Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם פיאט טיפו כל כך כושלת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי אפשר לדעת מה יהיה בעניין האמינות.

אבל במהלך המבחן [בפיאט]התפרק הפנל הכסוף לכל רוחב הדשבורד.

אילו הרכב היה זול,[סנדרו],לאף אחד, כמעט, לא היה אכפת מרוב תכונות הדינמיות של הרכב. העיקר שהוא יותר זול מה-סלריו-פיקנטו-ספארק.

כאן מדובר כבר בלא מעט כסף. 100000 שקל. ו"פיאט". אז כבר חושבים ויש כאלה שגם חוששים. נכון שהוא יותר זול ממובילות הקבוצה, וזה גם בא לידי ביטוי בפועל.

אני משוכנע לגמרי שב-90000 שקל, למשל, היא כן הייתה מתברגת בצמרת המכירות, ורוב הבוחנים היו סולחים לה על כל מגרעותיה מול הקורולה או הסקודה. וגם כרגע ב-100000 שקל, אילו היו עורכים מבחן השוואתי מול האלנטרה, למשל,היא עדיין הייתה מנצחת בזכות המחיר, וכל יתרונות הקוריאנית היו מתגמדים מול הפרש המחיר. כל זה היה נכון גם אילו המחיר של היונדאי היה "רק" 120000 שקל ולא מתומחר בצורה הזויה כפי שהוא כיום.[131000]

הפיאט מריאה שהייתה ברשותי, די מזמן, סבלה מבעיות התחממות, ראש מנוע, קונקטור במאוורר מזגן שנשרף וכמעט גרם לדליקה, ועוד מחלות.

אני רק מקווה שהפעם השיעור נלמד.

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יאמר לזכותו של הבוחן שאת הפאנל המתפרק הוא ייחס להתקנת מובילאיי בארץ (ובלי קשר אני מסכים עם דעתו בנוגע למערכת המיותרת הזו) ולא לאיכות ההרכבה מהמפעל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאמרו מעליי ה''כישלון'' במכירות של הטיפו כנראה נובע ממחיר די גבווה, ב95 אלף לדגם הכי מאובזר לדעתי היתה נמכרת בכמויות גדולות.

פורסם
:mm_yeah: - הקדמת אותי.

מבחן / בוחן טוב, *אמור* להתאים את המבחן לסגמנט. כשאתה בוחן פורש 911 אין מה להכביר מילים על נפח תא המטען, וכשאתה בוחן מיצובישי אטרז' אין מה להכביר מילים על תקיפת פניות.

אז מן הסתם, כשאתה בוחן רכב משפחתי בתקציב נמוך (קרי: 'בר השגה'), שדי ברור שקהל היעד שלו מעוניין בפרקטיות, אמינות, אחזקה וכו' - לא לדבר על הנושאים האלו כי ההעדפות שלך הן יותר דינאמיות לדוגמא, זו לא זריית חול (כפי שעמי טען) אלא פשוט חוסר מקצועיות.

לכן זה נשמע לי ברור מאליו שבמבחן לרכב שכזה יש להתייחס לעניין הגיר, שכן ללקוחות הסגמנט של סקודה ראפיד כנראה פחות מעניין ההחלפה המהירה של ההילוכים בDSG7 ויותר מעניין הפן הקשור בתחזוקה/אמינות.

לשאלתך חן, לדעתי יש גם מקום לציין את ההתרסקות של פיאט (מהשנים האחרונות) במחירון, שכן זה אכן נושא רלוונטי ללקוחות הסגמנט. כשחברים התייעצו איתי בנוגע ל500X כמובן שסיפרתי להם על ההתרסקות של הבראבו במחירון, וטענתי כי יש לקחת זאת בחשבון כשרוכשים רכב חדש.

ולשאר חברי הפורום אני מציע את הפתרון הכי קל וזמין שיש למבחנים שעוסקים יותר בהעדפות הבוחן מאשר במידע רלוונטי: להפסיק לבזבז את הזמן עליהן. אני בטוח שנתקלתם במבחני דרך שנראים כמו פרוספקט של היבואן, או כאלו משעשעים שמדברים על תקיפת פניות עם סוזוקי אלטו (בהקצנה) וכו', אז פשוט בפעם הבאה שאתם רואים מבחן של אותו אדם פשוט דלגו הלאה.

ולמי שמתקשה לזכור - יש תוכנת ניהול נתונים של מייקרוסופט שיכולה לסייע (מצטער, הייתי חייב).

בוא נראה אם הבנתי אותך נכון;

בפתיח היה חובה להזכיר את כל כשלונות פיאט בעבר בתחום המשפחתי (לפחות מאז שתמו ימי ה 131 שהיתה מכונית מצויינת לזמנה), את ירידת הערך הגבוהה שלהן ואת מוניטין האמינות המפוקפק.

וכשעוברים לסקודה חובה להזכיר את ראשי המנוע המתפוררים של הפייבוריט ואיכות הגימור הגרועה שלה, ואחר כך לעבור לבעיות ב DSG, ולהיתיימר לתת מידע מדוייק מתי יגיעו הבעיות..

עכשיו ברצינות - הפיאט טיפו מכונית חדשה לגמרי, ואף מכלול שלה אינו מוכר עדיין.

מישהו מוכן להיתחייב על רמת האמינות העתידית שלה ?

נו, באמת.

עלויות האחזקה השוטפת דומות פחות או יותר בכל המכוניות, בוודאי בסגמנט הנ"ל.

אף מגזין רכב רציני לא יתחייב על רמת אמינות עתידית, או יקבע אם מכונית טובה או לא רק על סמך שמועות, גם אם במקרה ה DSG הן מבוססות יחסית.

שמירת הערך מהווה נעלם גדול, ולא תמיד הוא קשור לרמת האמינות שהפגינה או שלא מכונית מסויימת.

מעורבים כאן הרבה דעות קדומות, חצאי אמיתות ושמועות.

לפי התאורייה שפיתחתם כאן, הטיפו אמורה להיפסל אוטומטית רק בשל כך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בפתיח היה חובה להזכיר את כל כשלונות פיאט בעבר בתחום המשפחתי (לפחות מאז שתמו ימי ה 131 שהיתה מכונית מצויינת לזמנה), את ירידת הערך הגבוהה שלהן ואת מוניטין האמינות המפוקפק.

וכשעוברים לסקודה חובה להזכיר את ראשי המנוע המתפוררים של הפייבוריט ואיכות הגימור הגרועה שלה, ואחר כך לעבור לבעיות ב DSG, ולהיתיימר לתת מידע מדוייק מתי יגיעו הבעיות..

חלק מזה הוזכר, החלק שנוגע לפיאט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

איך הוא יכול להשוות אמינות של רכב חדש, ללא דור קודם להשואה?!

לפיאט יש 5 שנים אחריות ומי שזה חשוב לו יקנה את הרכב בלי קשר למבחן.

גם במבחן כל אחד יכול לקרוא לראות מה חשוב לו. אל תהפכו את הקורא להדיוט.

בכל מקרה קיה סיד מ 0 ק"מ עדיפה על שניהם וכנראה תימכר הרבה יותר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין קשר לראשי המנוע של הפיבוריט כמו שאין קשר לפיאט אונו המתחממת של חבר הפורום הנודע.

זה נחמד לקרוא על דגמי העבר תחת אותו שם כפתיח מעניין, אבל זה לא משליך שום דבר על הרכב הנבחן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אל תהפכו את הקורא להדיוט.

אולי התכוונת לאידיוט, כי הקורא אכן הדיוט וכך צריך להתייחס אליו - זאת לא כתבה בבטאון מקצועי, אלא מבחן אשר אמור לפנות לקהל הרחב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בוא נראה אם הבנתי אותך נכון;

עכשיו ברצינות - הפיאט טיפו מכונית חדשה לגמרי, ואף מכלול שלה אינו מוכר עדיין.

מישהו מוכן להיתחייב על רמת האמינות העתידית שלה ?

נו, באמת.

עלויות האחזקה השוטפת דומות פחות או יותר בכל המכוניות, בוודאי בסגמנט הנ"ל.

אף מגזין רכב רציני לא יתחייב על רמת אמינות עתידית, או יקבע אם מכונית טובה או לא רק על סמך שמועות, גם אם במקרה ה DSG הן מבוססות יחסית.

שמירת הערך מהווה נעלם גדול, ולא תמיד הוא קשור לרמת האמינות שהפגינה או שלא מכונית מסויימת.

מעורבים כאן הרבה דעות קדומות, חצאי אמיתות ושמועות.

לפי התאורייה שפיתחתם כאן, הטיפו אמורה להיפסל אוטומטית רק בשל כך.

מסכים לחלוטין!.

אף בוחן רכב לא אמור לחזות אמינות, ירידת ערך, ביקוש עתידי וכו'.

הטעם של אנשים גם משתנה עם השנים, ראו מה קרה בארץ בשנים האחרונות ומה רוכשים היום רב האנשים.

בעיקר בהיבטים של ביקוש, זה דברים משתנים ומאוד קשה לבסס אותם על משהו.

בעיקר בעידן שבו רוב רוכשי היד השניה מעדיפים לקנות מהליסינג בגלל שיטות מימון, אחריות ועוד.

יתרה מזאת בהרבה מבחני דרכים ישנם רכבים שהם חדשים לחלוטין ואין על מה לבסס את רמת האמינות שלהם.

עוד נקודה, זה מבחן רכב ולא מגזין כלכלי, בוחנים את הרכב עצמו ולא כמה הוא ישמור ערך. עוד עניין כמובן שרוכשי הרכב צריכים להבין זה שהם לא משקיעים כסף, הם מוצאים כסף הרבה אנשים קוראים לזה השקעה אך הדבר אינו נכון ביסודו, השקעה היא משהו שאמור להניב לך רווחים. רכב יניב רק הפסדים מהסיבה הפשוטה, רכב זה מוצר צריכה ולא השקעה.

פורסם

חן, לא הבנת אותי נכון, אלא פשוט הקצנת את דבריי - כנראה בשביל להגחיך. זה בסדר ההודעה לא כוונה אליך בלאו הכי.

מה שכן, ולמען הסר ספק, שום דבר ממה שרשמתי לא התייחס אליך באופן אישי. בקריאה שניה ראיתי שאפשר לפרש זאת כך אז אני מדגיש שזו לא היתה הכוונה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפחות מאז שתמו ימי ה 131 שהיתה מכונית מצויינת לזמנה

יצאה לי לראות סרט תעודה, וגם לקרוא על הקמת מפעל של לאדה, שכידוע, התחיל בייצור של פיאט 124 ברישיון.

אז כשלראשונה הביאו את 124 למבחני בדיקת התאמה לתנאי דרך של ברית המועצות, האוטו ממש התפורר להם במהלך המבחנים (הלא קלים יש לציין), לרמה שהם פשוט אספו את האוטו בשקים, ושלחו בחזרה לאיטליה. כל מה שיכול להתקלקל, התקלקל, כולל חלקי מנוע ושברים בשילדה ובמרכב.

מבין המכוניות שנבחנו (היו גם פורד טאונוס, רנו 16, אופל קדט ועוד משהו), היו מכוניות יותר מתאימות, למשל רנו 16, שקיבלה ציונים הכי גבוהים מכל המבחנים.

אבל התערבו גורמים פוליטיים בכירים, והמהנדסים קיבלו הוראה להכין את 124 לייצור, ואת החסרונות שנמצאו - לתקן.

כתוצאה מכך נעשתה כמות אדירה של עבודה, בין היתר תכנון של מנוע חדש בעל גל זיזים עליון, חיזוקי שלדה, פח חזק יותר, בלמי תוף עמידים יותר, ועוד כ100 שינויים.

את כל זה כמובן עשו המהנדסים הסובייטים. ואת השינויים שנעשו, פיאט אחר כך גם הכניסה לדגמים הבאים שלהם, מבלי לשלם למהנדסים שעשו אותם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
חלק מזה הוזכר, החלק שנוגע לפיאט.

y84tt.jpg

אור אני בדעתך 100%

מסכים גם לגבי החלק האחרון. יש כל כך הרבה שיט מוטורי שאני לא קורא, וגם מה שאני כן קורא ולא מוצא חן בעיניי, אני פשוט שוכח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
יצאה לי לראות סרט תעודה, וגם לקרוא על הקמת מפעל של לאדה, שכידוע, התחיל בייצור של פיאט 124 ברישיון.

אז כשלראשונה הביאו את 124 למבחני בדיקת התאמה לתנאי דרך של ברית המועצות, האוטו ממש התפורר להם במהלך המבחנים (הלא קלים יש לציין), לרמה שהם פשוט אספו את האוטו בשקים, ושלחו בחזרה לאיטליה. כל מה שיכול להתקלקל, התקלקל, כולל חלקי מנוע ושברים בשילדה ובמרכב.

מבין המכוניות שנבחנו (היו גם פורד טאונוס, רנו 16, אופל קדט ועוד משהו), היו מכוניות יותר מתאימות, למשל רנו 16, שקיבלה ציונים הכי גבוהים מכל המבחנים.

אבל התערבו גורמים פוליטיים בכירים, והמהנדסים קיבלו הוראה להכין את 124 לייצור, ואת החסרונות שנמצאו - לתקן.

כתוצאה מכך נעשתה כמות אדירה של עבודה, בין היתר תכנון של מנוע חדש בעל גל זיזים עליון, חיזוקי שלדה, פח חזק יותר, בלמי תוף עמידים יותר, ועוד כ100 שינויים.

את כל זה כמובן עשו המהנדסים הסובייטים. ואת השינויים שנעשו, פיאט אחר כך גם הכניסה לדגמים הבאים שלהם, מבלי לשלם למהנדסים שעשו אותם.

זה היה חלק משיעורי המולדת בבית הספר?:wink:

מה שגם לא מובן לי הרכב פחות מחצי שנה בארץ וכולם כבר מנסים לחרוץ את גורלו.

אוליי משום מקום יתעורר לאיזה חברה או ארגון גדול החשק להחזיק צי של פיאט טיפו עוד כמה חודשיים.

פורסם

לי אישית לא ברור למה הרכב כבר חצי שנה בארץ, ועדיין לא רואים אותו בכבישים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...