Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם פיאט טיפו כל כך כושלת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פיאט מנסים לבלום את הפלח שוק המרכזי של הטיפו - חברות הליסינג וכנראה לא מביאות להן מספיק הנחה שיציפו איתה את שוק הליסינג.

אין מה לעשות, מעמידים אותה במבחנים בעיקר מול הקטגוריה הזאת(בגלל שהיא בטווח מחיר שלה) ואין לה אדד-ווליו כרכב פרטי כנראה - ולכן הצעד הזה שמצד אחד בא להכריז "אנחנו רוצים את הטיפו כרכב פרטי, גם כדי להגן על הצרכן הפרטי מפני ירידת הערך שתמונה ברכב שמוצף בליסינג" באה לדעתי במקרה הזה לרעתו ולא תשנה בהרבה את המכירות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני תמה מהיכן הצורך בהדגשות כה רבות? אם אשליך מהעולם המקצועי שלי, רבות הפעמים בהן מדגישים במטרה להתגבר על חוסר בתוכן שמדבר בעד עצמו.

רטוריקה מאד פרו-VAG-ית, החל מהסקירה ההיסטורית אגב איזכור כל שיקוצי פיאט (בעד אותו הכסף יכול היה לזכיר את הפייבוריט או הג'טה סימן 1, הן רלוונטיות בדיוק כמו הרגאטה והטיפו המקורית), כולל האיזכור של הגיר החכם של הסקודה (משום-מה לא מאוזכרת ההיסטוריה המאד בעייתית של הגיר הזה) תוך התעלמות מהעובדה שגם בגיר של פיאט יש תוכנה, כמו בכל גיר מודרני - זה לא גיר 4 הילוכים של פיקנטו. בקיצור - תוצאה צפויה.

אני גם לא שותף להגרשה המיושנת של הכותב בעניין הטיפו ולטעמי דווקא הראפיד פשוטה עד כדי להעליב בפנים, זאת התרשמותי האישית משתיהן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לראפיד מנוע עדיף, תא מטען עדיף ובטיחות עדיפה. הטיפו מציאה אחריות רחבה יותר וכנראה תיהיה זולה יותר להחזקה.

מישהו יודע למה פיאט לא שלחה את הרכב למבחן ריסוק?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

קראתי את המבחן, והפיאט לא כושלת בו. היא פשוט מפסידה, וההפסד הזה מנומק היטב וברור.

סקירה תכליתית וברורה, שמתאימה מאוד למה שכבר נכתב על הטיפו.

אהרונוביץ' הוא הרבה דברים, אבל פאנבוי הוא לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקום לבכות על גירים מתנשפים, חבילות אבזור ותחושות מסע בזמן במעבר בין מכוניות, שיספר דברים מעניינים באמת כמו עלויות אחזקה, חלפים ואחריות יצרן.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני מספר ימים ביצעתי נסיעת מבחן בטיפו מהדגם הפשוט.

אומר זאת כבר על ההתחלה: כל מה שחסר לטיפו כדי להיות סיפור הצלחה אמיתי - בהתחשב במחירה, כמובן - הוא מנוע טוב יותר.

הרכב מפתיע לטובה בניהוגו, בנוחות הדינמית והסטטית שלו ואפילו הגיר שלו טוב. העיצוב נאה והפנים לא מעליב, לא בעיצובו ולא באיכותו - שוב - בהתייחס לעובדה שמדובר במשפחתית זולה, שבעצם מתחרה ב-301/סי אליזה/אטראז'/אקסנט.

לעניין המנוע, על אף שהוא נקרא טורק, אין לו טורק. בעצם, אין לו כלום. 1600 מיושן, גס ורועש שמרגיש כאילו שלפו אותו מטמפרה. באזורים הרריים, המנוע הזה הופך את הרכב לדי עגלתי, עם כל הכבוד לנתון התאוצה (11.2 ש' למאה), שמרגיש קצת מופרך.

כך שיש לנו מכונית נאה ומוצלחת ביחס למחירה, רק שהיא סובלת מדי בסעיף הביצועים, אפילו לנהג סולידי.

יש לקוות שמנוע 1.4 טורבו ישודך במהרה לגיר אוטומטי, בין אם גיר האייסין או TCT. או אז, כנראה שיקשה על הראפיד להביס את הטיפו, אבל היום, אני בהחלט יכול להבין למה היא ניצחה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הטיפו לדעתי עולה על האטראג' בכל פרמטר, חוץ מצריכת דלק (וזה שלמיצובישי יש כפתור הנעה).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
איך הטיפו בהשוואה לאטראז' לדעתכם?

לא נהגתי בטיפו, אך קשה לי להאמין שיש מכונית פחות טובה מהאטראז' בקטגוריה הזאת, עם כל הכבוד לאבזור ולחיסכון בדלק .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

• אחראי פורום
פורסם

האטראז' זה כנראה הפירוש הכי מודרני לריקשה.

לגבי המבחן, לא ראיתי שם שום קטילה, למעט שימוש בביטויים מוגזמים מדי בבואו לתאר חסרונות בטיפו.

סה"כ גם בעיניים עצומות כל אחד מאיתנו היה מדגיש את המנוע והגיר בראפיד לעומת הטיפו ושאר הדברים היו די שגרתיים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

למרות השיווק האגרסיבי, עדיין לא רואים אותן בכבישים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לקוות שמנוע 1.4 טורבו ישודך במהרה לגיר אוטומטי, בין אם גיר האייסין או TCT. או אז, כנראה שיקשה על הראפיד להביס את הטיפו, אבל היום, אני בהחלט יכול להבין למה היא ניצחה.

הבעיה היא שכשייכנס מנוע ה-1.4T גם המחיר יעלה.

ושהמחיר עולה היא כבר לא מתחרה בראפיד.

• תוכן חדש...