Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברצוני לקנות שתי צמיגים אחורים משומשים, בעל הפנצריה אמר לי שאין בעיה שכל צמיג היה חברה שונה מפני שאם מורכבים על האחורים שאלתי אם יש בסיס האמירה הזו ובכול מקרה אם כדי לקנות שתי צמיגים אותו חברה גם אם מורכבים על הסרן האחורי

תודה מראש לעונים.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

תמיד עדיף שיהיו מאותו הדגם, אך אכן בסרן האחורי זה מותר ודי זניח.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

עדיף לקנות חדשים ומאותו דגם, זה מוצר מתכלה עם אורך חיים מוגבל וכל הפנצריות נותנות אותו בתשלומים נוחים, דגמים יוקרתיים יחסית כמו קלבר עולים זוג לרכב משפתחתי כ 800 שח כולל איזון והרכבה ודגמים זולים יותר עולים אפילו חצי, לעניות דעתי עדיף קצת להתאמץ ולקנות חדשים, לא סיניים אבל גם לא משומשים, החלקה על כביש רטוב יכולה לעלות הרבה אבל הרבה יותר.

פורסם

מבחינת החוק היבש, אין בעיה כל עוד קוד העומס שווה בין השניים.

מבחינת הנחיות/המלצות משה"ת לצמיגיות, לא אמור לקרות ועל הצמיגים להיות תואמים על אותו סרן לכל הפחות.

FixTrics - קלבר רחוקים מלהיות בעלי דגמים יוקרתיים ואם כבר, הם בדר"כ ברף הזול של הצמיגים.

אי אפשר גם להתייחס לעלות באופן מספרי מבלי להתייחס למידה מדוייקת.

אבל אני מסכים עקרונית עם הענין של רכישת צמיגים חדשים.

יחד עם זאת, אם לאור שיקוליו של פותה"ש (נניח למשל מכירת רכב) יחליט בכל זאת לרכוש צמיגים משומשים, יש לשים לב שגילם אינו עולה על שנתיים (הקבוע בחוק למכירת צמיגים משומשים). מצד שני, אם ההנחה הספציפית שלי נכונה, אולי ניתן להתפשר עם הקונה על הורדה במחיר.

פורסם

ממש לא מעונין למכור את הרכב רק שלא מתאים לי הוצאה יחסית גדולה. יש לי אפשרות להביא צמיגים משומשים במצב טוב ב80 שח לצמיג אפילו פחות.

פורסם

בני כמה הצמיגים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי אל תתעסק עם משומשים ההפרש מחדשים הוא לא גדול, בפנצריה מנקים וצובעים את הצמיגים הם יכולים להיראות חדשים אבל הם לא, יש ביד 2 לפעמים אנשים שמוכרים צמיגים חדשים לגמרי שהחליפו גודל אולי כדאי לשקול, וגם תיקח 2 מאותו סוג, אפילו שזה מאחור, מאחור צמיג לא יכול להתפוצץ ? אם זה עוזר לך יש לי 3 צמיגים 175/70R13 במצב סביר שהורדתי ממגאן שפירקתי אני מוכן לתת לך אותם ללא עלות עם הגנט.

פורסם

מי שאין לו את המינימום של 400 ש"ח פעם בכמה שנים לשים על זוג צמיגים לא צריך להחזיק רכב.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בדיוק מה שאריק כתב.

זה חוסר אחריות לקנות צמיגים משומשים, מי יודע מה עבר עליהם וכמה זמן ישבו בשמש או על הרכב.

לא מבין את דרך המחשבה הזו.

Opel Adam S 2017

פורסם

מעשה שהיה כך היה:

נהג הרכיב על הסרן האחורי של רכבו צמיגים משומשים (עוד מהעידן הדיאגונלי) ויצא לנהוג. הנהג הגיע למהירות מסוימת בקו ישר, והרכב פתאום החליט להסתחרר ובעשותו כך פגש שלט גדול שננעץ בתעלת הרגליים של הנוסע. דא עקא, השלט פגע בהתחלה בדלת הנהג...:shock:

להרכיב צמיגים משומשים, כל שכן שונים זה מזה, על הרכב ובפרט על הסרן האחורי זה גובל בפיקוח נפש. הסרן האחורי הוא זה שמספק לרכב יציבות.

כאשר זווית ה"החלקה" בסרן האחורי גדולה יותר מזו שבקדמי נוצר מצב שבפניה ברדיוס קבוע ככל שתגביר מהירות תצטרך להחזיק את ההגה מסובב בזוית קטנה והולכת, ולבסוף ליישר אותו ואף להתחיל לסובב אותו בכיוון ההפוך לפניה.

הנקודה שבה ניתן לצלוח את הפניה כשההגה מכוון הישר לפנים קרויה "המהירות הקריטית". ברגע שרכב כזה יגיע למהירות הקריטית הזו גם בקו ישר (עם הגה ישר) - הוא יתחיל לפנות, ולכן יסתחרר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אנשים, צמיג משומש זה לא בהכרח צמיג גמור שלא ראוי לשימוש.

ניתן פה ושם לרכוש צמיגים משומשים עם בלאי נמוך וגיל סביר, מאנשים שהגדילו מידות חישוק וכו'. יש אנשים שחודש אחרי שמוציאם את הרכב מהחברה מחליפים חישוקים ליותר גדולים, מה בעיה להשתמש בצמיגים שלהם?

צריך לראות כל מקרה לגופו. אם זה צמיג בן שנה וחצי שנסע 10 או 20 אלף ק"מ והוא במצב תקין, אין שום בעיה להתקין אותו.

הטפות מוסר האלו מיותרות.

בכל מקרה כדאי שאלו יהיו צמיגים זהים לגמרי, אותו דגם ואותו יצרן.

פורסם (נערך)
ממש לא מעונין למכור את הרכב רק שלא מתאים לי הוצאה יחסית גדולה. יש לי אפשרות להביא צמיגים משומשים במצב טוב ב80 שח לצמיג אפילו פחות.

יש כל מיני מקומות, חלפים ומערכות שאפשר וסביר לחסוך בהם על רכב.

צמיגים זה האחרון שבהם.

זה הקשר הישיר שלך לכביש. השפעתם על הבטיחות שלך ושל הסובבים אותך מכרעת. כל מה שיש לך ברכב לא שווה כלום אם הצמיגים שלך לא טובים. אם יש מקום אחד שלא חוסכים בו זה צמיגים טובים מחברה מוכרת.

בנוסף לכך, אם בענייני חסכון עסקינן, צמיגים טובים יחסכו לך בצריכת הדלק לאורך זמן.

תתחיל מזה שאתה רושם מידת צמיגים של הרכב שלך כפי שרשומה ברישיון הרכב, ומיד יפנו אותך להמלצות עבור צמיגים טובים ובמחיר זול.

אני, כאדם חסר ניסיון/ידע בתחום, הייתי נמנע מרכישת צמיגים משומשים, אבל אם כן אז רק אחרי התייעצות עם מישהו אובייקטיבי.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
צמיג טוב לא שחוק ולא יבש ב80 ש"ח?

קשה לי מאוד להאמין.

אם זה צמיג פשוט סטנדרטי במידה נפוצה, כזה שעלה חדש 200 ש"ח, אז זה הגיוני.

אם צמיג חדש כזה עולה 600, אז ב 80 שקל סביר שתקבל זבל.

• תוכן חדש...