Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם פיאט טיפו כל כך כושלת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואז הטיפו תצא עם יד על העליונה?כי אין לה היסטוריה בארץ?

אם הזכרת הסטוריה, אז לפני 18 שנה היתה ברשותי טיפו 1.4 מדיה(הדגם הפשוט, שהעדפתי על הדיגיטלי) במשך כשנה. היא היתה אמינה לחלוטין והביצועים היו סבירים, על אף הספק נמוך (72 כ"ס. בטמפרה המנוע הזה הפיק 78 סוסים). אני זוכר אותה כמכונית מרווחת, נוחה ובעלת עיצוב מעניין. פעם אפילו הצלחתי לעשות לה פחחות כמעט מושלמת, לבד, אחרי שאיזה מנוול דפק את הכנף הקדמית וברח מבלי להשאיר פרטים.

למען ההגינות ההסטורית והפרופורציות, יצויין שסיטרואן ZX המקבילה(1.4 רפלקס, 75 כ"ס), היתה מכונית הרבה יותר טובה ומהנה מהטיפו(ואיכשהו גם מוצלחת יותר מה-306 1.4), אלא שמול הפורד אסקורט, האופל אסטרה והגולף 3 - כולן עם נפח מנוע מקביל של 1.4 - הטיפו הציגה חבילה כדאית יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם בטמפרה הוא סיפק 72 כ"ס, וכנ"ל גם באונו 70 דור שני.

דגמי המאייד נסעו טוב יותר מהדגמים בעלי הזרקה חד נקודתית שנמכרו כאן בשנת הדגם 94' ואילך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כבוחן, זה לא אמור לעניין אותי.

ואני חשבתי שכבוחן אמור לעניין אותך מה שמעניין את הלקוחות הפוטנציאלים, או את קוראי הכתבה. מעניין מה שאתה אומר כי תמיד סקרן אותי במה בוחנים בוחרים להתרכז בכתבות רכבים שונים.

הרי לבדוק ולהתרכז בדינאמיות של ראפיד וטיפו זה קצת מגוחך, לא?

לדעתי, כקורא, הדבר הכי חשוב במבחן זה רלוונטיות לסגמנט. אתה בוחן משפחתית קומפטית? זה צריך להיות הדגש לביקורת. מרווח, אמינות, צריכת דלק, גיר+מנוע בדגש על שימוש יום יומי [עקיפות ביניים, הילוכים בעיר, אמינות גם כן].

מצד שני אני לא בוחן רכבים אז מה אני יודע לעומת עיתונות הרכב הנוצצת והמשגשגת בארץ. אני איש פשוט שופט לפי צרכים ותוצאות בשטח :)

אגב, אני לא מבין למה כולם כל כך מתרגשים מסקירות כאלו ואחרות. תקראו מה שנראה לכם אובייקטיבי ו/או מעניין ומה שלא, שימו בצד. עד כדי כך פשוט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הטיפו מכונית טובה, הכותב של האתר פאנבוי מובהק של VAG , רואים את זה בכל מבחן השוואתי כשהוא זורק מילים מכוערות על המתחרות ומשבח את תוצרת VAG.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

אני אוהב לקרוא את המבחנים של אהרונוביץ׳ וקשה לי להיזכר במבחן דרכים בו היתה התעסקות כל כך גדולה באמינות הרכב הנבחן.

הכתב אמור לבחון את יכולות הרכב ותו לא ובזה אהרונוביץ׳ מעולה ויותר טוב לדעתי מרוב (אם לא מכל) הכתבים שאני מכיר.

פורסם
ואני חשבתי שכבוחן אמור לעניין אותך מה שמעניין את הלקוחות הפוטנציאלים, או את קוראי הכתבה. מעניין מה שאתה אומר כי תמיד סקרן אותי במה בוחנים בוחרים להתרכז בכתבות רכבים שונים.

לדעתי, כקורא, הדבר הכי חשוב במבחן זה רלוונטיות לסגמנט. אתה בוחן משפחתית קומפטית? זה צריך להיות הדגש לביקורת. מרווח, אמינות, צריכת דלק, גיר+מנוע בדגש על שימוש יום יומי [עקיפות ביניים, הילוכים בעיר, אמינות גם כן].

מצד שני אני לא בוחן רכבים אז מה אני יודע לעומת עיתונות הרכב הנוצצת והמשגשגת בארץ. אני איש פשוט שופט לפי צרכים ותוצאות בשטח :)

אגב, אני לא מבין למה כולם כל כך מתרגשים מסקירות כאלו ואחרות. תקראו מה שנראה לכם אובייקטיבי ו/או מעניין ומה שלא, שימו בצד. עד כדי כך פשוט.

ברור שכל מכונית אמורה להבחן לפי קהל היעד שלה והתאמתה לצרכיו, על כל המשתמע מכך.

אך אמינות אינה פרמטר מדיד, ולא רציני ולא מקצועי להיתייחס לנושא רק משמועות.

מבחן ארוך טווח מיועד לבדוק את נושא האמינות, וגם עוא מייצג רק מכונית בודדת אחת.

אבל זה יותר טוב מכלום.

פורסם

אני באמת סבור שהנקודה המרכזית העולה מכל הסקירות האלו, בין שהן נערכות ע״י אהרונוביץ׳, בין אחרים, שפשוט אין סיבה לסמוך עליהן כשאתה ניצב בפני הדילמה מה טוב לך. יש לא מעט מבחנים שתוצאותיהם אינם מתיישבות עם המסקנות הפרטיות שלי, אני מעריך שכך גם אצל אחרים.

פורסם
ברור שכל מכונית אמורה להבחן לפי קהל היעד שלה והתאמתה לצרכיו, על כל המשתמע מכך.

אך אמינות אינה פרמטר מדיד, ולא רציני ולא מקצועי להיתייחס לנושא רק משמועות.

.

תגיד חן, הארכת האחריות ל DSG זו שמועה?

למה זה קרה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי, אין שום אתר רכב מוביל בעולם שבמבחני דרכים כולל התייחסות לאמינות בכלל או די-אס-ג'י בפרט.

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אז אני מכיר דווקא כמה שכן מתייחסים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
תגיד חן, הארכת האחריות ל DSG זו שמועה?

למה זה קרה?

נו, ואז ?

איך זה בדיוק משפיע על הבוחן ?

תבינו, שמקבלים מכונית למבחן, בוחנים את תכונותיה, כמובן בהתאם לקהל היעד, ומפרסמים את המסקנות.

אישית אני גם לא חושב שגיגית משפחתית אמורה להפגין כישורים דינאמיים יוצאי דופן, ולכן הפרמטר הזה לא יהיה הראשון במעלה.

אין שום אפשרות, לאף מגזין בעולם, להיתייחס לאמינות, אלא אם המכונית נתקעה במהלך המבחן..

עברתי ברפרוף על כמה מבחנים של מכוניות שצויידו ב DSG; ברובם זה לא הוזכר כלל, ובמעטים זה הוזכר בכמה מילים לא מחייבות.

פורסם (נערך)

אני חושב שאם יש בעיות ידועות סדרתיות ברכב, מן הראוי היה לציין בכתבה. זה מסיר אחריות מוסרית של הכותב אם מישהו בחר את הרכב בעקבות הכתבה ונתקל בבעיות אמינות.

עבור רוב האנשים, קניית רכב חדש, במיוחד יחסית לא יקר היא השקעת כסף משמעותית מאוד. לכן להמליץ על רכב בידיעה שיש בעיות אמינות בלי להתיחס לזה, זה כמעט כמו לקחת כסף אחרון לאותו בן אדם שהולך לרכוש את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

:mm_yeah: - הקדמת אותי.

מבחן / בוחן טוב, *אמור* להתאים את המבחן לסגמנט. כשאתה בוחן פורש 911 אין מה להכביר מילים על נפח תא המטען, וכשאתה בוחן מיצובישי אטרז' אין מה להכביר מילים על תקיפת פניות.

אז מן הסתם, כשאתה בוחן רכב משפחתי בתקציב נמוך (קרי: 'בר השגה'), שדי ברור שקהל היעד שלו מעוניין בפרקטיות, אמינות, אחזקה וכו' - לא לדבר על הנושאים האלו כי ההעדפות שלך הן יותר דינאמיות לדוגמא, זו לא זריית חול (כפי שעמי טען) אלא פשוט חוסר מקצועיות.

לכן זה נשמע לי ברור מאליו שבמבחן לרכב שכזה יש להתייחס לעניין הגיר, שכן ללקוחות הסגמנט של סקודה ראפיד כנראה פחות מעניין ההחלפה המהירה של ההילוכים בDSG7 ויותר מעניין הפן הקשור בתחזוקה/אמינות.

לשאלתך חן, לדעתי יש גם מקום לציין את ההתרסקות של פיאט (מהשנים האחרונות) במחירון, שכן זה אכן נושא רלוונטי ללקוחות הסגמנט. כשחברים התייעצו איתי בנוגע ל500X כמובן שסיפרתי להם על ההתרסקות של הבראבו במחירון, וטענתי כי יש לקחת זאת בחשבון כשרוכשים רכב חדש.

ולשאר חברי הפורום אני מציע את הפתרון הכי קל וזמין שיש למבחנים שעוסקים יותר בהעדפות הבוחן מאשר במידע רלוונטי: להפסיק לבזבז את הזמן עליהן. אני בטוח שנתקלתם במבחני דרך שנראים כמו פרוספקט של היבואן, או כאלו משעשעים שמדברים על תקיפת פניות עם סוזוקי אלטו (בהקצנה) וכו', אז פשוט בפעם הבאה שאתם רואים מבחן של אותו אדם פשוט דלגו הלאה.

ולמי שמתקשה לזכור - יש תוכנת ניהול נתונים של מייקרוסופט שיכולה לסייע (מצטער, הייתי חייב).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...