Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריכה מצויינת . אין ספק. אני בדיזל בממוצע מגיע ל 1:15 אבל בבינערוני 1:23 . והנה הבעיה : הפקקים בעיר גומרים את הצריכה.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ה208 דיזל עושה את הצריכה של הפריוס ויותר טוב מזה.

וולוו דיזל ידנית שנהגתי בה בנורווגיה גם.

פורסם

הסיבה שלא רואים את הרכבים הקטנים והמשפחתיים בגרסת דיזל היא מיסוי ירוק שמייקר אותם באלפי שקלים

אנשים כדאי ששתעדכנו.

לפני 10 שנים הורידת תוספת אגרת רישוי לדיזלים, 10 שנים עברו אבל עדיין יש אנשים שחושבים שטסט לדיזל יותר יקר.

לעניינינו, תבדקו באיזה קבוצות זיהום נמצאות מכוניות דיזל החדשות.

פעם כולן היו בקבוצות 14-15, היום סנדרו סטפווי דיזל בקבוצת זיהום 3 (1 ו 2 מקבלות רק מכוניות היברידיות), דאצ'יה דוקר בקבוצה 4, דגמי סיטרואן ופיז'ו דיזל כולן בקבוצות 3-4, קנגו קבוצה 4, פלואנס בקבוצה 3, קאפצ'ור בקבוצה 3. ברוב המקרים זה יותר טוב (או לפחות זהה) לדגמי טורבו בנזין מודרניים של אותם יצרנים, דגמי בנזין בלי טכנולוגיה עדכנית נמצאים בקבוצות זיהום גבוהות יותר. לדוגמא פלואנס בנזין בקבוצה 12.

כך שהטיעון הזה לא טופס יותר, תתעדכנו לפני שכותבים.

פורסם

תקן יורו 6 גרם למנועי הדיזל לקבל ציון ירוק יותר, כיוון שיש מסנן חלקיקים שבנוסחא הנוכחית היה די מכסח את אותם חלקיקים.

תהיה בטוח שעם המתווה הקרוב, שוב הולכים לכסח את הדיזל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני רואה את המצב היום לעומת העבר. כרגע המצב הוא כפי שתארתי, ולא כפי שכתבו חלק מהחברים כאן.

לגבי מה שיהיה בעתיד - נראה.

פורסם

הדיזלים הופלו כאן לרעה כי דיזלים מזהמים ופולטים יותר חומרים מסוכנים מאשר מנועי בנזין.

הציון הירוק הנהוג בישראל הוא הנכון ולא זה שנהוג באירופה שם במסגרת גלגול העיניים של הרגולטורים עוותו את המציאות כדי לא להיאלץ ולהפרד מדיזלים הנפוצים כל כך.

כל שיטת הרמייה העצמית שנוקטים שם, הן בעניין הדיזל, הן בעניין הרמאות בפליטת המזהמים ובעיקר בנתוני תצרוכת הדלק הכל כך מנותקים מהמציאות של כל היצרנים לא תוכל להחזיק מים עוד הרבה זמן ותתפוצץ.

פורסם

הגיעו לארץ איזה 2 יחידות כאלה מודל 2008, מתישהו הן יוצעו למכירה, רק תהיה מספיק ערני [emoji3]

הדיזלים הופלו כאן לרעה כי דיזלים מזהמים ופולטים יותר חומרים מסוכנים מאשר מנועי בנזין.

הציון הירוק הנהוג בישראל הוא הנכון

כפי שכתבתי כמה הודעות למעלה, היום זה כבר לא נכון. מנועי דיזל יורו 6 לפי הנוסחה הישראלית שבתוקף נכון לעכשיו מוגדרים כמזהמים פחות (או זהה) ממנועי בנזין מקבלילים. ועד פעם דוגמה - קנגו בנזין 1.6 - קבוצת זיהום 15. קנגו דיזל 1.5 קבוצת זיהום 4.

פורסם (נערך)

בוקי, כל המכוניות שציינת הן חדשות מאוד. המיסוי הירוק שרץ כ- 10 שנים בעצם הדביר את הדיזלים של 2007 עד 2012, עד לרמה שלובינסקי הגישו או רצו להגיש בג"ץ... עכשיו הם (לובינסקי וקרסו בעיקר) בונים שוב את השוק עם הדגמים שציינת, והראשונה שעשתה זאת הייטב הייתה הפלואנס (שבמחירה היא אופציה הרבה יותר טובה מהגרסה מונעת הבנזין).

צ'מפיון בכלל לא מנסים יותר לשחק עם הדיזל בקלף של המחיר ולמצב אותו מול דגמי הבנזין. רכבי הדיזל המשפחתיים של החברה, מאוקטביה וגולף ועד פאסאט ואפילו אודי A6, שבאירופה הם עיקר השוק, נמכרים בארץ במחירים הזויים, וחבל.

דלק מוטורס בכלל לא ייבאה עד השנה רכבי דיזל של פורד (והשנה הכניסו פוקוס, מקווה שיצליח!). על BMW אין מה לדבר בכלל. באירופה כמעט כל הרכבים שלהם זה דיזל, מסדרה 1 עד 5. אצלנו יוק.

אם המס הירוק יעודכן ושוב יפלה משמעותית לרעה את הדיזל, אני לא חושב שיוכלו להתאושש מזה, ושוב לא נראה את הרכבים האלו לפחות לעוד כמה שנים.

היום - בהחלט כדאי לקנות רכב דיזל מהיבואנים שהרימו את הכפפה ומוכרים אותו במחיר נורמלי.

בישראל המדינה מסבסדת (או יותר נכון לא קונסת) מכוניות שמגיעות עם סוללה ענקית ושני מנועים - שבגדול הם הרבה יותר יקרים מרכבי הדיזל שנקנסים פה במס קניה מלא ועד לא מזמן (מתעדכן בהתאם לבוקי) גם במס ירוק, ובסוף מגיעים לאותה תוצאה מבחינת צריכת דלק. זה לא מאוד מרשים אותי, אבל בהחלט יש שיפור.

בפריוס דור קודם ראיתי אנשים רגילים שנוהגים בהן ומתלהבים מ-15-17 ק"מ לליטר ממוצע. גם בטופ גיר אמרו שכל דיזל עושה את זה ואפילו יותר טוב.

לא שמעתי אז על 30 ק"מ לליטר בהיברידי, שזו צריכה מצוינת ונראה לי שקצת "מבושלת" (שזו מחמאה כי מי שמציין מספרים כאלו באמת יודע לנהוג).

אותו נהג לדעתי יצליח לקבל צריכה טובה או זהה ברכב דיזל.

אני לא שולל רכבים היברידיים בכלל, זה פתרון, אבל פתרון יקר מאוד שלא תופס באירופה כי אין שום בעיה להשיג עם דיזל צריכת דלק זהה או טובה יותר מהיברידית.

נראה לי שכולנו שכחנו דבר אחד - (כמעט כל) ההיברידיות הן אוטומטיות, שזו עוד סיבה שהן פחות נפוצות באירופה, ובהחלט סיבה מוצדקת לפריחה שלהן בארץ.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

מנוע הדיזל המודרני בתקן יורו 6 (וגם יורו 5) הוא ככ שקט, שבבריטניה (אולי גם באירופה) פרחה תעשיה של סיוע בתחנות דלק (FOURCOURT ASSIST) לאנשים שמילאו בטעות דלק לא נכון במכוניתם (לרוב בנזין במקום סולר שכן כדי לעשות זאת הפוך באמת צריך התמדה ועיקשות), וזיהו את טעותם בטרם קרה חורבן גדול.

זה קורה בעיקר כשילדי משפחה מסוימת גדלים טיפה ומתחילים לנהוג, פתאום יש שלוש ארבע מכוניות לבית אב, חלקם בנזין חלקם דיזל, ומכאן עד הטעות בתחנת הדלק הדרך קצרה למי שהראש שלו במקומות אחרים בעת בחירת המשאבה.

מגיע טנדר או וואן, ומטפל בשגיאה בשטח באופן נקי ומקצועי.

מקווה שהשוק בישראל יתאושש, ושהממשלה תאפשר לאזרחיה מרווחי תדלוק גדולים שיפנו מזומן לדברים חיוניים אחרים במשק הבית.

ובמקביל יפסיקו אורחים שלי מישראל להיות בהלם מכך שכל ב.מ.וו (וגם VAG בעצם כמעט כל דבר- ראיתה?! סמארט דיזל!) שהם רואים כאן על הכביש היא d.

פורסם (נערך)
ה208 דיזל עושה את הצריכה של הפריוס ויותר טוב מזה.

וולוו דיזל ידנית שנהגתי בה בנורווגיה גם.

גם האופניים החשמליים של אחי עושים צריכה יותר טובה מהפריוס.

תשווה בין תפוח לתפוח.

מעבר לזה, נהגת אישית מספיק קילומטרים ברכבים הנ"ל והשגת לאורך זמן צריכה טובה יותר?

לא שמעתי אז על 30 ק"מ לליטר בהיברידי, שזו צריכה מצוינת ונראה לי שקצת "מבושלת" (שזו מחמאה כי מי שמציין מספרים כאלו באמת יודע לנהוג).

אותו נהג לדעתי יצליח לקבל צריכה טובה או זהה ברכב דיזל.

כדי לקבל את הצריכה שאני מקבל, צריך לדעת לנצל את המערכת ההיברידית.

בתוואים רבים של דרך, אני יכול לנסוע על טהרת החשמל בלבד ובצריכה 0, היכן שנהג שלא יודע לנצל את המערכת ייסע באותה המהירות ובצריכה של 1:20 נניח.

כשרק קניתי את הרכב, צריכת הדלק שלי הייתה פחות טובה מ-1:20.

היום אני נוסע באותן המהירויות בדיוק, ומשיג את הצריכה שציינתי לעיל.

מצרף לך עוד תמונה עם נתונים של כמעט 10,000 ק"מ- כדי שחשד ה"בישול" ירד ממני.

הצריכה מעט פחות טובה כי היא כוללת גם נסיעות של אשתי שלא מנצלת את המערכת כמוני- היא נוסעת לאט יותר משמעותית ביחס אליי והרכב צורך יותר. עולם הפוך.

לכן, בדיזל לא אשיג צריכה טובה יותר (מניסיון), פשוט כי בדיזל אין מנוע חשמלי שאוכל לעבור אתו קילומטרים רבים בצריכה של 0.

20160526_235650.jpg

עריכה אחרונה על ידי tomerc
פורסם
הגיעו לארץ איזה 2 יחידות כאלה מודל 2008, מתישהו הן יוצעו למכירה, רק תהיה מספיק ערני [emoji3]

אתה צודק ואנחנו עירניים ובכל זאת ידנו לא צלחה

פורסמה במרץ האחרון.

13480414_10154212764547660_574333444_n[1].jpg

פורסם

אם כבר, אז נראה לי שיש יותר סיכוי למצוא ריו דיזל ממורה לנהיגה.

קיה ריו, לא ריו קאמינס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
גם האופניים החשמליים של אחי עושים צריכה יותר טובה מהפריוס.

תשווה בין תפוח לתפוח.

מעבר לזה, נהגת אישית מספיק קילומטרים ברכבים הנ"ל והשגת לאורך זמן צריכה טובה יותר?

פריוס או וולוו V40 CC - לא השוואה טובה?

נהגתי על הרכב למעלה מ-3500 ק"מ. מספיק בשביל לתדלק מספר פעמים ולחשב צריכה.

אתה מנסיון לא תשיג צריכה יותר טובה, ואני מנסיון כן השגתי. לך תתווכח עם זה.

פורסם (נערך)
פריוס או וולוו V40 CC - לא השוואה טובה? לא. הוולוו ידנית והפריוס אוטומטית.

נהגתי על הרכב למעלה מ-3500 ק"מ. מספיק בשביל לתדלק מספר פעמים ולחשב צריכה. כמה יצא לך בממוצע?

אתה מנסיון לא תשיג צריכה יותר טובה, ואני מנסיון כן השגתי. לך תתווכח עם זה.

תגובה בגוף הציטוט.

קשה לי להאמין שהצלחת לעקוף את נתוני היצרן, אבל נמתין לקרוא ממך.

עריכה אחרונה על ידי tomerc

• תוכן חדש...