Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת מן גולות הכותרת של רכבי המיני והסופר מיני(אלטו, i10, C1, 107 ושות') הוא החסכון שלהן בדלק, אך מדוע אינן מיובאות גרסאות של אותם הרכבים עם מנועי דיזל?

הרי הכח של מנוע הדיזל יהיה זמין בהרבה משל מנוע בנזין, חסכוני יותר, ובעל עמידות גבוהה יותר מאשר מנוע בנזין.

קיימות גרסאות של אותם הרכבים עם מנועי דיזל, אך פשוט לא בארץ.

מדוע זה ככה?

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי בגלל שבישראל רוב בעלי המכוניות עדיין חושבים שדיזל זה מונית.

מעבר לכך יש לך מדינה שבעבר הענישה בעלי מכוניות שצוידו במנוע דיזל בעזרת אגרה כבדה שיצרה מצב שרק מעל 30K קמ בשנה היה כדאי להחזיק דיזל.

לא יודע עם זה השתנה ברמת האגרה ייתכן וקיבלו שכל וזה שונה.

האם ישראל ישראלי יודע שזה השתנה? לא בטוח.

תוסיף לזה את

''מה אני מונית?''

והנה תשובה שאני בטוח שירחיבו עליה חברים נוספים.

ייקח עוד דור או שניים זה ישתנה.

פורסם

מחזק את הבחור מעליי. דיזל תמיד נתפס כנחלתם של מוניות או רכבי עבודה.

לאור הביקורות החיוביות שמקבלת ה-208 דיזל החדשה של פיז'ו,

נראה לי שלאט לאט השוק ישתנה והנהג הישראלי "יפתח" לדיזל גם ברכבי מיני וסופר מיני.

מודה ומתוודה שאני שוקל לרכוש דיזל כרכב הבא שלי, בעבר לא יכולתי לומר זאת אפילו בצחוק.

פורסם

אני חושב שהסיבה היא בעיקר מחיר הרכב. מכיוון שעיקר האטרקציה של דגמי המיני היא המחיר הנמוך מנועי דיזל יהפכו אותם לפחות אטרקטיבים.

לרוב מנועי הדיזל ציון ירוק שגורר איתו תוספת מיסוי שגוררת תוספת מחיר לא מבוטלת, זאת בנוסף לעלות הגבוהה יותר של מנועי הדיזל לעומת מנועי בנזין מקבילים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

וחבל שכך כי זה צריך להיות בדיוק הפוך. גוטה.

הג'ולייטה דיזל 1.6 105 כוחות סוס זוכה באגרת רישוי שנתית של 20 לישט.

לשם השוואה אילו הייתה בנזין 1.4 120 כוחות סוס הייתה לה אגרת רישוי באזור 152 לישט שנתי.

בבריטניה.

שר התחבורה, פקידי המשרד, מישהו, תעשו קופי פייסט בין קפה לרוגאלאך.

פורסם

לפי האתר http://calculator.carbonfootprint.com/calculator.aspx?tab=4 אפשר לראות בידיוק כמה רכב מזהם.

לדוגמא מנוע 1.2 TDI בעל שלושה צילינדרים bluemotion של פולו, מזהם פחות ממנוע 1.0 של סוזוקי סלריו, סיאט מיי\סקודה סיטיגו, מיצובישי ספייססטאר ודומות להן.

סתם, הזוי. חבל על הסטיגמות שיש למנועי דיזל.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

אני לא מבין מה ההתעוררות בקשר לדיזל בארץ בשנים האחרונות.

אנחנו נמצאים בשנים האחרונות של רכבי דיזל.

היצרנים לא מסוגלים לייצר רכבי דיזל שעומדים בתקן זיהום אויר.

כולם עוברים להיברידי.

פעם בארץ דיזל היה נמכר רק למוניות, אחרי זה התחילו למכור לציבור אבל עם מיסוי גבוה אז דיזל אף פעם לא תפס פה.

עדכנו אותי בקשר לאנגליה אבל אני חושב שזה תואם לרוב אירופה.

דיזל יותר זול לקניה בגלל שהוא מיועד במקור לתעשיה אז יש ללקוח עדיפות לדיזל.

המיסוי יותר זול על דיזל בגלל איזה הגדרות מוזרות של החוק.

עכשיו אחרי שתפסו את VAG בזיוף שלהם וראו שכולם מזייפים זהו נגמר, תשכחו מדיזל.

אייל

פורסם

שוב שרשור בנושא דיזל.

הסיבה שלא רואים את הרכבים הקטנים והמשפחתיים בגרסת דיזל היא מיסוי ירוק שמייקר אותם באלפי שקלים, ומוזיל דגמים בעלי מנוע בנזין צנום. המיסוי הירוק הזה הוא עניין של השנים האחרונות והוא הרלוונטי לענייננו. הוא זה שיוצר את ההפליה בגלל שהוא לא לוקח בחשבון, בנוסחה, באופן משמעותי את פליטת הCO2 שהיא המדד האמיתי לצריכת דלק, ובזה מנועי הדיזל תמיד הצטיינו ותמיד יצטיינו, בהשוואה למנועי בנזין.

דעה שלי - האוצר החליט באופן מודע ומכוון למסות רכבים שחוסכים בדלק, על מנת למנוע אובדן הכנסות מהמדינה, ומשם הכל התחיל.

איזה רכב התחיל את ההתפרצות של רכבי הדיזל היום בישראל? הרנו פלואנס. ולמה? תסתכל בכמה היא נמכרת. בדיוק כמו משפחתומטית בנזין מקבילה. אז אתה משלם אותו מחיר, נוסע כפול בכל טנק דלק, ויש לך מומנט גבוה מאוד כבר מסל"ד 0. לא תקנה? (אני לא, כי פלואנס מכוערת, אבל נעזוב את זה רגע... הליסינג קונה, העסקים קונים, מי שנוסע המון - קונה גם קונה).

בעבר הייתה אגרה גדולה יותר אבל אז לא שולם מס על סולר! יכלת לתדלק ג'יפ ולקבל עודף מ-100 שקל. מהרגע שהוחלט על מס בלו על סולר האגרה ירדה והשתוותה לזו של רכב בנזין שמחירו זהה.

חישוב ה-30 אלף ק"מ היה נכון לשעתו, אבל אנחנו מדברים על משהו כמו 13 שנה אם אני זוכר נכון.

ולא, לא כולם עוברים להיברידי, וצריכת דלק של היברידית עדיין גבוהה משמעותית משל רכב דיזל בעיקר בכביש הפתוח. היברידי זו תופעה יותר אמריקאית, וממש לא אירופאית. בישראל רואים הרבה יותר מכוניות היברידיות מבגרמניה.

אני ממש לא מסכים שאלו ימיו האחרונים של הדיזל. כל עוד באירופה ובארה"ב רוצים לצמצם פליטת גזי חממה כמו CO2, הדיזל יישאר כי הוא עושה זאת הרבה יותר טוב מבנזין! הזיוף הוא בשאר הרכיבים של הפליטה.

ההתעוררות בנושא הדיזל היא שעמך ישראל נוסע לאירופה, חוזר, ונוסע, וחוזר, ועושה שם פאקינג 800 ק"מ על טנק דלק עם אוטו מלא מזוודות וילדים ופה בארץ 400 כשהוא נוסע לבד באוטו ריק לעבודה. ואז הוא מתעורר. כמו עם המילקי.

מחיר הדיזל בתחנה פשוט מאוד (איפה שיש כלכלת שוק ולא קלקלת שוק) נגזר מעלות ייצורו, שהיא זולה יותר מייצור בנזין. וזה למה באירופה דיזל זול בכשקל לליטר מבנזין.

המיסוי על דיזל להבנתי לא זול ולא יקר מהמיסוי על בנזין.

אם יש הבדלים במס הם נבעו מכך שכשהייתה מחאת הדלק סביב 2010 נהגי המוניות והמובילים סחטו מביבי ביטול העלאה של הבלו. ההבדלים הם זניחים.

אצלנו הסירו ממנו את הפיקוח כדי לעודד תחרות, ואז קיבלנו "מחיר מחירון" לדיזל של פי 3 מליטר בנזין, ואז הנחה של 10 שקלים לליטר לחברי מועדון/מוניות/משלמי מזומן וכו'.

פורסם

זה נכון שרכב דיזל פולט פחות CO2, אבל הוא הרבה יותר מזהם ומסוכן לאדם (מבחינת גזי פליטה).

אז אם רוב מכוניות המיני נוסעות בתוך העיר ויהיו דיזל, משמע תחלואה גבוהה יותר מאשר רכבי בנזין. סתם נקודה למחשבה.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

בתור מתדלק באזור הדרום, שכל יום עבודה אני רואה בממוצע 80 לקוחות, אני יכול להגיד שרוב הלקוחות הם בעלי מנוע בנזין.

המכונית היחידה שקצת תפסה את מנועי הדיזל הוא רנו פלואנס או ד'אציה דאסטר.

כנראה בגלל המיסוי הירוק, המחיר נמכר במחיר נמוך, ולכן כולם קונים בנזין ולא סולר.

פורסם
שוב שרשור בנושא דיזל.

ולא, לא כולם עוברים להיברידי, וצריכת דלק של היברידית עדיין גבוהה משמעותית משל רכב דיזל בעיקר בכביש הפתוח. היברידי זו תופעה יותר אמריקאית, וממש לא אירופאית. בישראל רואים הרבה יותר מכוניות היברידיות מבגרמניה.

.

לא יכלת לנסח את המשפט באופן יותר מגמתי? נכון שאף פעם לא היה לך רכב היברידי ?

בנסיעה בכביש פתוח צריכת הדלק דומה, בנסיעה עירונית/ פקקים, ההיברידי חסכוני הרבה יותר מדיזל.

הצריכה המשולבת כמעט תמיד בהיברידי טובה יותר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
אני לא מבין מה ההתעוררות בקשר לדיזל בארץ בשנים האחרונות.

אנחנו נמצאים בשנים האחרונות של רכבי דיזל.

היצרנים לא מסוגלים לייצר רכבי דיזל שעומדים בתקן זיהום אויר.

כולם עוברים להיברידי.

פעם בארץ דיזל היה נמכר רק למוניות, אחרי זה התחילו למכור לציבור אבל עם מיסוי גבוה אז דיזל אף פעם לא תפס פה.

עדכנו אותי בקשר לאנגליה אבל אני חושב שזה תואם לרוב אירופה.

דיזל יותר זול לקניה בגלל שהוא מיועד במקור לתעשיה אז יש ללקוח עדיפות לדיזל.

המיסוי יותר זול על דיזל בגלל איזה הגדרות מוזרות של החוק.

עכשיו אחרי שתפסו את VAG בזיוף שלהם וראו שכולם מזייפים זהו נגמר, תשכחו מדיזל.

תעשה קופי למה שרשמת ותחזור לפה עוד 10 שנים. מבטיח שתראה דיזלים חיים ובועטים.

פורסם

ולא, לא כולם עוברים להיברידי, וצריכת דלק של היברידית עדיין גבוהה משמעותית משל רכב דיזל בעיקר בכביש הפתוח.

לא יכלת לנסח את המשפט באופן יותר מגמתי? נכון שאף פעם לא היה לך רכב היברידי ?

בנסיעה בכביש פתוח צריכת הדלק דומה, בנסיעה עירונית/ פקקים, ההיברידי חסכוני הרבה יותר מדיזל.

הצריכה המשולבת כמעט תמיד בהיברידי טובה יותר.

מצרף תמונות של:

הצריכה של הפריוס שלי בנסיעה מאפרת לפ"ת (90% בינעירוני).

הצריכה של המסלול לעיל הלוך וחזור (הלוך מסלול שחלקו בעליות וחזור מסלול שחלקו ירידות).

הצריכה הכללית בתדלוק האחרון (צריכה אמתית בתחנה יצאה מעט פחות טובה: 1:26.9).

נהיגה רגועה במהירויות החוקיות בכביש.

מחכה לשמוע מבעל משפחתית דיזל שמקבל תוצאות טובות יותר.

20160620_204103.jpg20160620_204045.jpg20160619_201552.jpg

• תוכן חדש...