש??? כל אלו שקונים רכבים עם שנתיים אחריות )

מי שירכוש ממני את הרכב בעוד 4 שנים, לא נפגע בגלל האחריות הקצרה, ואת הנחת חודשי העלייה לכביש הוא כבר יקבל שנחשב את מחיר הרכב.

אז ... כמה הנחה עוד אני צריך להעביר אליו? נותרתי רק עם עוד 3000 ש"ח הנחה בגלל רישום היד הכוזב ברשיון הרכב?

פורסם
ואת הנחת חודשי העלייה לכביש הוא כבר יקבל שנחשב את מחיר הרכב.

את חודשי העליה לכביש אתה מחשב לא לפי מחירון של פרטי אלא לפי מחירון 0 ק"מ, יש כזה סעיף במחיריון.

לא זוכר בדיוק כמה אחוזים הוא מוריד, זה איפשהו באמצע בין מחירון ליסינג למחירון פרטי.

בגדול רכב שעומד חצי אחרי שעלה לכביש, צריך להימכר (מחברת ליסינג לקונה הראשון) בהנחה יותר גדולה מרכב שעלה על הכביש שבוע לפני המכירה.

ולגבי החלת אחריות מיום המסירה ולא מיום עליה לכביש - זה אפשרי רק אם היד הראשונה היא היבואן עצמו, זאת אומרת הרכב לא נמכר 12 חודשים והיבואן רשם אותו על שמו. היבואן יכול כחלק מתנאי העסקה להחיל אחריות מיום המסירה.

אם הרכב נמכר מיבואן לחברת ליסינג, באותו רגע שהוא נרשם על שם חברת ליסינג האחריות מתחילה.

למייטב ידיעתי במצב הזה אין מה לדבר על אחריות שתתחיל במועד יותר מאחר. מי שמספק את האחריות זה היבואן. ברגע שהוא מכר את הרכב האלה הוא מדווח ליצרן התחלת אחריות והוא כבר לא במשחק מהבחינה הזו.

פורסם
את חודשי העליה לכביש אתה מחשב לא לפי מחירון של פרטי אלא לפי מחירון 0 ק"מ, יש כזה סעיף במחיריון.

בפעם האחרונה שהייתי שעה במוסך, עיינתי במחירונים של לוי יצחק שהיו בעמדת המתנה, לא ממש ראיתי משהו כזה.

מה שכן לוי יצחק אחרי כמה שנים (אולי 8) מבטל את חודשי העליה לכביש,

כלומר אחרי 8 שנים .. רכב שעלה לכביש בינואר 2019 מקבל את אותו ערך של רכב שעלה לכביש בדצמבר 2019.

אז מי שכבר הגיע לפה ובמקרה קונה רכב שעלה לכביש בדצמבר 2012 .. שימו לב שבמעבר מדצמבר 2019 לינואר 2020

אתם מאבדים ביום אחד שווי של שנה..

• תוכן חדש...