Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכבי הדיזל נועדו בעיקר לאנשים שנוסעים הרבה. מי שנוסע הרבה בד"כ יעדיף רכב יותר גדול ונוח. השוק הזה גם מאוד רגיש למחיר והדיזלים פשוט יותר יקרים לרכישה וגם לאחזקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

zvit אני לא מסכים.

באירופה יש מלא רכבי מיני, כמו פיאט 500 למשל, שמצוידים במנוע דיזל, ומכוניות קומפקטיות מונעות דיזל הן הרוב המוחלט שם.

מכוניות סופרמיני גם כן מאוד נפוצות.

לא ממש הצלחתי להבין למה הדיזל יותר יקר לאחזקה כשהדלק זול יותר, צריכת הדלק נמוכה יותר, הטיפולים באותה תדירות או תדירות נמוכה יותר. דווקא נשמע לי שהיא יותר נמוכה, וזה מסביר למה רוב הרכבים באירופה מונעים דיזל.

אם כבר הטענות של בעלי ההיברידיות לא מחזיקות יותר מדי היכן שאין מיסוי מופקע על הרכב. אין שום סיבה להעדיף היברידית יקרה על לוגמת סולר שזולה ממנה בהרבה.

ושוב - בארץ היברידיות הן פתרון טוב מאוד, גם כי הן "מסובסדות", וגם כי הן אוטומטיות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

נהיגה רגועה במהירויות החוקיות בכביש.

מחכה לשמוע מבעל משפחתית דיזל שמקבל תוצאות טובות יותר.

בנהיגת הייבריד סטייל אני מאמין שבתנאים דומים הייתי יכול להשיג צריכה של 4 ליטר ל100ק"מ. מצד השני, אני מאמין אם תסע כמו שאני נוסע בדיזל תקבל צריכה פחות טובה ממני ואני מקבל בתנאים כאלה 5 ליטר ל100ק"מ.

פריג'י, מסכים. בגלל סיבה זו ההיברידיות יחסית לא יקרות הרבה יותר מרכבי בנזין הרגילים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנועי דיזל עד לדור האחרון פלטו הרבה יותר חלקיקים אשר הנזק הבריאותי שלהם הוכח מעל כל ספק.

מבחינה זאת היה היגיון מסוים במיסוי "הירוק" הישראלי, גם אם הייתה מאחוריו גם כוונה מובהקת של עידוד רכישת רכבי בנזין בזבזניים.

תקן יורו 6 וכניסת מנועי BlueHDI וכיוצ"ב (עם תוסף אוראה) הפך את מכוניות הדיזל במכה אחת לנקיות יותר גם מבחינת התקן הישראלי.

התוצאה היא שיש פתאום עליה במספר דגמי הדיזל המוצעים וירידה מסוימת במחיר חלק מהם (לדוגמא - סטפווי וקקטוס דיזל שעולים רק מעט יותר מדגמי הבנזין והירידה הדרמטית במחיר הקיה סיד דיזל הידני).

אבל גם אם נוסחת המיסוי הירוק לא תעבור תיקון שיקפח באופן מכוון את מנועי הדיזל החדשים (מה שאני חושש שאכן יקרה) וגם אם נראה עוד ועוד מכוניות דיזל בתמחור שפוי על כבישי ארצנו, עדיין לא סביר שנראה יותר מדי מכוניות מיני כאלו, מהסיבה הפשוטה שאין יותר מדי כאלו בעולם.

חביבת הקהל בישראל (הפיקנטו) לא מצויידת במנוע דיזל בדור הנוכחי שלה. מנוע הדיזל שיש ב-I10 לא מגיע לשווקים רבים. האפ/מיי/סיטיגו לא מצוידות במנוע דיזל. למיטב ידיעתי גם האייגו/C1/108 הינן מסורבות סולר בדור הנוכחי.

בנתיים ניתן להסתפק בסטפווי דיזל ב-75K, ב-208 דיזל ב-90-95K ובקקטוס (אותו מנוע) ב-100K שאני אישית רכשתי ושאמורה להיות עם צריכת דלק פנומנלית.

פורסם

לדוקטור - בסגמנט הסופרמיני יש דיזל לכל דגם שנמכר באירופה. פולו, מיטו, איביזה, פאביה, 208, פיאסטה ונראה לי שגם יאריס.

לגבי המיני - צודק לחלוטין. אומנם קיימת 500 שראיתי נפוצה מאוד באיזור יוון, אבל גם אני פתאום מרגיש שקצת זנחנו את נושא השרשור וקפצנו מיד לסופרמיני++...

לגבי זה אומר שעבור מי שנוסע רק בתוך העיר, עיקר הלקוחות של רכבי המיני - רכב דיזל ממש לא יעזור לו.

גם מחיר הרכב משחק תפקיד, ומנוע דיזל יותר יקר לייצור, באחוזים ממחיר מכונית קטנה מדובר בתוספת משמעותית.

אה, שכחתי - תתחדש על הקקטוס! עכשיו רק נשאר לך לתדלק אותו בביודיזל שמופק מקקטוסים ובכלל תוכל לסגור מעגל.

פורסם

מכיוון שהדגמים הללו מאד פופלריים באירופה היבואנים בארץ (כנראה) מקבלים עליהם מחירים שעושים אותם לא כדאיים לשיווק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי דעתי זה גם תלוי ברצון של היבואן למכור מכוניות כאלו בישראל לשוק הפרטי.

עובדה שהקקטוס, ה-208, הסטפווי, הפלואנס, הדאסטר, הפוקוס והסיד דיזל (ועוד כמה) נמכרות בארץ במחירים סבירים למדי (לאחר שקלול המיסוי וביחס למקבילות הבנזין שלהם)

לעומת זאת דגמי VAG עם מנועי דיזל מתומחרים באופן גבוה עד הזוי (ויש עוד כמה דוגמאות כאלו).

פורסם

למה לא בונים רכב דיזל היברידי?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
מנועי דיזל עד לדור האחרון פלטו הרבה יותר חלקיקים אשר הנזק הבריאותי שלהם הוכח מעל כל ספק.

מבחינה זאת היה היגיון מסוים במיסוי "הירוק" הישראלי, גם אם הייתה מאחוריו גם כוונה מובהקת של עידוד רכישת רכבי בנזין בזבזניים.

בסופו של דבר הכל שיקול כלכלי, השיקול הבריאותי נכנס כבלבול ביצים, אחרת סיגריות היו מחוץ לחוק, מה גם שאין בהן תועלת.

פורסם (נערך)

תקן יורו 6 וכניסת מנועי BlueHDI וכיוצ"ב (עם תוסף אוראה) הפך את מכוניות הדיזל במכה אחת לנקיות יותר גם מבחינת התקן הישראלי.

סלח לי על הבוטות אבל פיסקה לא נכונה בעליל.

אני מסכים עם המשפט האחרון בתנאי שתמחק את המילה גם.

נכון, רכבי דיזל יורו6 פולטים פחות מזהמים שנמדדים במסגרת תקנות הפליטה בהשוואה ליורו5.

ביורו6 המנועים עובדים עם תערובת הרבה יותר ענייה וכתוצאה מכך החלקיקים שנפלטים (PM) הרבה יותר קטנים ולכן לא נספרים בתקינה.

תקרא קצת מאמרים על ההבדלים בין PM2.5 ל-PM10 וההשפעות שלהם על גוף האדם ואז תחזור לכתוב פיסקה "עד כמה רכב דיזל באמת נקיים".

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
למה לא בונים רכב דיזל היברידי?

מייצרים, אחת הראשונות היא ה508 rxh שהייתה אפילו באוטומוטור אבל בסוף למרות שנשקל היבוא שלה לא יובאה.

פורסם
תגובה בגוף הציטוט.

קשה לי להאמין שהצלחת לעקוף את נתוני היצרן, אבל נמתין לקרוא ממך.

ידני או אוטומט שום השוואה לא טובה לך. ברכותיי הפריוס שלך ניצחה.

אגב וולוו היצרן דיבר על 3.2 ליטר ל100 ק״מ שזה 1:31.2, אני הגעתי קרוב ל-29 ק״מ לליטר בממוצע.

פורסם
ידני או אוטומט שום השוואה לא טובה לך.

השוואה טובה זו השוואה למשפחתית אוטומטית.

מיני אוטומטית - לא טוב לי.

משפחתית ידנית - לא טוב לי.

גם וגם. גם משפחתית גם אוטומטית. אתה הבנת את זה ברוך? :-)

לגבי הצריכה: לי יש נתונים אחרים ומעבר לזה- זה דגם שלא נמכר בארץ ולכן לא רלוונטי לנהג הישראלי.

אני לא רוצה להספים את השרשור שעוסק בנושא אחר, לכן אני עוצר כאן ולא אגיב יותר בנושא צריכות דלק.

שבת שלום!

פורסם

ברוך הבין, יורגן לא.

זה שבישראל ישנה העדפה לתצורה המתאימה לנכים, זה כבר עניין אחר. האירופאים לא מעדיפים אוטומט, הם מעדיפים ידני ולכן מייצרים את מכוניות הדיזל בתצורה זו, שרלוונטית למעל 90% מהמשפחות באירופה.

היברידיות, כמו שציינתי כבר אין ספור פעמים - מכוונות לקהל היעד האמריקאי, שכמו הישראלי הממוצע - לא רוצה רכבים ידניים.

• תוכן חדש...